رویداد های اخیر
سخنرانی کودک هفت ساله در باره رشد مغز کودکان خبر ساز شده است

سخنرانی بی نظیر یک دختر هفت ساله آسترالیایی در پروژه تد تاک(TED Talk) که قرار است نحو مشاهده والدین و پرستاران در سراسر جهان در باره انکشاف مغز اطفال را تغیر بدهد خبر ساز شده است.
در این سخنرانی به جوانان نیز توصیه شده است تا با کودکان چگونه برخورد کنند.
مولی رایت، یک دختر هفت ساله در آسترالیا برای نخستین بار در تاریخ جهان در باره تربیه اطفال و توصیهها برای والدین و پرستاران سخنرانی بی نظیری را انجام داده است.
مایکل گریسی، رییس بزرگترین نمایشگاهها و تولید فلمها در این باره گفته که این دختر هفت ساله موارد ساده و در عین حال تغییر دهنده زندگی را نشان داده است که همه ما می توانیم برای رشد کودکان از آن استفاده کنیم.
سخنرانی مولی توسط بنیاد بیات در مراکز صحی افغانستان به والدین تشریح خواهد شد.
در آسترالیا این گفتهها توسط مرکز صحی رامسی تشریح میشود.
نیکولا فارست، رییس بنیاد میندرو گفته که این پروژه به کودکان اطمینان میدهد در هر مکانی که تولد شده باشند حقوق مساوی دارند تا پیشرفت کنند.
او در این باره گفته” ما باور داریم که هر کودک میتواند و باید بتواند.”
ساینس دانان میگویند که حجم مغز کودک تا پنج سالگی ۹۰ درصد رشد میکند.
از این لحاظ وی افزود که ما میخواهیم به والدین کمک کنیم تا در باره موفقیت کودکان شان و آگاهی از برخورد شان با کودکان کمک کنند.
رییس بنیاد میندرو در این باره افزوده” مولی این حقیقت جهانی را به بهترین واجه انتقال میدهد. این یک مرحله مهم است تا زندگی یک طفل را در حال و آینده تغیر دهیم.”
رییس پروژه تید تاک گفته که پیام مولی در سراسر جهان نشر خواهد شد.
او در این باره گفته” من این سخنرانی را واقعا دوست دارم. نظریات است که از هر جا جمع شده است و توسط یک کودک بسیار فصیح سخنرانی شده است. تعجب آور است. این تماشاچیان زیاد را جذب خواهد کرد.”
به اساس آزمایش ابتدایی در کنار والدین ، پرستاران ، متخصصان صحی پروفیسور دزیره سیلوا، رییس متخصصان بخش اطفال در استرالیا خانم مریم بیات، رییس بنیاد بیات و آقای جاستین گراهام ، مدیر عامل (M&C Saatchi AUNZ) نیز در این باره نظریات مثبت داده اند.
خام فوریست، رییس بنیاد میندرو در این باره گفت:” سخنرای مولی در باره بازی کردن، سخن زدن، خانه و جامعه صحت مند و تمرکز بر چیزهای که در پنج سال اول کودکی باید انجام شود شده است. این چیزها بر انکشاف مغز و زندگی کودکان تاثیر دارد.”
وی افزوده” این معلومات نه تنها اینکه با والیدن و پرستاران شریک شود، بلکی با رهبران جهان نیز شریک شود.”
پروفیسور دزیره سیلوا، رییس یک مرکز صحی اطفال در استرالیا در این باره گفته” فرصت این برای ما مهیا شده است که این فلم با مریضان بخش تولد اطفال شریک کنیم. و اگر با مرکز والدین اولیه شریک شود بسیار خوب است.”
وی فزوده” پیام که چگونه با اطفال تا پنج سال بازی و برخورد کنیم برای توسعه مغز و زندگی آنان بسیار مهم است.”
وی میگوید که والدین این ویدیو را آموزشی و جالب خطاب کرده است.
وی افزود:” سخنرانی مولی میتواند ظرفیت صحت کودکان را به سطح جهانی انکشاف دهد.”
مریم بیات، رییس بنیاد بیات در این باره گفته” “صحت مادران و کودکان در اوایل دوران کودکی از ابتدای تاسیس بنیاد بیات برای ما در اولویت بوده است و فرصت همکاری در با بنیاد میندرو برای راه اندازی این سخنرانی که اهمیت آموزشی کودک در افغانستان را برجسته می کند یک امتیاز منحصر به فرد است. و همچنان یک نیاز قانع کننده در کشور ما است.”
مریم بیات افزوده” به اشتراک گذاشتن گفتگوی مولی و دروس مهم در مورد تعامل مثبت بین والدین و فرزندان در سالهای اولیه زندگی به مادران، پدران و خانوادههای افغان کمک میکند تا تفکر انتقادی ، هوش هیجانی ، ارتباطات فراگیر و مهارتهای حل مسئله مشارکتی را ایجات کند.”
مریم میگوید که این سخنرانی برای رشد هزاران کودک در افغانستان موثر تمام خواهد شد.
وی گفته” به باور ما این سخنرانی مولی در افغانستان باعث ایجاد هزاران مولی افغان خواهد شد. این کودکان افغان با استعداد ، اعتماد به نفس ، دلسوز ، مثبت و از نظر احساسی امن به داکتران ، استادان ، حقوق دانان و رهبران آینده کشور تبدیل خواهند شد ، یک منبع عظیم برای افغانستان و یک ادای احترام ماندگار به تاثیر سازمان های خیرخواهانه پرشور افغان و استرالیا خواهد بود. با استفاده از این سخنرانی کودکان ما میتواند در آینده نزدیک و میان مدت بر سر چالشها غالب آیند.”
آقای جاستین گراهام ، رییس عامل گروه (M&C Saatchi AUNZ) در این باره گفته” افتخار میکنم که با یک شریک مادرینو که شرکت موفق در آسترالیا است همکار استم.”
وی در این باره گفته”مادرینو سازمانی است که در سطح جهانی تغییر ایجاد می کند و ما خوشحالیم که می توانیم با آنها شریک شویم تا از طریق تفکر خلاق آرزوهای خود را تحقق بخشیم.”
رویداد های اخیر
امارت اسلامی میگوید تلاشها برای رفع کمبود کتابچه پاسپورت جریان دارد

ریاست عمومی پاسپورت وزارت داخلۀ حکومت امارت اسلامی افغانستان میگوید که تلاشها برای حل کمبود کتابچۀ پاسپورت در افغانستان جریان دارد و قرار است تا چند روز دیگر، دههاهزار جلد پاسپورت در اختیار آنان قرار گیرد.
این ریاست امروز چهارشنبه (چهارم جوزا) به رادیو صدای امریکا گفته است که در حال حاضر، سه میلیون جلد کتابچۀ پاسپورت در لیتوانیا چاپ شده و تا دو هفتۀ دیگر به همکاری ملل متحد به کابل منتقل خواهد شد.
شفیعالله تسل، آمر مطبوعات ریاست عمومی پاسپورت به صدای امریکا گفته است که این تعداد پاسپورت توسط یک شرکت لیتوانیایی چاپ شده و به گفتۀ وی حکومت پول آن را به این شرکت تحویل داده است.
آقای تسل افزود که در حال حاضر بحثها در مورد انتقال این پاسپورتها جریان دارد و به گفتۀ وی در این مورد با یوناما صحبت شده است. او افزود که در زمینۀ انتقال این پاسپورتها به افغانستان نباید “سیاسی” برخورد شود.
امارت اسلامی از یک ماه به اینسو، به دلیل نبود کتابچۀ پاسپورت به افراد بالاتر از سن ۱۵ سال، پاسپورت ده ساله توزیع میکنند.
این ریاست به تاریخ ۲۹ حمل گفت که متقاضیانی که عمر شان کمتر از ۱۵ سال است، میتوانند پاسپورت پنجساله درخواست کنند.
به گزارش صدای امریکا امارت اسلامی از صدور پاسپوت پنج ساله بیش از ۵۰۰۰ افغانی و از پاسپورت ده ساله، ۱۰هزار افغانی پول میگیرند. همچنین قیمت پاسپورت برای کودکان کمتر از چهارهزار افغانی در نظر گرفته شده است.
این در حالی است که از چندین هفته به اینسو، توزیع پاسپورت در تمامی ولایات افغانستان متوقف شده و امارت اسلامی تنها روند توزیع آن را در کابل ادامه داده است.
به نقل از صدای امریکا ریاست عمومی پاسپورت وزارت داخله میگوید که با انتقال کتابچههای پاسپورت به کابل، روند توزیع پاسپورت در تمامی ولایات از سر گرفته خواهد شد.
دو روز پیش این ریاست گفته بود که اخیراً شماری از افراد کتابچههای جعلی پاسپورت را در “کشورهای همسایه” چاپ کرده و به گونۀ غیرقانونی و در بدل پول آنرا به مردم توزیع میکنند. به گفتۀ این ریاست، برخی از این “افراد سودجو” توسط نیروهای استخبارات امارت اسلامی بازداشت شده و تحقیقات از نزد آنان جریان دارد.
رویداد های اخیر
تاجکستان از نشست امنیتی کشورهای منطقه در مورد افغانستان میزبانی میکند

قراراست تاجکستان روزهای پنج شنبه و جمعه (پنجم و ششم جوزا) میزبان نشست امنیتی کشورهای منطقه در مورد اوضاع افغانستان باشد.
رسانههای هندی گزارش داده اند این نشست در دوشنبه پایتخت تاجکستان برگزار میشود و قرار است در این نشست مشاورین امنیت ملی کشورهای منطقه اشتراک کنند.
با این حال یک نشست دیگر میان هیات وزارت دفاع افغانستان و قوماندان نیروی سرحدی ازبکستان هم برگزار شده است.
امارت اسلامی در حالی که اطمینان میدهد، خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست اما میگوید از هر نشستی که برای همکاری و تعامل با دولت جدید افغانستان برگزار شود استقبال مینماید.
به دنبال نشستهای پی هم کشورهای همسایه و منطقه در پیوند به وضعیت افغانستان، اینبار تاجکستان نشستی امنیتی را با حضور مشاوران امنیت ملی کشورهای همسایه و منطقه برای بررسی اوضاع امنیتی، سیاسی، اقتصادی و بشری افغانستان میزبانی خواهد کرد.
رسانههای هندی گزارش داده اند که این نشست فردا و پس فردا در دوشنبه، پایتخت تاجکستان برگزار میشود و در آن مشاور امنیت ملی هند و نمایندگانی از روسیه، چین، ایران و کشورهای آسیای میانه حضور خواهند داشت، اما هنوز معلوم نیست که آیا پاکستان هم در این نشست هیئت خود را میفرستد یا نه.
در گزارش تایمز هندیا آمده است که:”در این نشست وضعیت سرحدات و نیز تهدید که از آدرس تروریزم متوجه کشورهای آسیای مرکزی و سایر همسایههای افغانستان است مورد بحث خواهد بود مشاور امنیت ملی هند قرار است موضع هند را روشن کند و همچنان درمورد حقوق بشر به شمول حقوق زنان و نیاز برای تشکیل یک حکومت همه شمول نیز بحث خواهد شد.”
تاجکستان در حالی این نشست امنیتی را قرار است میزبانی کند که اخیراً چندین راکت از خاک افغانستان و از مربوطات ولایت تخار به سوی خاک این کشور پرتاب گردید و مسولیت آن را نیز گروه داعش پذیرفت.
امارت اسلامی اما در حالی که اطمینان میدهد هیچ تهدیدی از خاک افغانستان متوجه کشورهای همسایه و منطقه نیست از این کشورها میخواهد که بجای نگرانی باید تعاملات و همکاری های شان را با دولت جدید افغانستان گسترش بدهند.
این درحالی است که یک هیات از وزارت دفاع ملی افغانستان به رهبری مولوی غوث الدین رهبر قوماندان لوای ششم سرحدی بخاطر رفع سو تفاهم و مشکلات در نقاط مرزی دو کشور با مقامهای امنیتی ازبکستان دیدار وگفتگو کرده اند
این نشست دو طرف بر حل مشکلات، حفظ خویشتن داری، وهماهنگی بیشتر در مرز میان دو کشور تاکید شده است.
رویداد های اخیر
شورای امنیت سازمان ملل از امارت اسلامی خواسته است تا در پالیسیهای محدود کننده حقوق زنان تجدید نظر کند

شورای امنیت ملل متحد از حکومت سرپرست میخواهد درپالیسیهای محدود کننده حقوق بشر و آزادیهای زنان به سرعت تجدید نظرکند.
اعضای این شورا امنیت در اعلامیه پایانی نشستی که دیروز (سه شنبه ۳جوزا) برای افغانستان برگزار شده بود گفته اند که در مورد وضع محدویت بر تعلیم، اشتغال، آزادی سیر و سفر، مشارکت کامل، مساوی و پرمعنی زنان در زندگی روزمره نگرانی دارند.
همزمان رهبران امریکا، استرالیا، هند و جاپان از حکومت سرپرست میخواهند قطعنامه ۲۵۲۹ شورای امنیت سازمان ملل را که سال گذشته درمورد افغانستان تصویب شد را به اجرا بگذارد.
جوبایدن رییس جمهورامریکا، نرندرا مودی صدراعظم هند، فومیوکیشیدا صدراعظم جاپان و آنتونی آلبانیزی صدراعظم آسترالیا درپایان نشست چهارجانبه شان درتوکیو تاکید کرده اند که تطبیق این قطعنامه توسط امارت اسلامی ضروریست.
این قطعنامه تصریح میکند، ازخاک افغانستان نباید علیه کشور دیگری استفاده شود و امارت اسلامی باید توانایی کنترل تمام افغانستان را پیدا کنند، جلو تروریزم بینالمللی را بگیرند، به حقوق اساسی بشری احترام بگذارند و هرکس بخواهد از افغانستان بیرون شود، به آنها اجازه دهند.
امارت اسلامی میگوید به هیچ گروه اجازه نمیدهد، استفاده ازخاک افغانستان علیه کشورها استفاده کند و وعده سپرده است که از افغانستان به هیچ کشوری زیان نمیرسد.
شورای امنیت ملل متحد نیز در اعلامیه ای از حکومت سرپرست میخواهد در پالیسیهای محدود کننده حقوق بشر و آزادیهای زنان به سرعت تجدید نظر کند.
گاردین برن ناسون، نماینده دایمی ایرلند درسازمان ملل گفته است که:” تحولات جدید در افغانستان فضا برای مطبوعات آزاد یک شبه تغییرداد زنان بیشترین آسیب را ازتحولات تازه متحمل شدند. امروز با تشکیل این نشست در همبستگی با خبرنگاران و دست اندرکاران رسانهها میخواهیم توجه را به مسئولیت فعال شورای امنیت در حمایت از خبرنگاران جلب کنیم”.
اعضای پانزده نفری شورای امنیت دراین اعلامیه که متن آن توسط ناروی تهیه شده گفته اند که آنان به صورت خاص در مورد وضع محدودیت بر تعلیم، اشتغال، آزادی سیر و سفر، مشارکت کامل، مساوی و پرمعنی زنان در زندگی روزمره نگرانی دارند.
ندپرایس، سخنگوی وزارت امورخارجه امریکا گفته است که:” آزادی رسانهها درسراسرجهان ازموارد است که وزیرخارجه بلینکن روی آن تاکید کرده رسانهها نباید محدود باشند وصدای خبرنگاران نباید سرکوب شود، این مهم است که کشورها به آزادی بیان وآزادی رسانهها درهرکشور احترام بگذارند”.
اعضای شورای امنیت همچنان ازحکومت سرپرست خواسته اند تا بدون تاخیر مکاتب را بر روی دختران بالاتر از صنوف ششم باز کنند.
همزمان حنا ربانی کهر از دیپلومات های ارشد پاکستان در مجمع جهانی اقتصادی در داووس سویس ازجهانیان میخواهد مردم افغانستان را قربانی سیاستهای شان نسازند.
حنا ربانی کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان میگوید که:” نباید شهروندان افغانستان هدف سیاست بازیها وقربانی خشم اخلاقی وناگزیری ها وکشمکشهای سیاسی کشورها باشند مردم عادی افغانستان از اتفاقات وهدفهای سیاسی بیخبرند، آیا حاضرید ۳۸ میلیون افغان گرسنه بمانند وفروپاشی اقتصاد افغانستان منطقه را آسیب بزند”.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا هم ازسخنرانان دیگر در مجمع جهانی اقتصادی داووس است.
گریگوری دبلیو میکس، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده امریکا میگوید که:” اگراقتصاد دریک بخش ازجهان بد باشد، بخش دیگری ازجهان را تحت تأثیر قرارمی دهد هیچ یک از ما تا زمانی که همه در امنیت نباشیم در امن نیستیم و امیدوارم این پیامی باشد که به همه منتقل میشود. متحد شدن به عنوان یک وحدت جهانی بهترین دفاع ما در برابر هر گونه تهدیدی است که از شرق از جنوب متوجه کشورهاست”.
درعین حال، اتحادیه اروپا نیز یک نشست را در مورد افغانستان در دوحه میزبانی کرده است وضعیت سیاسی،اقتصادی وبشری درافغانستان و میکانیزم بهتر برای رسانیدن کمک به مردم افغانستان محوربحث این نشست بوده است.
-
جهان2 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت2 روز پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
تجارت2 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
شماری چهرههای شناخته شده حکومت قبلی به طرح کمیسیون تماس امارت اسلامی چراغ سبز نشان دادند
-
جهان1 روز پیش
۱۹ کودک و دو بزرگسال بر اثر گلولهباری در یک مکتب امریکا کشته شدند
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
سرپرست وزارت دفاع به ولایت پنجشیر رفت؛ از مردم خواست شکار تبلیغات دشمن نشوند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
سهیل شاهین: هند نباید با مقامهای دولت پیشین روابط خود را استوار نگهدارد