صحت
سره میاشت: هشتاد کودک بیمار جهت تداوی به آلمان فرستاده میشوند

جمعیت هلال احمر افغانی میگوید هشتاد کودک افغان که دچار بیماریهای استخوانشکن و سوختگی شدید استند، روز پنجشنبه (۳ حمل) برای تداوی به کشور آلمان فرستاده میشوند.
عرفان الله شرفزوی، سخنگوی هلال احمر افغانی، در مورد انتقال این کودکان بیمار به آلمان گفته است: «هشتاد کودک به آلمان فرستاده میشوند که پنجاه و پنج تن آنان کودکانی اند که استخوانهای آنان میکروبی است و باقیمانده ۲۵ تن آنان سوختگی شدید دارند.»
از سویی هم، آقای شرفزوی بیان کرده که همزمان با این ۹۰ تن از کودکانی که شش ماه پیش بهمنظور تداوی فرستاده شده بودند، پنجاه تن آنان پس از شفایاب شدن به کشور بازگردانده میشوند.
او افزود: «در یک سال گذشته، کودکانی که به آلمان فرستاده شدند، از میان آنان پنجاه تن شان فردا دوباره به کشور بر میگردند و چهل تن دیگر آنان پس از تکمیل تداوی در آلمان دوباره به کشور باز گردانده میشوند.»
در همین حال، حبیب حسن، مسوول روابط خارجی هلال احمر افغانی نیز گفته است در هر نوبت که هر شش ماه به راه انداخته میشود، نزدیک به هزار تن مراجعه میکنند که از این میان، کودکانی برای تداوی به آلمان فرستاده میشوند که به بیماری استخوانشکن و سوختگی شدید دچار باشند.
آقای حسن گفته است: «تا به حال ۴۸۵۴ طفل از طریق این پروسه علاج شان تکمیل گردیده است.»
شرط دیگری که کودکان برای تداوی برگزیده میشوند سن آنان است که باید یک الی یازده ساله باشند.
این کودکان شامل پسر و دختر اند که مصارف تداوی آنها از سوی بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان پرداخت میشود.
داکتران این بنیاد میگویند که در کنار فراهمسازی تسهیلات خوب، زمینه تداوی این کودکان را در شفاخانههای مختلف آلمان فراهم خواهند کرد.
خلف، داکتر بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان، تصریح کرده است: «ما افزون برفراهمکردن تسهیلات خوب برای کودکان درآلمان، زمینه تداوی آنان را درشفاخانههای مختلف فراهم میکنیم، آنها نظر به شدت بیماریشان یک یا چندین بارعملیات خواهند شد و بعداً با دیگرافغانها دریک مکان مناسب انتقال مییابند ما این را درهمکاری با صلیب سرخ افغانستان انجام میدهیم، تداوی کودکان رایگان است، هزینه آنان را تمویل کنندگان جرمنی میپردازند.»
کلودیا، یکی دیگر از داکتران بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان، نیز گفت: «ما به شما وعده میدهیم که این کودکان را در آنجا خوشحال نگه میداریم، شما میدانید اطفال که از اینجا میروند به گریه میروند اما زمانیکه پس میایند جور و صحتمند و با خنده برمیگردند.»
دهکده صلح آلمان یک نهاد مددرسان است که از ۳۳ سال به اینسو با جمعیت هلال احمر افغانی جهت تداوی کودکانی که به بیماریهای سوختگی شدید و استخوانشکن مبتلا باشند، همکاری میکند.
بربنیاد معلومات مسوولان این نهاد، تاکنون ۸۹ دور کودکان افغان جهت تداوی به آلمان فرستاده شدهاند.
صحت
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
به گفته سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد از اوایل ماه اپریل دستکم ۴۴۹۰۰ افغاتن برگشته اند که حدود ۵۸ درصد آنها کودک هستند.

وزارت صحت عامه میگوید که در نشستی که به رهبری امینالله شریف، رئیس صحتعامه ولایت ننگرهار برگزار شد، در آن نمایندهگان سازمان صحی جهان، اداره یونیسیف، مؤسسه تطبیق کننده جک و یک تعداد از نمایندهگان مؤسسات دیگر اشتراک داشتند درباره گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در گذرگاه تورخم برگزار شد.
در اعلامیهای وزارت صحت عامه آمده است که در این نشست در مورد پاسخ گویی و آمادهگی در حالات اضطراری، گسترش عرضه خدمات صحی برای عودتکنندهگان و حل مشکلات موجود بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
همچنان، تصمیم گرفته شد تا شمار مراکز صحی و کارمندان صحی افزایش یابد، تا به مشکلات صحی عودتکنندهگان به موقع رسیدهگی شود.
این درحالیست که جمعیت هلال احمر افغانی میگوید که در یک هفته گذشته برای حدود ۲ هزار مهاجر افغانستانی اخراجشده از پاکستان خدمات صحی ارائه کرده است. این جمعیت گفته که روزانه برای ۱ هزار و ۵۰۰ عودتکننده نیز غذای آماده توزیع میشود.
گفتنی است که روزانه هزاران نفر از مهاجرین افغان به گونه اجباری از پاکستان اخراج میشوند.
به گفته سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد از اوایل ماه اپریل دستکم ۴۴۹۰۰ افغاتن برگشته اند که حدود ۵۸ درصد آنها کودک هستند.
صحت
سازمان ملل: کاهش کمکهای خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت میشود
گزارش سازمانهای سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان میدهد که در سطح جهانی، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است

سازمان ملل میگوید کاهش کمکها میتواند باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت شود.
خبرگزاری رویترز نوشته است که، سازمان ملل هشدار داده است که کاهش بودجههای کمکرسانی تهدیدی برای تضعیف سالها پیشرفت در کاهش مرگ زنان در دوران بارداری و ولادت است و میتواند منجر به افزایش مرگ و میر زنان و نوزادان شود.
گزارش سازمانهای سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان میدهد که در سطح جهانی، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است که عمدتاً به دلیل دسترسی بهتر به خدمات صحی ضروری است.
با اینکه این گزارش مستقیماً به قطع کمکهای خارجی امریکا اشاره نکرده اما تاکید دارد که روند کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان با روند کنونی میتواند برعکس شود.
به جز امریکا سایر کشورهای کمک کننده از جمله بریتانیا نیز برنامههایی را برای کاهش بودجه کمک اعلام کرده اند. در این گزارش آمده است که حتی قبل از کاهش کمکها به رهبری ایالات متحده، اوضاع در برخی کشورها رو به عقب بود و پیشرفت از سال ۲۰۱۶ در سطح جهانی کند شده است.
این کاهش خدمات حیاتی برای سلامت مادران، نوزادان و کودکان در بسیاری از کشورها را به تعویق میاندازد و از سوی دیگر تعداد کارکنان را کاهش میدهد، تأسیسات را تعطیل کرده و زنجیره تامین تجهیزات را مختل میکند.
گفتنی است ترمپ با آمدن دوباره به قصر سفید دستور تعطیلی اداره توسعه خارجی امریکا را صادر و هزاران نیروی آن را اخراج کرد.
صحت
هشدار سازمانهای جهانی از پیامدهای قطع کمکها در بخش صحی افغانستان

سازمانهای جهانی از پیامدهای قطع کمکها در بخش صحی و کاهش بودجه نهادهای امداد رسان برای افغانستان هشدار میدهند.
نهادهای مربوط به سازمان ملل گفتهاند که دستور کامل قطع کمکهای دولت ایالات متحده و کاهش بودجه سال ۲۰۲۵، باعث تعلیق یا بستهشدن نزدیک به دو هزار مرکز صحی در افغانستان خواهد شد.
از سویی هم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داده است که اگر تنها ۲۵ درصد از بودجه تأمین شود، از میان ۹.۳ میلیون نفر که به خدمات صحی نیاز دارند، ۷ میلیون نفر از این خدمات محروم خواهند شد.
این گزارش خاطرنشان ساخته که بدون تأمین فوری و بودجه کافی، میزان مرگ ومیر کودکان ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد، زیرا سوءتغذیه همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال است.
برنامه جهانی غذا نیز هشدار داده که افغانستان با بحران شدید سوءتغذیه در میان کودکان روبهرو است و پیشبینی میشود که در سال ۲۰۲۵، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به ۳.۵ میلیون نفر برسد.
گزارشهای جدید برنامه جهانی غذا نشان میدهند که از هر۱۰ خانواده در افغانستان، ۸ خانواده قادر به تأمین یک رژیم غذایی کافی نیستند و از هر چهار خانواده، سه خانواده برای خرید مواد غذایی اولیه مجبور به قرض گرفتن پول میشوند.
نهادهای سازمان ملل بر لزوم توجه فوری جامعه جهانی به وضعیت انسانی در افغانستان و ارائه کمکهای بشردوستانه تأکید کردهاند.
این درحالی است که پیشتر وزارت اقتصاد گزارشهای برخی نهادهای بینالمللی در مورد گسترش فقر در افغانستان را اغراق آمیز و دور از واقعیت دانسته بود.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پولیس آلمان هشت مورد جعل اسناد در میان مهاجرین تازه وارد افغان را بررسی میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ایران میگوید حق غنیسازی اورانیوم این کشور غیرقابل مذاکره است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سارنوالان امریکایی: افغان متهم به قصد حمله در روز انتخابات به جرم خود اعتراف کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معاون صدر اعظم پاکستان فردا به کابل سفر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ترمپ مانع حمله برنامهریزی شده اسرائیل به مراکز هستهای ایران گردیده است