Connect with us

اخبار ساحوی

کشته شدن دو سرباز امریکایی و یک مترجم در سوریه

منتشر شده

در

دو سرباز اردوی ایالات متحده و یک مترجم غیرنظامی روز شنبه در حمله‌ای که گفته می‌شود از سوی گروه داعش انجام شده است، جان باختند. این حمله زمانی رخ داد که یک فرد مسلح کاروان نیروهای امریکایی و سوری را در شهر تدمر (پالمیرا) هدف قرار داد.

قوماندانی مرکزی اردوی امریکا (سنتکام) اعلام کرد که در این رویداد سه سرباز دیگر نیز زخمی شده‌اند و مهاجم توسط نیروهای همکار کشته شده است. به گفته مقام‌های امریکایی، ارزیابی‌های ابتدایی نشان می‌دهد که احتمالاً گروه داعش در عقب این حمله قرار دارد، هرچند این گروه تاکنون مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

مقام‌های سوری گفته‌اند که مهاجم عضو نیروهای امنیتی سوریه بوده اما نقش رهبری نداشته است. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، این حمله را «وحشتناک» توصیف کرده و وعده «انتقام بسیار جدی» داده است.

ائتلاف به رهبری ایالات متحده در ماه‌های اخیر حملات هوایی و عملیات زمینی را در سوریه علیه مظنونان داعش انجام داده است که اغلب با مشارکت نیروهای امنیتی سوریه انجام شده است. سوریه ماه گذشته نیز یک عملیات سراسری را اجرا کرد که در آن بیش از ۷۰ نفر به اتهام ارتباط با این گروه دستگیر شدند.

ایالات متحده به عنوان بخشی از یک تلاش ده ساله برای کمک به نیروهای تحت رهبری کردها در شمال شرقی سوریه، در این کشور حضور نظامی دارد.

اخبار ساحوی

مجتبی خامنه‌ای رهبر جدید ایران شد

Published

on

ایران مجتبی خامنه‌ای، پسر علی خامنه‌ای را به عنوان رهبر جدید جمهوری اسلامی معرفی کرده است. این تصمیم در حالی گرفته شد که جنگ ایران وارد هفته دوم شده و قیمت نفت در بازارهای جهانی از ۱۰۰ دالر در هر بیلر عبور کرده است.

مجتبی خامنه‌ای که یک روحانی بانفوذ در ساختارهای امنیتی و اقتصادی ایران به شمار می‌رود، پیش از این نیز از گزینه‌های اصلی جانشینی پدرش محسوب می‌شد. او پیش از رأی‌گیری مجلس خبرگان، یکی از جدی‌ترین نامزدها برای رهبری آینده ایران بود.

مجلس خبرگان رهبری که متشکل از ۸۸ روحانی است و مسئول انتخاب رهبر جدید می‌باشد، روز یکشنبه با رأی قاطع مجتبی خامنه‌ای را به عنوان سومین رهبر جمهوری اسلامی ایران تعیین کرد. این تصمیم در بیانیه‌ای رسمی پس از نیمه‌شب به وقت تهران اعلام شد.

سمت رهبری در ایران بالاترین مقام سیاسی و مذهبی کشور است و رهبر در تمام امور مهم دولتی و نظامی تصمیم نهایی را می‌گیرد. با این انتخاب، مجتبی خامنه‌ای اکنون قدرت نهایی در ساختار سیاسی ایران را در اختیار دارد.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، در واکنش به این اقدام، گفت که «می‌بینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.»

ترمپ پیش از این گفته بود که واشنگتن باید در انتخاب رهبر ایران نقش داشته باشد و هشدار داده بود اگر رهبر جدید تأیید امریکا را نداشته باشد، دوام زیادی نخواهد آورد.

اسرائیل نیز پیش از اعلام این تصمیم هشدار داده بود که ممکن است فردی را که به عنوان رهبر ایران انتخاب شود هدف قرار دهد.

علی خامنه‌ای، رهبر پیشین ایران، بیش از یک هفته پیش در یکی از حملات اولیه امریکا و اسرائیل کشته شد. در همین حال، جنگ جاری میان ایران، امریکا و اسرائیل باعث افزایش تنش‌ها در سراسر منطقه شده است.

در پی این درگیری‌ها، امریکا دستور خروج کارکنان غیرضروری سفارت خود در عربستان سعودی را صادر کرده است. همچنین اردوی امریکا اعلام کرده که شمار کشته‌های نیروهای امریکایی در حملات متقابل ایران به هفت نفر رسیده است.

به گفته نماینده ایران در سازمان ملل متحد، حملات امریکا و اسرائیل تاکنون دست‌کم ۱۳۳۲ غیرنظامی ایرانی را کشته و هزاران نفر دیگر را زخمی کرده است. همزمان با گسترش جنگ، بازار جهانی نفت نیز به شدت متأثر شده است.

قیمت نفت در معاملات جهانی به بیش از ۱۰۰ دالر در هر بیلر رسیده و نگرانی‌ها درباره اختلال در انتقال نفت از تنگه هرمز افزایش یافته است. در همین حال، مقام‌های ایرانی و سپاه پاسداران اعلام کرده‌اند که از رهبر جدید حمایت می‌کنند و در برابر حملات امریکا و اسرائیل به اقدامات انتقام‌جویانه ادامه خواهند داد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

اجماع در مورد رهبر بعدی ایران حاصل شده است

Published

on

محمدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان ایران، می‌گوید که نظر «اکثریت» در مورد رهبر بعدی ایران فراهم شده است.

او در ویدیویی گفته است که «برخی موانع» هنوز باید در رابطه با این روند حل شوند.

رسانه‌های ایران گزارش داده اند که مجلس خبرگان در مورد اینکه آیا تصمیم نهایی آنها باید پس از یک جلسه حضوری باشد یا بدون رعایت این تشریفات صادر شود، اختلاف نظر جزئی دارند.

در همین حال، محسن حیدری آل کثیر، یکی دیگر از اعضای مجلس خبرگان، در ویدیویی گفته است که جلسه حضوری مجلس برای رأی‌گیری نهایی در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست. او گفت که بر اساس توصیه علی خامنه‌ای مبنی بر اینکه رهبر ایران باید «مورد نفرت دشمن» باشد نه اینکه مورد ستایش آن قرار گیرد، انتخاب شده است.

حیدری آل کثیر در مورد جانشین انتخاب شده گفت: «حتی شیطان بزرگ (ایالات متحده) نام او را ذکر کرده است.»

این در حالیست که چند روز پیش، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته بود که مجتبی، پسر خامنه‌ای، انتخابی «غیرقابل قبول» برای اوست.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

هشدار عربستان سعودی به ایران: در صورت ادامه حملات، ریاض پاسخ متقابل خواهد داد

Published

on

عربستان سعودی به ایران هشدار داده که از حمله به این کشور خودداری کند و گفته است در صورت ادامه حملات، ممکن است پاسخ متقابل بدهد. چهار منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که ریاض در عین حال از حل دیپلوماتیک تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده حمایت می‌کند.

این پیام پیش از سخنرانی روز شنبه مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، منتقل شد. او در این سخنرانی از کشورهای همسایه خلیج فارس به خاطر حملات ایران عذرخواهی کرد؛ اقدامی که به نظر می‌رسد برای کاهش خشم منطقه‌ پس از حملات ایران به اهداف غیرنظامی انجام شده است.

دو روز پیش از آن، فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان، در تماس تلیفونی با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، موضع ریاض را به‌گونه‌ای روشن بیان کرده بود.

به گفته منابع، عربستان سعودی اعلام کرده که از هر نوع میانجی‌گری برای کاهش تنش و رسیدن به راه‌حل مذاکره‌ای حمایت می‌کند. همچنین تأکید شده که عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج اجازه استفاده از حریم هوایی یا قلمرو خود را برای حملات امریکا علیه ایران نداده‌اند.

با این حال، وزیر امور خارجه عربستان هشدار داده است که اگر حملات ایران به خاک این کشور یا تأسیسات انرژی آن ادامه یابد، ریاض ممکن است مجبور شود به نیروهای امریکایی اجازه استفاده از پایگاه‌هایش را بدهد و در برابر حملات واکنش نشان دهد.

به گفته منابع، از زمان آغاز عملیات نظامی امریکا و اسرائیل علیه ایران در ۲۸ فبروری، عربستان سعودی از طریق سفیر خود تماس‌های منظم با تهران داشته است.

در هفته گذشته، امارات متحده عربی، کویت، قطر، بحرین و عربستان سعودی هدف حملات گسترده طیارات بی‌پیلوت و راکتی ایران قرار گرفته‌اند. در اولین روز جنگ نیز آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، کشته شد و پس از آن ایران به اسرائیل و برخی کشورهای میزبان پایگاه‌های امریکایی حمله کرد.

مسعود پزشکیان اعلام کرده است که شورای موقت رهبری ایران تصمیم گرفته حملات به کشورهای همسایه متوقف شود، مگر این که از سوی آن کشورها حمله‌ای علیه ایران صورت گیرد. با این حال، برخی قوماندانان نظامی ایران همچنان تأکید کرده‌اند که پایگاه‌های امریکا و اسرائیل در منطقه همچنان اهداف اصلی حملات ایران خواهند بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!