Connect with us

رویداد های اخیر

ازبکستان: امارت اسلامی در نشست بعدی «ایکو» حضور نخواهد داشت

منتشر شده

در

ازبکستان می‌گوید که نماینده امارت اسلامی افغانستان در نشست بعدی سازمان همکاری اقتصادی یا «ایکو »که در تاشکند برگزار می‌شود ، شرکت نخواهد کرد.

شیرزاد اسدوف، رئیس دفتر مطبوعاتی شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان به روز سه‌شنبه (۱۶عقرب) گفت که برای اشتراک نماینده افغانستان در نشست ایکو، به موافقت همه کشورهای عضو این سازمان و به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی از سوی جامعه جهانی نیاز است.

شیرزاد اسدوف تاکید کرد که افغانستان یکی از کشورهای عضو ایکو است، اما به دلیل تغییرات سیاسی در اگست ۲۰۲۱ میلادی، به طور موقت نمی‌تواند در نشست‌ها و فعالیت‌های ایکو شرکت کند.

بیش از دو سال از به قدرت رسیدن امارت اسلامی می گذرد، اما هنوز هیچ کشور جهان حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است. جامعه جهانی می‌گوید تا زمانی که امارت اسلامی حقوق ابتدایی مردم افغانستان به شمول حقوق دختران و زنان را تامین نکنند، روی به رسمیت شناختن حکومت آنها غور نخواهد شد.

امارت اسلامی اما می‌گوید در نشست‌های که یکی از محور آن مسئله افغانستان باشد هرگاه نماینده از امارت اسلامی حضور نداشته باشد دست آوردی نخواهد داشت.

سخنگوی رییس جمهور ازبکستان بر این باور است استقرار افغانستان به عنوان یک کشور صلح‌آمیز و مرفه شرط مهم دستیابی به توسعه اقتصادی باثبات در فضای «ایکو» است.

شماری از آگاهان حضور نمایندگان افغانستان را در نشست‌های بزرگ بخصوص منطقه‌یی مهم می‌دانند.

رئیسان جمهور ازبکستان، آذربایجان، ایران، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، نخست وزیر قزاقستان، رییس دولت موقت پاکستان و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در این دور نشست «ایکو» شرکت خواهند کرد.

مقام‌های ازبکستانی همچنان گفته اند که قرار است در چارچوب این دور نشست ایکو چند نشست دوجانبه نیز برگزار شود.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!