Connect with us

رویداد های اخیر

ندیم از استادان شرعیات خواست در تربیه فکری محصلان تلاش کنند

منتشر شده

در

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، از استادان شرعیات و ثقافت اسلامی خواست در تربیه فکری محصلان تلاش کنند، آنان را به وحدت تشویق نمایند، ظاهر و باطن‌شان را با شریعت برابر سازند و به رشد استعدادهای‌شان توجه جدی داشته باشند.

بر اساس یک پیام صوتی، آقای ندیم این اظهارات را روز گذشته (دوشنبه) در تالار جلسات شورای رهبری پوهنتون کابل، در نشستی با استادان پوهنځی شرعیات و ثقافت اسلامی مطرح کرده است.

ندیم در این نشست، علاوه بر مشوره درباره ارتقای کیفیت تحصیلات عالی، توصیه‌ها و رهنمودهای مهمی نیز به استادان ارائه کرد.

او به استادان گفت که تربیه سالم جوانان این سرزمین امانتی بر دوش آنان است و باید با تمام توان و اخلاص در راه تربیه درست محصلان تلاش کنند.

جهان

ترمپ به متحدان: نفت خودتان را از تنگه هرمز بگیرید یا از امریکا بخرید

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز سه‌شنبه بار دیگر متحدان خود را مورد انتقاد قرار داد و از کشورهایی که با کمبود سوخت مواجه شده‌اند خواست تا خودشان منابع خود را تأمین کنند یا از ایالات متحده خریداری نمایند.

ترمپ در تروث‌ سوشال نوشته است: «همه کشورهایی که به‌خاطر تنگه هرمز نمی‌توانید تیل جت تهیه کنید، مثل بریتانیا که از دخالت در سرنگونی ایران خودداری کرد، برایتان یک پیشنهاد دارم: یک، از امریکا بخرید، ما به‌اندازه کافی داریم. و دو کمی شجاعت دیرهنگام پیدا کنید، به تنگه هرمز بروید و خودتان آن را بگیرید.»

او افزود: «باید یاد بگیرید از خودتان دفاع کنید. امریکا دیگر برای کمک به شما آنجا نخواهد بود؛ همان‌طور که شما برای ما نبودید.»

وی تصریح کرد: «ایران عملاً از پا درآمده است. بخش سخت کار انجام شده. بروید و نفت خودتان را بگیرید.»

این اظهارات در حالی مطرح شد که تنش‌ها در خلیج فارس افزایش یافته است و ترافیک دریایی به‌شدت مختل شده، قیمت نفت بالا رفته و نگرانی‌ها در مورد زنجیره‌های تأمین جهانی افزایش یافته است.

نشست خبری پنتاگون

در یک نشست خبری روز سه‌شنبه، پنتاگون تلاش کرد موضع ایالات متحده را روشن کند و از تأیید مستقیم اظهارات ترمپ خودداری کرد.

مقامات گفتند ایالات متحده همچنان آزادی دریانوردی در تنگه هرمز را در اولویت قرار می‌دهد و با شرکای منطقه‌ای برای حفظ ثبات همکاری می‌کند. آنها تأکید کردند که هرچند همه گزینه‌ها مورد بررسی هستند، هیچ تغییر رسمی در جهت تشویق اقدامات یک‌جانبه توسط کشورهای متحد رخ نداده است.

سخنگویان پنتاگون همچنین گفتند برنامه‌ریزی‌های اضطراری در پاسخ به تهدیدهای فزاینده در منطقه، از جمله حملات موشکی و پهپادی، ادامه دارد، اما تلاش‌های دیپلوماتیک همچنان بخش مهمی از استراتژی امریکا است.

مسیر حیاتی حمل‌ونقل دریایی

تنگه هرمز، که بین ایران و عمان قرار دارد، بخش بزرگی از نفت و گاز طبیعی مایع جهان را جابجا می‌کند. هرگونه اختلال در عبور و مرور در این مسیر، فوراً اثرات جهانی دارد، به‌ویژه بر بازارهای انرژی.

در هفته‌های اخیر، تنش‌ها با ایران افزایش یافته و گزارش‌هایی از محدودیت‌های دریایی و فعالیت نظامی بیشتر در منطقه منتشر شده است. کاهش سرعت حمل‌ونقل دریایی، قیمت نفت را افزایش داده و نگرانی‌ها درباره پیامدهای طولانی اقتصادی را بیشتر کرده است.

اظهارات ترمپ همچنین نشان‌دهنده تغییر لحنی گسترده‌تر نسبت به متحدان است و کاهش تمایل ایالات متحده برای مداخله نظامی به نفع کشورها‌ی شریک را نشان می‌دهد.

با وجود جنجال، مقامات امریکایی رسماً توضیح نداده‌اند که آیا این اظهارات تغییر سیاست را نشان می‌دهد یا صرفاً فشار لفظی برای تشویق متحدان به تقویت امنیت انرژی و توان دفاعی خود بوده است.

درگیری‌های جاری

اظهارات ترمپ در حالی مطرح شد که شب گذشته شاهد درگیری‌های شدید در منطقه بودیم، که ناپایداری فزاینده این بحران را برجسته می‌کند.

گزارش‌ها حاکی است که نیروهای ایرانی یک نفتکش بزرگ کویتی را شب گذشته در سواحل دوبی هدف قرار داده و آتش زده‌اند، که ابتدا نگرانی از نشت نفت گسترده ایجاد کرد. با این حال، مقامات روز سه‌شنبه اعلام کردند که آتش مهار شده و هیچ نشت نفت یا مصدومیتی رخ نداده است.

صبح همان روز، وزارت دفاع امارات متحده عربی اعلام کرد که موشک‌ها و پهپادهای پرتاب‌شده توسط ایران را رهگیری و پاسخ داده است.

با گسترش تنش‌ها در خلیج فارس، عربستان سعودی نیز از حملات پهپادی شبانه خبر داد و نشان داد بحران در منطقه در حال گسترش است. با این حال، وزیر خارجه ایران تأکید کرد که این حملات به اهداف مرتبط با امریکا بوده و نه کشورهای «برادری» در منطقه.

در نقاط دیگر، مرکز اسرائیل هدف حملات متعددی قرار گرفت. نیروهای دفاعی اسرائیل اعلام کردند تیم‌های اورژانس به محل‌ها اعزام شده‌اند و رسانه‌های محلی از تلفات گزارش داده‌اند.

در پاسخ، ارتش اسرائیل گفت که چندین حمله علیه زیرساخت‌های دولتی در تهران انجام داده است.

همچنین ارتش اسرائیل تأیید کرد که عملیات علیه گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران، حزب‌الله، در جنوب لبنان ادامه دارد و چندین انبار اسلحه، مراکز فرماندهی، تأسیسات زیرزمینی و پرتابگر را نابود کرده است.

با این حال، اسرائیل از تلفات بیشتر نیز خبر داده و اعلام کرد که سه سرباز دیگر در عملیات‌های جاری کشته شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش ملل متحد: وضعیت حقوق بشر در افغانستان «به طرز چشمگیری رو به وخامت است»

Published

on

دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هشدار داده است که زندگی مردم عام افغانستان، به ویژه زنان و دختران، تحت حاکمیت امارت اسلامی به شدت رو به وخامت است.

این گزارش که دوره زمانی بین آگست ۲۰۲۵ تا جنوری ۲۰۲۶ را پوشش می‌دهد، در آخرین جلسه شورای حقوق بشر در جینیوا ارائه شد.

طبق یافته‌ها، سیاست‌ها و احکام اعمال شده توسط امارت اسلامی، دسترسی به آموزش، کار، مراقبت‌های صحی و زندگی عمومی زنان را به شدت محدود کرده است.

ولکر تورک، رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفت: «مقامات حاکم، در واقع، حضور زنان و دختران در زندگی عمومی را جرم‌انگاری کرده‌اند. تبعیض بر مراقبت‌های صحی، دسترسی آنها به فضای مدنی، آزادی رفت و آمد و بیان آنها تأثیر می‌گذارد.»

این گزارش همچنین نگرانی‌ها در مورد بازداشت‌های خودسرانه، مجازات بدنی و افزایش محدودیت‌های آزادی بیان را برجسته کرد.

دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر همچنین هشدار داد که سیاست‌های موجود، خطر تعمیق بحران انسانی افغانستان را افزایش می‌دهد، چون محدودیت‌ها علیه زنان – به ویژه در بخش‌هایی مانند مراقبت‌های صحی – خدمات ضروری و توسعه درازمدت را تضعیف می‌کند.

جامعه جهانی بارها از امارت اسلامی خواسته است که اقدامات محدودکننده را لغو کند و به تعهدات بین‌المللی حقوق بشر افغانستان پایبند باشد.

با این حال، امارت اسلامی تأکید کرده است که قوانین افغانستان مبتنی بر شریعت است و جامعه جهانی باید به آن احترام بگذارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

موسسه رفاه اسلامی خواستار کاهش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان و کمک به بیجاشدگان شد

Published

on

یک موسسه خیریه اسلامی مستقر در بریتانیا خواستار کاهش فوری تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان شده و هشدار داده است که تشدید خشونت در امتداد خط فرضی دیورند باعث بحران انسانی فزاینده‌ای شده و ده‌ها هزار غیرنظامی را آواره کرده است.

موسسه جهانی رفاه اسلامی اعلام کرد که با تشدید درگیری‌ها در امتداد خط فرضی دیورند و مجبور شدن خانواده‌ها به فرار از خانه‌هایشان، در حال گسترش فعالیت‌های بشردوستانه خود است.

این سازمان هشدار داد که بسیاری از خانواده‌های آواره در شرایط وخیمی زندگی می‌کنند و دسترسی محدودی به سرپناه، غذا و خدمات ضروری دارند. این موسسه خیریه اعلام کرد: «هزاران خانواده بدون هیچ چیز از خانه‌های خود فرار کرده‌اند و به شدت به سرپناه و غذا نیاز دارند. تمام خانواده‌ها، از جمله سالمندان و کودکان خردسال، در فضای باز می‌خوابند.»

موسسه رفاه اسلامی از همه طرف‌ها خواست که آتش‌بس را از سر بگیرند و حفاظت از غیرنظامیان را در اولویت قرار دهند.

طبق گزارش سازمان ملل متحد، بیش از ۱۱۵۰۰۰ افغان در پی حملات هوایی پاکستان بیجا شده اند. صدها غیرنظامی جان باخته یا زخمی شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!