رویداد های اخیر
سازمان ملل خواهان از سرگیری برخی کمکهای انکشافی برای افغانستان شد

مقامهای سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت این سازمان که دوشنبه (۷ سنبله) در نیویورک برگزار شد، درباره تداوم و تشدید بحران گرسنگی در افغانستان هشدار دادند.
مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگی کمکهای عاجل، گفت:”مردم افغانستان همچنان با سختی و بلاتکلیفی شدید مواجهاند و بیش از نیمی از جمعیت- حدود ۲۴ میلیون نفر- به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.”
بر اساس اطلاعات مارتین گریفیتس، در حال حاضر، حدود ۲۵ میلیون نفر در افغانستان در فقر زندگی میکنند. او اضافه کرد که حدود سه میلیون کودک با بحران سوءتغذیه مواجهاند و در حال حاضر، حدود سهچهارم درآمد مردم افغانستان برای غذا هزینه میشود.
این مقام سازمان ملل متحد با اشاره به افزایش بهای مواد خوراکی، وقوع زلزله و سیل در ماههای اخیر در افغانستان گفت:”با شروع فصل زمستان، افزایش سرسامآور بهای مواد غذایی و سوخت خانوادهها را مجبور میکند بین سیر کردن شکم فرزندانشان، فرستادن آنها به مکتب یا بردن آنها پیش داکتر یا گرم نگهداشتن آنها یکی را انتخاب کنند.”
معاون سرمنشی سازمان ملل متحد با اشاره با نگرانی از گسترش فاجعه انسانی در افغانستان گفت، زنان و دختران به حاشیه رانده شدهاند و محیط عملیاتی برای کمکرسانی با چالشهای فراوانی مواجه است. او اضافه کرد که در یک سال گذشته، نهادهای کمک رسان سازمان ملل متحد و بقیه سازمانهای کمک رسان توانستند به ۲۳ میلیون انسان نیازمند، کمکهای فوری ارائه کنند. او تصریح کرد که عملیات کمک رسانی در افغانستان در تمامی ۴۰۱ ولسوالی ۳۴ ولایت افغانستان ادامه دارد اما به گفته وی :”کمکهای بشردوستانه هرگز نمیتوانند جایگزینی برای خدمات گسترده و سازمانیافته به ۴۰ میلیون نفر در سراسر این کشور باشند”.
به گفته مارتین گریفیتس، طرح واکنش بشردوستانه برای افغانستان با کمبودی ۳.۱۴ میلیارد دالر مواجه است. او تاکید کرد که برای ارائه کمکهای بشردوستانه به نیازمندان در افغانستان در فصل زمستان، به ۶۱۴ میلیون دالر فورا نیاز است.
درهمین حال، مارکس پوتزل، سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، هم در گزارشی که به نشست شورای امنیت ارائه کرد، گفته است که وضع تحریمها بر امارت اسلامی به اقتصاد افغانستان آسیب زده است. او خواهان اقدامهایی شد که به باز شدن راه تنفس اقتصاد افغانستان منجر شود.
پوتزل گفت که:” تسهیل دسترسی به ذخایر ارزی منجمد شده افغانستان میتواند یکی از راههای کمک به اقتصاد ورشکسته افغانستان باشد.”
سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در کابل با اشاره به اینکه در یک سال گذشته، هیچ دولتی امارت اسلامی را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نشناخته است، گفت:”همه دولتها پیش شرطهایی در زمینه حقوق بشر، از جمله زنان و دختران دارند که مقامهای طالبان (امارت اسلامی) نمیپذیرند.”
پوتزل همچنین به تنشها و اختلافهای داخلی امارت اسلامی اشاره کرد و گفت:”مقامهای حاکم طالبان (امارت اسلامی) با تعداد فزایندهای از چالشهای حکومتی مواجهاند. آنها با نادیده گرفتن شایعات مداوم در مورد اختلافهای داخلی، خود را یک نهاد حکومتی یکپارچه معرفی میکنند. اگرچه کابینه مستقر در کابل به طور منظم تشکیل جلسه میدهد، رابطه میان کابینه در کابل و هیبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان (امارت اسلامی افغانستان) در کندهار، همچنان نامشخص است.”
مارکس پوتزل افزود که شیوه حاکمیت امارت اسلامی از طریق تصمیمگیریهای سیاسی که مطابق اسلام و سنتهای افغانی اعلام میشود، حقوق و آزادیهای فردی را بهویژه برای زنان و دختران، محدودتر کرده است.
سرپرست هئیت معاونت سازمان ملل متحد در کابل همچنین گفت که افزایش حملات انفجاری در ماههای اخیر در افغانستان از اقلیتهای قومی و مذهبی قربانی گرفته است. مسئولیت بیشتر این حملات را گروه ترویستی داعش برعهده گرفته است.
پوتزل گفت از اینکه مقامهای امارت اسلامی اقدامهایی را برای بررسی این حوادث آغاز کردهاند، خرسند است. او همچنین تصریح کرد که یوناما موارد زیادی از نقض حقوق بشر در افغانستان را مستند کرده است.
سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد همچنین گفت که افغانستان تحت سلطه امارت اسلامی به پناهگاه امن تروریستهای بینالمللی تبدیل شده و کشته شدن ایمن الظواهری در کابل و حضور تروریستهای خارجی در شهرهای مختلف افغانستان، گواه این مسئله است.
در این نشست، سفرای شماری از کشورها از جمله روسیه، ایران، پاکستان، ناروی، امریکا و بریتانیا نیز سخنرانی کردند. بیشتر سخنرانان با اشاره به بحران انسانی در افغانستان، از سازمان ملل متحد خواستند کمک رسانی به نیازمندان در افغانستان را ادامه دهد.
رویداد های اخیر
دهلیز ریلی افغانستان-ایران-اروپا فعال شد

سفارت ایران در کابل اعلام کرده است که دهلیز ریلی افغانستان-ایران-اروپا فعال شد.
این سفارت در خبرنامهای امروز (پنجشنبه) نوشته که اولین محموله صادراتی افغانستان از مسیر دهلیز ریلی افغانستان-ایران به مقصد ترکیه و اروپا حرکت کرده است.
براساس خبرنامه، این دهلیز با حضور سرقونسل ایران در هرات و والی این ولایت فعال شده است.
خبرنامه افزوده است که فعال سازی این دهلیز با همکاری ایران موجب بهبود اقتصاد افغانستان میشود.
رویداد های اخیر
سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد
عفو بینالملل در این خبرنامه از اخراج افغانها از پاکستان به عنوان اخراجهای خودسرانه و اجباری یاد کرده و گفته است: «مهاجرین افغان بهطور نادرست به عنوان مجرمان و تروریستها معرفی میشوند.»

سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد و آن را نقض جدی حقوق بشر و اصول بینالمللی دانست. این سازمان تاکید کرد که اجرای چنین طرحی باعث تشدید رنج مهاجرین افغان و نقض حق بازگشت داوطلبانه آنان، میشود.
سازمان عفو بینالملل روز چهارشنبه، ششم حمل، در خبرنامهای نوشت که حکومت پاکستان هیچ دلیل روشنی برای موضع خود در برابر پناهندگان افغان ارائه نکرده و درخواستهای اخراج آنها بیشتر جنبه «تبلیغاتی» داشته است.
این سازمان تاکید کرده است که نسبت دادن جرایم مختلف، از جمله جرایم مرتبط با مواد مخدر و فعالیتهای تروریستی، به افغانها بهانهای برای اعمال محدودیتها علیه مهاجرین افغان بوده و منجر به نقض حقوق آنها شده است.
عفو بینالملل در این خبرنامه از اخراج افغانها از پاکستان به عنوان اخراجهای خودسرانه و اجباری یاد کرده و گفته است: «مهاجرین افغان بهطور نادرست به عنوان مجرمان و تروریستها معرفی میشوند.»
ایزابل لاسی، معاون مدیر منطقهای جنوب آسیای این سازمان، گفت: «اینکه مهاجرین افغان را تهدیدی برای شهرهای اسلامآباد و راولپندی نشان دهیم، فریبکارانه است. حکومت پاکستان در حال قربانی کردن جامعهای است که سالها از حقوق اولیه خود محروم بوده و از آزار و اذیت فرار کردهاند.»
مونیزا کاکر، وکیل حقوق بشر، به عفو بینالملل گفت که اخراج اجباری مهاجرین افغان، حتی در صورت جابجایی در داخل پاکستان، میتواند برای خانوادهها «ویرانگر» باشد.
عمر گیلانی، وکیل که علیه تصمیم حکومت برای اخراج افغانها به ستره محکمه اسلامآباد شکایت کرده است، گفت: «اطلاعیه رسمی مربوط به ضربالاجل ۳۱ مارچ تحت هیچ قانون خاصی صادر نشده است، بلکه صرفاً یک دستور اجرایی است. این اقدام نهتنها برخلاف حقوق اساسی است، بلکه با قوانین مکتوب نیز مغایرت دارد.»
معاون مدیر منطقهای جنوب آسیای عفو بینالملل همچنین تاکید کرد که حکومت پاکستان بدون هیچگونه پاسخگویی حقوق مهاجرین افغان را نقض میکند. او افزود که تصمیم خودسرانه پاکستان فاقد شفافیت است و اجرای آن سالها تلاش افغانها در شهرهای اسلامآباد و راولپندی را نابود میکند.
بر اساس ضربالاجل تعیینشده از سوی دولت پاکستان، مهاجران فاقد اسناد و حتی دارندگان کارت شناسایی، تنها ۶ روز دیگر فرصت دارند تا این کشور را ترک کنند.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی فرا رسیدن عید سعید فطر را به افغانها تبریک گفت
رهبر امارت اسلامی از مردم نیز خواسته است تا به تبلیغات حلقات مغرض و سازمانهای استخباراتی که برای مایوس ساختن آنان تلاش مینمایند، یا تشویشهای فقر و مشکلات اقتصادی را منتشر میسازند، باور نکنند.

ملاهبتالله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی در پیامی که به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر منتشر کرده، آنرا به «برداران افغان از صمیم قلب تبریک» گفته از آنها خواسته که از «شیطان پیروی نکنند.»
در پیام تبریکی ملاهبتالله که امروز (پنجشنبه، ۷ حمل) منتشر شده آمده است که «برادران مسلمان! بیایید که تعهد خود را با الله تعالی تجدید و محکم کنیم که نافرمانی الله تعالی و پیروی شیطان را نمی کنیم.»
رهبر امار اسلامی از افغانها خواسته که از دستاوردهای امارت اسلامی و تامین امنیت سرتاسری در افغانستان خوشنود باشند.
در این پیام رهبر امارت اسلامی همچنان حملات اسرائیل بر مردم فلسطین را محکوم نموده است.
رهبر امارت اسلامی گفته است که: «ما حملات و بمباردمان وحشیایه رژیم صهیونیستی بالای مردم مظلوم فلسطین را شدیداً تقبیح می کنیم و آنرا یک ظلم و وحشت بزرگ می دانیم. ما از خواست های مشروع مردم فلسطین حمایت می کنیم.»
رهبر امارت اسلامی همچنان از سایر کشورهای جهان اسلام خواسته است تا به اندازه توان شان از مردم فلسطین حمایت کنند تا آنان حقوق غصب شدۀ شانرا دوباره بدست آورند.
به گفتهی ملاهبتالله، «این روز را در فضای امن و خوشی تجلیل می کنیم، یک زمانی در همین روز جنازههای افغان ها بیرون میشدند، در همین روز بالای ما بمباران می شد و در همین روز خانه های ما تلاشی میگردید و به زندان ها افگنده می شدیم، اما اکنون الله الحمد این روز به امن و رفاه تبدیل شده است»
رهبر امارت اسلامی بار دیگر به اجرای حدود و احکام شرعی تاکید کرده و به محاکم تحت امر خود دستور داده است که «در مطابقت به شریعت» حدود شرعی را جاری سازند چون به گفتهی او «این هدف بزرگ جهادها و قربانیهای ما» بود.
ملاهبتالله به محتسبهایش دستور داده که مردم را اصلاح کنند و به ادارات تعلیمی امارت اسلامی نیز مکلفیت داده که در تمام بخشهای تعلیمی در راستای اصلاح عقاید و اعمال توجه جدی نمایند و نصابها را در مطابقت به شریعت عیار سازند.
دراین پیام همچنان آمده است که: «امارت اسلامی در کنار پیشرفتهای دینی، برای آبادی وطن و تقویت اقتصادی مردم در مطابقت به شریعت تلاش نموده و تلاش خواهد کرد.»
رهبر امارت اسلامی از مردم نیز خواسته است تا به تبلیغات حلقات مغرض و سازمانهای استخباراتی که برای مایوس ساختن آنان تلاش مینمایند، یا تشویشهای فقر و مشکلات اقتصادی را منتشر میسازند، باور نکنند.
امارت اسلامی به نصرت الله جل جلاله تمام کوشش خود را به خرج میدهد که زندگی شما بهتر شود.
رهبر امارت اسلامی در پایان پیام بار دیگر عید سعید فطر را به برادران مسلمان تبریک گفته و از آنها خواسته که در حق او دعا کنند چون به گفته او واجب است که به امیر دعای خیر شود.
در این پیام عیدی هیچ اشارهای به وضعیت زنان و تعلیم دختران در افغانستان نشده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
جهان2 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان
-
جهان3 روز ago
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند