Connect with us

رویداد های اخیر

بازار میوه‌های خشک در هرات در آستانه عید رونق یافته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

در آستانه عید فطر رمضان، بازار میوه‌های خشک در ولایت هرات پُررنگ شده و مردم مصروف خرید شیرینی عید هستند. خانواده‌ها نسبت به توان اقتصادی خود در تلاش اند تا با شیرینی به استقبال عید بروند.

با این حال، امسال توان اقتصادی مردم پایین آمده و همانند سال‌های گذشته نمی‌توانند خرید کنند اما رسم و رواج‌های عید، بیشتر خانواده‌ها را مجبور می‌سازد تا آمادگی بگیرند.

آیت الله حبیبی، دکاندار در هرات گفت: «خدا را شکر. بیروبار مردم زیاد است. خرید زیاد است. تا ساعت‌های ۱:۰۰ شب مردم در بازار اند، خرید می‌کنند. امسال فضل خدا قیمت جنس‌ها پایین است، همه مردم می‌توانند خریداری بکنند.»

هرچند امسال قیمت میوه‌های خشک نسبت به سال گذشته ارزان‌تر شده، اما مردم توان خرید را ندارند.

غلام سرور، یکی از کارگران در هرات گفت: «ما تقریباً از زندگی خود نا امید هستیم، کاروبار نیست، وضعیت خراب است.»

در همین حال، شاروالی هرات گفته است که از چند روز به این سو کمیسیون کنترول قیمت‌ها ایجاد شده است. بنابراین، بازار میوه‌های خشک و مواد خوراکه همه روزه از سوی اعضای این کمیسیون نظارت می‌شود.

اتحادیه فروشندگان میوه خشک در بازار قدیم هرات نیز تاکید می‌کنند که قیمت‌ها نسبت به سال گذشته بهتر شده است.

عبدالغنی قادری، رییس اتحادیه فروشندگان میوه‌های خشک هرات گفت: «داخل بازار نظارت جریان دارد تا جنس خوب داده شود و قیمت داده نشود. هر دکانداری که جنس خراب بفروشد، دکان او را بسته می‌کنیم.»

با آنکه این روزها خیلی‌ها برای آمدن عید فطر لحظه شماری می‌کنند اما خانواده‌های زیادی هم هستند که تنها دغدغه شان سیرکردن شکم‌های فرزندان شان می‌باشد.

رویداد های اخیر

حقانی: اقدام اخیر مسکو گام مهم برای پذیرش واقعیت‌‌های سیاسی افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس ‌جمهور روسیه برای افغانستان و دیمیتری ژیرنوف، سفیر آن کشور در کابل از اقدامات اخیر مسکو در مورد افغانستان قدردانی کرده و آن را «گام مهم در جهت پذیرش واقعیت‌های سیاسی افغانستان» دانسته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله از این دیدار امروز (چهارشنبه) خبر داده و گفته است که دو طرف بر ارتقای روابط دیپلوماتیک تا سطح سفارتخانه‌ها و تعهد به همکاری‌های متقابل در زمینه‌های امنیتی و تجاری تأکید کرده‌اند.

به گفته قانع، در این دیدار دو طرف نیز درباره همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و منطقه و تقویت روابط میان دو کشور تحث نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کابلوف از برگزاری نشست ویژه آغاز کار کمیسیون دوجانبه میان روسیه و افغانستان خبر داد

Published

on

(Last Updated On: )

ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل گفته است که در حاشیه مجمع کازان، یک نشست ویژه‌ برای آغاز کار کمیسیون دوجانبه دائمی میان روسیه و افغانستان برگزار خواهد شد.

وزارت خارجه در خبرنامه‌ای امروز (چهارشنبه) به نقل از آقای کابلوف نوشته که گسترش روابط با افغانستان برای روسیه مهم است و به همین منظور، مسکو اقداماتی انجام داده تا موانع موجود در مسیر توسعه روابط برطرف شود.

در این نشست، آقای متقی همچنان از اقدام اخیر روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه ابراز امتنان کرد و گفت که امارت اسلامی به ‌زودی دیپلوماسی به سطح سفیر به مسکو معرفی خواهد کرد.

دو طرف نیز در مورد ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه، گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری و برخی مسائل منطقه‌ای گفتگو کرده‌اند.

گفتنی است که شانزدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» به تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود و در این مجمع، محصولات و کالاهای افغانستان به نمایش گذاشته خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغان‌های ماهر جواز کار صادر شود

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

Published

on

(Last Updated On: )

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهنده‌گان افغان ماهر که در بخش‌های معدن، زراعت و سایر بخش‌ها در این منطقه فعالیت می‌کنند، صادر کند.

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که به‌دلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمی‌آید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته‌ هستند.

وی افزود که تصمیم به اخراج پناهنده‌گان افغان تاثیرات شدیدی بر بخش‌های زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.

با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!