Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی کار کردن زنان در موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی را ممنوع کرد

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان روز شنبه (۳جدی) به همه موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را از آمدن سر کار منع کنند. سازمان ملل می‌گوید این اقدام به عملیات‌های بشردوستانه همزمان با زمستان و در حالی که این کشور درگیر بحران اقتصادی است، ضربه می‌زند.

در نامه وزارت اقتصاد آمده است که کارمندان زن این نهادها و موسسات تا اطلاع ثانوی اجازه ندارند که در محل کار خود حاضر شوند٬‌ زیرا برخی از زنان کارمند به قانون مربوط به پوشش اسلامی پایبند نبوده‌اند.

این تصمیم وزارت اقتصاد در حالی اعلام شده است که وزارت تحصیلات عالی روز سه‌شنبه اعلام کرد تا اطلاع ثانوی، زنان و دختران نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی ادامه تحصیل دهند. امارت اسلامی می‌گوید، این محرومیت تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت و پوهنتون‌ها باید فوراً این تصمیم را عملی کنند.

ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در افغانستان واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و بیرون کشور در پی داشته است.

دو تصمیم تازه امارت اسلامی افغانستان در خصوص کار زنان در موسسات و متوقف نمودن روند تحصیل آنها، واکنش‌های بین‌المللی به دنبال خواهد داشت و بر تلاش‌های این حکومت برای به رسمیت شناخته شدن در عرصه بین‌المللی و کاهش تحریم‌های جهانی اثر خواهد گذاشت.

رامیز الاکبروف، معاون فرستاده سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ کننده امور بشردوستانه، به رویترز گفت، هرچند سازمان ملل هنوز متن این نامه را دریافت نکرده است، اما بیشتر فعالیت‌های این سازمان در افغانستان توسط سازمان‌های غیردولتی (ان‌جی‌او) انجام می‌شود که با آنها قرارداد دارد. به همین دلیل این فعالیت‌ها به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

این مقام سازمان ملل اظهار داشت، این تصمیم بسیاری از برنامه‌های ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و نمی‌توانیم آنها را اجرا کنیم، زیرا برای اجرای این برنامه‌ها به مشارکت کارکنان زن در ارزیابی نیازهای بشردوستانه، در شناسایی ذینفعان، در ارائه کمک‌ها و نهایت توزیع کمک‌ها متکی هستیم، بنابراین چنین برنامه‌های قابل اجرا نخواهند بود.

سازمان بین‌المللی افغان‌اید اعلام کرده است که فعالیت‌های خود را در افغانستان تعلیق می‌کند و با دیگر سازمان‌های فعال در افغانستان رایزنی خواهد کرد.

رویترز می‌گوید، این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های خارجی متکی هستند و در این کشور کوهستانی هم اکنون فصل زمستان است.

رامیز الاکبروف در این زمینه گفت: « زمان مناسبی برای چنین تصمیمی نبود. به ویژه در این فصل سرما بسیار مایه تاسف است که چنین تصمیمی اتخاذ می‌شود، زیرا در فصل زمستان مردم بیشتر نیازمند هستند و زمستان‌های افغانستان بسیار سخت هستند.»

الاکبروف همچنان می‌گوید که«یک اصل مهم در ارائه کمک‌های بشردوستانه، توانایی زنان برای مشارکت مستقل و بدون مانع در توزیع آن است، بنابراین اگر ما نتوانیم این کمک‌ها را به صورت اصولی انجام دهیم، هیچ کمک کننده‌ای از این قبیل برنامه‌ها حمایت مالی نخواهد کرد.»

این درحالی است که بر اساس گزارش افغان‌اید، تخمین زده می‌شود که ۲۸ میلیون افغان در سال آینده به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

وزارت اقتصاد در این مکتوب هشدار داده است در صورتی‌که هر موسسه در این مورد تعلل کند، جواز فعالیت‌شان لغو می‌شود.

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با سرپرست سفارت ترکیه مذاکرات با پاکستان را مثبت توصیف کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، در دیدار با سادین ایلدز، سرپرست سفارت ترکیه در کابل درباره تحولات منطقه‌ای و روند مذاکرات اخیر میان کابل–اسلام‌آباد در شهر اورمچی گفتگو کرد.

در خبرنامه وزارت خارجه افغانستان آمده است که در این دیدار، آقای متقی مذاکرات با پاکستان را مثبت توصیف کرد و ابراز امیدواری نمود که «مسایل جزئی تخنیکی مانع روند پیشرفت مذاکرات نشود».

متقی روابط میان افغانستان و ترکیه را نیز مثبت ارزیابی کرد و نقش پیشین انقره در میانجیگری را ارزشمند خواند.

همچنین، آقای سادین ایلدز گفت که روابط مثبت میان افغانستان و پاکستان برای انقره از اهمیت ویژه برخوردار است و کشورش در این زمینه به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل از کمبود شدید بودجه برای کمک‌های بشردوستانه در افغانستان هشدار داد

Published

on

سازمان ملل متحد نسبت به یک شکاف بزرگ در بودجه که ادامه کمک‌های بشردوستانه در افغانستان را تهدید می‌کند، هشدار داده است؛ در حالی‌که میلیون‌ها تن هنوز به حمایت عاجل نیاز دارند.

براساس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، تاکنون تنها ۲۱۱ میلیون دالر، معادل ۱۲.۳ درصد از مجموع ۱.۷ میلیارد دالر مورد نیاز برای پلان پاسخ بشردوستانه افغانستان در سال ۲۰۲۶ تأمین شده است و ۸۷.۷ درصد این بودجه هنوز فراهم نشده است.

اوچا تأکید کرده است که سطح نیازهای بشردوستانه در سراسر کشور همچنان به‌گونه بحرانی بلند است و از کشورهای کمک‌کننده خواسته است تا اقدامات فوری و عملی برای پر کردن این شکاف مالی انجام دهند.

این اداره گفته است که در حال حاضر اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین کمک‌کننده است و ۶۲.۶ میلیون دالر کمک کرده است، پس از آن بریتانیا، بانک انکشاف آسیایی، سوئیس و جاپان قرار دارند. سایر کمک‌کنندگان عمده شامل آلمان، کانادا، دنمارک، آسترالیا و ایتالیا می‌باشند.

در این گزارش آمده است که بخش امنیت غذایی و زراعت بیشترین نیاز مالی را دارد، در حالی‌که تنها ۴۹.۲ میلیون دالر، یعنی حدود ۷.۶ درصد از ۶۵۱.۱ میلیون دالر مورد نیاز، تأمین شده است. در بخش صحت، ۲۹.۶ میلیون دالر از مجموع ۱۹۰.۸ میلیون دالر مورد نیاز فراهم شده، و بخش آموزش ۳۰.۲ درصد بودجه مورد نیاز خود را دریافت کرده است.

اوچا همچنان هشدار داده است که چندین بخش حیاتی به‌شدت کم‌بودجه باقی مانده‌اند، از جمله تغذیه (۲.۷ درصد)، سرپناه اضطراری و اقلام غیرغذایی (۳.۴ درصد)، آب و بهداشت (۴.۵ درصد)، و هماهنگی و خدمات حمایوی (۷.۳ درصد). در همین حال، کمک‌های نقدی چندمنظوره بیشترین میزان تمویل را با ۶۵.۶ درصد دریافت کرده است.

سازمان ملل تأکید کرده است که با وجود کمک‌های جاری بین‌المللی، همچنان شکاف بزرگی میان نیازهای بشردوستانه و منابع موجود وجود دارد و این امر ضرورت افزایش حمایت جهانی را برای جلوگیری از بدتر شدن بحران در افغانستان برجسته می‌سازد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واکنش‌ جهانی در پی حمله مرگبار بر غیرنظامیان در هرات

Published

on

یک حمله مرگبار بر غیرنظامیان در ولایت هرات موجی از محکومیت گسترده بین‌المللی را برانگیخته و باعث سرازیر شدن پیام‌های تسلیت از سوی افراد و نهادها در سراسر کشور شده است.

این رویداد پس از آن رخ داد که افراد مسلح ناشناس روز جمعه بر خانواده‌هایی که برای تفریح در نزدیکی یک زیارتگاه شیعیان در قریه ده مهری، مربوط ولسوالی انجیل ولایت هرات گردهم آمده بودند، تیراندازی کردند. بر اساس گزارش‌های تأییدشده، دست‌کم ۱۱ تن کشته و ۱۱ تن دیگر، از جمله زنان و کودکان، زخمی شده‌اند.

هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با ابراز همدردی با قربانیان و خانواده‌های آنان، این رویداد را یک «جنایت هولناک» توصیف کرد.

جورجت گانیون، سرپرست دفتر سازمان ملل در امور افغانستان، گفت: «ما مراتب تسلیت خود را به قربانیان و خانواده‌های آسیب‌دیده ابراز می‌کنیم و برای زخمیان آرزوی بهبودی عاجل داریم.» وی همچنین از مقام‌ها خواست تا یک تحقیق همه‌جانبه انجام دهند و تأمین امنیت تمامی جوامع در سراسر افغانستان را تضمین کنند.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور افغانستان، نیز این حمله را به‌شدت محکوم کرده، آن را «بی‌رحمانه» خواند و خواستار سپردن عاملان آن به عدالت شد. او خاطرنشان کرد که قربانیان از اعضای جامعه شیعه بودند و تأکید کرد که چنین خشونت‌های هدفمند نباید بدون مجازات باقی بماند.

اتحادیه اروپا نیز این کشتار را محکوم کرده و اعلام نمود که خشونت علیه غیرنظامیان تحت هیچ شرایطی قابل قبول نیست. این اتحادیه مراتب تسلیت خود را به خانواده‌های قربانیان ابراز داشته و همبستگی خود را با آسیب‌دیدگان اعلام کرد.

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!