Connect with us

تجارت

ده‌ها کارخانه تولیدی در بلخ به دلیل نبود برق از فعالیت باز مانده اند

منتشر شده

در

مسئولان محلی در ولایت بلخ می‌گویند که از ۴۰۰ کارخانه در پارک های صنعتی این ولایت، ۱۵۰ کارخانه از فعالیت بازمانده اند

به گفته مسئولان، بخش بزرگ از این کارخانه ها به دلیل نبود کار شان توقف یافته است.

برخی دیگر از کارخانه نیز به دلیل اینکه فعالیت فصلی دارند، تولیدات شان متوقف است.

شیرمحمد سپاهی‌زاده، مشاور ریاست صنعت و تجارت ولایت بلخ  دراین باره گفت: “یکتعداد فابریکه های ما فصلی است که مواد خام را که در فصل نداشته باشند متوقف می‌باشند. بمجرد پیدا شدن مواد خام از لحاظ فصلی، آن‌ها دوباره کار شان را شروع می‌کنند.”

کارخانه داران هم که در این اواخر با مشکلات زیادی دست وپنجه نرم کرده اند می‌گویند که از واردات کالاهای کم کیفیت جلوگیری و از تولیدات داخلی حمایت بیشتر شود.

میرویس قاری‌زاده، مالک یکی از شرکت های تولیدی در بلخ گفت: “محصولی که اینجا تولید می‌شود اگر از گمرک هم وارد می‌شود، باید تعرفه اش بالا باشد، یا در مجموع اگر وارد هم نشود، ما می‌توانیم که ظرفیت تولیدی خود را از یک شفت به دو شفت و سه شفت اضافه کنیم.”

از اینکه بلخ یکی از ولایت‌های صنعتی است و در مرز با ازبکستان واقع شده، در صورت توجه به بخش‌های صنعتی، این ولایت می تواند به اقتصاد کل کشور مفید واقع شود، زیرا واردات مواد خام به کارخانه‌ها آسان‌تر از دیگر ولایت ها است.

تجارت

برگزاری نمایشگاه «ساخت افغانستان» در تاشکند

Published

on

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اعلام کرده است که نمایشگاه بزرگ محصولات کشور تحت عنوان «ساخت افغانستان» امروز (چهارشنبه) در شهر تاشکند، پایتخت ازبیکستان، افتتاح می‌شود.

به گفته این نهاد، این نمایشگاه با حمایت مالی برنامه انکشافی سازمان ملل متحد تا روز جمعه ادامه خواهد داشت و هدف آن معرفی ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی افغانستان عنوان شده است.

در این نمایشگاه، بیش از ۶۰ غرفه از سوی تاجران افغان در بخش‌های مختلف گذاشته شده که شامل قالین، میوه‌های خشک و تازه، زعفران، جلغوزه، پنبه، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و همچنان نوشابه‌ها می‌باشد.

مسئولان اتاق تجارت ابراز امیدواری کرده‌اند که برگزاری این نمایشگاه بتواند زمینه گسترش روابط تجارتی میان افغانستان و کشورهای منطقه، به‌ویژه ازبیکستان را فراهم سازد.

 

Continue Reading

تجارت

افزایش ۹.۹۳ درصدی ارزش افغانی در برابر دالر

بانک مرکزی همچنان اعلام کرده است که در راستای تنظیم بازار پول، پول‌های مندرس و فرسوده از بازار جمع‌آوری و حریق شده است.

Published

on

مسؤولان بانک مرکزی افغانستان می‌گویند که این بانک در سال ۱۴۰۴ خورشیدی توانسته است ارزش پول افغانی را در برابر دالر امریکایی ۹.۹۳ درصد افزایش دهد و در کنار آن، گام‌های مهمی برای تقویت نظام مالی و بانکی کشور بردارد.

به گفته مسؤولان این نهاد، بانک مرکزی با اجرای سیاست‌های پولی معقول توانسته است علاوه بر حفظ ثبات ارزش افغانی در برابر ارزهای جهانی، ارزش این پول را در برابر دالر نیز افزایش دهد. آنان می‌افزایند که در این مدت نظارت بر مؤسسات مالی و بانک‌های خصوصی نیز گسترش یافته که این اقدام سبب افزایش شفافیت و معیاری شدن فعالیت‌ها در بخش بانکی شده است.

بانک مرکزی همچنان اعلام کرده است که در راستای تنظیم بازار پول، پول‌های مندرس و فرسوده از بازار جمع‌آوری و حریق شده است. در کنار آن، پیشرفت‌هایی در بخش بانکداری الکترونیکی نیز به دست آمده و میزان پرداخت‌های الکترونیکی در کشور افزایش یافته است.

حسیب‌الله نوری، سخنگوی بانک مرکزی، می‌گوید که این بانک برای گسترش خدمات بانکی در سراسر کشور تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده تا خدمات بانکداری اسلامی به گونه وسیع در اختیار شهروندان قرار گیرد.

در همین حال، برخی تحلیل‌گران امور بانکی تلاش‌های بانک مرکزی برای تثبیت نظام بانکی کشور را مهم می‌دانند. آنان تأکید می‌کنند که این نهاد باید در کنار حل چالش‌های داخلی بانک‌ها، برای رفع تحریم‌های مالی افغانستان از سوی جامعه جهانی نیز اقدام‌های جدی انجام دهد.

به باور تحلیل‌گران اقتصادی، گسترش بانکداری اسلامی می‌تواند زمینه جذب منابع مالی بیشتری را فراهم سازد. آنان می‌گویند بخش بزرگی از سرمایه‌های مردم هنوز به گونه سنتی در خانه‌ها نگهداری می‌شود و در صورت تقویت خدمات بانکی، میلیاردها افغانی می‌تواند وارد سیستم مالی کشور گردد که این امر به تقویت اقتصاد ملی کمک خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

گام تازه برای پیشرفت پروژه تاپی؛ کابل و عشق‌آباد بر تسریع استملاک زمین تأکید کردند

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Published

on

مقام‌های افغانستان و ترکمنستان در دیداری درباره تسریع روند استملاک زمین برای پروژه خط لوله گاز تاپی گفتگو کردند؛ پروژه‌ای بزرگ منطقه‌ای که قرار است گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال دهد.

به گفته وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، این موضوع در دیدار میان مراد امانوف، رییس پروژه تاپی، عطاالله عمری وزیر این وزارت و خواجه عوضوف سفیر ترکمنستان در کابل مطرح شده است. در این نشست، امانوف بر ضرورت تسریع مراحل مربوط به استملاک زمین و تعیین قیمت آن بر اساس توافق‌نامه چارچوبی میان چهار کشور تأکید کرد.

در همین حال گزارش شده است که کشتی‌های شرکت کشتیرانی آذربایجان انتقال لوله‌های این پروژه را آغاز کرده‌اند. این لوله‌ها از بندر باکو به بندر ترکمن‌باشی انتقال داده می‌شوند و قرار است تا پایان سال حدود یازده هزار و هفتصد لوله برای آماده‌سازی ساخت این خط لوله انتقال یابد.

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!