Connect with us

جهان

از ۷۶مین سالروز بمباران هسته‌ای در جاپان یاد بود به عمل آمد

منتشر شده

در

Social Media

از ۷۶مین سالیاد بمباردمان اتمی امریکا بر شهر ناگاساکی  جاپان گرامی داشت به عمل آمد. 

در این مراسم یوشیدی سوگا نخست وزیر جاپان و بیش از ۵۰۰ اشتراک کننده شرکت کردند و از جان باختگان آن حادثه یاد بود به عمل آوردند.

ایالات متحده امریکا در سال ۱۹۴۵ میلادی با هواپیمای بی-۲۹ دو بمب اتمی به نام مستعار «پسر کوچک» را بالای شهرهای هیرو شیما و ناگاساکی جاچان پرتاب کرد که در نتیجه ده ها هزار نفر را به کام مرگ برد.

یوشیدی سوگا نخست وزیر جاچان گفته است: “من می خواهم همدردی و تسلیت خود را برای قربانیان بمب اتمی ابراز کنم. همچنین می خواهم با کسانی که هنوز از عوارض پس از تابش اشعه آن رنج می برند، ابراز همدردی قلبی کنم.”

نخست وزیر جاپان ظاهرا همه را بخشیده است و او حالا تمرکز روی مبارزه با کرونا که دامن‌گیر کل جهان است کند. آقای سوگا از جهان دعوت می کند که محو این ویروس همه تلاش شان را به خرج دهند.

آقای سوگا میگوید: “جهان با چالش جدید عفونت های کرونا ویروس روبرو است و نبرد با ویروس برای غلبه بر آن ادامه دارد. ما تمام تلاش خود را برای غلبه بر این بیماری عفونی به کار خواهیم بست. تا بتوانیم در اسرع وقت به زندگی روزمره ایمن و سرزنده بازگردیم.”

بر آورد شده است که نزدیک به ۲۱۰ هزار نفر در این حمله هلاک شدند و بیش از ۱۵۰ هزار تن دیگر زخم برداشتند. بسیاری از افراد حتی با گذشت سال ها ازین حادثه درین دو شهر از اثر اشعه های بمب اتمی در معرض امراض گوناگون قرار دارند.

جهان

ترمپ: می‌خواهیم در تعیین رهبر آینده ایران نقش داشته باشیم

Published

on

با شدت گرفتن جنگ، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده گفته است که واشنگتن می‌خواهد در تعیین رهبر آینده ایران نقش داشته باشد.

ترمپ در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اظهار کرد که مجتبی خامنه‌ای، پسر علی خامنه‌ای، نباید رهبر شود.

او گفت: «ما می‌خواهیم در روند انتخاب فردی که قرار است ایران را به سوی آینده رهبری کند، مشارکت داشته باشیم.»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین از نیروهای کرد ایرانی خواسته است که علیه حکومت ایران اقدام کنند. او گفت از چنین حمله‌ای حمایت می‌کند، اما درباره احتمال حمایت هوایی امریکا توضیحی نداد.

این در حالی است که برخی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد حمایت مردم در امریکا از این جنگ محدود است و شهروندان درباره افزایش بهای تیل و پیامدهای اقتصادی آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

در ششمین روز جنگ، ایران حملاتی را علیه اسرائیل، امارات متحده عربی و قطر انجام داد. در بحرین نیز پس از اصابت راکت به یک پالایشگاه نفت، آتش‌سوزی رخ داده است.

اردوی اسرائیل به ساکنان برخی مناطق تهران هشدار داده است که این مناطق را ترک کنند. رسانه‌های ایرانی نیز از شنیده شدن انفجارها در بخش‌هایی از پایتخت خبر داده‌اند و گزارش شده که در یک حمله هوایی نزدیک تهران دست‌کم ۱۷ نفر کشته شده‌اند.

مقام‌های نظامی امریکا گفته‌اند که ذخایر تسلیحاتی کافی برای ادامه حملات دارند و طی این عملیات ده‌ها کشتی ایرانی و برخی تأسیسات راکتی هدف قرار گرفته است.

گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد این درگیری به سرعت در حال گسترش است و چند کشور دیگر نیز تحت تأثیر آن قرار گرفته‌اند. بر اساس آمار هلال احمر ایران، بیش از ۱۲۰۰ نفر در این جنگ کشته شده‌اند و تنش‌ها همچنان ادامه دارد

Continue Reading

جهان

مرد پاکستانی می‌گوید ایران او را مجبور به برنامه‌ریزی برای ترور ترمپ کرد

Published

on

گزارش‌ها می‌رسانند که یک مرد پاکستانی متهم به برنامه‌ریزی برای ترور دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز چهارشنبه به قاضی‌ها گفته که او داوطلبانه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران برای طراحی این توطئه همکاری نکرده است.

وزارت عدلیه امریکا، آصف مرچنت را به تلاش برای استخدام افرادی در ایالات متحده در طرحی که ترمپ و دیگر سیاستمداران امریکایی را هدف قرار می‌داد، متهم کرده است.

به گزارش نیویارک تایمز، مرچنت گفته است: «من نمی‌خواستم این کار را با میل و رغبت انجام دهم.»

مرچنت در جریان محاکمه‌اش به محکمه گفت که برای محافظت از خانواده‌اش در تهران در این طرح شرکت کرده است. سارنوالان ادعای مرچنت را رد کردند و بر اساس نامه‌ای که روز سه‌شنبه به قاضی قضیه مربوط به سال ۲۰۲۴ ارسال شد، به «فقدان شواهد کافی برای اثبات اجبار یا اکراه واقعی» استناد کردند.

به گزارش این روزنامه، مرچنت گفته است که هرگز دستور قتل شخص خاصی به او داده نشده است، اما رابط ایرانی او در جریان مکالماتش در پایتخت ایران، نام سه نفر را برده است.

علاوه بر ترمپ، این افراد جو بایدن، رئیس جمهور وقت، و نیکی هیلی بودند.

محاکمه مرچنت هفته گذشته، چند روز قبل از دستور ترمپ برای حمله به ایران که با همکاری اسرائیل انجام شد و منجر به کشته شدن علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب و مقامات ارشد این کشور شد، آغاز گردید. ترمپ روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز درباره عملیات مشترک امریکا و اسرائیل که منجر به ترور خامنه‌ای شد، به توطئه ادعایی ایران اشاره کرد و گفت: «من قبل از اینکه او مرا بگیرد، او را گرفتم.» تهران اتهامات مبنی بر هدف قرار دادن ترمپ و دیگر مقامات امریکایی را رد کرده است.

Continue Reading

جهان

دستور عاجل امریکا برای تخلیه شهروندان از خاورمیانه

رهبران جهانی خواستار خویشتنداری و بازگشت به دیپلماسی شده‌اند. رئیس کمیسیون اروپا، و سرمنشی سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی و امنیتی این بحران هشدار داده‌اند.

Published

on

وزارت خارجه امریکا دستور عاجل و کم‌سابقه‌ای را برای خروج شهروندان امریکایی از بیش از ده کشور خاورمیانه صادر کرده است؛ اقدامی که در پی تشدید تنش‌ها پس از حملات مشترک امریکا و اسرائیل علیه ایران صورت گرفته است.

بر اساس این اعلامیه، شهروندان امریکایی باید فوراً از کشورهای شامل فهرست هشدار، از جمله اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده، از طریق پروازهای تجاری خارج شوند و منتظر عملیات احتمالی تخلیه دولتی نمانند. مقام‌ها دلیل این تصمیم را «خطرات جدی امنیتی» عنوان کرده‌اند.

از کشته‌شدن خامنه‌ای تا گسترش بحران

این تحولات پس از آن رخ داد که در حملات هماهنگ امریکا و اسرائیل، رهبر ایران، کشته شد. به دنبال آن، تهران حملات تلافی‌جویانه‌ای را علیه اهداف امریکایی و اسرائیلی و نیز برخی تأسیسات در منطقه انجام داده است.

گزارش‌ها حاکی است که تهدیدها علیه مسیرهای کشتیرانی در تنگی هرمز افزایش یافته و بهای نفت نیز در بازارهای جهانی صعود کرده است. دونالد ترمپ گفته است که این درگیری ممکن است بیش از یک ماه ادامه یابد.

واکنش‌های جهانی

رهبران جهانی خواستار خویشتنداری و بازگشت به دیپلماسی شده‌اند. رئیس کمیسیون اروپا، و سرمنشی سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی و امنیتی این بحران هشدار داده‌اند.

روسیه و چین این حملات را نقض حقوق بین‌الملل خوانده‌اند، در حالی که فرانسه از ایران خواسته است درباره برنامه هسته‌ای و راکتی خود وارد گفت‌وگو شود. اتحادیه اروپا نیز مأموریت دریایی خود در دریای سرخ را در حالت آماده‌باش قرار داده است.

توصیه به شهروندان امریکایی

مقام‌های امریکایی از شهروندان خود خواسته‌اند با شماره‌های عاجل وزارت خارجه تماس گرفته و برای دریافت اطلاعات تازه ثبت‌نام کنند. به گفته تحلیلگران، بسته‌شدن حریم‌های هوایی و لغو پروازها می‌تواند بحران را برای روزها یا هفته‌ها ادامه‌دار سازد.

این تحولات، نگرانی‌ها از گسترش یک بحران طولانی و بی‌ثباتی گسترده در منطقه را افزایش داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!