Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان داکتران بدون مرز: علت اصلی سوء تغذیه در افغانستان فقر و ناداری است

این در حالیست که سازمان جهانی غذا در گزارش جدید خود به تاریخ ۹ جولای گفته بود که ۴ میلیون افغان که ۳.۲ میلیون نفر از آنها کودکان زیر پنج سال هستند، از سوء تغذیۀ شدید رنج می‌برند.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سازمان داکتران بدون مرز (ام، اس، اف) می‌گوید که علت اصلی سوء تغذیه در افغانستان فقر و ناداری است که خانواده‌های زیادی را مجبور ساخته است تا برای دسترسی به خدمات صحی، فاصله‌های طولانی را بپیمایند.

این سازمان روز سه‌شنبه (۲۶سرطان) در گزارشی گفته است که افغان‌ها برای دسترسی به مراقبت‌های صحی اولیه و عاجل با مشکل مواجه هستند.

در گزارش سازمان داکتران بدون مرز آمده است که شمار زیادی از مریضان با طی کردن راه‌های طولانی به شفاخانه‌ها و کلینیک‌های این سازمان و همچنان شفاخانه‌های وزارت صحت عامه که تحت حمایت این سازمان قرار دارند، مراجعه می‌کنند؛ زیرا آنها در مناطق شان به کلنیک‌های صحی با کیفیت دسترسی ندارند، یا اینکه کودکان مبتلا به سوء تغذیۀ آنها بسیار کوچک هستند.

در این گزارش، با شماری از خانواده‌هایی که کودکان خود را برای درمان به این مراکز آورده اند، صحبت شده است.

آنها گفته اند که دلیل اصلی این مشکل نبود غذا نه بلکه نبود پول است. در کنار این مادرانی که با تغذیۀ ناکافی روبه‌رو هستند بدن‌شان قادر نیست شیر کافی تولید کند که این تاثیر بدی روی کودکان‌شان می‌گذارد.

بر اساس این گزارش، وضعیت بد اقتصادی افغانستان سبب شده است که بسیاری از کسانی که قبلاً توانایی پرداخت مصارف درمان در کلینیک‌های خصوصی را داشتند، اکنون به مراکز صحی که از سوی سازمان‌های بین‌المللی حمایت می‌شوند، مراجعه می‌کنند.

در همین حال برخی از خانواده‌هایی که فرزندانشان دچار سوءتغذیه هستند، علت مریضی فرزندانشان را وضعیت بد اقتصادی و نداشتن غذای مناسب عنوان می‌کنند.

خداداد، باشندۀ ولایت بغلان می‌گوید، کودک یک و نیم ساله‌اش دچار سوءتغذیه است و به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌تواند او را به کلینیک خصوصی ببرد.

او گفت که کودکش در مراکز صحی که از سوی نهادهای بین‌المللی حمایت می‌شوند تحت معالجه قرار دارد.

این در حالیست که سازمان جهانی غذا در گزارش جدید خود به تاریخ ۹ جولای گفته بود که ۴ میلیون افغان که ۳.۲ میلیون نفر از آنها کودکان زیر پنج سال هستند، از سوء تغذیۀ شدید رنج می‌برند.

این ادارۀ ملل متحد همچنان گفته بود که در سال جاری ۲۳.۷ میلیون افغان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند که از این میان ۱۲.۴ میلیون نفر تا ماه اکتوبر با سطح بالای ناامنی غذایی روبه‌رو خواهند بود.

 

خبرهای مرتبط:

بیش از ۱.۵ میلیون کودک در افغانستان سرگرم کارهای شاق اند

برنامه جهانی غذا: تنها به یکی از هر سه کودک دچار سوء تغذیه در افغانستان کمک کرده می‌توانیم

رویداد های اخیر

حقانی: اقدام اخیر مسکو گام مهم برای پذیرش واقعیت‌‌های سیاسی افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس ‌جمهور روسیه برای افغانستان و دیمیتری ژیرنوف، سفیر آن کشور در کابل از اقدامات اخیر مسکو در مورد افغانستان قدردانی کرده و آن را «گام مهم در جهت پذیرش واقعیت‌های سیاسی افغانستان» دانسته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله از این دیدار امروز (چهارشنبه) خبر داده و گفته است که دو طرف بر ارتقای روابط دیپلوماتیک تا سطح سفارتخانه‌ها و تعهد به همکاری‌های متقابل در زمینه‌های امنیتی و تجاری تأکید کرده‌اند.

به گفته قانع، در این دیدار دو طرف نیز درباره همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و منطقه و تقویت روابط میان دو کشور تحث نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کابلوف از برگزاری نشست ویژه آغاز کار کمیسیون دوجانبه میان روسیه و افغانستان خبر داد

Published

on

(Last Updated On: )

ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل گفته است که در حاشیه مجمع کازان، یک نشست ویژه‌ برای آغاز کار کمیسیون دوجانبه دائمی میان روسیه و افغانستان برگزار خواهد شد.

وزارت خارجه در خبرنامه‌ای امروز (چهارشنبه) به نقل از آقای کابلوف نوشته که گسترش روابط با افغانستان برای روسیه مهم است و به همین منظور، مسکو اقداماتی انجام داده تا موانع موجود در مسیر توسعه روابط برطرف شود.

در این نشست، آقای متقی همچنان از اقدام اخیر روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه ابراز امتنان کرد و گفت که امارت اسلامی به ‌زودی دیپلوماسی به سطح سفیر به مسکو معرفی خواهد کرد.

دو طرف نیز در مورد ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه، گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری و برخی مسائل منطقه‌ای گفتگو کرده‌اند.

گفتنی است که شانزدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» به تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود و در این مجمع، محصولات و کالاهای افغانستان به نمایش گذاشته خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغان‌های ماهر جواز کار صادر شود

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

Published

on

(Last Updated On: )

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهنده‌گان افغان ماهر که در بخش‌های معدن، زراعت و سایر بخش‌ها در این منطقه فعالیت می‌کنند، صادر کند.

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که به‌دلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمی‌آید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته‌ هستند.

وی افزود که تصمیم به اخراج پناهنده‌گان افغان تاثیرات شدیدی بر بخش‌های زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.

با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!