Connect with us

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد: امارت اسلامی درهای مکاتب و پوهنتون‌ها را به‌روی دختران بگشاید

منتشر شده

در

کارشناسان سازمان ملل متحد گفته‌اند که ممنوعیت تحصیل دختران یک افت قهقرایی آموزش در جهان است که تمام زنان، یک نسل و آینده افغانستان را متأثر می‌کند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل به‌شمول ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان برای افغانستان می‌گویند که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان در جهان بی‌سابقه بوده و بر آینده افغانستان، تأثیر می‌گذارد.

اتحادیه اروپا هشدار می‌دهد که اگر رفتار حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران تغییر نکند و حقوق بشر به‌طور دوامدار در افغانستان نقض شود، تحریم‌های بیش‌تر برمقام‌های حاکم در این کشور اعمال خواهند کرد.

این در حالی است که امروز روند تعلیم و تربیه در کشور رسماً آغاز شد اما بدون بازگشایی مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم.

کارشناسان ملل متحد تصریح کرده‌اند که حتا اگر به دختران اجازهٔ آموزش داده شود، نگرانی‌هایی در مورد کیفیت آموزش وجود خواهد داشت، زیرا به گفته آنان، گزارش‌های اذیت‌کننده از مکاتب متوسطهٔ پسران وجود دارد که معلمان مضامین دینی، جاگزین آموزگاران مسلکی شده‌اند و تغییرات چشم‌گیری در نصاب درسی مکاتب وارد شده است.

در بیانیه‌ای از امارت اسلامی خواسته شده است تا دروازه‌های مکاتب متوسطه، لیسه و پوهنتون‌ها را به روی دختران بگشایند، برای بهبود کیفیت سیستم آموزشی و انتخاب معلمان مسلکی تلاش کرده، مصوونیت دختران را در مکاتب تامین کرده و محدودیت‌ها بر معلمان و کارکنان زن در بخش معارف را لغو کنند.

همچنین از جامعهٔ بین‌المللی خواسته شده است تا بر امارت اسلامی به خاطر بازگشایی مکاتب و موسسات تحصیلات عالی به روی دختران فشار آورده و برنامه‌های آموزشی یکسان برای دختران و پسران را تمویل کرده و برای تمویل سیستم‌های رسمی آموزشی افغانستان تسهیلات ایجاد کنند.

رویداد های اخیر

استخبارات ترکیه یک عضو داعش را در نزدیکی خط فرضی دیورند بازداشت کرد

Published

on

خبرگزاری دولتی ترکیه روز دوشنبه گزارش داد که مأموران استخباراتی این کشور یکی از اعضای ارشد گروه داعش را در منطقه‌ای در امتداد خط فرضی دیورند دستگیر کرده‌اند و گفته می‌شود که با این دستگیری حملات انتحاری برنامه‌ریزی شده در ترکیه و جاهای دیگر خنثی شده است.

خبرگزاری اناتولی اعلام کرد که مظنون به نام مهمت گورن در یک عملیات مخفی دستگیر و به ترکیه منتقل شده است.

زمان انجام این عملیات یا اینکه آیا مقامات افغان و پاکستانی در آن دخیل بوده‌اند یا خیر، مشخص نیست.

در این گزارش آمده است که این شهروند ترکیه ظاهراً وظیفه انجام بمب‌گذاری‌های انتحاری در ترکیه، پاکستان، افغانستان و اروپا را بر عهده داشت.

داعش حملات مرگباری را در ترکیه انجام داده است، از جمله تیراندازی در یک کلوپ شبانه استانبول در اول جنوری ۲۰۱۷ که منجر به کشته شدن ۳۹ نفر شد.

در گزارش روز دوشنبه آمده است که دستگیری گورن همچنین ظاهراً روش‌های جذب نیرو توسط داعش را افشا کرده و اطلاعاتی در مورد فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده آن ارائه داده است.

این درحالیست که امارت اسلامی بارها ادعا کرده که داعش در آنسوی خط فرضی دیورند پناهگاه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده‌ها خانواده نیازمند در کابل از کمک‌های زمستانی بنیاد بیات مستفید شدند

Published

on

بنیاد بیات به عنوان بخشی از تلاش‌هایش به منظور کاهش مشکلات مردم در فصل زمستان، برای ده‌ها خانواده نیازمند در ناحیه پنجم کابل کمک توزیع کرد.

مسئولان بنیاد بیات می‌گویند که این روند ادامه دارد و افزون بر کابل، در دیگر ولایت‌های کشور نیز برای دستگیری نیازمندان کمک‌رسانی خواهد شد.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت: «کمک های ما شامل آرد، برنج، روغن و کمپل می‌باشد که ما امروز در شهر کابل در ناحیه پنجم توزیع را شروع کردیم و این کمک های ما ان شاء الله به زودی به ولایات هم می رسد.»

دریافت‌کنندگان این کمک‌ها با قدردانی از بنیاد بیات می‌گویند که در شرایط دشوار اقتصادی و سرمای زمستان، این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای اولیه آنان دارد.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «دست‌ شما درد نکند که به مردم فقیر کمک می‌کنید. ما هیچ چیزی نداشتیم و کار هم نبود.»

دریافت‌کننده دیگری افزود: «خیر ببینید که به ما کمک کردید. حتی آرد ما رو به تمام شدن بود.»

مسئولان بنیاد بیات تأکید می‌کنند که روند توزیع کمک‌های زمستانی این بنیاد ادامه خواهد داشت و خانواده‌های نیازمند در کابل و دیگر ولایت‌های کشور در روزهای آینده نیز از این کمک‌ها مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!