Connect with us

رویداد های اخیر

آغاز برداشت سمارق در کندهار

منتشر شده

در

در کندهار، دهقانانی که به کمک نهادهای بین‌المللی فارم‌های سمارق ایجاد کرده بودند، اکنون روند برداشت محصول را آغاز کرده‌اند.

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندهار اعلام کرده است که در نتیجهٔ تلاش‌های این اداره و با حمایت مالی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد و همکاری تخنیکی کمیته هالند، برای ۳۰ خانواده نیازمند در ولسوالی خاکریز کمک‌های لازم به ارزش ۲۰ هزار دالر امریکایی جهت ایجاد فارم‌های سمارق توزیع شده بود که اکنون روند برداشت محصول آغاز شده است.

مسئولان می‌گویند هدف از این برنامه، ترویج کشت‌های بدیل در برابر کوکنار، بهبود معیشت دهقانان، معرفی گیاهان با عاید بلند، و گسترش شیوه‌های نوین و معیاری زراعت است. به گفته آنان، هر دهقان می‌تواند در خانه خود با استفاده از یک کیلو تخم، طی یک ماه تا ده کیلو سمارق تولید کند؛ روندی که ساده، کم‌هزینه و پُردرآمد است.

محمد حنیف حقمل، سخنگوی ریاست زراعت کندهار، می‌گوید: «برای حدود ۳۰ خانواده، ۲۳ قلم ابزار مورد نیاز فارم سمارق توزیع شده است. برای آنان تخم نیز فراهم شد تا فارم بسازند و از آن حاصل به دست آورند. این نخستین‌بار است که در کندهار سمارق کشت می‌شود. ریاست زراعت تلاش می‌کند این کشت را در دیگر مناطق کشور نیز ترویج کند تا مردم بتوانند در خانه‌های خود فارم ایجاد کرده و عاید بیشتر به دست آورند. در کندهار قیمت هر کیلو سمارق بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ افغانی است.»

مسئولان کمیته هالند نیز تأیید می‌کنند که پیش‌تر ۲۳ قلم ابزار و مواد مورد نیاز کشت سمارق برای خانواده‌ها توزیع شده بود و اکنون برداشت محصول جریان دارد. آنان این گیاه را بدیل مناسبی برای کوکنار می‌دانند و می‌گویند به پشتیبانی از دهاقین ادامه خواهند داد.

عبدالهادی داودزی، نماینده کمیتهٔ هالند در کندهار، افزود: «۲۰ قلم مواد و وسایل لازم برای کشت و برداشت سمارق را برای ۳۰ خانواده، به ارزش ۲۰ هزار دالر توزیع کردیم. این کمک به‌عنوان بدیل کشت تریاک صورت گرفته است.»

شماری از دهقانان نیز سمارق را یک بدیل مناسب برای کوکنار می‌دانند. آنان می‌گویند این کشت زحمت کم و سود زیاد دارد و در شرایط خشکسالی می‌تواند گزینه خوبی باشد.

صبغت‌الله، یکی از دهقانان کندهار، گفت: «سمارق می‌تواند به تنهایی بدیل تریاک و چرس باشد. خشکسالی هر سال شدیدتر می‌شود و این کشت بدیل خوبی است. از این مؤسسه می‌خواهیم فارم‌های بیشتری ایجاد کند و برای محصولات ما بازاریابی نماید.»

محمد نسیم، دهقان دیگر، نیز افزود: «ما می‌توانیم سمارق را در بازار داخل و برای همسایگان بفروشیم. نسبت به کوکنار و دیگر مواد نشه‌آور، کشت بهتر است.»

مسئولان ریاست زراعت کندهار می‌گویند در ماه‌های اخیر تلاش‌های خود را برای شناسایی و ترویج کشت‌های بدیل افزایش داده‌اند و برنامه‌های مختلفی را برای معرفی گیاهان با عاید بلند و مناسب برای شرایط اقلیمی کندهار روی دست گرفته‌اند.

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به ده‌ها خانواده نیازمند در میدان‌وردک کمک کرد

در کنار این، بنیاد بیات در زمینه ساخت مکاتب، مراکز صحی، مساجد و حفر چاه‌های عمیق برای تأمین آب آشامیدنی صحی در ولایت‌های مختلف کشور نیز فعالیت‌های چشمگیری انجام داده است.

Published

on

بنیاد بیات در ادامه کمک‌هایش در ماه مبارک رمضان، بسته‌های مواد غذایی را به ده‌ها خانواده نیازمند در ولایت میدان‌وردک توزیع کرده است.

مسؤلان این بنیاد اعلام کردند که مساعدت‌های رمضانی شامل آرد، روغن و برنج، پس از انجام یک سروی به خانواده‌های مستحق و نیازمند ارائه شده است.

همچنان، مسئولان بنیاد بیات بر اهمیت ادامه کمک‌های بشری به مردم نیازمند در سایر ولایت‌های کشور تأکید دارند.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، گفت: «به ادامه کمک‌های بنیاد بیات به مناسبت ماه مبارک رمضان که پیشتر در ولایات مختلف به شمول کابل توزیع شده بود، امروز نیز خوشبختانه در ولایت میدان‌وردک به تعداد مستحقین و بیجاشدگان کمک ارائه می‌کنیم.»

بیکاری در سراسر کشور یکی از مهم‌ترین عوامل فقر مردم است و به همین دلیل، بسیاری از خانواده‌ها نیازمند کمک هستند.

دریافت‌کنندگان کمک از دیگر نهادهای خیریه نیز خواستار یاری به نیازمندان در این شرایط دشوار شده‌اند.

یکی از دریافت‌کنندگان کمک گفت: «از این کمک‌های بنیاد بیات صمیمانه تشکر می‌کنیم.»

در کنار این، بنیاد بیات در زمینه ساخت مکاتب، مراکز صحی، مساجد و حفر چاه‌های عمیق برای تأمین آب آشامیدنی صحی در ولایت‌های مختلف کشور نیز فعالیت‌های چشمگیری انجام داده است.

Continue Reading

International Sports

پس از حمله به سفارت امریکا در ریاض، رونالدو عربستان را ترک کرد

Published

on

براساس گزارش‌ها، کریستیانو رونالدو، ستاره فوتبال، به دلیل افزایش نگرانی‌های امنیتی، عربستان سعودی را با جت شخصی‌اش ترک کرده است. این تصمیم پس از حمله طیاره‌ بی‌سرنشین به سفارت ایالات متحده در ریاض گرفته شده است.

مقامات سعودی تأیید کردند که دو طیاره‌ بی‌سرنشین به مجموعه سفارت در پایتخت حمله کردند که باعث آسیب‌های جزئی ساختاری و آتش‌سوزی کوچکی شد.

مسؤلان گفتند که تلفات جانی وجود نداشته، اما تدابیر امنیتی در سراسر شهر فوراً افزایش یافته است. سفارت هشدارهای ایمنی برای شهروندان امریکایی صادر کرده و از آن‌ها خواسته است که با احتیاط رفتار کنند و حرکت خود را در نزدیکی تأسیسات دیپلماتیک محدود نمایند.

معلومات ردیابی پرواز نشان می‌دهد که جت خصوصی رونالدو بلافاصله پس از این حادثه از ریاض خارج شده است.

اگرچه هنوز به طور رسمی تأیید نشده است که آیا رونالدو و خانواده‌اش در پرواز بوده‌اند یا نه، اما زمان‌بندی این خروج، حدس و گمان‌ها را درباره اینکه این حرکت به دلیل افزایش تنش‌های منطقه‌ای بوده، تقویت کرده است.

رونالدو که در حال حاضر برای باشگاه النصر بازی می‌کند، از زمان پیوستن به لیگ حرفه‌ای عربستان، در این کشور مستقر بوده است. نه بازیکن و نه نمایندگانش تاکنون درباره خروج گزارش‌شده اظهار نظر رسمی نکرده‌اند.

این حمله به سفارت در حالی رخ می‌دهد که بی‌ثباتی گسترده‌ای در منطقه وجود دارد و فعالیت‌های پهپادی و راکتی علیه تأسیسات دیپلماتیک و استراتژیک افزایش یافته است.

نیروهای امنیتی سعودی همچنان در حالت آماده‌باش بالا هستند و مقامات در حال تحقیق درباره منبع این حمله و ارزیابی پیامدهای گسترده‌تر آن برای ثبات منطقه‌ای هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رشد چشمگیر صادرات افغانستان به کشورهای آسیای میانه؛ افزایش ۷۷ درصدی در سال ۲۰۲۵

Published

on

آمارهای وزارت صنعت و تجارت افغانستان نشان می‌دهد که صادرات این کشور به کشورهای آسیای میانه در سال ۲۰۲۵ میلادی با رشد چشمگیر ۷۷ درصدی همراه بوده است.

به گفته این وزارت، ارزش صادرات افغانستان به این کشورها در سال ۲۰۲۴، ۱۲۲ میلیون دالر بود که در سال ۲۰۲۵ به ۲۱۶ میلیون دالر افزایش یافته است. این افزایش نشان‌دهنده توسعه تجارت و فرصت‌های جدید اقتصادی برای تولیدکنندگان و تاجران افغان است.

همچنین وزارت صنعت و تجارت گزارش داده که واردات افغانستان از کشورهای آسیای میانه نیز در سال گذشته ۴۳ درصد رشد داشته است. کشورهای آسیای میانه شامل ازبکستان، قزاقستان، تاجکستان، قرغیزستان و ترکمنستان می‌شوند و گفته می‌شود تجارت با این کشورها در سال گذشته به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

بخش عمده واردات افغانستان از آسیا میانه را برق، گاز و مواد سوخت تشکیل می‌دهد، و رشد چشمگیر صادرات در یک سال گذشته نکته‌ای امیدوارکننده دانسته می‌شود.

کارشناسان باور دارند که در صورت تداوم این روند و سرمایه‌گذاری بر صنایع تولیدی، بسته‌بندی معیاری و توسعه زیربنا‌های ترانزیتی، در سالهای آینده توازن تجاری را رقم خواهد زد.

این در حالی است اخیراً مقام‌های وزارت صنعت و تجارت سفری به ازبکستان داشتند تا روابط تجاری دو کشور را بیش از این تقویت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!