تجارت
اتاق تجارت: افغانستان طی ده ماه گذشته به ارزش ۵۱۸ میلیون دالر میوه خشک صادرات داشته است

اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید که در ده ماه گذشته به ارزش ۵۱۸ میلیون دالر امریکایی میوه خشک افغانستان به کشورهای مختلف صادر شده است.
به گفته مسوولان این اتاق، بیشتر این صادرات جلغوزه سیاه بوده که افزون بر دیگر کشورها، بخش زیاد آن به چین صادر شده است.
خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفته است: «به ارزش ۵۱۸ میلیون دالر امریکایی میوه خشک صادر شده خصوصاً جلغوزه سیاه که بیشتر آن به چین و یک مقدار آن به پاکستان صادر شده است.»
آقای الکوزی افزود: «امسال هم ما برای جلغوزه سیاه تدابیر اتخاذ کردهایم و قراردادها هم جریان دارد.»
د ر همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته که سال گذشته حجم صادرات جلغوزه سیاه به ۹۷۰ تُن به ارزش ۱۲ میلیون دالر بوده است.
مسوولان این وزارت افزودهاند که بیشتر صادرات به کشورهای منطقه و همسایه انجام میشود.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت در این مورد اظهار کرد: «صادرات جلغوزه سیاه طی سال ۲۰۲۴ به وزن ۹۷۰ تُن به ارزش حدوداً ۱۲ میلیون دالر به کشورهای چین، پاکستان، هندوستان، عربستان صعودی، امارات متحده عربی، انگلستان و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
از سویی هم، مسوولان وزارت اقتصاد گفته که تلاش میکنند تا برای توسعه صادرات برنامههای جدیدی را روی دست بگیرند تا روز به روز بازارهای جدیدی برای صادرات پیدا کنند.
عبدالطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، بیان کرده است: «سیاست امارت اسلامی صادرات محور است. اگر در حال حاضر واردات هم وجود دارد، به خاطر نیازمندیهای مردم افغانستان است. برمبنای این سیاست، ما به عنوان نمونه بیش از پنج میلیون دالر توسعه صادرات در قسمت میوه خشک تنها به کشور چین داشتیم.»
گفتنی است که بیشتر اقلام صادراتی افغانستان را مواد معدنی، پنبه، گیاهان دارویی، میوههای خشک و تازه، قالین و زعفران تشکیل میدهد.
تجارت
عزیزی و ژاو شینگ درباره افزایش صادرات افغانستان به چین گفتگو کردند

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت و ژاو شینگ، سفیر چین در کابل در مورد افزایش صادرات افغانستان به چین به ویژه صادرات جلغوزه، انار، سنگهای قیمتی و معدنی مانند نفریت، اونکس، لاجورد و تالک گفتگو کردند.
براساس خبرنامه وزارت صنعت، هدف از این گفتگو که امروز (سهشنبه) برگزار شد، تسهیل صادرات مستقیم به چین برای کاهش مصارف ترانزیتی و حملونقل کالاهای افغانستان و همچنان واردات ماشینآلات مورد نیاز کشور بوده است.
خبرنامه افزوده است که آقای عزیزی و ژاو شینگ توافق نمودهاند که برای هماهنگی بیشتر، گسترش روابط تجارتی و ایجاد تسهیلات در تجارت، یک گروهکاری مشترک ایجاد کرده تا نشستهای منظم برگزار کند.
تجارت
پاکستان جرگه جدید ۲۶ نفری را برای گفتگوهای مرزی در افغانستان ایجاد کرد
منابع گمرکی گفتهاند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه میشود.

پس از آنکه دور اول مذاکرات هفته گذشته به بن بست رسید، مقامات پاکستانی جرگه جدید ۲۶ عضوی را برای گفتگوهای بیشتر در افغانستان بر سر بازگشایی مرز تورخم تعیین کرده اند.
گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پوسته امنیتی در جانب افغانستان مخالفت کردند.
منابع به روزنامه دان پاکستان گفتند که جرگه جدید متشکل از ۲۶ عضو خواهد بود، از جمله بزرگان قومی با تجربه و با نفوذ و تاجران محلی که اکثراً اعضای اتاق تجارت و صنایع خیبر هستند.
منابع به دان گفتند که مذاکرات ممکن امروز دوشنبه (۱۷ مارچ) از سر گرفته شود.
گذرگاه کلیدی تورخم امروز دوشنبه برای بیست و چهارمین روز بسته ماند و این موضوع نگرانیها را در میان تاجران دو کشور افزایش داده است.
این گذرگاه در پی افزایش تنش میان نیروهای مرزی دو طرف بسته شد.
منابع گمرکی گفتهاند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه میشود و افزودند که طی ۲۰ روز اول، حدود ۶۰ میلیون دالر خسارت وارد شده است.
گذرگاه تورخم تردد روزانه حدود ۱۰ هزار نفر به افغانستان را تسهیل میکند و یک مسیر تجارتی کلیدی بین دو کشور است. بیش از ۵ هزار لاری در حال حاضر در نزدیکی آن متوقف اند.
تجارت
علاقمندی سرمایهگذاران اوزبیکستانی برای سرمایهگذاری در افغانستان
در این دیدار، سرمایهگذاران ازبکستانی علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری در بخشهای معادن و ساختمانسازی افغانستان ابراز کردهاند.

وزارت صنعت و تجارت میگوید که معین این وزارت با سرمایهگذاران ازبکستانی دیدار کرده است.
در این دیدار، سرمایهگذاران ازبکستانی علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری در بخشهای معادن و ساختمانسازی افغانستان ابراز کردهاند.
شماری از سرمایهگذاران ازبکستانی به کابل آمده و مقامهای وزارت صنعت و تجارت در مورد سرمایه گذاری در افغانستان گفتگو کرده اند. این سرمایه گذاران در دیدار با معین وزارت صنعت و تجارت، علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری در بخشهای معادن و ساختمانسازی افغانستان ابراز کردهاند.
احمدالله زاهد نیز بر حمایت همهجانبه و تأمین امنیت برای سرمایهگذاران تاکید کرده است.
شماری از سرمایهگذران نیز میگویند که سرمایهگذاری خارجی میتواند نقش مهم در رشد اقتصاد کشور داشته باشند و امارت اسلامی نیز تلاشها را برای جلب سرمایهگذاری بیشتر سازد.
آگاهان اقتصادی نیز باور دارند که هرچه سرمایهگذاریها بیشتر شود به همان میزان اقتصاد ملی کشور تقویت خواهد شد مشروط بر این که نهادهای مربوط بتوانند توجه سرمایهگذاران زیادی را به افغانستان جلب کرده تا آنان سرمایهگذاری کنند.
از سوی دیگر، سرپرست وزارت معادن و پترولیم با شرکای شرکت گرین تری روسیه و ایران دیدار کرده است. این سرمایه گذاران نیز علاقمندی شانرا برای سرمایهگذاری در معدن سرب ولایت غور ابراز کرده اند، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز وعده همکاریهای لازم را داده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکایی آزاد شده توسط امارت اسلامی نزد همسرش در ایالات متحده رسید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
زخمی شدن ۱۸ تن در پی درگیری میان دو برادر در هلمند
-
International Sports4 روز ago
جورج فورمن، بوکسر افسانهای سنگین وزن جهان درگذشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یونیسف: عواقب ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم «فاجعه بار» خواهد بود
-
اخبار ساحوی5 روز ago
هشدار رهبر ایران: اگر امریکا سوءنیت نشان دهد، سیلی محکمی خواهد خورد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بنیاد بیات به دهها نیازمند در بامیان بستههای کمکی رمضانی توزیع کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است