رویداد های اخیر
رئیس جمهور قرغیزستان: جهان باید حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد
رئیس جمهور قرغیزستان از رهبران کشورهای اروپایی و دولت امریکا خواسته است تا نظام حاکم در افغانستان را به رسمیت بشناسند و داراییهای مسدود شده این کشور را برای آینده افغانها آزاد کنند.
او در گفتگو با یک رسانه ترکی تاکید کرده که به دلیل ادامه سالها جنگ، مردم افغانستان همچنان در شرایط سختی زندگی میکنند.
سدیر جباروف، رئیس جمهور قرغیزستان گفت: «زمانی که طالبان (امارت اسلامی) در تابستان ۲۰۲۱ به قدرت رسیدند، ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان به ارزش ۹.۴ میلیارد دالر در کشورهای غربی مسدود شد. تقریباً ۷ میلیارد دالر از آن در ایالات متحده است. این ذخایر باید هر چه زودتر برای بهبود وضعیت افغانستان و رفاه افغانها آزاد شود.»
جباروف در این مصاحبه خود همچنان گفته که قرغیزستان به همکاری با امارت اسلامی ادامه میدهد زیرا به گفته وی، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه تأثیر منفی بگذارد.
او گفت: «بسیاری از کشورها، از جمله ما، طالبان (امارت اسلامی) را از فهرست سازمان های ممنوعه حذف کرده ایم. پس از روی کار آمدن طالبان (امارت اسلامی) فوراً برای حمایت و کمک به مردم افغانستان با آنها تماس گرفتیم. چندین بار کمک های بشردوستانه فرستادیم. همانطور که اشاره کردم، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه ما تأثیر منفی بگذارد، به همین دلیل ما کتمان نمی کنیم که با اداره فعلی افغانستان همکاری می کنیم. ما تا جایی که بتوانیم کمک می کنیم. البته این کافی نیست.»
رئیس جمهور قرغیزستان افزود که اگر نظام حاکم در افغانستان ضغیف بود، مدتها پیش از سوی مردم سرنگون شده بود. او به رسانه «تی آر تی» این را هم گفته که با جداسازی و انزوای افغانستان از بدنه جهان، مشکل برچیده نمیشود.
جباروف همچنان تاکید کرده که اگر کشورهای اروپایی یا امریکا در نظر داشته باشند که با تطبیق پروژه ها یا برنامه های گوناگون به افغانستان کمک تخنیکی کنند، او آماده تحقق آن است.
جپاروف گفت که می توان از امارت اسلامی برای یک سفر کاری به یک یا دو کشور اروپایی دعوت کرد.
او گفت: «اگر آنها از کشورهای به اصطلاح توسعه یافته بازدید کنند و از نزدیک ببینند مردم در بخش های مختلف جهان چگونه زندگی میکنند، این میتواند بر تجربه حکومتداری آنها تأثیر مثبت بگذارد. اگر به منزوی کردن آنها ادامه دهیم، حتی پس از ۵۰ سال هیچ نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.»
امارت اسلامی از پشتیبانی و خواست رهبر قرغیزستان برای ایجاد روابط معنی دار با افغانستان از سوی جهان استقبال میکند و در عین زمان از دیگر کشورها میخواهد که وارد تعامل با افغانستان شوند.
رویداد های اخیر
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی برای صنعتکاران و سرمایهگذاران تسهیلاتی را در نظر گرفته است
معاون اقتصادی رئیس الوزرا میگوید که امارت اسلامی برای صنعتکاران و سرمایهگذاران عودت کننده در ساحات صنعتی، زمینها، امتیازات و تسهیلات را در نظر گرفته است.
ملا عبدالغنی برادر در کنفرانس «فراخوان سرمایهگذاری در افغانستان» که امروز (پنجشنبه) در کابل برگزار شد، گفت که قانون ساحات صنعتی در یک مقدمه، شش باب، ۱۱ فصل و ۶۷ ماده توشیح شده است.
آقای برادر گفته است: «از صنعتکاران و سرمایهگذاران میخواهم که صنعت و سرمایهگذاری خود را به کشور انتقال دهند تا در پیشرفت صنعت کشور مسوولیت خود را ادا کنند.»
به گفته برادر، امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفههای گمرکی را بر اقلام وارداتی که در داخل کشور تولید میشوند و نیازهای مردم را تأمین میکنند، افزایش داده است.
او افزوده که به تمامی ادارات دولتی دستور داده شده است که در خریداریهای خود به تولیدات داخلی اولویت دهند.
در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای صنعتکاران، ۱۶۰هزار جریب زمین توزیع شده و ۱۲۰۰ سرمایهگذار در بخشهای مختلف ۵۰۰ میلیون دالر سرمایهگذاری کردهاند.
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: «در حدود ۱۲۰۰ شرکت داریم که متقاضی زمین هستند و در حدود ۵۰۰ میلیون دالر آنها میخواهند در افغانستان سرمایهگذاری بکنند.»
به گفته عزیزی، صنعتکاران و تاجران عودتکننده از مالیات گمرکی ماشینآلات و تجهیزات وارداتی معاف میباشند و به درخواست صنعتکاران و تاجران، ویزه دو ساله برای کارگران فنی و انجینران خارجی آنها نیز صادر میشود.
دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد نیز گفت: «اگر سرمایهگذاران افغان مقیم خارج نیم سرمایه خود را به کشور انتقال دهند، افغانستان خودکفا میشود.»
رویداد های اخیر
رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان در باره افغانستان گفتگو کردند
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در دیدار با همتای تاجیکستانی خود، امام علی رحمان، در کنار سایر مسایل در باره افغانستان گفتگو کرده است.
پزشکیان در یک نشست مطبوعاتی امروز (پنجشنبه) گفت: «افغانستان کشوری مهم در همسایگی ماست و رشد و ثبات این کشور را همسو با منافع خود میدانیم؛ حفظ امنیت مرزها برای ما مهم است.»
ریاست جمهوری تاجیکستان نیز در خبرنامهای گفته است که امام علی رحمان و مسعود پزشکیان، بر همکاری برای مبارزه با تروریزم، افراطگرایی و قاچاق مواد مخدر تاکید کردند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی توافق آتشبس را به فلسطینیان تبریک گفت
امارت اسلامی افغانستان ضمن استقبال از توافق آتشبس میان حماس و اسرائیل، این «موفقیت بزرگ» را به رهبری حماس و مردم فلسطین تبریک گفت.
وزارت امور خارجه با نشر اعلامیهای امروز (پنجشنبه) گفت که این توافقنامه آتشبس نتیجه بیش از ۱۵ ماه «مبارزه و فداکاری تاریخی مردم فلسطین و مقاومت شجاعانه در نوار غزه است.»
در اعلامیه آمده است: «اکنون ضروری است که تمام مراحل توافق به طور کامل به نحوی اجرا شود که آتش بس پایدار را تضمین کند و کمک های بشردوستانه را بدون تاخیر به مردم غزه برساند. با توجه به پیامدهای توافقات قبلی، طرف های درگیر و جامعه بین المللی باید اطمینان حاصل کنند که رژیم اسرائیل به طور مسوولانه به تعهدات خود عمل میکند.»
اعلامیه افزود که صلح و ثبات پایدار در شرق میانه تنها از طریق راه حل مشروع برای مسئله فلسطین و استقلال مردم فلسطین امکان پذیر است.
امارت اسلامی تاکید کرده است که به حمایت از کشور مستقل فلسطین و مردم فلسطین به نمایندگی از مردم افغانستان ادامه خواهد داد.
-
جهان4 روز ago
شمار قربانیان آتشسوزی در لسآنجلس به ۲۴ نفر افزایش یافت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس اتحادیه مسلمانان: برداشت نادرست از تحصیل دختران در اسلام نیاز به مقابله دارد
-
جهان5 روز ago
سفر نماینده ترمپ به اسرائیل برای پیشبرد توافق آتشبس
-
جهان3 روز ago
ترمپ: میخواهم بسیار سریع با پوتین دیدار کنم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بایدن با خانوادههای امریکاییهای زندانی در افغانستان گفتگو کرد
-
ورزش4 روز ago
فهرست بازیکنان افغانستان برای جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ مشخص شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مقامات پاکستانی بر ضرورت گفتگوهای امنیتی با کابل تاکید کردند
-
جهان2 روز ago
سربازان انتحاری کوریای شمالی دردسر تازه برای اوکراین در جنگ با روسیه