Connect with us

رویداد های اخیر

عایشه وهاب به‌عنوان نخستین فرد افغان‌تبار در کانگرس امریکا سوگند یاد کرد

منتشر شده

در

عایشه وهاب، سناتور پیشین ایالت کالیفورنیا، روز چهارشنبه به‌عنوان عضو مجلس نمایندگان امریکا حلف وفاداری یاد کرد و به نخستین افغان‌تبار تبدیل شد که در کانگرس امریکا خدمت می‌کند.

عایشه ۳۹ ساله، تا پایان سال جاری میلادی باقی‌مانده دوره اریک سوالول، نماینده پیشین این حوزه، را سپری خواهد کرد. سوالول در ماه اپریل پس از مطرح‌شدن اتهام سوءرفتار جنسی از سوی چند زن، از سمتش استعفا داد.

عایشه پس از ادای سوگند، درباره مسیر زندگی‌اش از نظام پرورش کودکان بی‌سرپرست تا رسیدن به کانگرس صحبت کرد و گفت که گذشته یک فرد، آینده او را تعیین نمی‌کند.

او گفت: «من وارد کانگرس شدم، در حالی که قلب تپنده یک کودک سابقِ پرورش‌یافته در خانواده‌های سرپرست را با خود داشتم.»

عایشه در نیویارک در خانواده‌ای از پناهجویان افغان به دنیا آمده و در سیستم سرپرستی کودکان، ابتدا در نیویارک و سپس در فریمونت کالیفورنیا، بزرگ شده است. او پیش از این عضو شورای شهر هی‌وارد و نماینده حوزه دهم سنای کالیفورنیا بود. وهاب دوکتورای مددکاری اجتماعی را از پوهنتون کالیفورنیای جنوبی دارد.

عایشه در سخنرانی خود در کانگرس بر همکاری میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تأکید کرد و گفت مردم امریکا با افزایش هزینه‌های مسکن، خدمات شهری، مواد غذایی، آموزش، مراقبت‌های صحی و دیگر نیازهای اساسی زندگی روبه‌رو هستند.

او گفت: «هدف من به‌عنوان یک سیاست‌گذار ساده است: همکاری با تک‌تک شما برای خدمت به مردم امریکا، بدون توجه به وابستگی حزبی.»

زوئی لوفگرن، نماینده دموکرات کالیفورنیا، وهاب را در صحن مجلس نمایندگان معرفی کرد و از پیشینه و فعالیت‌های او در حمایت از کودکان تحت سرپرستی و جوامع آسیب‌پذیر یاد کرد.

لوفگرن گفت: «امروز، او با تبدیل‌شدن به نخستین افغان‌تبار منتخب در کانگرس، تاریخ‌ساز می‌شود.»

رویداد های اخیر

سفیر امارت اسلامی در روسیه: رهبری و مراکز داعش در افغانستان کاملاً نابود شده‌اند

Published

on

گل‌حسن حسن، سفیر امارت اسلامی در روسیه، امروز (جمعه) در نشست مشترک امنیتی سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل و سازمان همکاری شانگهای در مسکو گفت که رهبری و مراکز گروه داعش در قلمرو افغانستان به‌طور کامل نابود شده‌اند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کند.

حسن افزود که امارت اسلامی در بیش از پنج سال گذشته، در بخش‌های تأمین امنیت، مبارزه با مواد مخدر و تقویت اقتصاد کشور دستاوردهای چشم‌گیری داشته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرمنشی پیمان امنیت جمعی: امارت اسلامی به بازیگر سیاسی درازمدت افغانستان تبدیل شده‌اند

مسادیکوف همچنین بر افزایش هماهنگی میان سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای برای کمک به روند صلح در افغانستان تأکید کرده است.

Published

on

طلعت‌بیک مسادیکوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، گفته است که امارت اسلامی افغانستان به یک بازیگر سیاسی درازمدت در افغانستان تبدیل شده‌اند و بیشتر کشورهای عضو این سازمان تماس‌های خود با مقام‌های امارت اسلامی را افزایش داده‌اند.

به گفته مسادیکوف، کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تقویت ثبات اجتماعی و کاهش تهدیدهای ناشی از وضعیت افغانستان، روابط دوجانبه خود با مقام‌های امارت اسلامی در کابل را فعال‌تر ساخته‌اند.

همکاری بین‌المللی؛ راهکار مقابله با تهدیدها

سرمنشی این سازمان تأکید کرده است که افغانستان به صلح، ثبات و توسعه اقتصادی نیاز جدی دارد. او گفته است که شکستن چرخه فقر، مقابله با قاچاق مواد مخدر، فعالیت‌های تروریستی، درگیری‌های مسلحانه و دیگر تهدیدها، به همکاری عمل‌گرایانه، هماهنگ و تدریجی جامعه جهانی با افغانستان نیاز دارد.

مسادیکوف همچنین بر افزایش هماهنگی میان سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای برای کمک به روند صلح در افغانستان تأکید کرده است.

این اظهارات در نشست مشترک نمایندگان این سه سازمان درباره امنیت آسیای میانه و افغانستان مطرح شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاوروف: هیچ کشوری از خطر انقلاب‌های رنگی مورد حمایت غرب مصون نیست

سرگئی لاوروف می‌گوید که، رادیکال‌ها به دنبال استفاده از افغانستان به عنوان تخته خیز برای گسترش تهدیدها به آسیای مرکزی و روسیه هستند.

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، هشدار داده است که هر کشوری، از جمله کشورهای آسیای میانه، ممکن است هدف آنچه او «انقلاب‌های رنگی سازمان‌دهی‌شده از سوی غرب» خواند، قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تاس، لاوروف روز جمعه، ۱۶ اکتوبر، در نشست امنیتی درباره آسیای میانه و افغانستان در مسکو گفت که تلاش‌ها برای راه‌اندازی چنین تحرکاتی در شماری از کشورهای همسایه روسیه تاکنون خنثی شده‌اند.

او همچنین با اشاره به حضور بیست‌ساله امریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو در افغانستان گفت که پیامدهای این حضور، به گفته او، برای مدت طولانی باقی خواهد ماند و غلبه بر میراث آن زمان‌بر خواهد بود.

درهمین حال، سرگئی لاوروف می‌گوید که، رادیکال‌ها به دنبال استفاده از افغانستان به عنوان تخته خیز برای گسترش تهدیدها به آسیای مرکزی و روسیه هستند.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان بارها گفته است که خاک افغانستان علیه هیچ کشور همسایه استفاده نخواهد شد و به هیچ گروهی مسلح اجازه فعالیت داده نمی‌شود.

این نشست با حضور نمایندگان سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای برگزار شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!