Connect with us

اخبار ساحوی

تایوان از دومین تجاوز گسترده نیروی هوایی چین در این هفته خبر داد

منتشر شده

در

وزارت دفاع تایوان اعلام کرده که ده طیاره نیروی هوایی چین روز چهارشنبه همراه با پنج کشتی جنگی چینی که در حال گشت زنی «آمادگی رزمی» بودند، وارد منطقه دفاع هوایی تایوان شدند که دومین مورد تجاوز این نوع در این هفته است.

به گزارش رویترز، تایوان که چین آن را قلمرو خود می‌داند، در سه سال گذشته بارها از فعالیت نظامی چین در نزدیکی اش شکایت کرده، در حالی که بیجینگ فشارها را برای تلاش برای وادار کردن جزیره به پذیرش حاکمیت خود افزایش داده است.

وزارت دفاع تایوان گفت که از اوایل روز چهارشنبه، در مجموع ۲۵ طیاره چینی را که در حال انجام عملیات در بحر بودند، از جمله جنگنده های J-10 و J-16 و همچنین بمب افکن های H-6 را شناسایی کرده است.

این وزارت گفت ده فروند از این طیاره ها یا از خط میانی تنگه تایوان که قبلاً به عنوان یک مانع غیررسمی بین دو طرف عمل می‌کرد، عبور کرده‌ اند یا هم وارد بخش جنوب غربی منطقه شناسایی دفاع هوایی تایوان یا ADIZ شده‌ اند.

این طیاره ها در هماهنگی با پنج کشتی جنگی چینی که در گشت‌زنی «آمادگی رزمی» شرکت داشتند، عمل می‌کردند.

وزارت دفاع تایوان گفت که اردوی تایوان کشتی‌ها و طیاره ها را برای مراقبت اعزام کرده است.

ADIZ  منطقه وسیعی است که تایوان نظارت و گشت زنی می‌کند تا به نیروهای خود زمان بیشتری برای پاسخگویی به تهدیدات بدهد.

روز یکشنبه، تایوان از سطح مشابهی از فعالیت طیاره ها و کشتی های جنگی چینی در نزدیکی این جزیره خبر داد.

چین در ماه اپریل پس از بازگشت تسای اینگ ون، رئیس جمهور تایوان از سفر ایالات متحده که در آنجا با کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان امریکا دیدار کرد، فعالیت‌‌های نظامی را در اطراف تایوان انجام داد.

در ماه آگست گذشته، همچنین در اعتراض به سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان وقت امریکا، به تایپه، چین فعالیت‌های نظامی را در اطراف تایوان انجام داد.

ویلیام لای، معاون رئیس جمهور تایوان، این هفته به مقصد پاراگوای راهی ایالات متحده می‌شود که رسماً فقط یک ترانزیت است اما چین را خشمگین کرده است.

سفیر بیجینگ در ایالات متحده ماه گذشته گفت که این «اولویت» چین است که از سفر لای به ایالات متحده جلوگیری کند.

دولت منتخب دموکراتیک تایوان ادعای حاکمیت چین را رد می‌کند و می‌گوید که فقط مردم این جزیره می‌توانند برای آینده خود تصمیم بگیرند.

اخبار ساحوی

عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان وارد ایران شد

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز چهارشنبه در تهران با هیأتی پاکستانی به ریاست عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان، دیدار کرد. این سفر در حالی که تلاش‌های منطقه‌ای برای تسهیل گفتگو میان ایران و ایالات متحده ادامه دارد، انجام شده است.

رسانه‌های دولتی ایران گزارش دادند که این هیأت قرار است پیامی از واشنگتن را منتقل کند و درباره ترتیبات مربوط به احتمال برگزاری دور دوم مذاکرات میان دو طرف گفتگو کند.

این سفر پس از مذاکرات پیشین در اسلام‌آباد انجام می‌شود که بدون دستیابی به نتیجه مشخصی پایان یافت، هرچند مقام‌ها اعلام کرده‌اند که واشنگتن و تهران به‌طور اصولی بر ادامه مذاکرات توافق کرده‌اند.

میانجی‌گران منطقه‌ای در تلاش هستند تا روند حرکت به‌سوی ازسرگیری گفتگوها را حفظ کنند، اما پیشرفت در این زمینه در سایه تنش‌های گسترده‌تر ژئوپولیتیکی کند بوده است.

این دیدار در تهران نشان‌دهنده نقش رو به افزایش پاکستان به‌عنوان میانجی در تلاش‌ها برای احیای مذاکرات و کاهش تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

اردوی امریکا از آغاز محاصره دریایی بر تمام رفت‌وآمدهای کشتی‌ها به ایران خبر داد

در اعلامیه همچنان گفته شده است که قبل از آغاز رسمی این محدودیت، اطلاعیه‌های لازم برای کشتی‌های تجارتی صادر خواهد شد.

Published

on

قوماندانی مرکزی ایالات متحده اعلام کرده است که از روز دوشنبه، ۱۳ اپریل، اجرای محاصره بر تمام ترافیک دریایی ورودی و خروجی بندرهای ایران را آغاز می‌کند.

در اعلامیه‌ای که از سوی این قوماندانی مرکزی ایالات متحده در شبکه‌های اجتماعی نشر شده، آمده است که این اقدام پس از اعلام قبلی دونالد ترمپ مبنی بر آغاز محاصره دریایی توسط نیروی بحری امریکا درتنگه هرمز صورت می‌گیرد.

بر اساس این اعلامیه، محاصره به‌گونه یکسان بالای تمام کشتی‌های همه کشورها که وارد یا خارج بنادر ایران می‌شوند، تطبیق خواهد شد. این محدودیت شامل تمامی بنادر ایران در خلیج فارس و دریای عمان می‌شود.

قوماندانی مرکزی ایالات متحده تأکید کرده است که این اقدام مانع آزادی عبور کشتی‌هایی نخواهد شد که از تنگه هرمز به سمت بنادر غیرایرانی در حرکت هستند.

در اعلامیه همچنان گفته شده است که قبل از آغاز رسمی این محدودیت، اطلاعیه‌های لازم برای کشتی‌های تجارتی صادر خواهد شد.

این تصمیم در حالی اعلام می‌شود که تنش‌ها در منطقه خاورمیانه و مسیرهای مهم انرژی جهانی افزایش یافته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مذاکرات امریکا و ایران بدون توافق پایان یافت؛ ونس اسلام‌آباد را ترک کرد

در این مذاکرات، از جانب امریکا استیو ویتکاف و جرد کوشنر نیز حضور داشتند. در مقابل، هیئت ایرانی شامل محمدباقر قالیباف و عباس عراقچی بود.

Published

on

گفتگوهای پرتنش میان ایالات متحده و ایران که با هدف پایان دادن به هفته‌ها درگیری در اسلام‌آباد برگزار شده بود، بدون هیچ توافقی پایان یافت و نگرانی‌ها درباره شکننده بودن آتش‌بس افزایش یافته است.

این مذاکرات که به گفته منابع، نخستین تماس مستقیم میان دو طرف پس از بیش از یک دهه محسوب می‌شود، حدود ۲۱ ساعت ادامه داشت اما در نهایت بر سر برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز هیچ پیشرفتی حاصل نشد.

جی‌دی ونس، رئیس هیئت مذاکره‌کننده امریکا، پیش از ترک اسلام‌آباد اعلام کرد که هیچ توافقی به دست نیامده است و مسئولیت این بن‌بست را متوجه تهران دانست.

او گفت: «ما به توافق نرسیدیم» و تأکید کرد که واشنگتن خطوط قرمز خود را به‌طور واضح مشخص کرده است، از جمله جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای یا توانایی تولید سریع آن.

در این مذاکرات، از جانب امریکا استیو ویتکاف و جرد کوشنر نیز حضور داشتند. در مقابل، هیئت ایرانی شامل محمدباقر قالیباف و عباس عراقچی بود.

رسانه‌های ایرانی اما علت ناکامی مذاکرات را «خواست‌های بیش از حد» امریکا عنوان کرده و گفته‌اند که اختلافات عمده همچنان بر سر آینده تنگه هرمز و فعالیت‌های هسته‌ای تهران باقی مانده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است که گفتگوها در فضای بی‌اعتمادی عمیق انجام شده و رسیدن به توافق جامع در یک دور مذاکرات بعید به نظر می‌رسد.

این مذاکرات پس از آتش‌بس دو هفته‌ای صورت گرفت که با هدف کاهش تنش‌ها میان دو طرف پس از درگیری‌های اخیر آغاز شده بود.

در همین حال، وزیر خارجه پاکستان از هر دو طرف خواسته است تا با وجود نبود توافق، آتش‌بس را حفظ کرده و به روند دیپلماسی ادامه دهند.

با وجود بن‌بست در اسلام‌آباد، دیپلمات‌ها هشدار داده‌اند که در صورت عدم پیشرفت بیشتر، خطر تشدید دوباره تنش‌ها همچنان بالا باقی خواهد ماند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!