Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا فشار بر گروه‌های تروریستی را در افغانستان حفظ می‌کند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

رییس جمهور امریکا در اولین سال یادبود از کشته شدن سیزده سرباز امریکایی در میدان هوایی کابل گفته است که کشورش بدون حضور نظامی فشار برگروه‌های تروریستی را در افغانستان حفظ می‌کند.

جوبایدن دربیانیه‌ای گفته است که واشنگتن پیکارجهانی علیه داعش و دیگر گروه‌های تروریستی را که تهدید برای امنیت امریکا هستند، دو برابر کرده است.

آقای بایدن گفته است: «ملت ما هرگز نمی‌تواند چنین فداکاری باورنکردنی را جبران کند، ما هرگز از احترام به تعهد مقدس خود در قبال خانواده‌ها و بازماندگانی که آنها پشت سرگذاشته‌اند، کوتاهی نخواهیم کرد، و نیز تروریست‌ها را تا نابودی کامل دنبال، فعالیت های‌شان را مختل و طرح‌های شان را برای انجام حمله به امریکا ومتحدینش ناکام خواهیم کرد.»

درهمین حال، رییس جمهورامریکا حمله ۲۶ آگست سال گذشته را که درآن افزون ۱۳ سربازامریکایی، ۱۷۰ شهروند غیرنظامی افغانستان نیزکشته شدند، غم‌انگیز و یک تراژیدی فراموش ناشدنی توصیف می‌کند.

با این حال، بایدن دراین بیانیه که کاخ سفید آنرا منتشر کرده افزوده است که واشنگتن به دنبال این حمله، کارزار جهانی علیه داعش و دیگر گروه‌های تروریستی را که امریکایی‌ها را تهدید می‌کنند، دو برابر کرده است.

گفتنی‌ست که مسوولیت این حمله را که چند روز پیش از پایان روند خروج نیروهایی امریکایی از افغانستان صورت گرفت، داعش پذیرفته بود.

این درحالیست که امارت اسلامی اطمینان می‌دهد که نیروهای امارت اسلامی بر قلمرو افغانستان حاکمیت کامل دارند واجازه نمی‌دهند امنیت هیچ کشوراز خاک افغانستان تهدید شود و افزوده که حکومت اطمینان می‌‍‌دهد که با گروه‌های تروریستی رابطه ندارد و نیز اجازه نمی‌دهد از قلمرو افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده صورت بگیرد.

رویداد های اخیر

عاصم منیر به امارت اسلامی: بین پاکستان و تی‌تی‌پی یکی را انتخاب کنید

Published

on

عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا بین حفظ روابط با اسلام آباد یا حمایت از تی‌تی‌پی، یکی را انتخاب کند.

منیر سخنان خود را امروز دوشنبه در شهر راولپندی پس از گماشته شدنش به عنوان رئیس قوای دفاعی پاکستان بیان کرد.

منیر گفت که ایجاد مرکز جدید نیروهای دفاعی گامی تاریخی است و یک قوماندانی سه‌گانه متحد برای تقویت هماهنگی در زمینه‌های زمینی، هوایی، بحری، امنیت سایبری و استخباراتی در بحبوحه افزایش تهدیدات امنیتی ایجاد می‌کند.

منیر به افسران گفت که «پیام روشنی» به امارت اسلامی در کابل ابلاغ شده است که باید بین پاکستان و تی‌تی‌پی یکی را انتخاب کند.

امارت اسلامی تاکنون به اظهارات منیر واکنش نشان نداده است.

روابط بین افغانستان و پاکستان از ماه اکتوبر، زمانی که چندین روز درگیری منجر به کشته شدن ده‌ها نفر و زخمی شدن صدها تن دیگر شد، رو به وخامت گذاشته است.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور از سوی شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان سازماندهی می‌شود. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت پاکستان را بر عهده گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آغاز برداشت سمارق در کندهار

Published

on

در کندهار، دهقانانی که به کمک نهادهای بین‌المللی فارم‌های سمارق ایجاد کرده بودند، اکنون روند برداشت محصول را آغاز کرده‌اند.

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندهار اعلام کرده است که در نتیجهٔ تلاش‌های این اداره و با حمایت مالی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد و همکاری تخنیکی کمیته هالند، برای ۳۰ خانواده نیازمند در ولسوالی خاکریز کمک‌های لازم به ارزش ۲۰ هزار دالر امریکایی جهت ایجاد فارم‌های سمارق توزیع شده بود که اکنون روند برداشت محصول آغاز شده است.

مسئولان می‌گویند هدف از این برنامه، ترویج کشت‌های بدیل در برابر کوکنار، بهبود معیشت دهقانان، معرفی گیاهان با عاید بلند، و گسترش شیوه‌های نوین و معیاری زراعت است. به گفته آنان، هر دهقان می‌تواند در خانه خود با استفاده از یک کیلو تخم، طی یک ماه تا ده کیلو سمارق تولید کند؛ روندی که ساده، کم‌هزینه و پُردرآمد است.

محمد حنیف حقمل، سخنگوی ریاست زراعت کندهار، می‌گوید: «برای حدود ۳۰ خانواده، ۲۳ قلم ابزار مورد نیاز فارم سمارق توزیع شده است. برای آنان تخم نیز فراهم شد تا فارم بسازند و از آن حاصل به دست آورند. این نخستین‌بار است که در کندهار سمارق کشت می‌شود. ریاست زراعت تلاش می‌کند این کشت را در دیگر مناطق کشور نیز ترویج کند تا مردم بتوانند در خانه‌های خود فارم ایجاد کرده و عاید بیشتر به دست آورند. در کندهار قیمت هر کیلو سمارق بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ افغانی است.»

مسئولان کمیته هالند نیز تأیید می‌کنند که پیش‌تر ۲۳ قلم ابزار و مواد مورد نیاز کشت سمارق برای خانواده‌ها توزیع شده بود و اکنون برداشت محصول جریان دارد. آنان این گیاه را بدیل مناسبی برای کوکنار می‌دانند و می‌گویند به پشتیبانی از دهاقین ادامه خواهند داد.

عبدالهادی داودزی، نماینده کمیتهٔ هالند در کندهار، افزود: «۲۰ قلم مواد و وسایل لازم برای کشت و برداشت سمارق را برای ۳۰ خانواده، به ارزش ۲۰ هزار دالر توزیع کردیم. این کمک به‌عنوان بدیل کشت تریاک صورت گرفته است.»

شماری از دهقانان نیز سمارق را یک بدیل مناسب برای کوکنار می‌دانند. آنان می‌گویند این کشت زحمت کم و سود زیاد دارد و در شرایط خشکسالی می‌تواند گزینه خوبی باشد.

صبغت‌الله، یکی از دهقانان کندهار، گفت: «سمارق می‌تواند به تنهایی بدیل تریاک و چرس باشد. خشکسالی هر سال شدیدتر می‌شود و این کشت بدیل خوبی است. از این مؤسسه می‌خواهیم فارم‌های بیشتری ایجاد کند و برای محصولات ما بازاریابی نماید.»

محمد نسیم، دهقان دیگر، نیز افزود: «ما می‌توانیم سمارق را در بازار داخل و برای همسایگان بفروشیم. نسبت به کوکنار و دیگر مواد نشه‌آور، کشت بهتر است.»

مسئولان ریاست زراعت کندهار می‌گویند در ماه‌های اخیر تلاش‌های خود را برای شناسایی و ترویج کشت‌های بدیل افزایش داده‌اند و برنامه‌های مختلفی را برای معرفی گیاهان با عاید بلند و مناسب برای شرایط اقلیمی کندهار روی دست گرفته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران می‌خواهد همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف میان کابل و تهران توسعه یابد

معاون اول رئیس جمهور ایران همچنان از  تقویت روابط فرهنگی، علمی و فناوری و آموزشی با افغانستان به عنوان یکی از مسائل کلیدی یاد کرده و افزوده که باید از همکاری‌های علمی و تکنالوژی به آموزشی و فرهنگی رسید.

Published

on

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور ایران گفته است که با توجه به اشتراکات فرهنگی و اقتصادی میان افغانستان و ایران، تهران می‌خواهد یک برنامه جامع برای توسعه همکاری‌ها با امارت اسلامی تهیه کند و دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند پیشنهادهای خود را برای نهایی شدن این برنامه ارائه دهند.

آقای عارف افزوده که توسعه و تعمیق روابط همه جانبه می‌تواند به رفع موانع و ایجاد تفاهمات بین دو کشور کمک کند.

رسانه‌های ایران گزارش داده اند که محمد رضا عارف، معاون اول ریییس جمهور آن کشور در نشست هماهنگی امور افغانستان  تأکید کرده که با توجه به اشتراکات فرهنگی و اقتصادی میان افغانستان و ایران، باید یک برنامه جامع برای توسعه همکاری‌ها با امارت اسلامی تهیه شود. او در این نشست دستگاه‌های دولتی موظف را مؤظف ساخته پیشنهادهای خود را برای نهایی شدن این برنامه ظرف یک ماه آینده ارائه دهند.

محمد رضا عارف، معاون اول رئیس جمهور ایران گفت: «برنامه جامع توسعه همکاری‌های ایران – افغانستان توسط کمیسیون مشترک همکاری‌ها و وزارت خارجه تدوین شود و دستگاه‌ها پیشنهادات تخصصی را در یک بازه زمانی مشخص ارسال کنند تا این برنامه جامع ظرف یک ماه آینده نهایی و مبنای حرکت کار دو کشور شود.»

این مقام ارشد ایرانی همچنان افزوده که عزم حاکمیت در افغانستان توسعه روابط با ایران است و حجم مراودات و مبادلات یک سال گذشته در کنار پیام‌های رد و بدل شده حاکی از این نگاه جدید در افغانستان در تعمیق و تقویت همکاری‌ها با ایران می باشد، او تصریح کرده که توسعه و تعمیق روابط همه جانبه می‌تواند به رفع موانع و ایجاد تفاهمات بین دو کشور کمک کند.

این اظهارات معاون اول ریاست جمهوری ایران درحالی صورت می گیرد که اخیراً روابط اقتصادی و تجارتی میان کابل و تهران گسترش چشم‌گیری داشته و میزان مبادلات تجارتی میان دوکشور نیز به ۳.۶ میلیارد دالر امریکایی رسیده است. با این حال وزارت اقتصاد نیز توسعه همکارها را میان کابل و تهران به سود هردو کشور می داند.

معاون اول رئیس جمهور ایران همچنان از  تقویت روابط فرهنگی، علمی و فناوری و آموزشی با افغانستان به عنوان یکی از مسائل کلیدی یاد کرده و افزوده که باید از همکاری‌های علمی و تکنالوژی به آموزشی و فرهنگی رسید. این درحالیست که ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی امارت اسلامی نیز روز شنبه به دعوت رسمی ایران به منظور توسعه روابط علمی و تبادل تجربه با آن کشور به تهران رفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!