Connect with us

تجارت

روسیه صادارت گاز مایع به افغانستان را از می‌گیرد

منتشر شده

در

Last Updated on: حمل ۳, ۱۴۰۱

روسیه صادرات گاز مایع به افغانستان را از سر می‌گیرد و قرار است در ماه جاری میلادی بیش از ده هزار تُن گاز به افغانستان صادر کند. این صادرات در نیمه‌ های سال ۲۰۲۰ به‌ دلیل شیوع بیماری کرونا و برخی از عوامل دیگر توقف یافته بود.

براساس گزارش‌ها قرار است شرکت‌های روسی و قزاقی به گونه مشترک گاز را به افغانستان انتقال دهند.

در پی حمله روسیه بر اوکراین، اتحادیه اروپا واردات گاز روسیه را متوقف کردند و مواد نفتی این کشور زیر تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفت.

حالا آژانس خبری رویترز گزارش داده که روسیه صادرات گاز مایع را به افغانستان از سر می‌گیرد بر بنیاد گزارش رویترز قرار است در ماه مارچ سال روان میلادی روسیه بیش از ده هزار تن گاز به افغانستان صادر کند.

اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌گوید که با وارد شدن گاز روسیه به افغانستان قیمت‌ها در بازار کنترول خواهد شد.

قرار است شرکت‌های روسی و قزاقی این گاز را به افغانستان انتقال دهند.

آگاهان اقتصادی به این باور اند که وارد شدن گاز روسیه به کشور بیشتر به سود مردم است زیرا مردم توان خرید مواد نفتی را به قیمت بلند ندارند.

به باور آگاهان حکومت و مردم از فرصت به وجود آمده استفاده اعظمی کنند و حکومت میتواند این گاز را در ذخایر استراتیژیک نفتی افغانستان ذخیره کند.

تجارت

افغانستان جایگزین ایران در تامین میوه و سبزیجات به روسیه می‌شود

Published

on

رسانه‌های روسی به نقل از رستم حبیب بولین، رئیس مرکز تجارت روسیه در افغانستان، گزارش داده اند که افغانستان پس از ممنوعیت موقت صادرات مواد غذایی توسط ایران، به دنبال افزایش صادرات میوه و سبزیجات به روسیه است.

گفتنی است که روز سه شنبه هفته جاری، دولت ایران اعلام کرد که صادرات مواد غذایی و زراعتی را با هدف اولویت دادن به امنیت غذایی داخلی در میانه جنگ با امریکا و اسرائیل، متوقف می‌کند.

در پاسخ، افغانستان اولین محموله ۱۰۰ تنی سیب خود را به روسیه ارسال کرده است و محموله‌های انواع دیگر محصولات زراعتی در هفته‌های آینده آماده می‌شود.

حبیب بولین خاطرنشان کرد که تقاضا از روسیه در حال افزایش است و صادرکنندگان افغان قصد دارند درخواست‌های رو به افزایش را برآورده کنند.

Continue Reading

تجارت

وزارت فواید عامه: هیچ مانعی در انتقالات از طریق خط ‌آهن وجود ندارد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که انتقالات از طریق چهار بندر خط آهن کشور به‌طور عادی و منظم جریان دارد و تا کنون هیچ مانعی در این روند وجود نداشته است.

این وزارت گفته است که در هفته گذشته (از ۸ تا ۱۲ حوت ۱۴۰۴ هجری شمسی)، از طریق خط آهن ۱۲۷۶۵۰ تن مواد نفتی، غیرنفتی و دیگر کالاها وارد و صادر شده است. میزان انتقالات از هر بندر به شرح زیر است:

  • بندر حیرتان: ۸۸۱۸۶ تن
  • بندر آقینه: ۱۰۷۶۹ تن
  • بندر تورغندی: ۱۴۱۲۳ تن
  • خواف–هرات: ۱۴۵۷۲ تن

بخشی از این انتقالات صادراتی است که در هفته گذشته ۲۶۵ تن کالا شامل عمدتاً میوه خشک و سنگ‌های معدنی صادر شده است.

وزیر فواید عامه به مسئولان چهار بندر و روسای ادارات ولایتی دستور داده است تا در این شرایط حساس، تسهیلات بیشتری برای انتقال مواد غذایی و ضروری به تاجران فراهم شود.

Continue Reading

تجارت

مجاهد: انتقالات تجارتی از طریق خط آهن خواف–هرات به‌گونه عادی جریان دارد

مجاهد افزوده است که انتظار می‌رود در جریان شب، یک قطار باربری دیگر حامل مواد غذایی و سوختی نیز به ایستگاه روزنک برسد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اعلام کرده است که، ادارات مربوط به کمیساری خط آهن خواف–هرات مصروف انجام فعالیت‌های عادی خود هستند و روند انتقال اموال تجارتی بدون وقفه ادامه دارد.

وی اطمینان داده است که انتقالات از طریق این مسیر به‌گونه عادی جریان داشته و هیچ‌گونه تأخیری به وجود نیامده است. به گفته او، هم‌اکنون یک قطار باربری حامل اموال تجارتی به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسیده که شامل ۴۲ واگن سمنت و ۲ واگن تخته‌های ام‌دی‌اف می‌باشد

مجاهد افزوده است که انتظار می‌رود در جریان شب، یک قطار باربری دیگر حامل مواد غذایی و سوختی نیز به ایستگاه روزنک برسد.

سخنگوی امارت اسلامی همچنان با اشاره به معلومات مسئولان خط آهن ایران گفته است که حدود ۹۰۰ واگن در قلمرو آن کشور به مقصد افغانستان در حرکت بوده و به‌گونه عادی وارد کشور خواهند شد.

او در عین حال از تاجران ملی خواسته است که بدون دلیل موجه، از افزایش قیمت اموال تجارتی خودداری کنند تا ثبات بازار حفظ گردد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!