تجارت
شرکتهای ساختمانی: حکومت و نهادهای خارجی بدهی شان را بپردازند

اتحادیه شرکت ساختمانی در یک نشست خبری در کابل از امارت اسلامی و جامعه جهانی خواسته است که بدهیهای شان را پرداخت کنند.
به گفته آنان نزدیک به ۲۰۰۰ شرکت ساختمانی پروژههای حکومت پیشین و نهادهای بین المللی را در افغانستان عملی کرده اند، اما پولهای شانرا تاهنوز دریافت نکرده اند.
محمد ناصر محتصب زاده، رییس انجمن شرکتهای ساختمانی سکتور خصوصی، در این باره گفت” حالا پول نداریم. مردم از ما پول میخواهند. به همین دلیل چهار شرکت تعطیل شده اند. بخش ما با فشار مالی شدیدی مواجه استیم.”
برخی از اعضای این اتحادیه از نهادهای مالی بین المللی میخواهند که به شرکتهای ساختمانی افغان اجازه بدهند تا در پروژههای آنها کار کنند. آنها همچنین از امارت اسلامی میخواهند تا سرنوشت صدها پروژه را که نیمه تمام باقی مانده است، روشن بسازد.
شمس الرحمن آسیاب، عضو انجمن شرکتهای ساختمانی خصوصی، در این باره گفت:”ما از جامعه جهانی می خواهیم که پولهایی را که منجمد کرده اند آزاد کند تا مردم افغانستان و سکتور خصوصی از بحران اقتصادی نجات پیدا کنند.”
اما وزارت مالیه میگوید که تلاش دارند تا برای حل مشکلات مالی شرکتهای خصوصی ساختمانی تدابیری اتخاذ کند.
احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه، گفت:” ما متعهد استیم که به شرکتهای ساختمانی کمک مالی کنیم، یکی اینکه کمیسیونی را برای بررسی تشکیل دهیم و دیگری این که به سکتور خصوصی پول بدهیم.”
اقتصاد دانان میگویند که وزارت مالیه افغانستان و کمک کنندگان بین المللی باید برای رسیدگی به مشکلات سکتور خصوصی همکاری کنند تا از سقوط این شرکت های خصوصی جلوگیری شود.
عبدالبشر شریفی، کارشناس اقتصادی، در این باره گفت:” امارت اسلامی باید برای جلوگیری از فروپاشی بخش خصوصی تلاش کند”.
به باور آگاهان اقتصادی امارت اسلامی باید همکاریهای اش را با سکتور خصوصی بیشتر بسازد و نیز نظارت اش از عملی سازی پروژه های بزرگ را افزایش بدهد.
تجارت
یک تاجر افغان ۱۲میلیون دالر روی استخراج معادن آهن پنجشیر سرمایهگذاری میکند

سیف الدين لټون، سخنگوی مقام ولایت پنجشیر میگوید که یک تاجر افغان آمادگی دارد تا با سرمایهگذاری میان ۳ تا ۱۲ میلیون دالر، به گونه معیاری و فنی، معادن آهن این ولایت را استخراج کند.
به گفته آقای لټون این تاجر در معدن آهنی که در مساحت ۲۲ کیلومتر مربع در ولسوالی پریان تثبیت شده، سرمایهگذاری خواهد کرد.
به گفته وی، قرارداد این پروژه از سوی ریاست اقتصادی ریاستالوزرا امارت اسلامی افغانستان تایید شدهاست.
این تاجر علاوه بر استخراج، پروسس و بستهبندی آهن را نیز در داخل ولایت انجام میدهد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.
آقای لټون تصریح کرد که در مرحله نخست، این شرکت طی شش ماه برنامه اکتشافی ذخایر را آغاز میکند و در این مدت برای حدود ۵۰۰ نفر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد. پس از تکمیل این مرحله، کار رسمی استخراج آغاز میشود.
تجارت
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد

صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور اشتراک در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «ایران اکسپو» به آن کشور سفر کرد.
این نمایشگاه روز دوشنبه آغاز و به مدت پنج روز ادامه مییابد. قرار است مقامات بلندپایه و تاجران بیش از صد کشور جهان در این نمایشگاه اشتراک کنند.
معین وزارت زراعت ابراز امیدواری کرده است که این سفر زمینهساز رشد تعاملات تجارتی و جذب سرمایهگذاریهای بیشتر در کشور گردد.
تجارت
معاون صدراعظم پاکستان پروژه خط آهن ترانس-افغان را با وزیر خارجه ازبکستان بررسی کرد
وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه در اعلامیهای نوشت که دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقهای را امضا کنند.

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، روز پنجشنبه در یک گفتگوی تیلیفونی با بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.
این گفتگو پس از سفر اخیر دار به کابل انجام شد، جایی که او با مقامهای افغان درباره پروژه برنامهریزیشده خط آهن ازبکستان-افغانستان-پاکستان مذاکره کرده بود.
سه کشور همسایه در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامهای را برای ساخت یک خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقهای میباشد.
وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه در اعلامیهای نوشت که دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقهای را امضا کنند.
دو طرف همچنین درباره تقویت روابط دوجانبه، افزایش اتصال اقتصادی و تجاری، ترویج روابط مردمبامردم، و موضوعات جاری منطقهای و بینالمللی تبادل نظر کردند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
تجارت3 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان