Connect with us

رویداد های اخیر

شش دسته از مهاجرین افغان که می‌توانند در ایران اقامت داشته باشند

بر اساس معلومات رسانه‌های دولتی ایران، افغان‌ها۹۰ درصد شهروندان خارجی مقیم این کشور را تشکیل می‌دهند که اکثر آنان بدون داشتن مدارک معتبر سفر و اقامت وارد آن کشور می‌شوند.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مدیر عمومی ادارهٔ امور اتباع و مهاجرین وزارت داخلهٔ ایران گفته است که سر از ماه حمل سال آینده فقط شش گروه شهروندان خارجی می‌توانند در ایران بمانند و به گفتهٔ او،‌ اگر کسی در این شش گروه شامل نباشد “غیرمجاز” تقلی شده و از خدمات صحی، آموزشی، بیمه، معاملات ملکیت وغیره محروم خواهد شد.

نادر یاراحمدی گفته است که: «این موج ورود به حدی بود که کنترول آن برای نیروهای سرحدی ما نیز سخت شده بود.»

این مقام وزارت داخلهٔ ایران گفت که همهٔ افغان‌ها، به شمول کسانی‌که در گذشته سرشماری شده بودند، بازشماری شده و به آنان “برگه سرشماری” داده خواهد شد. او هشدار داد که اگر مهاجرین افغان این برگه را نداشته باشند “غیرمجاز” تلقی شده و از خدمات آموزشی، صحی و بیمه محروم خواهند شد.

شش گروه افغان‌ها کدام اند؟

مدیر عمومی ادارهٔ امور اتباع و مهاجرین وزارت داخلهٔ ایران گفت که پس از سرشماری، مهاجران افغان که می‌توانند در ایران بمانند به شش گروه دسته بندی خواهد شد.

یاراحمدی گفت: «گروه اول کسانی هستند که یکی از زوجین (مرد یا زن) دارای کارت آمایش [کارت اقامت در ایران] بوده و دیگری برگه سرشماری دارد. در گروه دوم کسانی قرار می‌گیرند که یکی از زوجین (مرد یا زن) دارای مدرک آمایش بوده و همسر و فرزندان برگ سرشماری داشته باشند.»

در دستهٔ سوم، به گفتهٔ این مقام ایرانی، آن عده افغان‌هایی شامل اند که دارای پاسپورت معتبر، اما ویزه منقضی باشند، مشروط بر اینکه آنان پس از پرداخت جریمه به پولیس ایران، مدتی از ایران خارج شده و پس از دریافت ویزه به آن کشور برگردند.

یاراحمدی افراد دارای کارت شغلی را گروه چهارم شهروندان افغانستان عنوان کرد که به گفتهٔ او، پس از “دریافت مدرک قانونی” به شغل خود در ایران ادامه داده می‌توانند.

به گفتهٔ یاراحمدی،‌ کسانیکه در حکومت پیشین افغانستان،‌نظامی، کارمند یا مقام دولتی بودند شامل گروه پنجم می‌شوند که پس از تثبیت هویت “جهت تعیین تکلیف به سازمان‌های بین‌المللی” معرفی می‌شوند.

ششمین و آخرین گروه افغان‌ها که می‌توانند در ایران زندگی کنند، کسانی اند که “دارندهٔ برگهٔ سرشماری” بوده و پس از خروج از آن کشور، دریافت پاسپورت معتبر و ویزه می‌توانند حضور شان را در ایران قانونمند سازند.

یاراحمدی گفته که آن عده خانواده‌های افغان که فرزندان شان مکتب می‌روند و در شش گروه بالا شامل نمی‌باشند، می‌توانند پس از مراجعه به “دفاتر کفالت” در ایران بمانند. او گفت که این افغان‌ها “به محض اتمام سال تحصیلی فرزندانشان تعیین تکلیف می‌شوند.”

مدیر عمومی اتباع و مهاجرین وزارت داخلهٔ ایران گفت که تمام دانش‌آموزان و محصلین خارجی سر از سال ۱۴۰۴ تنها با داشتن مدارک قانونی اقامت “پاسپورت و کارت آمایش” می‌توانند به تحصیل ادامه دهند در غیر آن از خدمات آموزشی، صحی و معاملات به شمول کرایه گرفتن املاک محروم خواهند شد.

بر اساس معلومات رسانه‌های دولتی ایران، افغان‌ها۹۰ درصد شهروندان خارجی مقیم این کشور را تشکیل می‌دهند که اکثر آنان بدون داشتن مدارک معتبر سفر و اقامت وارد آن کشور می‌شوند.

ملل متحد گزارش داده است که پس از مسلط شدن امارت اسلامی در افغانستان در اگست ۲۰۲۱ کم و بیش هشت میلیون شهروند افغانستان کشورشان را ترک کرده اند که از این تعداد ۸۵ درصد به کشورهای همسایه، عمدتاً ایران رفته اند.

مقام‌های ایرانی ادعا کرده‌ اند که حدود شش میلیون مهاجر افغان در ایران اقامت دارند، اما ارقام کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان نشان می‌دهد که در حال حاضر ۴.۵ میلیون مهاجر افغان با اسناد قانونی مهاجرت، ویزۀ درازمدت اقامت و همچنان فاقد هرگونه اسناد قانونی در ایران زندگی‌ می‌کنند.

رویداد های اخیر

وزارت اطلاعات و فرهنگ: از خبرنگاران و رسانه‌ها حمایت می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

روز ملی خبرنگار در افغانستان هر سال در بیست و هفتم حوت گرامی‌داشت می‌شود. در این روز، خبرنگاران می‌گویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع و همچنان محدودیت‌ها، کار رسانه‌ای را در کشور با چالش‌های زیادی مواجه کرده و آنان می‌خواهند که اطلاعات به موقع در دسترس خبرنگاران قرار گیرد.

هیله مهمند، یکی از خبرنگاران می‌گوید: «در کنار اینکه محدودیت‌ها افزایش یافته است، مشکلات دیگری نیز وجود دارد. زنان مد نظر گرفته شوند. خواهران و مادران زیادی، خبرنگار و هم مسلک ما اند و آنان با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. خودم نیز بیکار هستم.»

مینه حبیب، خبرنگار دیگری می‌گوید: «برخی‌ها درآمد خود را از دست دادند و بسیاری‌ها در زمینه عدم دسترسی به اطلاعات بسیار مشکل دارند. هنوز ما خبرنگاران اطلاعات درست را به دست آورده نمی‌توانیم. بسیاری از سخنگویان، از دادن اطلاعات به خانم‌ها خودداری می‌کنند. در بسیاری از موارد، وقتی می‌فهمند یک خانم به آنان تماس می‌گیرد، هیچ جواب نمی‌دهند.»

برخی از نهادهای حامی رسانه ها حق دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع را در امر اطلاع رسانی مهم می‌دانند و می‌گویند که باید شرایط کاری بهتری برای خبرنگاران فراهم شود.

حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌گوید: «امسال در مقایسه با سال گذشته، تعداد خبرنگاران زن افزایش یافته است. در حال حاضر، ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانه ها کار می‌کنند. سال گذشته، شمار آنان ۶۰۱ تن بود.»

وزارت اطلاعات و فرهنگ به مناسبت روز ملی خبرنگار تاکید می‌کند که وضعیت رسانه‌ها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از رسانه‌ها در بخش‌های مختلف می‌باشد. این وزارت همچنان از رسانه‌ها می‌خواهد که فعالیت‌های خود را بر اساس اصول اسلامی و ارزش‌های ملی ادامه دهند.

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید: «از آنجاییکه وزارت اطلاعات و فرهنگ یک مرجع حمایوی برای خبرنگاران و رسانه ها می‌باشد، اطمینان می‌دهد که از خبرنگاران کشور در هر عرصه‌ای که با مشکلات روبه‌رو می‌شوند و نیازی پیدا می‌کنند، حمایت می‌کند، چه در زمینه دسترسی به اطلاعات و چه در زمینه حمایت مالی برای رسیدگی به مشکلات شان، که کار روی ایجاد میکانیزم برای آن جریان دارد. به همین ترتیب، اگر خبرنگاران شکایتی دارند، از سوی کمیسیون تخلفات رسانه‌ای به آن رسیدگی می‌شود.»

در حال حاضر ۴۷۰ رسانه در کشور فعال است که شامل ۸۴ تلویزیون، ۲۷۳ رادیو، ۵۷ خبرگزاری و ۵۲ رسانه چاپی می‌شود و در این رسانه‌ها ۷۴۵ خبرنگار زن نیز کار می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: کشورهای همسایه اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کنند

 در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاش‌های خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.

Published

on

(Last Updated On: )

نشست کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس‌الوزرا برگزار شد.

در این نشست ضمن بررسی دست‌آوردها و اقدامات بعدی این کمیسیون برای حل مشکلات مهاجران، بر فراهم‌سازی تسهیلات سرمایه‌گذاری برای تاجران عودت‌کننده در کشور تاکید شده است از کشورهای همسایه نیز خواسته شده است تا اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف و یک میکانیزم مشترک برای بازگشت آنان ایجاد کنند.

همچنان از سازمان‌های بین المللی خواسته شده است تا به حمایت از حقوق مهاجران توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاش‌های خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.

این در حالیست که علی امین گنداپور، وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا گفته است که، سیاست اسلام‌آباد در مورد مهاجرین افغان مشکل دارد و این نوع سیاست در گذشته حقوق بشر را نقض کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگیم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن دارد و برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگد.

امیرخان متقی در دیدار با تاجران و افغان های مقیم عمان تاکید کرده است که امارت اسلامی امنیت را به گونه‌‌ای تأمین خواهد کرد که زمینه مداخله سازمان‌های استخباراتی بیگانه فراهم نشود.

او گفت: «ما یک سیاست متوازن داریم. سیاست متوازن به این معنی که برای خوشحالی یک کشور، با کشور دیگری نمی‌جنگیم. برای خوشحالی یک کشور، با دیگری مخالفت نمی‌کنیم. با همه روابط عادی می‌خواهیم.»

آقای متقی همچنان وجود اختلاف‌ها در درون نظام را رد کرده و صحبت‌ها در این مورد را اغراق آمیز می‌پندارد.

او گفت: «وجود اختلافات، هرج و مرج و ناامنی حقیقت ندارد. هر قدر که تبلیغات صورت می‌گیرد، در عمل شما می‌بینید که هیچ حادثه‌ای در کابل، کندهار، مزار، جلال آباد و هرات صورت نمی‌گیرد.»

رئیس دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی همچنان گفت که در سفرش به عمان تلاش کرده تا زمینه تجارت و گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسقط فراهم شود.

او همچنان تاکید کرد که پس از روی کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، مبارزه جدی علیه مود مخدر صورت گرفته و آنان توانسته اند ۴۰۰ هزار معتاد را تداوی کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!