Connect with us

جهان

اردوغان: مشکلات ترکیه و امریکا حل شدنی است

منتشر شده

در

Reuters

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، در حاشیه نشست سران ناتو با همتای امریکایی خود جوبایدن دیدار کرده و این دیدار را “سازنده و صادقانه” خوانده است.

 اردوغان از نخستین نشست رو در رو با بایدن به عنوان، رییس جمهور امریکا خرسند به نظر میرسد، اما گفته که پیشرفت بزرگی در روابط دو کشور وجود ندارد.

اردوغان در این باره گفته که” من فکر میکنم که در باره روابط امریکا و ترکیه مسایلی وجود ندارد. ساحات همکاری‌های ما نسبت به مشکلات وسیع است.”

این در حالی است که قبل از این میان ترکیه و متحدین آن در سازمان ناتو تنش‌ها بر سر خریداری سیستم مزایل روسی بوجود آمده بود.

ترکیه در جنگ‌های سوریه و لیبیا مداخله کرده و همچنان با یونان و قبرس نیز بر سر اراضی اختلافات دارد.

قبل از این امریکا بر ترکیه از بهر خریداری سیستم (اس ۴۰۰) روسی تحریم‌ها وضع کرده بود و عضویت ترکیه را در برنامه جت‌های (اف ۳۵) امریکایی نیز لغوه کرده بود.

به اساس گزارش‌ها یگانه راه که ترکیه میتواند در سازمان ناتو  نقش برجسته خود را به نمایش بگذارد تامین امنیت میدان هوایی بین المللی حامد کرزی در کابل است.

ترکیه قبل از این گفته بود که امنیت این میدان را به گونه مشروط تامین میکند، اما در این نشست ناتو در این باره تصمیم گرفته نشده است.

روز گذشته رییس جمهور ترکیه با امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه نیز دیدار کرده است.

میان ترکیه و فرانسه نیز اختلاف‌ها بر سر مسایل سوریه و لیبیا وجود دارد.

مکرون بعد از دیدار با رییس جمهور ترکیه گفته که” رییس جمهور اردوغان تایید کرد که  مزدوران خارجی و جنگجویان خارجی که در لیبیا به سرمیبرند باید آن کشور را ترک کنند.”

جهان

نتانیاهو: ایران تلاش کرده بود یکی از پسرانم را به قتل برساند

صدراعظم اسرائیل مشخص نکرد که کدام یک از پسرانش هدف قرار گرفته، این رویداد چه زمانی اتفاق افتاده و طرح ادعایی ایران تا چه اندازه به مرحله اجرا نزدیک شده بود.

Published

on

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، ادعا کرده است که ایران تلاش کرده بود یکی از پسران او را به قتل برساند؛ ادعایی که جزئیاتی درباره زمان، چگونگی و میزان پیشرفت این طرح ارائه نشده است.

نتانیاهو روز دوشنبه در گفتگوی تیلفونی با شبکه ۱۴ اسرائیل گفت که ایران یکی از پسرانش را هدف قرار داده و تلاش کرده بود او را «به قتل برساند».

او گفت: «ایران تلاش کرد یکی از پسرانم را به قتل برساند و به همین دلیل، تأمین امنیت یک تجمل نیست.»

صدراعظم اسرائیل مشخص نکرد که کدام یک از پسرانش هدف قرار گرفته، این رویداد چه زمانی اتفاق افتاده و طرح ادعایی ایران تا چه اندازه به مرحله اجرا نزدیک شده بود.

یائیر، پسر بزرگ نتانیاهو، در شهر میامی امریکا زندگی می‌کند. نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز تا زمان نشر این گزارش، به درخواست برای اظهارنظر درباره این اتهام پاسخ نداده بود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان ایران و اسرائیل پس از آغاز جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران در ماه فبروری افزایش یافته است.

نتانیاهو همچنین گفته است که به دیوید زینی، رئیس اداره امنیت داخلی اسرائیل، دستور داده تا برای تمامی نامزدان مقام صدراعظمی، تدابیر امنیتی مناسب فراهم شود.

بر بنیاد گزارش رسانه‌های اسرائیلی، گادی آیزنکوت، یکی از رقبای سیاسی نتانیاهو، از جمله چهره‌هایی است که در آستانه انتخابات ۲۷ اکتوبر، موضوع تأمین امنیت او مورد بحث قرار گرفته است.

Continue Reading

جهان

ناروی بیش از ۹ میلیارد دالر دیگر به اوکراین کمک می‌کند

بر بنیاد اعلامیه حکومت ناروی، میزان کمک در سال ۲۰۲۷ برابر با کمک‌های مالی اختصاص‌یافته به اوکراین در سال ۲۰۲۶ خواهد بود.

Published

on

حکومت ناروی اعلام کرده است که در سال مالی ۲۰۲۷، ۸۵ میلیارد کرون، معادل حدود ۹.۲ میلیارد دالر، به اوکراین کمک مالی خواهد کرد.

بر بنیاد اعلامیه حکومت ناروی، میزان کمک در سال ۲۰۲۷ برابر با کمک‌های مالی اختصاص‌یافته به اوکراین در سال ۲۰۲۶ خواهد بود.

این اعلام در حالی صورت می‌گیرد که یوناس گار ستوره، صدراعظم ناروی، همراه با شماری از رهبران کشورهای حوزه نوردیک و بالتیک، روز یکشنبه به کی‌یف سفر کرده‌اند تا حمایت خود را از اوکراین در جنگ با روسیه نشان دهند.

جنگ میان روسیه و اوکراین در حالی به چهار ونیم سال نزدیک می‌شود که دو طرف حملات طیاره بی‌سرنشین خود را افزایش داده و تأسیسات اقتصادی و زیربناهای یکدیگر را، حتی در مناطق دور از خطوط نبرد، هدف قرار می‌دهند.

Continue Reading

جهان

حمله اسرائیل به جنوب سوریه؛ دمشق این اقدام را «نقض آشکار حاکمیت» خواند

وزارت خارجه سوریه این حمله را «نقض آشکار» حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور خوانده و اسرائیل را مسئول پیامدهای چنین اقدامات دانسته است.

Published

on

اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که یک فرد را که از سوی این کشور «تروریست» خوانده شده، در جنوب سوریه هدف قرار داده است؛ در حالی‌که وزارت خارجه سوریه می‌گوید این حمله با استفاده از یک طیاره بی‌سرنشین و علیه یک موتر غیرنظامی در حومه دمشق انجام شده است.

وزارت خارجه سوریه اعلام کرده که طیاره بی‌سرنشین اسرائیلی یک موتر غیرنظامی را در جاده‌ای نزدیک روستای بیت‌جن در غرب دمشق هدف قرار داده که در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان زخمی شده‌اند. تلویزیون دولتی سوریه نیز از زخمی‌شدن یک نفر خبر داده است.

اردوی اسرائیل اعلام کرده که نیروهای این کشور در جنوب سوریه فردی را هدف قرار داده‌اند که فعالیت‌هایش تهدید فوری برای سربازان اسرائیلی محسوب می‌شده است.

وزارت خارجه سوریه این حمله را «نقض آشکار» حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور خوانده و اسرائیل را مسئول پیامدهای چنین اقدامات دانسته است.

تنش‌ها میان اسرائیل و سوریه در روزهای اخیر افزایش یافته است. اسرائیل روز سه‌شنبه نیز یک پایگاه هوایی در شمال‌غرب سوریه را هدف قرار داد؛ اقدامی که تام بارک، فرستاده ویژه امریکا برای سوریه، آن را «غیرضروری» توصیف کرده بود.

نیروهای اسرائیلی همچنان در بخش‌هایی از جنوب سوریه حضور دارند و اسرائیل مناطقی در جنوب‌غرب این کشور را که پس از سقوط حکومت بشار اسد در دسامبر ۲۰۲۴ تصرف کرده، در اختیار دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!