Connect with us

جهان

ترمپ از نتانیاهو برای دیدار در ۴ فبروری در کاخ سفید دعوت کرد

پیش‌تر، ترمپ سه‌شنبه، اعلام کرده بود که قصد دارد با نتانیاهو گفتگو کند و نتانیاهو نیز تایید کرد که برای ملاقات با ترمپ به واشینگتن سفر خواهد کرد.

منتشر شده

در

دفتر صدراعظم اسرائیل، سه‌شنبه ۹ حوت اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، صدراعظم این کشور، دعوت‌نامه‌ای از دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهوری ایالات متحده، برای دیدار با او در کاخ سفید در تاریخ ۴ فبروری، دریافت کرده است.

در این بیانیه آمده است: «نتانیاهو اولین رهبر خارجی است که در دوره دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ به کاخ سفید دعوت شده است.»

اطلاعیه قصر سفید که دفتر نتانیاهو نیز آن را به اشتراک گذاشته است به نقل از دونالد ترمپ می‌گوید: «منتظر گفتگو درباره چگونگی دستیابی به صلح میان اسرائیل و همسایگانش و تلاش برای مقابله با دشمنان مشترکمان هستم.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد که این دیدار فرصتی برای نتانیاهو است تا ضمن دفاع از عملکرد اسرائیل در جنگ غزه به جهان یادآوری کند ترمپ طی سالیان چگونه از او حمایت کرده است. آقای نتانیاهو و آقای ترمپ چند ماه پیش در اقامتگاه ترمپ در فلوریدا دیدار کردند که اولین دیدار آنها بعد از گذشت حدود چهار سال بود.

پیش‌تر، ترمپ سه‌شنبه، اعلام کرده بود که قصد دارد با نتانیاهو گفتگو کند و نتانیاهو نیز تایید کرد که برای ملاقات با ترمپ به واشینگتن سفر خواهد کرد.

این دیدار قرار است در حالی برگزار ‌شود که یک توافق شکننده برای آتش‌بس در نوار غزه باعث توقف موقت جنگ ۱۵ ماهه بین اسرائیل و گروه حماس شده است.

ترمپ دوشنبه گذشته اعلام کرده بود که مصر می‌خواهد شهروندانی از غزه را بپذیرد.

او عبدالفتاح السیسی، رئیس ‌جمهوری مصر را دوست خود توصیف کرد و درباره او گفت: «امیدوارم برخی از آن‌ها [فلسطینیان نوار غزه] را بپذیرد. ما کمک زیادی به آن‌ها می‌کنیم و مطمئنم او می‌تواند به ما کمک کند.»

ترمپ درباره فلسطینیان غزه اظهار داشت: «می‌خواهم شرایطی فراهم کنم که آن‌ها بتوانند در منطقه‌ای زندگی کنند که بدون مزاحمت، شورش و خشونت باشد.»

اظهارات ترمپ پس از آن مطرح شد که او اوایل این هفته پیشنهاد داد مصر و اردن فلسطینیانی از غزه را بپذیرند، چرا که به گفته او «تقریباً همه چیز در آنجا نابود شده است و مردم در حال مرگ هستند.»

ترمپ افزود که این درخواست را طی یک گفتگوی تیلیفونی با ملک عبدالله، پادشاه اردن، شنبه گذشته مطرح کرده است.

مصر و اردن این پیشنهاد ترمپ را برای پذیرش فلسطینیان از نوار غزه، جایی که حمله نظامی اسرائیل منجر به بحران انسانی و کشته شدن ده‌ها هزار نفر شده است، رد کردند.

از سوی دیگر، حماس نیز این پیشنهاد رئیس جمهوری امریکا را رد کرد، و همچنین محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، نیز با آن مخالفت کرده است.

مصر، اردن و سایر کشورهای عربی بنا به دلایل متعددی با کوچ اجباری فلسطینیان از غزه مخالفند از جمله این که این منطقه بخشی از سرزمین‌هایی است که فلسطینیان برای ایجاد کشور خود بر آن تاکید دارند.

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!