Connect with us

رویداد های اخیر

کار ساخت کانال قوش تیپه در شمال افغانستان افتتاح شد

منتشر شده

در

کار ساخت و ساز کانال قوش تیپه، یکی از بزرگترین کانال های آبی امروز (چهارشنبه، ۱۰ حمل) با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی در ولایت بلخ افتتاح شد.

در مراسم افتتاح این پروژه ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا، سرپرست وزیران، تجارت و صنایع، زراعت و مالداری، اطلاعات و فرهنگ، سرحدات اقوام و قبایل و شماری از مقام‌های محلی و باشندگان ولایت‌های شمال حضور داشتند.

معاون ریاست الوزرا این پروژه را برای رشد سکتور زراعت افغانستان مهم بیان کرد و از مردم خواست تا در تطبیق آن حمایت و همکاری نمایند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا گفت: " این پروژه اهمیت زیاد دارد و در بخش زراعت کمک زیادی میکند. مردم باید از این پروژه حمایت کنند. ما در بخش زراعت هر همکاری که نیاز باشد انجام خواهیم داد و نمی‌خواهیم محتاج دیگران باشیم."

سرپرست وزارت زراعت در حالی که گفت هنوز هم افغانستان در اشغال اقتصادی به سر می‌برد و حتی دارایی های اش در اختیار خودش نیست اما تاکید کرد که با مدیریت آب‌های کشور و تطبیق پروژه‌های زیربنایی در بخش زراعت تلاش دارند تا به این اشغال نقطه پایان بگذارند.

عبدالرحمن راشد، سرپرست وزارت زراعت آبیاری و مالداری در این مراسم گفت: "دشمن ما را اشغال اقتصادی کرده و پول و دارایی ما در اختیار ما نیست. ما باید از طریق زراعت خود را از اشغال اقتصادی نجات بدهیم. آب زیاد داشتیم اما مدیریت نمی شد و از آب ما دیگران استفاده می کردند. ما باید آب‌های خود را مدیریت کنیم."

سرپرستان وزارت های تجارت، و زراعت و مالداری نیز گفتند که با تطبیق این پروژه افغانستان از نظر تولید گندم به خودکفایی می رسد و حتی به دیگر کشورها نیز این محصول افغانستان صادر خواهد شد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت تجارت و صنعت گفت: "تخمیناً بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین را این پروژه زیر پوشش قرار می دهد و ما می‌توانیم بیش از دو میلیارد دالری که در واردات گندم، روغن و سایر مواد مصرف می شود از طریق پروژه کاهش بدهیم."

 

خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: "تا زمانی که منافع سیاسی حکومت ها نباشد برای افغانستان کسی کمک نمی کند، بناً باید همه تلاش کنیم تا افغانستان به دیگر کشورها محتاج نباشد و به خود کفایی برسیم."

کانال آبی قوش‌تیپه که ۲۸۵ کیلومتر طول دارد از دریای آمو آغاز و با عبور از دشت‌های حیرتان و ولسوالی های دولت آباد بلخ، آقچه جوزجان در ولسوالی اندخوی فاریاب پایان می یابد.

بخش اول این کانال که ۱۰۸ کیلومتر را در بر می گیرد در جریان یک سال آینده و بخش دوم و سوم آن که ۱۷۷ کیلومتر را شامل می شود در پنج سال تکمیل و به بهره برداری سپرده می شود.

این کانال حدود ۵۵۰ هزار هکتار زمین را آبیاری خواهد کرد.

رویداد های اخیر

سفیر ایران: جلوگیری از سیل مهاجرت افغان‌ها از دستورکارهای فارمت مسکو بود

قمی تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

Published

on

حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران در امور افغانستان، می‌گوید که یکی از موضوعات اصلی ششمین نشست فارمت مسکو، جلوگیری از سیل مهاجرت مردم افغانستان بود.

او تاکید کرد که کشورهای همسایه در این نشست با هدف کمک به افغانستان برای مقابله با هراس‌افگنی و ایجاد شرایط لازم برای بازسازی کشور، در قالب یک ابتکار منطقه‌ای گرد هم آمدند.

آقای قمی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت که این نشست جمعه گذشته (۱۳ میزان) با حضور ده کشور و سرپرست وزارت خارجه افغانستان در مسکو برگزار شد.

وی افزود: «با وجود تحولات جاری در عرصه بین‌المللی، به خصوص در فلسطین و لبنان، موضوع افغانستان همچنان از اولویت‌های مهم منطقه‌ای محسوب می‌شود.»

نماینده خاص ایران در امور افغانستان همچنین تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

در گزارش ایرنا آمده است که محیط زیست نیز به عنوان یکی از نگرانی‌های منطقه‌ای در این نشست مورد توجه قرار گرفت.

نشست فارمت مسکو با حضور نمایندگان خاص و مقام‌های بلند پایه‌ای چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبیکستان برگزار شد. این نشست به دنبال راهکارهایی برای تثبیت امنیت، کاهش مهاجرت و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی افغانستان بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

میزان صادرات هرات طی ۶ ماه نخست امسال دو برابر شده است

Published

on

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات می‌گوید که میزان صادرات در این ولایت طی شش ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.

مسوولان این اتاق گفته‌اند، در شش ماه اول امسال به ارزش ۷۷ میلیون و ۸۸۲ هزار دالر صادرات داشته‌اند.

به گفته آنان، در این مدت بیش از ۳۲ هزار تُن محصولات زراعتی، صنعتی، نباتات طبی و مواد معدنی را به بازارهای جهانی فرستاده‌اند.

با این حال، این اتاق افزوده که مسئله صادرات میوه‌های تازه هرات هنوز هم حل نشده است.

از سویی هم، باغداران نیز انتظار دارند تا برای فرستادن میوه‌های تازه به بازارهای جهانی، گام‌های اساسی برداشته شود.

بشیراحمد بهادری، رئیس اتاق محصولات زراعتی و مالداری هرات گفته است: «محصولات زیادی زراعتی داریم که از آن جمله پنبه، زعفران، هنگ، انگور، کشمش که خوشبختانه امسال بازاریابی زیادی شده است.»

آقای بهادری افزود: «این اقلام هم به کشورهای مثل ترکیه، هند، چین، امارات متحده عربی، قزاقستان، ازبکستان، پاکستان و ایران صادر می‌شود.»

همه ساله تاجران صادرکننده ده‌ها قلم از قبیل میوه‌های خشک، محصولات حیوانی، نباتی، تولیدات داخلی شهرک صنعتی، مواد معدنی و نباتات طبی را به بازارهای جهانی صادر می‌کنند. بازار کشورهای همسایه، آسیای میانه، اروپا و بازار امریکا خریداران اصلی محصولات داخلی کشور می باشند.

اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هرات تاکید کرده که تسهیلات لازم برای صادرات محصولات داخلی فراهم گردیده است، اما کافی نیست و نیاز است تا به‌خاطر بازاریابی و معرفی محصولات داخلی به بازارهای جهانی اقدامات بهتری انجام شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی قانون ساحات صنعتی را توشیح کرد

Published

on

وزارت عدلیه می‌گوید که قانون ساحات صنعتی در یازده فصل و ۶۷ ماده از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح و نافذ شده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است که این قانون به هدف رشد و انکشاف اقتصاد افغانستان از طریق تنظیم ساحات صنعتی، فراهم‌کردن زمینه جلب‌وجذب سرمایه‌گذاری خصوصی و حفظ ومراقبت از ساحات صنعتی تدوین شده است.

براساس اعلامیه، این قانون توسط وزارت صنعت و تجارت تطبیق خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!