صحت
سره میاشت: هشتاد کودک بیمار جهت تداوی به آلمان فرستاده میشوند

جمعیت هلال احمر افغانی میگوید هشتاد کودک افغان که دچار بیماریهای استخوانشکن و سوختگی شدید استند، روز پنجشنبه (۳ حمل) برای تداوی به کشور آلمان فرستاده میشوند.
عرفان الله شرفزوی، سخنگوی هلال احمر افغانی، در مورد انتقال این کودکان بیمار به آلمان گفته است: «هشتاد کودک به آلمان فرستاده میشوند که پنجاه و پنج تن آنان کودکانی اند که استخوانهای آنان میکروبی است و باقیمانده ۲۵ تن آنان سوختگی شدید دارند.»
از سویی هم، آقای شرفزوی بیان کرده که همزمان با این ۹۰ تن از کودکانی که شش ماه پیش بهمنظور تداوی فرستاده شده بودند، پنجاه تن آنان پس از شفایاب شدن به کشور بازگردانده میشوند.
او افزود: «در یک سال گذشته، کودکانی که به آلمان فرستاده شدند، از میان آنان پنجاه تن شان فردا دوباره به کشور بر میگردند و چهل تن دیگر آنان پس از تکمیل تداوی در آلمان دوباره به کشور باز گردانده میشوند.»
در همین حال، حبیب حسن، مسوول روابط خارجی هلال احمر افغانی نیز گفته است در هر نوبت که هر شش ماه به راه انداخته میشود، نزدیک به هزار تن مراجعه میکنند که از این میان، کودکانی برای تداوی به آلمان فرستاده میشوند که به بیماری استخوانشکن و سوختگی شدید دچار باشند.
آقای حسن گفته است: «تا به حال ۴۸۵۴ طفل از طریق این پروسه علاج شان تکمیل گردیده است.»
شرط دیگری که کودکان برای تداوی برگزیده میشوند سن آنان است که باید یک الی یازده ساله باشند.
این کودکان شامل پسر و دختر اند که مصارف تداوی آنها از سوی بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان پرداخت میشود.
داکتران این بنیاد میگویند که در کنار فراهمسازی تسهیلات خوب، زمینه تداوی این کودکان را در شفاخانههای مختلف آلمان فراهم خواهند کرد.
خلف، داکتر بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان، تصریح کرده است: «ما افزون برفراهمکردن تسهیلات خوب برای کودکان درآلمان، زمینه تداوی آنان را درشفاخانههای مختلف فراهم میکنیم، آنها نظر به شدت بیماریشان یک یا چندین بارعملیات خواهند شد و بعداً با دیگرافغانها دریک مکان مناسب انتقال مییابند ما این را درهمکاری با صلیب سرخ افغانستان انجام میدهیم، تداوی کودکان رایگان است، هزینه آنان را تمویل کنندگان جرمنی میپردازند.»
کلودیا، یکی دیگر از داکتران بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان، نیز گفت: «ما به شما وعده میدهیم که این کودکان را در آنجا خوشحال نگه میداریم، شما میدانید اطفال که از اینجا میروند به گریه میروند اما زمانیکه پس میایند جور و صحتمند و با خنده برمیگردند.»
دهکده صلح آلمان یک نهاد مددرسان است که از ۳۳ سال به اینسو با جمعیت هلال احمر افغانی جهت تداوی کودکانی که به بیماریهای سوختگی شدید و استخوانشکن مبتلا باشند، همکاری میکند.
بربنیاد معلومات مسوولان این نهاد، تاکنون ۸۹ دور کودکان افغان جهت تداوی به آلمان فرستاده شدهاند.
صحت
یک فابریکه بزرگ تولید دوا در کندهار افتتاح شد

یک فابریکه بزرگ تولید دوا به ارزش ۵۰ میلیون دالر شام روز دوشنبه با حضور مقامات ارشد امارت اسلامی در ولایت کندهار افتتاح شد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در صفحه تویتر اش نگاشته است که فابریکه ملی «سنو فارما» در یک شیفت یعنی ظرف هشت ساعت، ۵.۶ میلیون قرص تابلیت، ۲ میلیون کپسول و ۶۰ هزار بوتل شربت تولید خواهد کرد.
به گفته وی، سهمداران کارخانه «سنو فارما» ۷۱ تاجر و شرکت هستند و ۵۰ میلیون دالر دیگر نیز برای غنی سازی اش مصرف میشود.
ذبیح الله مجاهد همچنان گفت که دوای «سنوفارما» در تمام کشور قیمت یکسان خواهد داشت که روی دوا نوشته میباشد.
صحت
افرایش شیوع مرض ملاریا در ولایت ننگرهار

با گرم شدن هوا در ولایت ننگرهار مرض ملایار افزایش یافته و باشندگان این ولایت را نگران ساخته است.
باشندگان ولایت ننگرهار میگویند که بسیاری از اعضای خانوادههای شان با فراه رسیدن فصل تابستان به این مرض مبتلا شده اند و این نگران کننده است. آنان از حکومت میخواهند که در این مورد دست به کار شوند.
باشندهگان این ولایت میگویند که در هر خانواده چندین تن به این مرض مبتلا شده اند و از حکومت میخواهند تا برای جلوگیری این از شیوع بیشتر ملاریا اقداماتی را روی دست گیرند.
عبدالله بریالی، مسوول صحی در زون شرق کشور میگوید که که نه تنها در ولایت ننگرهار بلکه در ولایت های شرقی کشور شیوع این مرض افزایش یافته است که تنها در ولایت ننگرهار به ۵۰ درصد رسیده است.
مرض ملاریا توسط پشهها از یک فرد به فرد دیگر انتقال میکند، شماری از داکتران میگویند که با رعایت حفظ الصحه و استفاده از پشه خانهها متیوان از شیوع این مرض جلوگیری کرد.
مسوولان صحی در ولایت ننگرهار میگویند که وزارت صحت عامه کمپاین گسترده ای را برای جلوگیری از شیوع مرض ملاریا راه اندازی کرده اند تا آگاهی مردم بالا برود.
صحت
چهارمین مورد مثبت بیماری پولیو در ننگرهار به ثبت رسید

چهارمین مورد مثبت بیماری فلج کودکان یا پولیو در ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار در شرق کشور به ثبت رسیده است.
نیک محمد، مسوول کمپاین مبارزه با پولیو روز پنجشنبه (۱۱ جوزا) گفت که یک پسر چهار ساله در روستای «ثمرخیل» منطقه «سراچه غوندی» ولسوالی بهسود بهگونه دایمی فلج شده است.
در جریان سال جاری میلادی، این چهارمین کودکی است که در افغانستان به بیماری پولیو مبتلا شده است. تمام این کودکان در ولایت ننگرهار بهگونه دایمی فلج شدهاند.
سه مورد مثبت دیگر بیماری پولیو در ولسوالیهای نازیان، کوت و بتیکوت ننگرهار ثبت شدهاند.
مقامات صحی در ننگرهار ضمن ابراز نگرانی از افزایش موارد مثبت بیماری پولیو، میگویند که تمام کودکان زیر سن پنج سال در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
در سال گذشته هم دو مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده بود که در ولایتهای کنر و پکتیا بود. این رقم کمترین تعداد موارد ثبتشده پولیو در افغانستان است.
افغانستان و پاکستان تنها کشورهای اند که تا اکنون موفق به محو پولیو نشدهاند.
کمپاین تطبیق واکسین پولیو در گذشته بهدلیل جنگ در برخی از ولایات تطبیق نمیشد.
-
تجارت4 روز ago
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هند: موضوع سفارت افغانستان مسئله داخلی است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
۳۰ تن از جوانان برای ادامه تحصیلات عالی عازم کشور قزاقستان میشوند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تصادف قطار در هند؛ خانواده ها و امدادگران در جستجوی قربانیان اند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اردوغان برای دور جدید ریاست جمهوری سوگند یاد کرد
-
جهان4 روز ago
پریگوژین: نیروهای روسی سعی کردند با ماین افراد ما را بکشند
-
تجارت2 روز ago
وزارت ترانسپورت: روزانه ۲۰پرواز بینالمللی از افغانستان انجام میشود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رانا ثناالله: طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی میکنند