Connect with us

رویداد های اخیر

شهباز شریف: امارت اسلامی از عبور جنگجویان به پاکستان جلوگیری کنند

منتشر شده

در

صدراعظم پاکستان روز سه‌شنبه (۱۰اسد) از امارت اسلامی افغانستان خواست تا برای جلوگیری از عبور جنگجویان از مرز برای انجام حملاتی مانند حمله مرگبار اخیر تلاش بیشتری انجام دهند.

این خواست صدراعظم پاکستان چند روز پس از آن مطرح می‌شود که یک حمله کننده انتحاری تجمع انتخاباتی حامیان مولانا فضل الرحمن را روز یک‌شنبه در منطقه باجور هدف قرار داد و در نتیجه ده‌ها تن کشته شدند و شماری هم زخم برداشتند. شمار قربانیان این حمله روز سه شنبه پس از مرگ آنانی که به شدت زخمی شده بودند و در شفاخانه پیشاور پاکستان منتقل شده بودند، به ۵۵ تن افزایش یافت.

گروه داعش مسئولیت حمله به همایش حزب فضل الرحمان را به عهده گرفت.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان گفته است که جنگجویان در داخل افغانستان پناهگاه دارند و در آنجا دوباره منسجم و مسلح می‌شوند و سپس به پاکستان نفوذ می‌کنند و حملات ضد حکومتی را انجام می‌دهند.

شریف در هنگام عیادت از برخی زخمی‌ها در شفاخانه‌ای در پیشاور گفت حاکمیت امارت اسلامی «باید اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از استفاده تروریسم فراملی از خاک خود انجام دهد.»

همزمان با این وزیر خارجه پاکستان می‌گوید موقف پاکستان در برابر افغانستان واضح است و آنان از حکومت کنونی در افغانستان می‌خواهند تا خاک این کشور برای فعالیت‌های تروریستی استفاده نشود.

بلاول بوتو زرداری می‌گوید اگر حکومت سرپرست افغانستان به همکاری پاکستان در نبرد با تروریزم نیاز داشته باشد اسلام‌آباد آماده است دراین خصوص با کابل همکاری کند.

زرداری مدعی است که تسلیحات بجامانده از امریکا و ناتو درا ختیار تروریزم و گروه‌های جنایت پیشه قرار گرفته است و این امنیت پاکستان را با چالش روبه‌رو کرده است.

بلاول بوتو زرداری، وزیرخارجه پاکستان می‌گوید که:«امریکا و ناتو تسلیحات خود را در افغانستان رها کرده و این کشور را ترک کردند اکنون این تسلیحات در دست تروریزم افتاده است نه تنها در دست تروریزم بلکه در دست گروه‌های جنایت کار افتاده است، این یک تهدید برای امنیت پاکستان است امیدوارم با دولت افغانستان یکجا علیه این تهدید مقابله کنیم. ما می‌خواهیم حکومت سرپرست علیه گروه‌های که امنیت پاکستان را مختل می‌کند اقدام کند. طالبان (امارت اسلامی) باید به تعهدات خود عمل کنند اگر آنها به کمک و همکاری پاکستان نیاز دارند با آنها باید همکاری صورت بگیرد.»

وی همچنان از امارت اسلامی خواسته است تا نگذارد قلمرو این کشور علیه کشوری دیگر استفاده شود.

آقای زرداری می‌گوید که:«ما از حکومت سرپرست افغانستان این مطالبه را کرده ایم که نگذارند قلمرو این کشورعلیه کشوری دیگر استفاده شود این به نفع هر دو کشوراست که تروریزم از بین برده شود. می‌دانیم که دولت افغانستان برای ساختن یک اردوی قوی ویک نیروی مرزی قوی به وقت نیازدارد، اما کافی است حکومت موقت افغانستان قصد و نیت مبارزه با تروریزم را داشته باشد.»

درهمین حال، سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید که امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در منطقه استفاده شود.

متیومیلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید که:«ما در جلسات و دیدارهای مان با طالبان (امارت اسلامی) به آنها واضح کرده ایم که مهم است که آنها اجازه ندهند افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در منطقه یا هر جایی استفاده شود. ایالات متحده در حال حاضرچندین برنامه ظرفیت سازی مبارزه با تروریزم در پاکستان را تامین مالی می‌کند وما به این کار ادامه خواهیم داد.»

امارت اسلامی اما می‌گوید اجازه نمی‌دهد در افغانستان مخفی گاه‌های تروریزم ایجاد شود و خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه به شمول پاکستان استفاده شود.

رویداد های اخیر

ایران می‌خواهد همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف میان کابل و تهران توسعه یابد

معاون اول رئیس جمهور ایران همچنان از  تقویت روابط فرهنگی، علمی و فناوری و آموزشی با افغانستان به عنوان یکی از مسائل کلیدی یاد کرده و افزوده که باید از همکاری‌های علمی و تکنالوژی به آموزشی و فرهنگی رسید.

Published

on

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور ایران گفته است که با توجه به اشتراکات فرهنگی و اقتصادی میان افغانستان و ایران، تهران می‌خواهد یک برنامه جامع برای توسعه همکاری‌ها با امارت اسلامی تهیه کند و دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند پیشنهادهای خود را برای نهایی شدن این برنامه ارائه دهند.

آقای عارف افزوده که توسعه و تعمیق روابط همه جانبه می‌تواند به رفع موانع و ایجاد تفاهمات بین دو کشور کمک کند.

رسانه‌های ایران گزارش داده اند که محمد رضا عارف، معاون اول ریییس جمهور آن کشور در نشست هماهنگی امور افغانستان  تأکید کرده که با توجه به اشتراکات فرهنگی و اقتصادی میان افغانستان و ایران، باید یک برنامه جامع برای توسعه همکاری‌ها با امارت اسلامی تهیه شود. او در این نشست دستگاه‌های دولتی موظف را مؤظف ساخته پیشنهادهای خود را برای نهایی شدن این برنامه ظرف یک ماه آینده ارائه دهند.

محمد رضا عارف، معاون اول رئیس جمهور ایران گفت: «برنامه جامع توسعه همکاری‌های ایران – افغانستان توسط کمیسیون مشترک همکاری‌ها و وزارت خارجه تدوین شود و دستگاه‌ها پیشنهادات تخصصی را در یک بازه زمانی مشخص ارسال کنند تا این برنامه جامع ظرف یک ماه آینده نهایی و مبنای حرکت کار دو کشور شود.»

این مقام ارشد ایرانی همچنان افزوده که عزم حاکمیت در افغانستان توسعه روابط با ایران است و حجم مراودات و مبادلات یک سال گذشته در کنار پیام‌های رد و بدل شده حاکی از این نگاه جدید در افغانستان در تعمیق و تقویت همکاری‌ها با ایران می باشد، او تصریح کرده که توسعه و تعمیق روابط همه جانبه می‌تواند به رفع موانع و ایجاد تفاهمات بین دو کشور کمک کند.

این اظهارات معاون اول ریاست جمهوری ایران درحالی صورت می گیرد که اخیراً روابط اقتصادی و تجارتی میان کابل و تهران گسترش چشم‌گیری داشته و میزان مبادلات تجارتی میان دوکشور نیز به ۳.۶ میلیارد دالر امریکایی رسیده است. با این حال وزارت اقتصاد نیز توسعه همکارها را میان کابل و تهران به سود هردو کشور می داند.

معاون اول رئیس جمهور ایران همچنان از  تقویت روابط فرهنگی، علمی و فناوری و آموزشی با افغانستان به عنوان یکی از مسائل کلیدی یاد کرده و افزوده که باید از همکاری‌های علمی و تکنالوژی به آموزشی و فرهنگی رسید. این درحالیست که ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی امارت اسلامی نیز روز شنبه به دعوت رسمی ایران به منظور توسعه روابط علمی و تبادل تجربه با آن کشور به تهران رفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش ۸۰ درصدی کمک‌های غذایی؛ هشدار برنامه جهانی غذا درباره افزایش بحران گرسنگی در افغانستان

نهادهای وابسته به سازمان ملل در سال جاری میلادی بارها نسبت به کاهش بودجه در افغانستان هشدار داده و گفته‌اند که به دلیل نبود منابع کافی، نمی‌توانند به میلیون‌ها فرد نیازمند کمک‌رسانی کنند.

Published

on

کمک‌های غذایی سازمان ملل متحد به افغانستان تا ۸۰ درصد کاهش یافته است. برنامه جهانی غذا با ابراز نگرانی از شدت‌یابی بحران تغذیه در کشور می‌گوید ناامنی غذایی در افغانستان رو به افزایش است و این نهاد به دلیل کمبود بودجه، کمک‌های خود را از ۱۰ میلیون فرد نیازمند به دو میلیون تن کاهش داده است.

برنامه جهانی غذا اعلام کرده که ناامنی غذایی و سوءتغذیه در افغانستان با سرعت نگران‌کننده‌ای تشدید می‌شود. کارل اسکاو، معاون بخش اجرایی این برنامه، هشدار می‌دهد که با نزدیک شدن زمستان، احتمال مرگ کودکان به دلیل سوءتغذیه و سرما افزایش می‌یابد.

او می‌گوید کمبود بودجه، این نهاد را وادار کرده تا شمار افراد تحت حمایت خود را به‌طور چشم‌گیری کاهش دهد.

 کارل اسکاو – معاون بخش اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: «به دلیل کمبود بودجه، مجبور شده‌ایم کمک‌های خود در افغانستان را از ۱۰ میلیون نیازمند به دو میلیون تن کاهش دهیم. در زمستان پیش‌رو، توان حمایت از افراد زیاد را نداریم و ممکن است کودکان بسیاری به‌دلیل سوءتغذیه و سرما جان‌ خود را از دست بدهند. سال گذشته یکی از بدترین سال‌ها برای کمک‌رسانی بشردوستانه بود و در سال ۲۰۲۶ نیز احتمالاً با کمبود ۴۰ درصدی بودجه روبه‌رو خواهیم شد.»

او هشدار می‌دهد که سوءتغذیه زنان و کودکان در زمستان امسال احتمالاً به سطحی خواهد رسید که در سال‌های اخیر مشاهده نشده است.

بر بنیاد آمارهای سازمان ملل متحد، ۳.۵ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان دچار سوءتغذیه حاد هستند و بیش از یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار زن باردار و شیرده نیز با کمبود شدید غذایی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

این در حالی‌ست که نهادهای وابسته به سازمان ملل در سال جاری میلادی بارها نسبت به کاهش بودجه در افغانستان هشدار داده و گفته‌اند که به دلیل نبود منابع کافی، نمی‌توانند به میلیون‌ها فرد نیازمند کمک‌رسانی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین و افغانستان: تمرکز بر رفع چالش‌های سرمایه‌گذاران

دیپلومات‌های چینایی چالش‌ها فراراه سرمایه‌گذاران چین را مطرح و خواهان تعمیق روابط اقتصادی شده اند.

Published

on

وزیر صنعت و تجارت امارت با سفیر و اتشه تجاری چین روی، حل چالش‌های سرمایه‌گذاران چینایی در افغانستان و تقویت روابط اقتصادی گفتگو کرد. در این دیدار، دیپلومات‌های چینایی چالش‌ها فراراه سرمایه‌گذاران چین را مطرح و خواهان تعمیق روابط اقتصادی گردید.

نورالدین عزیزی با تأکید بر ایجاد سهولت‌های بیشتر گفته است که  افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با سرمایه‌گذاران چینی آمادۀ کامل است.

در این دیدار، روی حل چالش‌های سرمایه‌گذاران چینایی در افغانستان و تقویت روابط اقتصادی گفتگو شده است.

دیپلومات‌های چینایی چالش‌ها فراراه سرمایه‌گذاران چین را مطرح و خواهان تعمیق روابط اقتصادی شده اند.

نورالدین عزیزی گفته است که افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با سرمایه‌گذاران چینی آمادۀ کامل است.

به گفته‌ای مسؤولان در وزارت صنعت و تجارت این نشست زمینه گسترش تجارت و تقویت همکاری‌های اقتصادی میان افغانستان و چین را بیش از پیش فراهم می‌سازد.

کارشناسان امور اقتصادی نیز بر گسترش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در کشور تأکید کرده، می‌گویند تمام نهادهای سکتوری، به‌ویژه وزارت صنعت و تجارت، باید حل مشکلات افرادی را در اولویت قرار دهند که در کشور مشغول فعالیت‌های اقتصادی هستند.

اعضای بخش خصوصی می‌افزایند که به هر اندازه که روند جلب سرمایه‌گذاری در کشور گسترش یابد، زمینه برای کاهش مشکلات اقتصادی فراهم می‌شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!