Connect with us

رویداد های اخیر

انتقاد دیدبان حقوق بشر از نگهداری خودسرانه هزارن شهروند افغانستان در امارات متحده عربی

Published

 on

(Last Updated On: حوت ۲۵, ۱۴۰۱)

دیدبان حقوق بشر در گزارشی گفته است که امارات متحده عربی بین ۲ تا ۳ هزار افغان که واجد شرایط اسکان مجدد در کشورهای دیگر شناخته نشده اند را به گونۀ خودسرانه در جریان ۱۵ ماه گذشته در ارودگاه‌های موسوم به “شهر بین‌المللی بشردوستانه امارات” نگهداری کرده است.

در گزارش آمده است که اکنون شمار زیاد از این افراد که در ارودگاه‌های “شهر بین‌المللی بشردوستانه امارات” در شهرهای ابوظبی و دبی مستقر شده اند، با افسردگی و امراض دیگر روبه رو اند.

این افراد پناهجویانی استند که پس از سقوط حکومت پیشین توسط طیاره‌های نظامی و “چارتر” به امارات متحده عربی انتقال یافتند تا قبل از انتقال به کشورها پناهنده ‌پذیر اسناد و شرایط شان طی مراحل شود. این افراد اکنون با سرنوشت ناروشن روبه‌رو اند.

حالا دیدبان حقوق بشر می‌گوید بین ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ شهروند افغانستان از ۱۵ ماه به این‌سو در یکی از کمپ‌های پناهجویان در “شهرک بشردوستانۀ ابوظبی” در امارات متحدۀ عرب در بازداشت بسر می‌برند.

جوی شیا، پژوهشگر دیدبان حقوق بشر می‌گوید که :«مقام‌های امارات هزاران پناهجوی افغان را برای بیش از ۱۵ ماه در شرایط تنگ و فلاکت‌بار، بدون هیچ امیدی به پیشرفت در پرونده‌های شان، توقیف کرده اند.»

سازمان دیدبان حقوق بشر همچنان گفته است که دولت امارات متحدۀ عرب به ویژه وزارت خارجۀ این کشور تا کنون به سوالات آنان در این مورد پاسخ ارایه نکرده است.

یک مقام امارات متحدۀ عرب به خبرگزاری رویترز درباره بازداشت این شهروندان افغانستان چیزی نگفته است، اما تاکید کرده که کشورش در همکاری با امریکا و سایر شرکای بین‌المللی برای اسکان مجدد آن تلاش می‌کند.

این مقام امارات متحدۀ عرب تاکید کرده که برای این پناهجویان افغان مسکن، خدمات صحی، آموزشی و خدمات غذایی ارایه شده است.

در گزارش آمده است که وزارت خارجۀ امریکا که مسوولیت جابجایی روند تخلیۀ افغان‌ها را به عهده دارد، در نامه‌ای به این سازمان تاکید کرده که ایالات متحده به اسکان مجدد افغان‌های واجد شرایط به شمول پناهجویانی که در شهرک بشردوستانۀ ابوظبی به سر می‌برند، متعهد است.

دیدبان حقوق بشر با شماری از پناهجویان افغان در کمپ ابوظبی مصاحبه کرده و بسیاری آنان گفته اند که با مشکلات زیادی به سر می‌برند و در بیشتر از یک سال گذشته، تحت نظارت پولیس آن کشور قرار دارند. به گفتۀ آنان، پناهجویان افغان در این کمپ از تمامی آزادی‌ها محروم اند و تنها برای خرید اجازه دارند.

سازمان دیدبان حقوق بشر با انتقاد از حکومت امارات متحدۀ عرب گفته است که مقام‌های این کشور قوانین بین‌المللی و دستورالعمل‌های ملل متحد برای برخورد با پناهجویان و مهاجران را رعایت نکرده اند.

رویداد های اخیر

حقانی در جوزجان: اعتماد سازی می‌کنیم، شمولیت خود به خود می‌آید

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

وزیر امور داخله در سفری به ولایت جوزجان گفته است که دشمنان افغانستان تلاش کردند تا بنام‌های مختلف افغانستان را تجزیه کنند و در میان اقوام کشور تفرقه ایجاد نمایند.

سراج الدین حقانی اما تاکید کرد که از این پس دسیسه دشمنان خنثی می‌شود و محبت و اعتماد میان مردم افزایش می‌یابد.

آقای حقانی گفت: «دشمنان می‌خواستند افغانستان را درگیر یک فتنه کنند که شمال و جنوب و غرب و شرق به جزیره های مختلف تقسیم شود، اما الحمدلله این یک ملت مسلمان و یک ملت وطن دوست است. الحمدلله تمام حلقات مغرض و بد از کشور خارج شدند. حاکمان وقت سوء تفاهم ایجاد کرده بودند و ما این سوء تفاهم را از بین می‌بریم. از این به بعد دسیسه دشمنان خنثی می‌شود و محبت و اعتماد افزایش می‌یابد.»

آقای حقانی همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی به اجرای فرمان عفو عمومی پایبند است و به هیچ کسی اجازه نمی دهد تا خود سرانه خلاف این فرمان عمل کند.

او گفت: «از همه مهمتر اینست که اعتماد سازی کنیم و فاصله را از بین ببریم. پس از اعتمادسازی، خود به خود شمولیت می‌آید، زیرا حکومت یک امانت است، ملکیت کسی نیست، گاهی نوبت من است و گاهی نوبت کدام برادر دیگر است. هر کسی که به گونه درست این امانت را نگهداری کند، به همان اندازه بقا خواهد داشت.»

در همین حال، والی جوزجان گفت که مردم خواستار یک نظام اسلامی در کشور هستند، نه منصب دولتی.

گل حیدر شفق، والی جوزجان گفت: «این مردم، مردم چوکی پرست نیستند. این مردم، مردم حکومت پرست نیستند. این مردم طلبگار یک نظام اسلامی در کشور خود هستند.»

از سویی هم شماری از باشندگان ولایت جوزجان در این نشست بر حمایت از نظام امارت اسلامی تاکید کردند و از حکومت خواستند که به مشکلات مردم رسیدگی نماید.

این درحالی است که روز گذشته وزیر داخله در سفری به ولایت بلخ با مقام های محلی و شماری از باشندگان این ولایت دیدار کرد و تاکید نمود که امارت اسلامی حکومت مشترک و خانه همه است و در آن از افراد شایسته و متخصص قدردانی خواهد شد و به همه از راه مشروع آزادی و حقوق شان داده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وست: گزارش‌ها مبنی بر کاهش چشمگیر کشت کوکنار در افغانستان معتبر و مهم است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

توماس وست، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور افغانستان، گزارش‌های منتشر شده مبنی بر کاهش چشمگیر کشت کوکنار در نتیجه اقدامات امارت اسلامی را معتبر و مهم خوانده است.

آقای وست در تویتر نوشت: «گزارش ها مبنی بر کاهش چشمگیر تولید کوکنار به سبب تطبیق پالیسی‌های طالبان (امارت اسلامی) در سال جاری، معتبر و مهم اند. هر کشور، در منطقه و فراتر، منافع مشترکی در افغانستان عاری از مواد مخدر دارند.»

بی بی سی روز سه شنبه با نشر گزارش تحقیقی گفت که کشت کوکنار امسال در افغانستان کاهش چشمگیر داشته است.

بربنیاد گزارش که اطلاعات ماهواره یی نیز در آن گنجانیده شده، کشت کوکنار در افغانستان در مقایسه با سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته و گندم جایگزین آن شده است.

در هلمند که کوکنار درآن بیشتر از سایر ولایات کشت می شد، کشت کوکنار امسال ۹۹ درصد کاهش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روند استخراج معادن سرب و جست در ولسوالی شاه‌ ولی‌کوت کندهار آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

ریاست معادن و پترولیم کندهار می‌گوید که روند استخراج معادن سُرب و جست در ولسوالی «شاه‌ ولی‌کوت» این ولایت به‌گونه عملی آغاز شده است.

به گفته مسوولان در این ریاست، روند استخراج معادن سُرب و جست این ولسوالی با یک شرکت خصوصی قرارداد شده که به مدت پنج سال می‌باشد.

عبدالحنان حامد، رییس معادن و پترولیم کندهار، می‌گوید که شرکت قردادی در بدل استخراج این معادن، یک سرک به طول ۷۲ کیلومتر از ولسوالی شهر صفای ولایت زابل تا شهر قلات، مرکز این ولایت، به‌گونه اساسی می‌سازد.

مسوولان شرکت قردادی همچنان اطمینان داده‌اند که به‌گونه اساسی این معادن را استخراج خواهند کرد و وظیفه شان را صادقانه انجام می‌دهند.

رحیم‌الله، رییس شرکت قراردادکننده، در این ارتباط می‌گوید: «استخراج معادن را به‌ شکل درست انجام می‌دهیم و در مقابل معادن، سرک می‌سازیم.»

این در حالی است که سال‌های گذشته، بیشتر معادن در نقاط مختلف کشور خودسرانه و به شکل غیرمعیاری توسط زورمندان استخراج می‌شد و پول آن نیز به جیب افراد خاص می‌رفت.

امارت اسلامی اما می‌گوید که از معادن کشور محافظت و از عواید این بخش پروژه‌های بزرگ عام المنفعه را راه اندازی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!