صحت
احتمال متوقفشدن فعالیت ۳۳ شفاخانه در کشور به دلیل مشکلات مالی
سازمان جهانی صحت با نشر گزارشی برای کمک به شفاخانهها در افغانستان خواهان بودجه ۱۲۵ میلیون دالری شده است. این سازمان گفته است که فعالیت ۳۳ شفاخانه تحت حمایت این نهاد در کشور به دلیل کمبود بودجه در آستانه متوقفشدن قرار دارد.
این سازمان افزوده که تیمهای صحی آنان نیز در افغانستان از ۵۱۳ به ۴۵۳ تیم کاهش یافته است.
در بخشی از گزارش این سازمان آمده است: «فعالیت ۳۳ شفاخانه در افغانستان به دلیل کمبود بودجه در آستانه متوقفشدن قرار دارد، راهبرد انتقالی سیستم صحی برای افغانستان در مراحل نهایی است و نزدیک دو میلیون و ۴۰۰ هزار دالر هزینه برمیدارد و در صورت عدم رسیدگی به کمبود بودجه برای افغانستان، ۸۷۵ هزار کودک به شدت دچار سوءتغذیه خواهند شد.»
با این حال، مسوولان وزارت صحت عامه میگویند که بعد از متوقفشدن فعالیت این نهادها، آنان برنامههای را روی دست دارند و قرار است تمامی امکانات و نیازها این شفاخانهها از بودجه وزارت صحت تأمین شود اما از نهادهای بینالمللی صحی میخواهند تا زماینکه این مراکز با معیاریهای جهانی برابر میشود، این وزارت را همکاری کنند.
شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامه، در این مورد گفت: «اگر نهادهای بینالمللی خدمات صحی و یا همکاری مالی خویش را در کشور متوقف میکنند، وزارت صحت از بودجه داخلی خود خدمات صحی را برای شهروندان ارایه خواهد کرد.»
آقای زمان افزود: «بعد از پیغام صلیب سرخ که حمایت مالی خود را از شفاخانهها متوقف میکند، وزارت صحت عامه پلان خود را ساخته که از اول سپتمبر به تمام شفاخانهها خدمات خود را آغاز میکند.»
گفتنی است که نظام صحی افغانستان در دو سال گذشته همواره با کمبود بودجه و دیگر نیازهای صحی روبهرو بوده است. هرچند بارها هشدار داده شد که نظام صحی کشور در حال فروپاشی است اما به باور آگاهان، وضعیت آنچنان وخیم نیست که سازمانهای بینالمللی گزارش میدهند.
صحت
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی در افغانستان عواقب گستردهای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.
این سازمان در بیانیهای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبتهای صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را بیشتر محدود مینماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد میکند.
میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بیطرفانه مراقبتهای صحی محروم میکند.»
این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.
لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتونها یا انستیتوتهای طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیبپذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیتها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»
اخیراً گزارشهایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوتهای طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.
صحت
نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود
نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامه در سفر به چین در کنفرانس بینالمللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.
این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقهمندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.
او همچنان بر همکاریهای دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربهها و فراهمشدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.
گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسیها و رهنمودها در این اداره کار میکند.
صحت
متقی خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان شد
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در دیدار با حنان بلخی، مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان از سوی این سازمان شد.
حافظ ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه با نشر اعلامیهای گفته است که آقای متقی روز (دوشنبه، ۲۸عقرب) با مسوول بخش منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش در کابل دیدار کرده است.
بر اساس اعلامیه، سرپرست وزارت خارجه در این دیدار خواستار تقویت و تمویل سیستم صحی داخلی افغانستان در بخش دارو شده تا از این طریق مراکز صحی کشور به خودکفایی برسند.
متقی همچنین از مسوول سازمان جهانی صحت خواسته که با حکومت در راستای مبارزه با پولیو و سایر بیماریهای ساری مبارزه مشترک کند و آزمایشگاه تشخیص پولیو و سایر بیماریهای ساری را در افغانستان فعال کند.
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک میکنند
-
International Sports5 روز ago
تلویزیون آریانا فصل افتتاحیه سوپرلیگ ۱۰ آوره سریلانکا را نشر میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
بلینکن از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سرپرست وزارت مهاجرین در انفجاری در کابل به شهادت رسید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان تمدید شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حقانی: دین نباید انحصار شود، حاکم نباید هر سخن خود را تحمیل کند
-
تجارت14 ساعت ago
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
-
رویداد های اخیر19 ساعت ago
قصر سفید: تهدید داعش در افغانستان وجود دارد