Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان استخبارات افغانستان را متهم به شکنجه ی زندانیان این گروه نموده است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

گروه طالبان استخبارات افغانستان را متهم به شکنجه زندانیان این گروه برای اقرار مبنی بر گرفتن پول از سوی روسیه برای کشتن عساکر آمریکایی  می کند.

ادعای تعیین انعام برای جنگجویان طالبان از سوی روسیه برای کشتن سربازان آمریکایی درافغانستان از سوی آمریکا، حالا آرام آرام طالبان و حکومت افغانستان را به این موضوع پیوند می دهند.

به تازگی خیر الله خیر خواه عضو گروه سیاسی طالبان در قطر گفته است که هیچ کس ثابت کرده نمی تواند که طالبان برای کشتن سربازان آمریکایی درافغانستان از روسیه پول گرفته است.

خیرالله خیر خواه عضو گروه سیاسی طالبان در قطر گفته است: “آنها زندانیان را برای اقرار گرفتن در مورد این موضوع شکنجه کرده اند تا به جهان گزارش بدهند در حالیکه همه چیز کاملا بی اساس است و هیچ کس ثابت کرده نمی تواند که طالبان از روسیه کمک های نظامی دریافت کرده است. “

اما امنیت ملی افغانستان رفتار این نهاد را با زندانیان بر مبنای قوانین حقوق بشری می گوید.

از سویی هم وزیر خارجه روسیه یک بار دیگر دست داشتن روسیه را در این موضوع بی بنیاد خوانده می گوید که شماری از مقام های آمریکایی برای آسیب زدن به حکومت ترامپ در آستانه ی انتخابات ریاست جمهوری به این ادعا دامن می زنند.

سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مورد گفته است: ” من تنها گفته می توانم که تمام این ادعاها بر بنیاد گمانه زنی  استوار بوده و هیچگونه واقعیت مشخصی در مورد آن ارایه نشده است. “

پیش ازین هم طالبان گرفتن پول از سوی روسیه را برای کشتن سربازان آمریکایی در افغانستان رد کرده بودند اما این نخستین بار است که طالبان اقرار زندانیان شان را روی این موضوع در نتیجه شکنجه از سوی استخبارات افغانستان می دانند.

هرچند دولت افغانستان اعلام کرد که نزدیک به شش صد زندانی طالب را که اتهام‌های سنگین بر آن‌ها وارد است، از بند آزاد نمی‌کند اما منابع نزدیک به طالبان می‌گویند، این گروه هنوزهم روی آزادی زندانیان بر بنیاد فهرست از پیش سپرده شده به دولت تاکید وارد و با ترتیب فهرست تازه ی از زندانیان موافق نیست.

سیداکبر آغا، عضو پیشین گروه طالبان گفته است: “هنوزهم میخواهند که مطابق فهرست سابق زندانیان آزاد شوند. هیچ فهرست تازه ترتیب نشده و به دولت هم سپرده نشده است.”

ظاهراً کشورهای هم‌پیمان افغانستان هم با آزادی صدها زندانی طالب که متهم به دست داشتن در رویدادهای کلان گفته می‌شوند، مخالف اند، چنانچه که وزارت خارجه می‌گوید، در نشست‌های پسین در مساله آزادی زندانیان، کشورهای منطقه و جهان خواستار حاکمیت قانون از سوی حکومت شده‌اند.

رویداد های اخیر

احمد الشرع: اکثریت کشته‌شدگان جنگ افغانستان و عراق بی‌گناه بودند، نه تروریست

Published

on

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، از جنگ امریکا در افغانستان و عراق انتقاد کرده و گفته است که اکثریت قربانیان این جنگ‌ها افراد بی‌گناه بودند، نه تروریست.

الشرع روز شنبه در نشست دوحه به سی‌ان‌ان گفت: «ما دیدیم در هر جنگی در منطقه—چه در عراق و چه در افغانستان—بیشتر کشته‌شدگان غیرنظامی بوده‌اند، اما بسیاری از آنان به عنوان تروریست معرفی شده‌اند. قاتلان کسانی هستند که دیگران را تروریست می‌نامند.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سوریه اشاره کرد و مدعی شد که رژیم اسد طی ۱۴ سال بیش از یک میلیون نفر را کشته و حدود ۲۵۰ هزار نفر همچنان مفقودالاثر هستند. الشرع افزود که پیامدهای این بحران باعث آوارگی بیش از ۱۴ میلیون شهروند سوریه شده است.

به گفته او، تجربه‌ دشوار جنگ‌های منطقه طی ۲۵ سال گذشته باعث شده که «مردم امروز بهتر بفهمند معنای واقعی واژه تروریست چیست و چه کسی شایسته این برچسب است.»

این در حالیست که نیروهای کشورهای غربی برای ۲۰ سال در افغانستان تحت شعار مبارزه با تروریزم جنگیدند که در آن ده‌ها هزار غیرنظامی کشته شدند.

از سویی هم، با گذشت چهار سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی، جامعه جهانی همچنان نسبت به تهدید های تروریستی از خاک افغانستان ابراز نگرانی می‌کنند؛ در حالی که امارت اسلامی می‌گوید از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: زنان افغان در برابر خشونت و بی‌جاشدگی نیازمند حمایت فوری‌اند

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

Published

on

در یک پیام تازه، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان هشدار داده است که زنان افغان در جریان مهاجرت، بی‌جاشدگی داخلی و روند بازگشت، با آسیب‌پذیری بیشتر روبه‌رو هستند.

اتحادیه اروپا با نقل از کمپاین ۱۶ روز مبارزه با خشونت علیه زنان تأکید کرده است که:«پایان‌دادن به خشونت، حفظ کرامت و حمایت از زنان در زمان بحران در اولویت ما قرار دارد و نیازهای آسیب‌پذیرترین زنان را در محور کمک‌ها قرار می‌دهیم.»

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین باره چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سه ماه پس از ممنوعیت؛ حضور زنان افغان در دفاتر ملل متحد همچنان مسدود است

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد.

Published

on

سه ماه از وضع ممنوعیت سراسری از سوی مقام‌های امارت اسلامی می‌گذرد و زنان کارمند و قراردادی سازمان ملل متحد هنوز اجازه ورود به دفاتر این نهاد در سراسر افغانستان را ندارند. این محدودیت، به گفته سازمان ملل، ارائه خدمات حیاتی بشردوستانه به میلیون‌ها شهروند نیازمند را با خطر جدی مواجه کرده است.

با وجود ممنوعیت حضور در دفاتر، زنان کارمند افغان همچنان از طریق کار از راه دور و فعالیت در سطح جوامع محلی، خدمات حیاتی را ارائه می‌کنند. آنان به خانواده‌های آسیب‌دیده از زلزله‌های اخیر در شرق و شمال کشور کمک رسانده‌اند، به هزاران عودت‌کننده از پاکستان و ایران حمایت کرده و خدمات ضروری مانند غذا، آب پاک، مراقبت‌های صحی، سرپناه، معیشت و برنامه‌های مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تأمین کرده‌اند.

سازمان ملل هشدار می‌دهد که ادامه این محدودیت‌ها، تهدیدی جدی برای زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است. در اعلامیه این نهاد آمده است: «زنان افغان بخش جدایی‌ناپذیر کار سازمان ملل در افغانستان هستند. حضور آنان برای رسیدن به زنان و دختران افغان و ارائه کمک‌های مطابق با فرهنگ و نیازهای آنان حیاتی است. کمک باید توسط زنان، به زنان ارائه شود.»

سازمان ملل بار دیگر مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده و آن را نقض اصول بنیادین این سازمان در زمینه حقوق بشر و برابری دانسته است. این نهاد تأکید کرده است که محدودیت‌ها توانایی سازمان ملل در انجام مأموریت‌هایش در افغانستان را تضعیف می‌کند.

در واکنش به محدودیت‌ها، نهادهای وابسته به سازمان ملل تغییرات موقت عملیاتی را به اجرا گذاشته و همچنان در حال بررسی راه‌های ممکن برای ادامۀ فعالیت‌های بشردوستانه اصول‌محور خود هستند.

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد؛ اقدامی که برای رسیدن به زنان و دختران نیازمند در سراسر کشور ضروری است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین مورد چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!