Connect with us

رویداد های اخیر

روند توزیع پاسپورت در کابل و ولایات کشور آغاز شد

منتشر شده

در

سخنگوی ریاست عمومی پاسپورت می‌گوید که با ایجاد سهولت‌های تازه روزانه ۵ هزار پاسپورت توزیع خواهد شد و اولویت برای کسانی است که قبلا ثبت نام کرده اند.

شماری از متقاضیان هم از اینکه روند پاسپورت آغاز شده خرسند اند و ابراز امیدواری می‌کنند که دوباره این روند متوقف نشود.

پس از ماه‌‎ها توقف سرانجام روند توزیع پاسپورت در کابل و ولایات آغاز شد. مسوولان در ریاست پاسپورت می‌گویند که تسهیلات بیشتری در روند توزیع پاسپورت آمده و آنان میتوانند در یک روز ۵ هزار جلد پاسپورت توزیع کنند.

سخنگوی این اداره می‌افزاید که اولویت بر کسانی است که قبلا ثبت نام کرده بودند و اسناد شان هم طی مراحل شده است.

نورالله پتمن، سخنگوی ریاست عمومی پاسپورت می‌گوید که:«امروز در سراسر کشور روند توزیع پاسپورت آغاز شده است و اولویت برای کسانی است که قبلا ثبت نام کرده اند و اسناد شان طی مراحل شده است.»

برخی از متقاضیان پاسپورت از آغاز این روند خرسند اند اما این متقاضیان ابراز امیدواری می‌کنند که دوباره این روند متوقف نشود تا مردم به ویژه مریضان با مشکلات روبه‌رو نشوند.

روند توزیع پاسپورت در ماه میزان سال روان توقف یافت و حل مشکلات تخنیکی هم چهار ماه را در بر گرفت. نبود کتابچه‌های پاسپورت یکی از مشکلات جدی بود و حالا این اداره می‌گوید کتابچه کافی پاسپورت در اختیار آنان گذاشته شده و از این رهگذر نگرانی ندارند.

رویداد های اخیر

کابلوف: روسیه در صورت نیاز آماده میانجیگری برای حل اختلافات میان افغانستان و پاکستان است

Published

on

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، در دیدار با گل حسن حسن، سفیر امارت اسلامی در مسکو، درگیری اخیر میان افغانستان و پاکستان را نگران‌کننده خواند و تأکید کرد که مشکلات باید از طریق گفتگو و دیپلوماسی حل شود.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در مسکو، کابلوف گفته است که روسیه در صورت نیاز آماده ایفای نقش میانجیگری برای حل اختلافات میان افغانستان و پاکستان است.

در این دیدار، هر دو طرف درباره وضعیت روابط دوجانبه بین افغانستان و روسیه و توسعه همکاری‌ها گفتگو کردند.

در خبرنامه همچنین آمده که آقای حسن در مورد نقض حریم افغانستان توسط پاکستان و موضع رسمی امارت اسلامی توضیحاتی به کابلوف ارائه کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: افزایش درگیری‌ها در امداد خط فرضی دیورند بحران غذایی افغانستان را تشدید کرده است

آیلایف از جامعه جهانی خواست که به تعهدات خود پایبند باشند و افغانستان را در سخت‌ترین لحظات تنها نگذارند.

Published

on

نماینده و مدیر برنامه جهانی غذا در افغانستان، جان آیلایف، روز سه شنبه (۱۲حوت) در یک نشست خبری از طریق زوم از ژنو اعلام کرد که افزایش ناامنی در مرزهای شرقی، جنوبی و غربی افغانستان باعث فشار شدید بر خانواده‌های آسیب‌پذیر شده است.

آیلایف گفت که از تاریخ ۲۶ فبروری، درگیری‌ها در امتداد خط فرضی دیورند میان افغانستان و پاکستان شدت یافته و تقریباً ۲۰ هزار خانواده در مناطق شرقی، جنوب شرقی و جنوبی مجبور به بیجا شدن شده‌اند. درگیری‌ها و حملات هوایی و زمینی بیش از ۳۰ ولسوالی در ولایت‌های ننگرهار، نورستان، کنر، لغمان، پکتیکا، پکتیا، خوست، قندهار و هلمند را متاثر کرده است.

این افزایش خشونت‌ها باعث شده تا برنامه‌های اضطراری، حفاظت اجتماعی، تغذیه مدارس و کمک‌های معیشتی برنامه جهانی غذا موقتاً متوقف شود و حدود ۱۶۰ هزار نفر از دریافت کمک‌های غذایی محروم گردند.

آیلایف با اشاره به زلزله ۳۱ اگست ۲۰۲۵ در شرق افغانستان گفت: «مردم ولایات کنر و ننگرهار که پیشتر از زلزله آسیب دیده بودند، اکنون با درگیری‌های مرزی مواجه شده و وضعیت شکننده آنان وخیم‌تر گردیده است.»

در ولایت‌های غربی نیز خشونت‌ها در ایران باعث افزایش بازگشت مهاجران شده است. آیلایف افزود که بازگشت دوباره این افراد، به همراه فقر، بیکاری و گرسنگی، فشار بیشتری بر سیستم بشردوستانه کم‌بودجه وارد می‌کند.

وی هشدار داد که با وضعیت کنونی و محدودیت منابع، برنامه جهانی غذا قادر نخواهد بود به خانواده‌های آواره و بازگشته کمک کافی برساند. نیاز مالی شش ماه آینده این سازمان ۳۱۳ میلیون دالر اعلام شده است.

آیلایف از جامعه جهانی خواست که به تعهدات خود پایبند باشند و افغانستان را در سخت‌ترین لحظات تنها نگذارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار متقی با سفیر چین؛ تأکید بر تقویت روابط و بررسی تنش‌ها با پاکستان

در این دیدار، دو طرف بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و چین تأکید کردند و تحولات اخیر امنیتی منطقه به ویژه تجاوز پاکستان علیه حاکمیت افغانستان را به‌گونه مفصل مورد بررسی قرار دادند.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل دیدار و درباره گسترش روابط دوجانبه و تحولات اخیر امنیتی منطقه، به‌ویژه تنش‌ها با پاکستان، گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، دو طرف بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و چین تأکید کردند و تحولات اخیر امنیتی منطقه به ویژه تجاوز پاکستان علیه حاکمیت افغانستان را به‌گونه مفصل مورد بررسی قرار دادند. موضوع حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان از محورهای اصلی این گفتگوها بود.

متقی با اشاره به سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور امارت اسلامی، تصریح کرد که افغانستان خواهان روابطی مبتنی بر احترام متقابل، عدم مداخله و حسن همجواری است. وی تأکید کرد که رعایت حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان، اصل اساسی برای تأمین ثبات پایدار و اعتمادسازی در سطح منطقه به شمار می‌رود و هرگونه اقدام مغایر با این اصل می‌تواند بر امنیت و همکاری‌های منطقه‌ای تأثیر منفی بگذارد.

سفیر چین نیز با ابراز نگرانی از وضعیت جاری منطقه، ثبات را به سود تمامی کشورهای منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد که اختلافات از طریق گفتگو و مجاری دیپلماتیک حل‌وفصل شود. وی همچنین خاطرنشان ساخت که برخی عناصر خارجی در تلاش‌اند ثبات و روند توسعه منطقه را تضعیف کنند، اما کشورهای منطقه می‌توانند با هماهنگی و همکاری مشترک، این چالش‌ها را مدیریت و خنثی سازند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!