Connect with us

جهان

دستور عاجل امریکا برای تخلیه شهروندان از خاورمیانه

رهبران جهانی خواستار خویشتنداری و بازگشت به دیپلماسی شده‌اند. رئیس کمیسیون اروپا، و سرمنشی سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی و امنیتی این بحران هشدار داده‌اند.

منتشر شده

در

وزارت خارجه امریکا دستور عاجل و کم‌سابقه‌ای را برای خروج شهروندان امریکایی از بیش از ده کشور خاورمیانه صادر کرده است؛ اقدامی که در پی تشدید تنش‌ها پس از حملات مشترک امریکا و اسرائیل علیه ایران صورت گرفته است.

بر اساس این اعلامیه، شهروندان امریکایی باید فوراً از کشورهای شامل فهرست هشدار، از جمله اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده، از طریق پروازهای تجاری خارج شوند و منتظر عملیات احتمالی تخلیه دولتی نمانند. مقام‌ها دلیل این تصمیم را «خطرات جدی امنیتی» عنوان کرده‌اند.

از کشته‌شدن خامنه‌ای تا گسترش بحران

این تحولات پس از آن رخ داد که در حملات هماهنگ امریکا و اسرائیل، رهبر ایران، کشته شد. به دنبال آن، تهران حملات تلافی‌جویانه‌ای را علیه اهداف امریکایی و اسرائیلی و نیز برخی تأسیسات در منطقه انجام داده است.

گزارش‌ها حاکی است که تهدیدها علیه مسیرهای کشتیرانی در تنگی هرمز افزایش یافته و بهای نفت نیز در بازارهای جهانی صعود کرده است. دونالد ترمپ گفته است که این درگیری ممکن است بیش از یک ماه ادامه یابد.

واکنش‌های جهانی

رهبران جهانی خواستار خویشتنداری و بازگشت به دیپلماسی شده‌اند. رئیس کمیسیون اروپا، و سرمنشی سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی و امنیتی این بحران هشدار داده‌اند.

روسیه و چین این حملات را نقض حقوق بین‌الملل خوانده‌اند، در حالی که فرانسه از ایران خواسته است درباره برنامه هسته‌ای و راکتی خود وارد گفت‌وگو شود. اتحادیه اروپا نیز مأموریت دریایی خود در دریای سرخ را در حالت آماده‌باش قرار داده است.

توصیه به شهروندان امریکایی

مقام‌های امریکایی از شهروندان خود خواسته‌اند با شماره‌های عاجل وزارت خارجه تماس گرفته و برای دریافت اطلاعات تازه ثبت‌نام کنند. به گفته تحلیلگران، بسته‌شدن حریم‌های هوایی و لغو پروازها می‌تواند بحران را برای روزها یا هفته‌ها ادامه‌دار سازد.

این تحولات، نگرانی‌ها از گسترش یک بحران طولانی و بی‌ثباتی گسترده در منطقه را افزایش داده است.

جهان

هزینه ۲۵ میلیارد دالری جنگ امریکا در ایران؛ نخستین آمار رسمی پنتاگون

پیت هگست از این هزینه‌ها دفاع کرده و گفته است که هدف اصلی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

Published

on

یک مقام ارشد پنتاگون اعلام کرده است که جنگ ایالات متحده در ایران تا کنون حدود ۲۵ میلیارد دالر هزینه در بر داشته است.

بر اساس گزارش‌ها، جولز هرست، مسئول موقت امور مالی پنتاگون، در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفته است که بخش عمده این هزینه‌ها صرف مهمات نظامی شده است. با این حال، جزئیات دقیق این برآورد و اینکه آیا هزینه‌های بازسازی زیربناها را نیز شامل می‌شود یا نه، مشخص نشده است.

در واکنش، برخی قانون‌گذاران دموکرات از ارائه این آمار استقبال کرده اما خواهان شفافیت بیشتر در مورد هزینه‌های واقعی جنگ شده‌اند.

در همین حال، پیت هگست از این هزینه‌ها دفاع کرده و گفته است که هدف اصلی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

این در حالی است که جنگ میان امریکا و ایران که از اواخر فبروری آغاز شده، اکنون وارد مرحله آتش‌بس شکننده شده و هزاران نیروی اضافی امریکایی در منطقه مستقر گردیده‌اند.

گزارش‌ها همچنین از کشته شدن ۱۳ نظامی امریکایی و زخمی شدن صدها تن دیگر در این درگیری‌ها خبر می‌دهد.

در کنار پیامدهای نظامی، افزایش قیمت نفت و گاز و بالا رفتن بهای مواد سوختی در امریکا، از جمله پیامدهای اقتصادی این جنگ عنوان شده که بر وضعیت داخلی این کشور نیز تأثیر گذاشته است.

Continue Reading

جهان

اردوغان از سالم ماندن ترمپ در پی تیراندازی در ضیافت قصر سفید ابراز خرسندی کرد

Published

on

در پی تیراندازی در ضیافت انجمن خبرنگاران قصر سفید، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، در یک تماس تلیفونی از دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، حمایت خود را اعلام کرد.

بر اساس اعلامیه ریاست جمهوری ترکیه، اردوغان این حادثه را «اقدامی شنیع علیه دموکراسی و آزادی مطبوعات» دانسته است.

پیش از این، اردوغان در بیانیه‌ای جداگانه در ایکس این حادثه را محکوم کرده و گفته بود که از سالم ماندن ترمپ و بانوی اول ملانیا ترمپ خوشحال است.

 

Continue Reading

جهان

تیراندازی در مراسمی با حضور ترمپ

Published

on

یک فرد مسلح در جریان مراسم ضیافت خبرنگاران قصر سفید در واشنگتن تیراندازی کرده اما به دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، آسیبی نرسیده است.

ویدیوهای منتشر شده نشان می‌دهد که در پی تلاش فرد مسلح برای عبور از تدابیر امنیتی، مأموران سرویس مخفی امریکا ترمپ را از صالون خارج می‌کنند.

این فرد مسلح به سوی یک مأمور سرویس مخفی امریکا تیراندازی کرد، اما به دلیل تجهیزات محافظتی آسیبی به او نرسید.

پس از شنیده‌شدن صدای تیراندازی، مهمانان مراسم دچار وحشت شدند و بسیاری از حدود ۲۶۰۰ نفر حاضر در محل پناه گرفتند.

ترمپ حدود یک ساعت بعد اعلام کرد که تیرانداز بازداشت شده است. این مراسم در نهایت لغو شد و ترمپ پیشنهاد کرد در زمان دیگری برگزار شود.

او از عملکرد نیروهای امنیتی و نهادهای مجری قانون تمجید کرد و گفت وضعیت به‌خوبی مدیریت شده است.

ترمپ همچنین اعلام کرد که بانوی اول، معاون رئیس‌جمهور و اعضای کابینه در سلامت کامل هستند.

این نخستین حضور ترمپ در این ضیافت به‌عنوان رئیس‌جمهور بود. او پیش‌تر نیز در سال ۲۰۲۴ با دو تلاش ترور روبه‌رو شده بود و محل برگزاری این مراسم پیش‌تر نیز شاهد سوءقصد به رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت امریکا در سال ۱۹۸۱ بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!