Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان نام قول اردوها را تغییر داد

Published

 on

(Last Updated On: عقرب ۱۷, ۱۴۰۰)

وزارت دفاع ملی کشور در تصمیم تازه اش نام قول اردوهای هشت گانه افغانستان را تغییر داده است.

بر بنیاد تصمیم این وزارت: قول اردوی عملیات های خاص در کابل به قول اردوی مرکزی، قول اردوی ۲۰۹ شاهین در بلخ به قول اردوی الفتح، قول اردوی ۲۱۷ پامیر در ولایت قندز به قول اردوی عمری، قول اردوی ۲۱۵ میوند در هلمند به قول اردوی عزم، قول اردوی ۲۰۵ اتل در قندهار به قول اردوی البدر، قول اردوی ۲۰۳ تندر در پکتیا به قول اردوی منصوری، قول اردوی ۲۰۷ ظفر در هرات، قول اردوی الفاروق و قول اردوی ۲۰۱ سیلاب در ننگرهار به قول اردوی خالد بن ولید تغیر نام داده شده اند.

هممچنان مرکز قول اردو ۲۰۱ سیلاب از ولایت ننگرهار به مرکز ولایت لغمان انتقال یافته است.

عنایت الله خوارزمی سخنگوی وزارت دفاع ملی میگوید: ” قبلا نام های که بود تندر و دیگر و دیگر به نوعی بیانگر خشونت بود؛ یعنی پیام صلح نداشت از او لحاظ امارت اسلامی افغانستان خواست فعلا زمان آن رسیده که مردم در امنیت زندگی کنند نام های انتخاب شده که پیغام صلح داشته باشد.”

از سوی هم امارت اسلامی در ۱۸ ولایت کشور مسوولان جدید معرفی کرد. بر بنیاد تعینات تازه امارت اسلامی ۱۸ والی، ۱۰ قومندان امنیه و شماری هم به عنوان معاونان ولایات مقرر شده اند.

مقام ها در امارت اسلامی تاکید می کنند که در تعینات تازه از افراد  توانمنتد و کارکن استفاده شده است.

بلال کریمی معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید: “کادرها و استعداد های که در کشور داریم میخواهیم که سابقه و بگروند آنها بررسی شود و افراد و اشخاصی که سابقه خوب داشته باشند ارزش های اسلامی و منافع ملی را متعهد باشند مسلکی باشند جذب می شوند.”

با این این حال شهروندان کشور از امارت اسلامی خواستار سپردن کار به اهل آن در مقرری های تازه از سوی حکومت اند.

عبدالوحید باشنده کابل میگوید: “در راس کار نفرهای را بگمارند که کار کشته باشد فهمیده باشد و به مردم و به این دولت خدمت کند.”

نثار احمد باشنده دیگر کابل میگوید: “کسانی را بگمارند که عاری از فساد اخلاقی و اداری باشد. چون شخصی که متعهد نبود متخصص نبود و حرام خور بود هرگز به جامعه مفید واقع نمی شوند.”

بیش از سه ماه از روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان می گذرد اما هنوز هم کار برخی از اداره های دولتی در مرکز و ولایات به حالت عادی بر نگشته است. اما مسولان امارت اسلامی تاکید دارند تلاش ها برای تکمیل ساختن کابینه و عادی شدن روند کاری اداره های دولتی جریان دارد.

رویداد های اخیر

نمایشگاه سه‌روزه برای حمایت از تولیدات داخلی در کابل برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که یک نمایشگاه سه روزه زیر نام «نمایشگاه خدمات برتر ملی» در کابل برگزار شده است.

در این نمایشگاه سه ‌روزه تولیدات داخلی در ده‌ها غرفه به نمایش گذاشته شده است. به گفته مسوولان، هدف از برگزاری این نمایشگاه حمایت از تولیدات داخلی می‌باشد.

مسوولان وزارت صنعت و تجارت گفته‌اند که در سال ۱۴۰۲ حمایت از تولیدات داخلی، اولویت آنان است و درنظر دارند که خریداری‌ها در نهاد‌های دولتی نیز از تولیدات داخلی صورت گیرد و هم‌چنان تلاش می‌کنند تا زمینه جلب سرمایه‌گذاری و افزایش صادرات را فراهم کنند.

قدرت‌الله جمال، معین وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید: «ما با کشورها در تماس هستیم تا این‌که برای محصولات ما در خارج بازاریابی شود و تولیدات ما به آن‌جا برسد.»

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، نیز بیان کرد: «این وظیفه ایمانی و وجدانی جوانان است تا یکبار دیگر برای سرسبزی، بازسازی، انکشاف اقتصادی، تکنالوژی و سایر بخش‌ها شهکاری کنند.»

برعلاوه، وزارت اقتصاد نیز گفته است که با وجود تحریم‌ها و فشارهای جهانی، امارت اسلامی توانست وضعیت اقتصادی را تا حدی کنترول کند. به گفته این وزارت، در سال ۱۴۰۲ فعالیت‌های اقتصادی را در کشور گسترش خواهند داد.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد می‌گوید: «نه تنها در ارایه خدمات ما به صورت مطلوب و شایسته عمل کردیم، بلکه قیمت کالا را و قیمت و ارزش خدمات را هم‌چنان حفظ کردیم.»

در این نمایشگاه، ده‌ها متشبث زن و مرد تولیدات شان را به نمایش گذاشته‌اند و از مردم می‌خواهند که از تولیدات داخلی استفاده کنند.

یلدا، تجارت پیشه، می‌گوید: «بازهم خانم‌ها شکست را قبول نکردند و بیشتری خانم‌ها مصروف صنایع‌دستی می‌باشند.»

گفتنی است که این نمایشگاه برای سه روز به روی بازدیدکنندگان باز است و پیش از این نیز چندین نمایشگاۀ مشابه در کابل و ولایات کشور برگزار شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مسوولان: از قاچاق بیش از ۵۰ اثر باستانی در یک و نیم سال اخیر جلوگیری شده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

وزارت اطلاعات و فرهنگ از جلوگیری بیش از ۵۰ مورد قاچاق آثار باستانی کشور در طول یک و نیم سال اخیر خبر داده است.

ذبیح الله سادات، رییس باستان شناسی وزارت اطلاعات وفرهنگ، می‌گوید: «بیش از ۵۰ اثر ضبط شده است. این آثار را به نمایش گذاشته‌ایم. این یک دستاورد بزرگ است. این آثار در جریان یک ونیم سال گذشته از ساحات و گمرکات مختلف بدست آمده است.»

مسوولان در موزیم ملی کشور هم‌چنان از حفظ و نگهداری درست آثار باستانی و فرهنگی کشور در این مکان اطمینان می‌دهند .

محمد زبیر عابدی، سرپرست موزیم ملی، می‌گوید: «موزیم ملی مکانی است که آثار در آن‌جا حفظ و نگهداری می‌شود و تا حد امکان آثار را حفظ و نگهداری می‌کند. موزیم ملی همچنان در قسمت جلوگیری از آثار فعالیت خود را داشته است.»

در تازه ترین مورد، ۷۵ سکه تاریخی از ولایت بغلان کشف و به موزیم ملی در کابل تحویل داده شد.

ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان می‌گوید این آثار به همکاری مردم محل ولسوالی جلگه این ولایت بدست آمده است.

اسدالله مصطفی هاشمی، رییس اطلاعات و فرهنگ بغلان، می‌گوید: «همکاری مردم در این رابطه بسیار ضروری است. تا زمانیکه همکاری مردم نباشد، هیچ فعالیتی درست انجام نمی‌شود. الحمدلله در این‌جا هم همکاری مردم بود که این تعداد اشیاء به دست ما افتاد.»

این در حالی است که بیش از ۵۰ هزار قلم آثار تاریخی و فرهنگی از دوره‌های مختلف هم اکنون در موزیم ملی ثبت و به دید عموم گذاشته شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

میزبانی قطر از گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم دختران افغان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، رسانه‌های قطر گزارش داده‌اند که دوحه میزبان گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم و تربیه در افغانستان و موانع فراراه آن بوده است.

پنین‌سولا، از رسانه‌های قطری، امروز (سه‌شنبه‌، ۱ حمل) گزارش داده که در این گفتگو‌ها در کنار مسایل دیگر روی تضمین دسترسی همه به تعلیم، به‌ویژه دختران، بحث شده است.

در این گفتگوها، دستیار وزیر امور خارجه و رییس اجراییه بنیاد آموزش قطر به نمایندگی از این کشور، مدیر منطقه‌یی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جنوب آسیا، نماینده سازمان آموزشی و هیأتی از امارت اسلامی افغانستان به ریاست وزیر معارف امارت اسلامی اشتراک کرده‌اند.

به اساس این گزارش، اشتراک ‌کنندگان این نشست روی تضمین حق تعلیم برای همه و ایجاد فرصت‌های تعلیمی باکیفیت به تمام شاگردان در سراسر افغانستان به توافق رسیده‌اند.

در گزارش آمده که دستیار وزیر امور خارجه قطر بر اهمیت گفتگوها به هدف دستیابی به توسعه در عرصه‌های تعلیم و صحت در افغانستان تأکید کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!