Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی: تعلیم دختران و پسران برای ترقی افغانستان ضروریست

منتشر شده

در

حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان بار دیگر بر بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران در کشور تاکید کرده است.

آقای کرزی ناوقت روز گذشته (چهارشنبه، اول قوس) در صفحه اکس خود نوشته که او در دیدار با دو مقام ایرانی در کابل، تعلیم دختران و پسران را برای رفاه و ترقی افغانستان ضروری دانست.

در ادامه گفته شده است که آقای کرزی در دیدار با حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در افغانستان و نماینده ویژه آن کشور برای افغانستان و مهدی مصطفوی، عضو شورای ستراتیژی روابط خارجی ایران گفته است که گفتمان ملی یگانه راه برای برقراری صلح و ثبات پایدار در افغانستان است.

پیش از این، آقای کرزی، سیاستمداران دیگر و سازمان‌های بین‌المللی از امارت اسلامی خواسته اند که درهای مکاتب و پوهنتون‌ها را به روی دختران و زنان باز کند.

پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی بر افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، امارت اسلامی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم را بست و در دسمبر ۲۰۲۲ نیز مانع رفتن محصلین دختر به پوهنتون شد.

از سویی هم، برخی از اگاهان بر این باور اند که بسته ماندن مکاتب هیچ توجیه ندارد و دولت سرپرست باید برای بازگشایی مکاتب اقدامات جدی نماید.

بیش از دوسال از بسته ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم و یک سال هم از تعلیق تحصیل دختران سپری می‌شود و در حالی که تاچند روز دیگر سال تعلیمی ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد، اما از برداشته شدن محدودیت‌ها در روند تعلیمی و تحصیلی در برابر دختران هیچ خبری نیست.

درهمین حال، شماری از دانش آموزان دختر می‌گویند که با گذشت هر روز فرصت‌ها و آرزوهای شان را از دست می‌دهند و با آینده مبهم رو‌به‌رو اند.

این درحالیست که برخی مقامات عالی رتبه امارت اسلامی همواره تعلیم و تحصیل برای دختران و پسران را مهم خوانده و تاکید کرده اند که باید دروازه‌های تعلیم و تحصیل به روی همه اتباع کشور باز باشد، اما با گذشت بیش از دوسال هنوز روشن نیست که رهبری امارت اسلامی چه زمانی به معضل بسته ماندن مکاتب و تعلیق تحصیل دختران نقطه پایان می‌گذارد.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!