Connect with us

رویداد های اخیر

بی‌ برقی شهرهای بزرگ افغانستان را در تاریکی فرو برده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بسیاری از ساکنان کابل و برخی دیگر از شهرهای افغانستان با شکایت از پرچاوی‌های بی‌رویه برق، می‌گویند که در یک شبانه‌روز حدود دو ساعت برق دارند که آن‌هم نیمه‌های شب می‌آید.

کابل با بیش از پنج میلیون جمعیت به بیش از هفتصد میگاوات برق نیاز دارد. د افغانستان برشنا شرکت در حال حاضر تنها سی درصد برق مورد نیاز پایتخت را تأمین می‌کند.

برق وارداتی ازبیکستان حدود دو هفته قبل به دلیل مشکل تخنیکی قطع شد.

به دنبال قطع برق وارداتی ازبیکستان به افغانستان، وزیر امور خارجه در مراسمی روز یکشنبه از ازبیکستان خواست که برق را دوباره وصل کنند.

امیرخان متقی گفت: «از مسوولان محترم ازبیکستان خواهش می‌کنم که به تعهد خود پابند باشند و مطابق قرارداد به افغانستان برق عرضه کنند. مردم هم در زمستان و هم در تابستان به برق ضرورت دارند. در بخش زراعت و بیرون کشیدن آب، افغانستان شدیداً به برق نیاز دارد.»

قطع برق تنها شهروندان را نه بلکه ماشین بسیاری از شرکت‌های تولیدی را نیز متوقف کرده است.

سخی احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن، می‌گوید: «متأسفانه بعد از قطع برق ازبیکستان، از پانزده روز به اینسو برق‌های پارک‌های صنعتی بطور مطلق پرچاو است و نود درصد فابریکات ما فعلاً از فعالیت بازمانده که تاثیرات منفی را بر تولیدات داخلی ما برجا گذاشته است. امیدوار هستیم که ما جایگزین بدیل داشته باشیم و از منابع داخلی استفاده کنیم.»

باشندگان کابل نیز از افزایش پرچاوی‌های برق شکایت دارند و خواستار حل مشکل بوجود آمده اند.

حبیب الله، باشنده کابل می‌گوید: «از مسوولین شرکت برشنا تقاضامندیم که حل مشکل برق را اولویت بدهد چون هوا بسیار سرد است.»

عبدالسمیع، یکی دیگر از باشندگان کابل نیز گفت: «هر سال مشکلات در زمستان به‌ میان می‌آید. چرا بندهای خودمان را نمی سازند؟ تا چه وقت ما محتاج دیگران باشیم؟»

د افغانستان برشنا شرکت می‌گوید تلاش‌ها برای حل مشکل برق جریان دارد.

حکمت الله آخندزاده، رییس برق کابل، گفته است: «ما به مردم اطمینان می‌دهیم که رهبری د افغانستان برشنا شرکت و رهبری امارت اسلامی شب و روز تلاش می‌کنند تا مشکل برق حل شود.»

برق وارداتی ازبیکستان به افغانستان در حالی قطع شده که چندی پیش قرارداد برق میان دوکشور برای یک سال دیگر تمدید شد.

رویداد های اخیر

متقی: پاکستان اقدامی نکند که به مردم عام ضرر برسد

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که پاکستان اقدامی نکند با آن مردم عام ضرر ببینند.

امیر خان متقی در مراسم ضیافت افطار برای سفرا و دیپلومات‌های مقیم کابل گفته است که دروازه تورخم پس از گفتگو و تفاهم میان مقام‌های دو کشور دوباره باز شد.

وی افزود که افغانستان با کشورهای دیگر همسایه خود هیچ مشکلی ندارد و اگر مشکلی به میان می‌آید، از طریق تفاهم حل می‌شود.

او گفت: «امیدواریم که با کشور همسایه خود پاکستان هم به همین گونه مسایل حل و به مشکلات نقطه پایان گذاشته شود.»

گفتنی است که دروازه تورخم روز گذشته پس از ۲۵ روز به روی تجارت دوباره باز شد.

بستن این گذرگاه کلیدی میلیون‌ها دالر خسارت وارد کرده است.

متقی همچنان از کشورهای همسایه خواست که بازگرداندن مهاجران افغان باید به گونه تدریجی و آبرومندانه صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آغاز روند انتقال زندانیان افغان محکوم به حبس در ایران

همچنین قرار است کمیته انتقال محکومان وزارت عدلیه کشور میزبان این روند را پس از سپری شدن تعطیلات عید سعید فطر ادامه دهد.

Published

on

(Last Updated On: )

روند انتقال زندانیان افغان محکوم به حبس در ایران سه شنبه ۲۸ حوت ۱۴۰۳ با حضور فضل محمد حقانی، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان مقیم تهران و مسئولین وزارت عدلیه کشور میزبان آغاز گردید.

در روز نخست تعداد ۱۴۹ تن از زندانیان افغان محکوم به حبس پس از تثبیت هویت توسط تیم مشترک نمایندگی‌های امارت اسلامی افغانستان مقیم ایران به افغانستان انتقال داده شدند.

قرار است این زندانیان مدتِ باقیمانده حبس خویش را مطابق با قوانین امارت اسلامی افغانستان  در زندان‌های افغانستان سپری نمایند.

گفتنی است که چهارشنبه نیز تعدادی دیگر از زندانیان افغان محکوم به حبس پس از تثبیت هویت به افغانستان منتقل شدند.

همچنین قرار است کمیته انتقال محکومان وزارت عدلیه کشور میزبان این روند را پس از سپری شدن تعطیلات عید سعید فطر ادامه دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی سال ۱۴۰۳ را یک سال پر دست‌آورد از نظر اقتصادی خواند

به باور آگاهان اقتصادی باوجود تحریم‌ها و فشارهای جهانی امارت اسلامی توانسته است گام‌های مهم در بخش اقتصادی بردارد.

Published

on

(Last Updated On: )

امارت اسلامی سال ۱۴۰۳ را یک سال پر دست‌آورد از نظر اقتصادی می‌داند. به گفته‌ای مسؤولان حفظ ارزش پول افغانی، آغاز کار پروژه تاپی، جلب سرمایه‌گذاری‌ها، افزایش دادوستد تجارتی با کشورها از دست آوردها محسوب می‌شود. اما در این سال هم تحریم‌های بانکی از افغانستان برداشته نشد و ذخایر ارزی کشور نیز مسدود ماند.

امارت اسلامی می‌گوید که با جود تحریم‌ها و آزاد نشدن ذخایر ارزی کشور آنان توانسته اند که ارزش پول افغانی را حفظ کنند، در بخش معادن سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شود و هم‌چنان روابط تجارتی با کشورها رونق یابد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که پروژه‌های بزرگ در کشور راه‌اندازی شده و تلاش‌ها جریان دارد تا افغانستان توسط خط ریل با کشورها وصل شود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که کارهای زیادی در بخش تجارت صورت گرفته و در این سال به ارزش هفت میلیارد دالر در کشور سرمایه‌گذاری شده است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز می‌گوید که سال ۱۴۰۳ یک سال خوب برای تاجران نیز بود و قیمت‌ها پابرجا ماندند و میزان صادرات کشور به ۲ میلیارد دالر رسید.

از سوی دیگر کار برخی از پروژه‌های بزرگ انکشافی یا تکمیل و یا هم آغاز شد مانند:

  • تکمیل کار بند کمال خان
  • تکمیل کار بند شاه و عروس در کابل
  • تکمیل کار بند توری در زابل
  • آغاز کار بند آب پلتونی در پکتیکا
  • گسترش خطوط آهن
  • آغاز کار پروژه تاپی
  • ادامه کار ترمیم شاهراه سالنگ و همچنان راه کابل – کندهار

به باور آگاهان اقتصادی باوجود تحریم‌ها و فشارهای جهانی امارت اسلامی توانسته است گام‌های مهم در بخش اقتصادی بردارد.

در آخرین گزارش بانک جهانی در سال ۱۴۰۳ آمده است که اقتصاد افغانستان همچنان ناپایدار است. این بانک افزوده که هرچند اقتصاد افغانستان پس از دو سال شاهد یک رشد بطی است، اما همچنان شکننده و ناپایدار باقی مانده است. امارت اسلامی اما گفت که آینده روشنی در پیش دارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!