Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌خواهد هرچه زودتر بند برق روی دریای کنر بسازد

منتشر شده

در

وزارت انرژی و آب می‌گوید که رهبر امارت اسلامی دستور داده است ساخت بند برق روی دریای کنر هرچه زودتر آغاز و قراردادها با شرکت‌های داخلی منعقد شود.

عبداللطیف منصور، وزیر انرژی و آب، گفته است که موضوع ساخت این بند در زمان حکومت پیشین نیز مطرح بوده و پاکستان نیز در آن زمان پذیرفته بود که این پروژه به ضررش تمام نخواهد شد.

او افزود: «ما مصمم هستیم. با چند شرکت پیشرفتی داشتیم، اما متأسفانه شرکت‌ها با ما گفتگو می‌کنند ولی بعداً پاسخ نمی‌دهند، نه مثبت و نه منفی. ما طرحی آماده می‌کنیم تا سرمایه‌گذاران افغان را دعوت کنیم تا بیایند و در اینجا سرمایه‌گذاری کرده و این بند را بسازند.»

وی تأکید کرد: «این آب متعلق به افغان‌هاست و برای نفع خود استفاده خواهد شد. به هیچ کسی ضرری نمی‌رساند. آب استفاده می‌شود و دوباره به دریای کنر برمی‌گردد و منحرف نمی‌شود که کسی ضرر ببیند.»

افغانستان با کمبود شدید برق، به ویژه در زمستان، مواجه است و تقاضا بسیار بیشتر از تولید داخلی می‌باشد.. این کشور در حال حاضر برای تأمین نیازهای برق خود به شدت به واردات از کشورهای همسایه، از جمله ایران، ازبیکستان و تاجیکستان، متکی است. پروژه‌های برق آبی مانند بند دریای کنر بخشی از استراتژی دولت برای دستیابی به خودکفایی در زمینه انرژی و کاهش وابستگی به واردات است.

رویداد های اخیر

مفتی سلمان احمد ندوی: تنش‌های اخیر میان افغانستان و پاکستان را از منظر «حق و باطل» ببینید

وی در بخشی از سخنانش، از برخی علمای دینی و چهره‌های سیاسی پاکستان نیز انتقاد کرده و خواستار بازنگری در مواضع آنان در قبال تحولات اخیر منطقه شده است.

Published

on

مفتی سلمان احمد ندوی، عالم برجسته دینی هند، در یک ویدیوی ۱۴ دقیقه‌ای که در کانال یوتیوب خود منتشر کرده، درباره تنش‌ها و درگیری‌های اخیر میان افغانستان و پاکستان اظهارات مفصلی بیان کرده است.

او در این پیام، نظام کنونی نظامی پاکستان را به شدت مورد انتقاد قرار داده و آن را «جابر و ظالم» توصیف کرده است. به گفته وی، اردوی پاکستان به جای تمرکز بر منافع مردم خود، در راستای اهداف قدرت‌های خارجی حرکت می‌کند.

این عالم دینی همچنان تأکید کرده است که امارت اسلامی افغانستان از سرزمین و نظام مورد نظر خود دفاع می‌کند و هرگونه مقاومت در برابر آنچه «تجاوز نظامی» خوانده، از دیدگاه او مشروع است.

وی در بخشی از سخنانش، از برخی علمای دینی و چهره‌های سیاسی پاکستان نیز انتقاد کرده و خواستار بازنگری در مواضع آنان در قبال تحولات اخیر منطقه شده است.

مفتی ندوی در پایان، از مسلمانان خواسته است تا تحولات جاری را با «بصیرت» دنبال کرده و در برابر آنچه وی «ظلم و نفوذ خارجی» عنوان کرد، موضع آگاهانه اتخاذ کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

 کمک‌رسانی بنیاد بیات به خانواده‌های نیازمند در کابل

Published

on

در حالی‌ که تنش‌ها میان افغانستان و رژیم نظامی پاکستان افزایش یافته، بنیاد بیات به عنوان بخشی از برنامه مساعدت رمضانی خود، ده‌ها خانواده نیازمند را با بسته‌های مواد خوراکی یاری رسانده است.

این بسته‌ها شامل برنج، آرد و روغن بوده و مسؤولان بنیاد می‌گویند که توزیع کمک‌ها تا پایان ماه مبارک رمضان در کابل و دیگر ولایت‌های کشور ادامه خواهد یافت.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، هنگام توزیع این کمک‌ها گفت: «به ادامه کمک‌های بنیاد بیات، هر سال ما در ماه مبارک رمضان توزیع داریم. امروز هم در ناحیه هژدهم شهر کابل برای شماری از مستحقین که لست آنها از سوی تیم بنیاد بیات آماده شده، بسته‌های آرد، روغن و برنج توزیع می‌کنیم. کمک‌های ما در کابل و ولایات ادامه دارد.»

خانواده‌های دریافت‌کننده می‌گویند که این بسته‌ها در شرایط دشوار اقتصادی برای آنان بسیار کمک‌کننده بوده است.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «نان‌آور خانه ندارم، خودم کار می‌کنم. هفت عضو خانواده هستیم. خیر ببینید، خداوند به شما کمک کند که به ما فقیران کمک کردید.»

بنیاد بیات علاوه بر اجرای پروژه‌های عام‌المنفعه، همواره در رویدادهای طبیعی و بحران‌های انسانی به یاری آسیب‌دیدگان شتافته و همه‌ساله برنامه‌های ویژه کمک‌رسانی ماه رمضان را راه‌اندازی می‌کند.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی و عبدالله جان باختن رهبر ایران را تسلیت گفتند

عبدالله عبدالله نیز در صفحه فیسبوک خود نوشت: «با تأثر فراوان، شهادت رهبر ایران، برخی اعضای خانواده و همراهانش، و شهدای اخیر، موجب اندوه عمیق ما گردیده است.»

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، و عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای عالی مصالحه، در واکنش به جان باختن رهبر ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، ابراز تأسف و همدردی کردند.

بر اساس گزارش‌ها، ایالات متحده و اسرائیل روز شنبه حملات مشترکی را بر چند شهر ایران انجام داده‌اند که به کشته شدن رهبر ایران، و چندین مقام ارشد دیگر منجر شده است.

حامد کرزی در حساب خود در ایکس نوشت: «قدردانی می‌کنم از حمایت مستمر مردم افغانستان از ایشان و همبستگی خود را با مردم شریف ایران اعلام می‌کنم. برای شهدای این حادثه دعا می‌کنم و برای کشور دوست و برادر ایران، صلح، امنیت و پیشرفت آرزو دارم.»

عبدالله عبدالله نیز در صفحه فیسبوک خود نوشت: «با تأثر فراوان، شهادت رهبر ایران، برخی اعضای خانواده و همراهانش، و شهدای اخیر، موجب اندوه عمیق ما گردیده است.»

او دعا کرد تا خداوند به خانواده قربانیان و مردم ایران صبر، بردباری و پاداش عظیم عطا کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!