Connect with us

تجارت

ازسر گیری فعالیت‌های تجاری شماری از زنان متشبث در کابل

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

شماری از زنان متشبث در کابل که فعالیت‌های اقتصادی و تجارتی شان را از سر گرفته‌اند، می‌گویند که با همکاری سکتور خصوصی مارکیت اختصاصی زنان را در منطقه شهرنو کابل امروز پنج‌شنبه، ۲۳ سرطان، ایجاد کردند.

این زنان متشبث می‌گویند که تلاش می‌کنند برای سایر زنان هم زمینه کار را فراهم کنند وهم فعالیت‌های اقتصادی شانرا گسترش دهند.

در این مارکیت زنان سرگرم کارهای همچون دست دوزی و خیاطی اند.

درهمین حال، این زنان متشبث می‌افزایند که رهبری امارت اسلامی به آنان وعده داده که در گسترش کاروبار شان همکاری جدی خواهند کرد.

مرحبا یکی از متشبثان گفته است: «ما می‌بینیم که زنان می توانند به درستی کار کنند. آنها می‌توانند ازایده‌های خود استفاده کنند و می توانند این کار را بهتر انجام دهند».

نفیسه دانش، رییس اتحادیه زنان متشبث این مارکیت را رهبر و مدیریت می‌کند.

این در حالیست که یازده ماه پس از تحولات سیاسی در کشور و کمرنگ شدن کاروبار تجارتی حالا یک مارکیت ویژه زنان در کابل توسط زنان متشبث ایجاد و به فعالیت آغاز کرده است.

به باور آگاهان اقتصادی نقش زنان در رشد اقتصاد کشور ارزنده است و هم چنان تشبثات کوچک می‌تواند باعث کاهش نرخ بیکاری در کشور شود.

تجارت

گشایش بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در غرب افغانستان توسط کمیساریای عالی پناهندگان

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Published

on

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد با همکاری بانک اسلامی توسعه، بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در ولایت هرات افغانستان را افتتاح کرد.

این مرکز که با حضور ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سرمنشیی سازمان ملل، و بزرگان محلی افتتاح شد، در ابتدا برای ۴۰۰ بازگشت‌کننده افغان، بیش از سه‌چهارم آن‌ها زنان، فرصت‌های شغلی و آموزش مهارت فراهم می‌کند.

این طرح با هدف توانمندسازی بازگشت‌کنندگان و جامعه میزبان راه‌اندازی شده است و بازسازی معیشت پایدار به ویژه برای زنان، یکی از نیازهای اساسی بازگشت‌کنندگان از ایران است.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

رئیس‌جمهور ازبیکستان توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان را توشیح کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، با امضای فرمانی رسماً توافقنامه تجارت ترجیحی  بین ازبیکستان و افغانستان را توشیح کرد.

این توافقنامه در ۱۰ جون ۲۰۲۵ در جریان نشست مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند توسط وزیر صنعت و تجارت افغانستان و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان به امضا رسیده بود.

توافقنامه تجارت ترجیحی، تعرفه بر ۱۴ دسته کالا را حذف می‌کند، صدور جوازهای بخش صحت گیاهی برای محصولات زراعتی افغانستان را ساده و اقدامات حمایتی بیشتری را برای صادرکنندگان ازبیکستان معرفی می‌کند.

گفتنی است که در ماه فبروری ۲۰۲۶، جمشید خواجه‌اف، معاون صدراعظم ازبیکستان، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان در باره اجرایی شدن این توافقنامه گفتگو کرده بودند. قرار است پس از پایان ماه مبارک رمضان، یک مجمع تجارتی مشترک جدید بین افغانستان و ازبیکستان در کابل برگزار شود.

Continue Reading

تجارت

افغانستان جایگزین ایران در تامین میوه و سبزیجات به روسیه می‌شود

Published

on

رسانه‌های روسی به نقل از رستم حبیب بولین، رئیس مرکز تجارت روسیه در افغانستان، گزارش داده اند که افغانستان پس از ممنوعیت موقت صادرات مواد غذایی توسط ایران، به دنبال افزایش صادرات میوه و سبزیجات به روسیه است.

گفتنی است که روز سه شنبه هفته جاری، دولت ایران اعلام کرد که صادرات مواد غذایی و زراعتی را با هدف اولویت دادن به امنیت غذایی داخلی در میانه جنگ با امریکا و اسرائیل، متوقف می‌کند.

در پاسخ، افغانستان اولین محموله ۱۰۰ تنی سیب خود را به روسیه ارسال کرده است و محموله‌های انواع دیگر محصولات زراعتی در هفته‌های آینده آماده می‌شود.

حبیب بولین خاطرنشان کرد که تقاضا از روسیه در حال افزایش است و صادرکنندگان افغان قصد دارند درخواست‌های رو به افزایش را برآورده کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!