Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن می‌گوید مهلت اول ماه مه برای خروج به “دلایل فنی” عملی نیست

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که رییس جمهور امریکا گفته است که مهلت اول ماه می برای خروج نیروها از افغانستان به دلایل فنی عملی نیست.

جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، که روز گذشته (پنجشنبه ۶حمل ۱۴۰۰) در نخستین کنفرانس خبری از زمان آغاز به کارش در کاخ سفید سخنرانی می‌کرد گفته است که “خیلی دشوار” است که مهلت اول ماه مه برای خروچ نیروهای این کشور از افغانستان “به دلایل فنی” عملی کرد،اما وی تاکید کرد که کشورش قصد ندارد برای مدت طولانی در افغانستان بماند.

وی در ادامه افزوده است که با متحدان امریکا که در افغانستان نیرو دارند، مشورت می‌کند و افزود آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، در بروکسل با متحدان واشنگتن در ناتو مشورت می‌کند.

آقای جوبایدن در پاسخ به این سوال که آیا سال آینده نیز نیروهای امریکایی در افغانستان حضور خواهند داشت، گفت: “من تصور نمی‌کنم”.

او در مورد شرایط توافقنامه میان امریکا و طالبان که در زمان دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین امضاء شده گفت که:” باید دیده شود که تحت چه شرایطی چه توافق‌های انجام شده است.”

بر اساس توافقنامه امریکا و طالبان که سال گذشته در دوحه امضا شد، امریکا باید نیروهای این کشور را تا اول ماه می از افغانستان بیرون کند.

این در حالی است که روند گفتگوهای صلح میان دولت افغانستان و طالبان با بن بست مواجه شده است.

قرار است با ابتکار ترکیه در اوایل ماه آوریل در نشست مقام‌های ارشد افغانستان و طالبان در استانبول ترکیه، طرح صلح امریکا برای افغانستان که بخشی از آن به ایجاد دولت انتقالی صلح است مورد بررسی قرار بگیرد.

اظهارات آقای بایدن درحالی صورت می گیرد که اچ‌آر مک ماستر، مشاور پیشین شورای امنیت ملی امریکا، دو روز قبل (چهاشنبه، ۴ حمل) گفته است در باره خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نگران است و این اقدام میتواند سبب فاجعه در افغانستان و منطقه شود.

او که در یک مناظره مجازی در انستیتوت “هوور” سخنرانی می‌کرد گفته است که: “من بسیار نگران “پایان جنگ به اصطلاح مسوولانه” در افغانستان استم که می‌تواند نه تنها برای مردم افغانستان بلکه برای مردم منطقه و اروپا فاجعه بار باشد ، همچنین منجر به افزایش خطر سازمان‌های تروریستی و افراطی شود، آیا رییس جمهور جدید امریكا نگران همین اتفاق در افغانستان است كه باعث یك فاجعه انسانی می شود؟”

ماستر گفته است می‌خواهد از رییس جمهور امریکا بخواهد که “تا اصطلاح ختم مسوولانه جنگ را درست استعمال کند و در ادامه افزود که این اصطلاح در سال ۲۰۱۱ هنگام خروج از عراق استعمال شده است.

ماستر افزوده است که:” یقینأ ما میدانیم که چند سال بعد با حضور داعش چیزی اتفاق خواهد افتاد،”

او گفته است که این اقدام امریکا در افغانستان فاجعه به بار خواهد آورد.

رویداد های اخیر

مؤسسه هیئت ناروی برای مهاجرین: ۳.۲ میلیون نفر مشمول مهاجرین افغان از اثر جنگ ایران آواره شده‌اند

Published

on

یان ایگلن، رئیس مؤسسه هیئت ناروی برای مهاجرین، می‌گوید میلیون‌ها غیرنظامی در ایران، از جمله مهاجرین افغان، به شدت تحت تأثیر جنگ اخیر قرار گرفته‌اند که ویرانی‌های گسترده‌ای را به جا گذاشته و نیازهای بشردوستانه را عمیق‌تر کرده است.

ایگلن در پستی در ایکس گفت که طی سفرش به ایران شاهد تأثیر جنگ بر خانواده‌های ایرانی و مهاجرین افغان بوده است.

به گفته ایگلن، ده‌ها هزار خانه غیرنظامیان در این جنگ آسیب دیده یا ویران شده، در حالی که صدها مکتب و مرکز صحی نیز تحت تأثیر قرار گرفته‌است. وی افزود که آسیب به زیربنا‌های حیاتی غیرنظامی، شرایط انسانی را بدتر کرده است.

رئیس سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین گفت که ۳.۲ میلیون نفر در طول درگیری مجبور به فرار از خانه‌های خود شده‌اند، از جمله شهروندان ایرانی و مهاجرین افغان. او خاطرنشان کرد که دیگران قادر به ترک خانه‌های خود نبودند و در مناطقی نزدیک به حملات هوایی گیر ماندند.

ایگلن گفت هزاران نفر در جریان این درگیری کشته یا زخمی شدند، در حالی که حدود ۱۷ میلیون متعلم نتوانستند به گونه حضوری در صنف شرکت کنند

Continue Reading

رویداد های اخیر

لارا لیزر: حمله بر مراکز صحی در مناطق جنگی پس از بمباران شفاخانه کندز افزایش یافته است

Published

on

سازمان بین‌المللی «داکتران بدون مرز» هشدار داده که حمله بر شفاخانه‌ها و مراکز صحی در مناطق درگیر جنگ با وجود اقدامات برای جلوگیری از آن پس از بمباران شفاخانه کندز در سال ۲۰۱۵ رو به افزایش است.

لارا لیزر، سرمنشی سازمان بین‌المللی داکتران بدون مرز، در یک جلسه ویژه در جریان گفتگوهای امنیتی «شانگری‌لا» در سنگاپور، به واکنش جهانی در پی حمله هوایی امریکا بر شفاخانه تحت مدیریت داکتران بدون مرز در شهر کندز افغانستان در سال ۲۰۱۵ اشاره کرد؛ حمله‌ای که با محکومیت گسترده بین‌المللی روبه‌رو شد و در نهایت به تصویب قطعنامه ۲۲۸۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره حفاظت از کارکنان و تأسیسات طبی در درگیری‌های مسلحانه انجامید.

لیزر گفت: «در آن زمان واکنش‌های گسترده‌ای صورت گرفت و تحقیقاتی نیز انجام شد، اما آنچه از آن زمان تاکنون شاهد بوده‌ایم، کاهش این گونه حوادث نبوده، بلکه برعکس، افزایش حملات بر شفاخانه‌ها و کلینیک‌ها بوده است.»

او افزود که تنها در سال گذشته بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ حمله بر مراکز صحی در مناطق جنگی جهان ثبت شده است و حدود ۸۰ درصد این حملات توسط بازیگران دولتی انجام شده‌اند.

به گفته لیزر، افزایش حملات بر مراکز صحی باعث ایجاد ترس در میان کارکنان صحی و امدادگران بشردوستانه شده و ارائه کمک‌های نجات‌بخش به غیرنظامیان را دشوارتر کرده است.

او گفت: «این واقعیتی است که غیرنظامیان در میدان با آن روبه‌رو هستند و سازمان‌های بشردوستانه‌ای مانند ما نیز با همین واقعیت مواجه‌اند.»

لیزر خاطرنشان کرد که کارکنان صحی در مناطق درگیر جنگ، با وجود کمبود شدید تجهیزات و تهدیدهای مداوم امنیتی، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند. به گفته او، بسیاری از کارکنان مراکز صحی به دلیل خطرات ناشی از خشونت‌های جاری، از رفتن به محل کار خود هراس دارند.

سرمنشی سازمان داکتران بدون مرز از دولت‌ها و رهبران نظامی خواست تا به رعایت بیشتر قوانین بین‌المللی بشردوستانه متعهد باشند و عاملان نقض این قوانین را پاسخگو سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارات متحده عربی پس از حادثه ترافیکی مرگبار لغمان، با افغانستان ابراز همبستگی کرد

Published

on

حکومت امارات متحده عربی پس از حادثه ترافیکی در ولایت لغمان که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر شد، همبستگی خود را با افغانستان ابراز کرد.

وزارت امور خارجه امارات متحده عربی در بیانیه‌ای مراتب تسلیت و همدردی صمیمانه خود را به خانواده‌های قربانیان و همچنین دولت و مردم افغانستان ابراز کرد.

این وزارت بار دیگر بر حمایت امارات متحده عربی از افغانستان تأکید کرد و برای مجروحان این حادثه آرزوی شفای عاجل نمود.

گفتنی است که درپی واژگون شدن یک موتر حامل مهاجرین بازگشته از پاکستان در شاهراه عمومی کابل – جلال آباد ۲۲ تن جان باخته و ۳۶ تن دیگر زخمی شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!