Connect with us

تجارت

مصارف ساخت خط آهن «افغان-ترانس» ۷ میلیارد دالر برآورد شد

منتشر شده

در

خبرگزاری ملی ازبکستان به نقل از مقامات اسلام‌آباد، تاشکند و کابل اعلام کرده است که مصرف ساخت خط آهن «افغان-ترانس» به تازگی حدود هفت میلیارد دالر برآورد شده است.

پیش از این، مصرف ساخت این خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر بیش از چهار و نیم میلیارد دالر برآورده شده بود.

حکومت افغانستان، ازبکستان و پاکستان اواخر ماه جولای سال جاری تفاهمنامه مسیر خط آهن «افغان-ترانس» را در اسلام‌آباد‌ امضا کردند.

مقامات ازبکستان نیز گفته‌اند که این خط آهن در همکاری با بخش خصوصی و دولتی ساخته خواهد شد.

این خبرگزاری همچنین نوشته که کشورهای دخیل در این پروژه درباره وضعیت امنیتی افغانستان هنوز نگران هستند.

طرح ساخت خط آهن «افغان-ترانس» میان افغانستان، ازبکستان و پاکستان با هدف ایجاد دهلیز اقتصادی که آسیای مرکزی را به آب‌های اقیانوس هند وصل می‌کند، در سال ۲۰۱۸ ارایه شد.

ظرفیت حمل‌ونقل بار سالانه از طریق این خط آهن در سال ۲۰۱۸، حدود ۲۰ میلیون تُن برآورد شده بود.

این خط راه آهن از ترمذ آغاز می‌شود و پس از عبور از شهرهای مزارشریف و کابل به پیشاور در پاکستان می‌رسد.

این درحالی است که روز سه‌شنبه (۲۳عقرب) نشست سه جانبه تجارتی میان افغانستان، پاکستان و ازبکستان در شهر اسلام‌آباد برگزار شد و شرکت کنندگان بر تقویت روابط اقتصادی میان این کشورها تأکید کردند.

در این نشست، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، گوهر اعجاز، وزیر تجارت پاکستان و جمشید خواجه‌یوف، معاون صدراعظم ازبکستان اشتراک داشتند.

سفارت افغانستان در اسلام‌آباد گفت که در این نشست، مراحل بعدی پروژه خط آهن «ترانس-افغان»، تجارت و ترانزیت سه جانبه، مشکلات موجود فرا راه اتصال منطقه‌ای و موضوعات مربوطه مورد بحث قرار گرفت.

صورت جلسه تجارت و ترانزیت سه جانبه که میان این کشورها به امضا رسید، در آن روی تقویت روابط اقتصادی سه جانبه و اتصال منطقه‌ای از طریق توسعه تجارت، تسهیلات بیشتر ترانزیتی، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک، کاهش مصرف‌ها، تسهیلات ترانسپورتی، برقی سازی سیستم‌های گمرکی، تقویت و گسترش سیستم بانکی، مصئونیت غذایی، صدور ویزه و همچنان رفع مشکلات ترانزیتی و تقویت ترانزیت سه جانبه تاکید شده است.

گوهر اعجاز، وزیر تجارت پاکستان در صفحه ایکس اش نوشت: «این گام مهمی در جهت تقویت روابط اقتصادی و اتصال منطقه‌ای است. آینده روشنی برای منافع متقابل این کشورها در بخش تجارت، سرمایه‌گذاری و اتصال دیده می‌شود.»

تجارت

ترانزیت کالاهای تاجران افغان از طریق بندر شیخ ابونصر فراهی دوبرابر شده است

Published

on

رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که ترانزیت کالاهای تاجران افغان از طریق بندر شیخ ابونصر فراهی در شش ماه نخست سال ۱۴۰۵، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۰۰ درصد افزایش یافته است؛ موضوعی که به گفته مقام‌های ایرانی، جایگاه این گذرگاه را در تجارت و ترانزیت منطقه‌ای تقویت می‌کند.

به گزارش ایرنا، محمد کوه‌گرد، رئیس عمومی گمرکات ولایت خراسان جنوبی ایران، گفته است که در این مدت ۸۰۵ هزار تُن کالاهای تاجران افغان از طریق بندر شیخ ابونصر فراهی ترانزیت شده است.

به گفته او، در همین مدت ۸۵ هزار تُن کالا نیز در چارچوب رویه ترانزیت مبدأ از گمرک ماهیرود عبور کرده که وزن آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

کوه‌گرد اضافه کرد: در این رویه، تشریفات مربوط به کالاهای تجار افغانستان در گمرک ماهیرود انجام می‌شود و کالاها از این مسیر به کشورهای مقصد مورد نظر تجار انتقال می‌یابند.

این مقام ایرانی گفت که بیش از ۶۵ کیلومتر از مسیر ماهیرود تا فراه افغانستان اسفالت شده است؛ مسیری که تکمیل آن می‌تواند زمان انتقال کالا و هزینه‌های حمل‌ونقل میان دو کشور را کاهش دهد.

در همین حال، رئیس اتاق تجارت بیرجند ایران گفته است که افغانستان مهم‌ترین بازار هدف و شریک تجارتی خراسان جنوبی به شمار می‌رود و توسعه روابط تجارای با افغانستان، تسهیل واردات و رفع موانع گمرکی می‌تواند به گسترش مبادلات دو کشور کمک کند.

 

Continue Reading

تجارت

ایران خواستار گسترش خط آهن هرات تا مرز ازبیکستان شد

وزارت فواید عامه افغانستان گفته است که این کشور ظرفیت‌های قابل توجهی برای اتصال منطقه‌ای دارد و از سرمایه‌گذاری همه کشورها، به‌شمول ایران، در بخش توسعه خطوط آهن و تسهیلات ترانزیتی استقبال می‌کند.

Published

on

Last Updated on: میزان ۲۸, ۱۴۰۵

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی ایران، در نشست تخصصی دهلیز ترانس‌افغان در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان، خواستار گسترش خط آهن افغانستان از هرات تا مرز ترمذ ازبیکستان شده است.

خانم صادق گفته است که ایران در حال بررسی راه‌های گسترش ارتباطات ریلی با افغانستان و ازبیکستان است و این مسیر در نهایت باید به شبکه خطوط آهن آسیای مرکزی و چین وصل شود.

به گفته او، توسعه این مسیر می‌تواند فرصت‌های تازه‌ای برای انتقال کالا و دسترسی کشورهای منطقه به آب‌های آزاد فراهم کند.

وزیر راه و شهرسازی ایران همچنان پیشنهاد کرده است که کشورهای واقع در مسیر دهلیز ایران، افغانستان، تاجیکستان، قرغیزستان و چین، در چارچوب سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، هرچه زودتر نشستی برگزار کنند تا میکانیزم‌های عملی تطبیق این طرح مشخص شود.

صادق با اشاره به توافق ترانزیتی بندر چابهار میان ایران، افغانستان و هند گفته است که این بندر ظرفیت گسترش انتقال کالا از افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی به بازارهای بین‌المللی را دارد.

او همچنین اتصال ریلی افغانستان به ترکیه و اروپا از مسیر سرخس و رازی و دسترسی به منطقه قفقاز و بحر سیاه از مسیر سرخس و جلفا را از طرح‌های قابل پیگیری در شبکه حمل‌ونقل منطقه‌ای دانسته است.

در همین حال، وزارت فواید عامه افغانستان گفته است که این کشور ظرفیت‌های قابل توجهی برای اتصال منطقه‌ای دارد و از سرمایه‌گذاری همه کشورها، به‌شمول ایران، در بخش توسعه خطوط آهن و تسهیلات ترانزیتی استقبال می‌کند.

این وزارت افزوده است که افغانستان برای همکاری در زمینه گسترش خطوط آهن و تقویت همکاری‌های ترانزیتی آمادگی دارد.

در نشست دهلیز ترانس‌افغان در آستانه، وزیران ترانسپورت ایران، ازبیکستان، پاکستان و قزاقستان و رئیس اداره خط آهن امارت اسلامی افغانستان حضور داشتند.

 

Continue Reading

تجارت

دوغارون؛ دروازهٔ اصلی صادرات ایران به افغانستان با سهم ۷۰ درصدی

بر بنیاد این معلومات، دوغارون ۳۴ درصد از واردات کالا و ۲۰ درصد از ترانزیت ورودی کالا از افغانستان به ایران را نیز به خود اختصاص داده است.

Published

on

محسن رکنی، مدیر ترمینل مرزی دوغارون می‌گوید که گذرگاه دوغارون در نیمهٔ نخست سال جاری، با سهم ۷۰ درصدی از صادرات ایران به افغانستان، جایگاه نخست را در میان گذرگاه‌های مرزی ولایت خراسان رضوی به خود اختصاص داده است.

بر بنیاد این معلومات، دوغارون ۳۴ درصد از واردات کالا و ۲۰ درصد از ترانزیت ورودی کالا از افغانستان به ایران را نیز به خود اختصاص داده است.

به گفته‌ی آقای رکنی مصالح ساختمانی، آهن‌آلات، مواد غذایی، میوه و سبزیجات و فرآورده‌های نفتی از مهم‌ترین کالاهای صادراتی از این مسیر به افغانستان اند.

این گذرگاه در نزدیکی شهر تایباد و در امتداد مرز افغانستان قرار دارد و یکی از مسیرهای مهم دادوستد و انتقال کالا میان دو کشور به شمار می‌رود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!