Connect with us

اخبار ساحوی

امارت اسلامی از جایگاه بوداهای بامیان محافظت می‌کند

منتشر شده

در

مقام های امارت اسلامی میگویند که از جایگاه خالی تندیس های بودای بامیان به عنوان میراث تاریخی حفاظت می‌کند.

دو تندیس بودا در قرن ششم میلادی ساخته شدند که مردم بومی آن ها را به نام های صلصال و شهمامه می‌شناسند.

این دو تندیس غول‌پیکر در سال ۲۰۰۱ میلادی از سوی امارت اسلامی منهدم شدند. امارت اسلامی میگوید که تخریب این تندیس در آن زمان علت خاص داشت، اما حالا برای توسعه رونق گردشگری جای خالی آن را حفظ میکند.

مولوی سیف الرحمان محمدی رییس اطلاعات و فرهنگ بامیان می‌گوید: " ما هم به عنوان مسوول امارت اسلامی در ولایت بامیان، کوشش مان این است که از این آثار پرقیمت و از این جاهای باستانی ولایت خود در حد توان حفاظت نمایم."

یک عضو دیگر امارت اسلامی میگوید که تندیس های بامیان در سال ۲۰۰۱ بنابر مسایل عقیدتی منهدم شدند.

به گفته او: "در قسمت ساختن بت؛ من به این باور استم که بار اول امارت اسلامی در تخریب آن تصمیم عاجل نگرفت، در این مورد غور کامل کرده و آن را به لحاظ عقیدوی و اسلامی تحقیق کرده و سپس آن را تخریب کرده است."

تندیس‌های بودا در بامیان، تا قبل از آنکه تخریب شوند؛ بزرگ ‌ترین تندیس‌های بودا و از جمله بلند ترین مجسمه‌های سنگی در جهان به‌ شمار می رفتند.

این دو مجسمه به بلندی ۵۳ متر و ۳۵ متر در کنار مجموعه‌ ای از بناهای تاریخی در بامیان برای زمانی طولانی از جاذبه‌های اصلی گردشگری در افغانستان بودند. تندیس کوچکتر در سال ۵۰۷ میلادی و تندیس بزرگتر در سال ۵۵۴ میلادی ساخته شده‌ است.

صلصال سمبول مرد گفته شده و شهمامه سمبول زن، در میان این دو 8 واحدی کوچک دیگری وجود دارد که نماد از فرزندان می ‌باشد این دو بودا از هم در فاصله ۸۰۰ متری قرار دارند.

باستان شناسان می گویند مسلمانان عرب اولین بار در زمان حجاج بن یوسف بر بامیان تسلط یافتند و تعداد زیادی از معابد و مجسمه‌های آن را با زیور آلات و اشیای قدیمی را به غنیمت بردند. آن‌ها معبد طلایی بیت الذهب و روکش طلایی صورت پیکره‌های بامیان را از بالای پیشانی بطرف پایین تراشیدند تا از حالت بت بودن خارج شود.

Advertisement

اخبار ساحوی

شش سرباز پاکستانی و ۲۲ شبه نظامی در درگیری‌ها کشته شدند

Published

on

اردوی پاکستان اعلام کرده است که شش سرباز پاکستانی و ۲۲ شبه نظامی در درگیری‌های مسلحانه روز شنبه در منطقه‌ای در شمال غرب این کشور کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه اردوی پاکستان آمده است که درگیری‌ها در سه منطقه پس از انجام عملیات توسط سربازان در وزیرستان و مناطق مجاور آن رخ داد.

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرد که جنگجویان این گروه با حمله بر یک پوسته امنیتی سربازان را کشته اند.

تحریک طالبان پاکستان در ماه‌های اخیر حملات خود را افزایش داده و در اکثر موارد، نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

اردوغان: خواهان پیشروی مسالمت‌آمیز شورشیان در سوریه هستیم

Published

on

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه می‌گوید که کشورش از پیشروی مسالمت‌آمیز شورشیان در سوریه حمایت می‌کند.

اردوغان روز جمعه، ۶ دسامبر، به خبرنگاران گفته که شهرهای ادلب، حما و حمص تصرف شده‌اند و هدف بعدی دمشق، پایتخت سوریه است.

او افزوده است: «طبعاً ما امیدواریم حرکت مخالفان در سوریه ادامه یابد، البته به شکل مسالمت‌آمیز.»

به گفته اردوغان، تاکنون هیچ پیامی از طرف بشار اسد، رئیس ‌جمهور سوریه، برای آغاز مذاکرات دریافت نکرده است.

گفتنی است که هیأت تحریر شام یکی از گروه‌های تحت حمایت ترکیه محسوب می‌شود.

با این حال، شورشیان اسلام‌گرا تاکنون شهرهای ادلب، حما و حمص را تصرف کرده‌اند و مقصد بعدی را دمشق تعیین کرده‌اند.

این در حالی است که ایران و روسیه از پیشروی شورشیان در شهرهای مختلف سوریه ابراز نگرانی کرده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

جنگجویان عراقی تحت حمایت ایران برای جنگ وارد سوریه شدند

روز گذشته نیز گروه‌های شبه نظامی کتائب سیدالشهدا و انصار الاوفیاء که هر دو مورد حمایت ایران هستند، برای مداخله در ناآرامی سوریه و پشتیبانی از نیروهای اردو این کشور اعلام آمادگی کردند.

Published

on

منابع سوری و عراقی روز دوشنبه (۱۲ عقرب) اعلام کردند صدها جنگجو از گروه‌های شبه‌نظامی عراقی تحت حمایت ایران شبانه وارد سوریه شدند تا به دولت دمشق در نبرد علیه شورشیانی که هفته گذشته حلب را تصرف کردند، یاری برسانند. تهران نیز وعده داد که به دولت سوریه کمک می‌کند.

دو منبع امنیتی عراقی گفتند دست کم ۳۰۰ تن از این جنگجویان عمدتاً از گروه‌های بدر و نجباء، روز یک‌شنبه برای ورود به خاک سوریه، با اجتناب از گذرگاه مرزی رسمی، از یک جاده خاکی عبور کردند.

یک منبع ارشد نظامی اردوی سوریه به خبرگزاری رویترز گفت: «اینها نیروهای تقویتی جدیدی هستند که برای کمک به رفقای ما در خطوط مقدم در شمال فرستاده شده‌اند» و افزود که این نیروها به گروه‌های کوچکتر تقسیم شده بودند تا از حملات هوایی در امان باشند.

این مقام نظامی گفت که ده‌ها تن از نیروهای حشد شعبی، گروه عراقی تحت حمایت ایران نیز با گذشتن از یک گذرگاه نظامی در نزدیکی گذرگاه رسمی ابوکمال وارد خاک سوریه شده‌اند. او همچنین گفت که این گروه‌های تازه‌نفس شامل نیروهای کتائب حزب‌الله و لشکر فاطمیون هم می‌شود.

روز گذشته نیز گروه‌های شبه نظامی کتائب سیدالشهدا و انصار الاوفیاء که هر دو مورد حمایت ایران هستند، برای مداخله در ناآرامی سوریه و پشتیبانی از نیروهای اردو این کشور اعلام آمادگی کردند.

شورشیان سوریه در سال ۲۰۱۱ علیه بشار اسد قیام کردند و هم‌پیمانان ایران در منطقه، شامل گروه‌های شبه نظامی مدت‌هاست که نقشی اساسی در موفقیت نیروهای طرفدار دولت سوریه در سرکوب این شورشیان ایفا کرده‌اند. این گروه‌های هم‌پیمان ایران همچنین به مدت طولانی پایگاه‌هایی در سوریه داشته‌اند.

وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، روز دوشنبه گفت که اردوی سوریه قادر به مقابله با شورشیان است اما در عین حال به گروه‌های شبه مظامی منطقه‌ای تحت حمایت تهران اشاره کرد و افزود: «البته گروه‌های مقاومت هم کمک می‌کنند و جمهوری اسلامی ایران هم هر گونه پشتیبانی که لازم باشد، فراهم خواهد کرد.»

ساکنان و گروه های کمک رسان مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال غرب سوریه گفتند اردوی سوریه و هواپیماهای جنگی روسیه روز دوشنبه به حملات خود در این مناطق شدت بخشید و از جمله حمله آنها به یک اردوگاه آوارگان منجر به کشته شدن هفت نفر شد.

حمله سریع شورشیان در هفته گذشته بسیاری را در منطقه غافلگیر کرده، بزرگترین ضربه را به اسد وارد کرد و آتش جنگی را که به نظر می‌رسید پس از تثبیت جبهه‌های جنگ داخلی در سال ۲۰۲۰ فروکش کرده باشد، دوباره شعله‌ور کرد.

اگرچه روسیه از سال ۲۰۲۲ بر جنگ در اوکراین متمرکز شده است، اما همچنان یک پایگاه هوایی در شمال سوریه دارد. گروه اصلی تحت حمایت ایران، حزب‌الله لبنان نیز از زمان آغاز جنگ در غزه سال گذشته، تمرکز خود را بر جنگ با اسرائیل قرار داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!