Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید تلاش‌ها برای رفع کمبود کتابچه پاسپورت جریان دارد

منتشر شده

در

Last Updated on: جوزا ۵, ۱۴۰۱

ریاست عمومی پاسپورت وزارت داخلۀ حکومت امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که تلاش‌ها برای حل کمبود کتابچۀ پاسپورت در افغانستان جریان دارد و قرار است تا چند روز دیگر، ده‌ها‌هزار جلد پاسپورت در اختیار آنان قرار گیرد.

این ریاست امروز چهارشنبه (چهارم جوزا) به رادیو صدای امریکا گفته است که در حال حاضر، سه میلیون جلد کتابچۀ پاسپورت در لیتوانیا چاپ شده و تا دو هفتۀ دیگر به همکاری ملل متحد به کابل منتقل خواهد شد.

شفیع‌الله تسل، آمر مطبوعات ریاست عمومی پاسپورت به صدای امریکا گفته است که این تعداد پاسپورت‌ توسط یک شرکت لیتوانیایی چاپ شده و به گفتۀ وی حکومت پول آن را به این شرکت تحویل داده است.

آقای تسل افزود که در حال حاضر بحث‌ها در مورد انتقال این پاسپورت‌ها جریان دارد و به گفتۀ وی در این مورد با یوناما صحبت شده است. او افزود که در زمینۀ انتقال این پاسپورت‌ها به افغانستان نباید “سیاسی” برخورد شود.

امارت اسلامی از یک ماه به این‌سو، به دلیل نبود کتابچۀ پاسپورت به افراد بالاتر از سن ۱۵ سال، پاسپورت ده ساله توزیع می‌کنند.

این ریاست به تاریخ ۲۹ حمل گفت که متقاضیانی که عمر شان کمتر از ۱۵ سال است، می‌توانند پاسپورت پنج‌‌ساله درخواست کنند.

به گزارش صدای امریکا امارت اسلامی از صدور پاسپوت‌ پنج ساله بیش از ۵۰۰۰ افغانی و از پاسپورت‌ ده ساله، ۱۰هزار افغانی پول می‌گیرند. همچنین قیمت پاسپورت برای کودکان کمتر از چهارهزار افغانی در نظر گرفته شده است.

این در حالی است که از چندین هفته به این‌سو، توزیع پاسپورت در تمامی ولایات افغانستان متوقف شده و امارت اسلامی تنها روند توزیع آن را در کابل ادامه داده است.

به نقل از صدای امریکا ریاست عمومی پاسپورت وزارت داخله می‌گوید که با انتقال کتابچه‌های پاسپورت‌ به کابل، روند توزیع پاسپورت در تمامی ولایات از سر گرفته خواهد شد.

دو روز پیش این ریاست گفته بود که اخیراً شماری از افراد کتابچه‌های جعلی پاسپورت را در “کشورهای همسایه” چاپ کرده و به گونۀ غیرقانونی و در بدل پول آنرا به مردم توزیع می‌کنند. به گفتۀ این ریاست، برخی از این “افراد سودجو” توسط نیروهای استخبارات امارت اسلامی بازداشت شده و تحقیقات از نزد آنان جریان دارد.

رویداد های اخیر

اشتراک مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست علمی آیسسکو درباره نسخه‌های خطی اسلامی

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Published

on

عبیدالله حنیف، رئیس آرشیف ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ، و محمد شفیق احمدزی، رئیس روابط خارجه و آتشه‌های فرهنگی این وزارت، در نشست علمی آنلاین سازمان تعلیمی، علمی و فرهنگی جهان اسلام (آیسسکو) درباره نسخه‌های خطی اسلامی اشتراک کردند.

این نشست از سوی مرکز خوش‌نویسی و نسخه‌های خطی آیسسکو تحت عنوان «نسخه‌های اسلامی در جهان» برگزار شده و محور اصلی آن بررسی وضعیت نسخه‌های خطی کشور مالی و راه‌های حفاظت و نگهداری این میراث فرهنگی عنوان شده است.

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت معارف بیش از هزار بست اداری را به رقابت آزاد گذاشت

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Published

on

وزارت معارف اعلام کرده است که ۱۰۶۰ بست خالی اداری مربوط به آمریت‌های معارف ولسوالی‌ها و حوزه‌های تعلیمی را از طریق رقابت آزاد به اعلان سپرده است.

مقام‌های این وزارت می‌گویند روند استخدام به‌گونه شفاف برگزار می‌شود و افراد تنها بر اساس شایستگی، لیاقت و توانایی انتخاب خواهند شد. به گفته آنان، در این پروسه هیچ‌گونه معیار قومی و سمتی در نظر گرفته نخواهد شد.

در همین حال، محمد زاهد احمدزی، معین وزارت کار و امور اجتماعی، گفته است که مهاجرین برگشته در اولویت استخدام قرار دارند و تلاش‌ها برای ایجاد فرصت‌های شغلی با همکاری نهادهای مختلف ادامه دارد.

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!