Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی کار کردن زنان در موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی را ممنوع کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۴, ۱۴۰۱)

امارت اسلامی افغانستان روز شنبه (۳جدی) به همه موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را از آمدن سر کار منع کنند. سازمان ملل می‌گوید این اقدام به عملیات‌های بشردوستانه همزمان با زمستان و در حالی که این کشور درگیر بحران اقتصادی است، ضربه می‌زند.

در نامه وزارت اقتصاد آمده است که کارمندان زن این نهادها و موسسات تا اطلاع ثانوی اجازه ندارند که در محل کار خود حاضر شوند٬‌ زیرا برخی از زنان کارمند به قانون مربوط به پوشش اسلامی پایبند نبوده‌اند.

این تصمیم وزارت اقتصاد در حالی اعلام شده است که وزارت تحصیلات عالی روز سه‌شنبه اعلام کرد تا اطلاع ثانوی، زنان و دختران نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی ادامه تحصیل دهند. امارت اسلامی می‌گوید، این محرومیت تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت و پوهنتون‌ها باید فوراً این تصمیم را عملی کنند.

ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در افغانستان واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و بیرون کشور در پی داشته است.

دو تصمیم تازه امارت اسلامی افغانستان در خصوص کار زنان در موسسات و متوقف نمودن روند تحصیل آنها، واکنش‌های بین‌المللی به دنبال خواهد داشت و بر تلاش‌های این حکومت برای به رسمیت شناخته شدن در عرصه بین‌المللی و کاهش تحریم‌های جهانی اثر خواهد گذاشت.

رامیز الاکبروف، معاون فرستاده سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ کننده امور بشردوستانه، به رویترز گفت، هرچند سازمان ملل هنوز متن این نامه را دریافت نکرده است، اما بیشتر فعالیت‌های این سازمان در افغانستان توسط سازمان‌های غیردولتی (ان‌جی‌او) انجام می‌شود که با آنها قرارداد دارد. به همین دلیل این فعالیت‌ها به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

این مقام سازمان ملل اظهار داشت، این تصمیم بسیاری از برنامه‌های ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و نمی‌توانیم آنها را اجرا کنیم، زیرا برای اجرای این برنامه‌ها به مشارکت کارکنان زن در ارزیابی نیازهای بشردوستانه، در شناسایی ذینفعان، در ارائه کمک‌ها و نهایت توزیع کمک‌ها متکی هستیم، بنابراین چنین برنامه‌های قابل اجرا نخواهند بود.

سازمان بین‌المللی افغان‌اید اعلام کرده است که فعالیت‌های خود را در افغانستان تعلیق می‌کند و با دیگر سازمان‌های فعال در افغانستان رایزنی خواهد کرد.

رویترز می‌گوید، این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های خارجی متکی هستند و در این کشور کوهستانی هم اکنون فصل زمستان است.

رامیز الاکبروف در این زمینه گفت: « زمان مناسبی برای چنین تصمیمی نبود. به ویژه در این فصل سرما بسیار مایه تاسف است که چنین تصمیمی اتخاذ می‌شود، زیرا در فصل زمستان مردم بیشتر نیازمند هستند و زمستان‌های افغانستان بسیار سخت هستند.»

الاکبروف همچنان می‌گوید که«یک اصل مهم در ارائه کمک‌های بشردوستانه، توانایی زنان برای مشارکت مستقل و بدون مانع در توزیع آن است، بنابراین اگر ما نتوانیم این کمک‌ها را به صورت اصولی انجام دهیم، هیچ کمک کننده‌ای از این قبیل برنامه‌ها حمایت مالی نخواهد کرد.»

این درحالی است که بر اساس گزارش افغان‌اید، تخمین زده می‌شود که ۲۸ میلیون افغان در سال آینده به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

وزارت اقتصاد در این مکتوب هشدار داده است در صورتی‌که هر موسسه در این مورد تعلل کند، جواز فعالیت‌شان لغو می‌شود.

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند فعالیت‌های خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلومات‌ها به اروپا و امریکا رفتند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

رویترز به نقل از سه مقام سفارت افغانستان در هند روز جمعه گزارش داد که این سفارت پس از خروج سفیر و سایر دیپلومات‌های ارشد به مقصد اروپا و ایالات متحده که در آنجا پناهندگی دریافت کردند، فعالیت‌هایش را به حالت تعلیق درآورد.

هند امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، سفارت خود را در کابل بست، اما دهلی نو به سفیر و کارمندان مأموریتی که توسط دولت اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع افغانستان گماشته شده بودند، اجازه داده بود که ویزه صادر نمایند و موضوعات تجاری را مدیریت کنند.

به گزارش رویترز، حداقل پنج دیپلومات افغان هند را ترک کرده اند. یکی از مقامات سفارت افغانستان گفت که دولت هند اکنون این مجتمع دیپلوماتیک را به عنوان سرپرست تصاحب خواهد کرد.

یک مقام وزارت خارجه هند در دهلی نو در پاسخ به سوالی درباره این موضوع، بدون ارائه جزئیات گفت که آنها در حال بررسی تحولات هستند.

امارت اسلامی تاکنون در رابطه به این موضوع واکنش نشان نداده است.

هند یکی از کشورهایی است که ماموریت کوچکی در کابل برای تسهیل تجارت، کمک های بشردوستانه و کمک‌های طبی دارد. تجارت دوجانبه در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۱.۵ میلیارد دالر رسید، اما پس از روی کار آمدن امارت اسلامی به شدت کاهش یافت.

در اوایل ماه جاری، صدها محصل افغان که علیرغم انقضای ویزه تحصیلی شان در هند زندگی می‌کنند، ، تظاهراتی را در دهلی نو برگزار کردند و از دولت هند خواستند که اقامت شان را تمدید کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی ننگرهار می‌گویند که دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده طی یک جرگه در ولسوالی سپین‌غر این ولایت با پادرمیانی مقامات امارت اسلامی به دوستی مبدل شد.

نصرالله حقیار، قوماندان امنیه ولسوالی سپین‌غر ننگرهار، در این نشست گفت: «کسانی که میان مسلمانان اتفاق ایجاد می‌کنند، چی از لحاظ قومی باشد و یا خانواده در قلب ما جا دارند.»

از سویی هم، اعضای خانواده‌های درگیر نیز از این‌که دشمنی ۱۷ ساله آن‌ها به دوستی مبدل شده است، خرسند اند.

در همین حال، بزرگان قومی گفته‌اند اگر کسی دوباره به دشمنی دامن بزند، مبلغ دوصد هزار افغانی جریمه خواهد شد.

عصمت‌الله شینواری، بزرگ قومی در ننگرهار، گفت: «جرگه چیزی است که به بسیار وقت کم و با مصرف کم یک موضوع می‌تواند در آن حل شود.»

با این حال، مسوولان ریاست سرحدات، اقوام و قبایل همچنان خاطر نشان کردند که پس از حاکمیت امارت اسلامی تاکنون بیش از ۴۰ دشمنی بزرگ و کوچک را با همکاری بزرگان قومی در این ولایت به دوستی مبدل کرده‌اند.

این در حالی است که پس از حاکمیت امارت اسلامی نه تنها در ولایت ننگرهار بلکه در بسیاری از ولایات کشور، روند آشتی‌دادن خانواده‌های درگیر به سرعت جریان دارد و از طریق جرگه بسیاری از مناقشات خانواده‌ها حل شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت آب و انرژی: مدیریت منابع آبی به‌گونه جدی آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت آب و انرژی می‌گوید که امارت اسلامی افغانستان مدیریت منابع آبی را به شکل جدی آغاز کرده است.

عبداللطیف منصور در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که به دلیل خشکسالی‌های اخیر، مردم کشور با کمبود آب آشامیدنی صحی مواجه هستند و برای حل این مشکل، این وزارت مدیریت جدی منابع آب را آغاز کرده است.

آقای منصور همچنان با اشاره به نگرانی برخی کشورهای همسایه در مورد اقدامات امارت اسلامی برای مدیریت آب‌های افغانستان و ایجاد کانال قوش‌تیپه می‌گوید، کشورهای که از این بابت نگرانی دارند می‌توانند از طریق مذاکره نگرانی‌های خود را با امارت اسلامی شریک بسازند.

منصور افزوده که در سال جاری سه میلیارد افغانی بودجه انکشافی به این وزارت در نظر گرفته شده است که بیشتر این بودجه صرف پروژه‌های ناتمام بندهای آبی خواهد شد.

با این حال، او تصریح کرده که ظرفیت تولید ۳۰ هزار میگاوات برق در کشور وجود دارد و این وزارت اقداماتی را برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی انجام داده تا افغانستان در درازمدت از ناحیه برق به خودکفایی برسد.

سرپرست وزارت آب و انرژی خاطر نشان کرد که برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی در کشور آماده هرگونه همکاری با سکتور خصوصی اند و تمامی سهولت‌ها را به آنان مهیا خواهند ساخت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!