Connect with us

تجارت

اروپا با خطر بی‌سابقه کمبود گاز مواجه است

منتشر شده

در

بنا بر اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، اروپا در زمستان پیش‌رو احتمالاً با بحران کم‌سابقه‌ای در حوزه تأمین گاز مواجه خواهد شد.

به گزارش بازار، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد اروپا در زمستان امسال پس از آنکه روسیه حمل‌ونقل گاز از طریق خط لوله را قطع کرد، با «خطرات بی‌سابقه‌ای» برای دریافت گاز طبیعی مواجه خواهد شد. همچنین اروپا ممکن است با آسیا برای دریافت گاز مایع کمیاب و گران‌قیمت که از طریق کشتی وارد می‌شود، رقابت کند.

آژانس بین‌المللی انرژی که مقر آن در پاریس است، در گزارش فصلی گاز خود که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد کشورهای اتحادیه اروپا در صورت قطع کامل گاز روسیه در بحبوحه منازعه اوکراین، باید ۱۳ درصد از مصرف خود را در زمستان کاهش دهند. این گروه افزود بخش عمده ای از این کاهش باید ناشی از رفتار مصرف کننده‌گان مانند کاهش یک درجه ترموستات‌ها و تنظیم دمای دیگ بخار و همچنین صرفه‌جویی در صنعت و تاسیسات باشد.

اتحادیه اروپا روز جمعه با کاهش دست‌کم ۵ درصدی مصرف برق در ساعات اوج قیمت موافقت کرد.

تنها بخش اندکی از گاز روسیه هنوز به وسیله خطوط لوله از طریق اوکراین به اسلواکی و از طریق دریای سیاه و ترکیه به بلغارستان می‌رسد. دو مسیر دیگر، از زیر دریای بالتیک به آلمان و از طریق بلاروس و لهستان، بسته شده است.

یکی دیگر از تهدیدهای مشخص‌شده در این مطالعه، سرمای اواخر زمستان است که به ویژه چالش برانگیز محسوب می شود زیرا ذخایر گاز زیرزمینی در پایان فصل سرما به دلیل گازِ کمتر و فشار اندک در منابع ذخیره، کندتر جریان می‌یابد. اتحادیه اروپا در حال حاضر ذخیره سازی را تا ۸۸ درصد افزایش داده است، آن هم پیش از هدف‌گذاری خود برای ۸۰ درصد قبل از فرا رسیدن زمستان. آژانس بین المللی انرژی معتقد است ۹۰ درصد ذخیره سازی در سناریوی قطع گاز روسیه مورد نیاز است.

قیمت‌های بالای گاز که از آن برای گرم کردن خانه‌ها، تولید برق و مجموعه‌ای از فرآیندهای صنعتی استفاده می‌شود، در حال ثبت تورم مصرف‌کننده ۱۰ درصدی در ۱۹ کشور عضو اتحادیه اروپا است که از یورو استفاده می‌کنند. این وضع تا حدی شاخص موسوم به قدرت خرید مصرف‌کننده را کاهش داده که اقتصاددان‌ها پیش‌بینی می‌کنند رکود در پایان سال جاری و ابتدای سال آینده بر اروپا حاکم شود.

دولت‌ها و شرکت‌های اروپایی با خرید گاز طبیعی مایع گران‌قیمت یا LNG که با کشتی از کشورهایی مانند ایالات متحده و قطر حمل می‌شود و با افزایش عرضه خط لوله از نروژ و آذربایجان، بخش زیادی از کمبود روسیه را جبران کرده‌اند.

هدف این است که از کاهش سطح ذخیره‌سازی به حدی جلوگیری شود که دولت‌ها گاز را برای شرکت‌ها سهمیه‌بندی نکنند. به گفته آژانس بین‌المللی انرژی، ذخیره‌سازی گاز باید بالای ۳۳ درصد باشد تا عرضه مطلب برای یک زمستانِ امن تضمین شود؛ در حالی که سطوح زیر این میزان در صورت بروز سرمای دیرهنگام خطر کمبود گاز را در پی دارد.

سطوح پایین ترِ گاز، همچنین پر کردن مجدد انبارها را برای اروپا در تابستان آینده دشوارتر می‌کند، در حالی که ذخایرِ بیشتر، به کاهش قیمت ها کمک می کند.

رهبران اروپایی می گویند کاهش گاز روسیه باج گیری انرژی است که هدف آن تحت فشار قرار دادن دولت ها به دلیل حمایت آنها از اوکراین و تحریم ها علیه مسکو است.

این در حالی است که تقاضا برای گاز مایع باعث افزایش قیمت‌ها و کاهش عرضه شده است تا جایی که کشورهای فقیرتر در آسیا توانایی خرید آن را ندارند. بنگلادش با قطعی برق گسترده مواجه است، در حالی که پاکستان با خاموشی های ناگهانی مواجه شده و ساعات کاری را برای مغازه‌ها و کارخانه‌ها کاهش داده است تا در مصرف برق صرفه‌جویی شود.

تجارت

گام تازه در تقویت صادرات؛ هشت محموله تجارتی افغانستان از مسیر لاجورد به بازارهای جهانی منتقل می‌شود

این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

Published

on

وزارت ترانسپورت و هوانوردی از انتقال هشت محموله صادراتی افغانستان از طریق بندر تورغندی و مسیر لاجورد به چندین کشور جهان خبر داده است.

این وزارت اعلام کرده است که در چارچوب تلاش‌ها برای تسهیل ترانزیت و حمایت از صادرات ملی، هماهنگی‌های لازم برای انتقال هشت محموله تجارتی از طریق دهلیز لاجورد فراهم شده است.

بر بنیاد معلومات این وزارت، قرار است امروز (یکشنبه، ۲۴ حوت) یک شرکت ترانسپورتی این محموله‌ها را که شامل میوه‌جات خشک، مربا، دیگ‌های زودپز و نوشابه‌های انرژی‌زا است، از طریق مسیر لاجورد – شامل افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه – به ترکیه انتقال دهد.

گفته می‌شود که این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی تأکید کرده است که توسعه دهلیزهای ترانزیتی، فراهم‌سازی زمینه برای رشد صادرات و واردات و نیز حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های ترانسپورت بین‌المللی، از اولویت‌های اساسی این وزارت به شمار می‌رود و در این راستا اقدامات عملی و مؤثری روی دست گرفته شده است.

Continue Reading

تجارت

گشایش بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در غرب افغانستان توسط کمیساریای عالی پناهندگان

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Published

on

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد با همکاری بانک اسلامی توسعه، بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در ولایت هرات افغانستان را افتتاح کرد.

این مرکز که با حضور ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سرمنشیی سازمان ملل، و بزرگان محلی افتتاح شد، در ابتدا برای ۴۰۰ بازگشت‌کننده افغان، بیش از سه‌چهارم آن‌ها زنان، فرصت‌های شغلی و آموزش مهارت فراهم می‌کند.

این طرح با هدف توانمندسازی بازگشت‌کنندگان و جامعه میزبان راه‌اندازی شده است و بازسازی معیشت پایدار به ویژه برای زنان، یکی از نیازهای اساسی بازگشت‌کنندگان از ایران است.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

رئیس‌جمهور ازبیکستان توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان را توشیح کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، با امضای فرمانی رسماً توافقنامه تجارت ترجیحی  بین ازبیکستان و افغانستان را توشیح کرد.

این توافقنامه در ۱۰ جون ۲۰۲۵ در جریان نشست مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند توسط وزیر صنعت و تجارت افغانستان و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان به امضا رسیده بود.

توافقنامه تجارت ترجیحی، تعرفه بر ۱۴ دسته کالا را حذف می‌کند، صدور جوازهای بخش صحت گیاهی برای محصولات زراعتی افغانستان را ساده و اقدامات حمایتی بیشتری را برای صادرکنندگان ازبیکستان معرفی می‌کند.

گفتنی است که در ماه فبروری ۲۰۲۶، جمشید خواجه‌اف، معاون صدراعظم ازبیکستان، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان در باره اجرایی شدن این توافقنامه گفتگو کرده بودند. قرار است پس از پایان ماه مبارک رمضان، یک مجمع تجارتی مشترک جدید بین افغانستان و ازبیکستان در کابل برگزار شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!