رویداد های اخیر
عدم دسترسی میلیونها افغان به خدمات اولیه بهداشتی

پزشکان بدون مرز «MSF» روز گفته است که علیرغم ادعای دستاوردهای جامعه جهانی در بخش ارایه خدمات درمانی در افغانستان، شواهد محکم نشان می دهد که نظام بهداشتی افغانستان قادر به تامین نیازهای اساسی پزشکی مردم نیست.
این نهاد گفته است: “امکانات بهداشت عامه در افغانستان با کمبود بودجه و کمبود منابع روبرو هستند و فاقد کارمندان مسلکی، تجهییزات، داروها و تجهییزات پزشکی اند.”
پزشکان بدون مرز در مقاله ای که روز سهشنبه منتشر شد، گفت که افغان ها امروز به دلیل خشونت و ناامنی، فقر و یک سیستم بهداشتی با منابع اندک، با مشکل دسترسی به امکانات اولیه بهداشتی دست و پنجه نرم میکنند.
در مقاله آمده است: “هر روز افغان ها برای دسترسی به خدمات پرشکی خطر هایی متقبل میشود؛ مانند عبور از خط مقدم جنگ، ایست های بازرسی و مناطق تحت کنترل گروه های مسلح و جاده های ماین گذاری شده انجام دهند.”
این نهاد افزوده است که افغانها در بیشتر موارد “در حالت اضطرار نمیتوانند و یا هم میترسند که خانه های خود را ترک کنند؛ که این امر باعث مرگ شده میتواند.”
پزشکان بدون مرز همچنين گفته اند كه مراكز بهداشتی در افغانستان بيش از هرجای جهان مورد حمله قرار می گيرند و اين امر باعث تعطيلی موقت يا دایمی شماری از این مرکزها شده که ميليون ها نفر را از دسترسی به خدمات پزشكي حياتی محروم کرده است.
این نهاد افزوده است که شیوع کرونا نیز مردم افغانستان را با تنگدستی مواجه کرده است؛ زیرا مرزها مسدود، فعالیت های تجاری محدود و بیکاری زیاد شده است.
MSF افزوده است که در سالهای اخیر، “جامعه بین المللی علیرغم شواهد قوی مبنی بر عدم توانایی سیستم بهداشتی در تامین نیازهای اولیه پزشکی افغانها، دستاوردهای نحوه ارایه خدمات بهداشتی درمانی افغانستان را تبلیغ کرده است.”
به گفته این نهاد امکانات بهداشت عامه در افغانستان با کمبود بودجه و کمبود منابع روبرو هستند و فاقد کارمندان مسلکی، تجهییزات، داروها و تجهییزات پزشکی اند.
پزشکان بدون مرز هرچند تلاش کرده اند که این خلا را پر کنند، با این حال ام اس اف گفته است: “وضعیت پایدار نیست ، زیرا نیازهای بشردوستانه چند برابر می شود و فشار بیشتری بر مراکز درمانی که قبلا بیش از حد سنگین شده اند، وارد می کند.”
این سازمان همچنین هشدار داده است که طرف های ملی و بین المللی باید بدانند که خدمات اساسی، مانند مراقبت های بهداشتی، در تامین نیازهای فوری افغانها ناکافی و ناتوان است و اکنون زمان کاهش حمایت بشردوستانه از افغانستان نیست.
رویداد های اخیر
حقانی: اقدام اخیر مسکو گام مهم برای پذیرش واقعیتهای سیاسی افغانستان است

سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان و دیمیتری ژیرنوف، سفیر آن کشور در کابل از اقدامات اخیر مسکو در مورد افغانستان قدردانی کرده و آن را «گام مهم در جهت پذیرش واقعیتهای سیاسی افغانستان» دانسته است.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله از این دیدار امروز (چهارشنبه) خبر داده و گفته است که دو طرف بر ارتقای روابط دیپلوماتیک تا سطح سفارتخانهها و تعهد به همکاریهای متقابل در زمینههای امنیتی و تجاری تأکید کردهاند.
به گفته قانع، در این دیدار دو طرف نیز درباره همکاریهای امنیتی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و منطقه و تقویت روابط میان دو کشور تحث نمودند.
رویداد های اخیر
کابلوف از برگزاری نشست ویژه آغاز کار کمیسیون دوجانبه میان روسیه و افغانستان خبر داد

ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل گفته است که در حاشیه مجمع کازان، یک نشست ویژه برای آغاز کار کمیسیون دوجانبه دائمی میان روسیه و افغانستان برگزار خواهد شد.
وزارت خارجه در خبرنامهای امروز (چهارشنبه) به نقل از آقای کابلوف نوشته که گسترش روابط با افغانستان برای روسیه مهم است و به همین منظور، مسکو اقداماتی انجام داده تا موانع موجود در مسیر توسعه روابط برطرف شود.
در این نشست، آقای متقی همچنان از اقدام اخیر روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه ابراز امتنان کرد و گفت که امارت اسلامی به زودی دیپلوماسی به سطح سفیر به مسکو معرفی خواهد کرد.
دو طرف نیز در مورد ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه، گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری و برخی مسائل منطقهای گفتگو کردهاند.
گفتنی است که شانزدهمین مجمع بینالمللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» به تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار میشود و در این مجمع، محصولات و کالاهای افغانستان به نمایش گذاشته خواهند شد.
رویداد های اخیر
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر میتواند بدتر شود.

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهندهگان افغان ماهر که در بخشهای معدن، زراعت و سایر بخشها در این منطقه فعالیت میکنند، صادر کند.
روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر میتواند بدتر شود.
اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که بهدلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمیآید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته هستند.
وی افزود که تصمیم به اخراج پناهندهگان افغان تاثیرات شدیدی بر بخشهای زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.
با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سلطان عمان با پوتین دیدار میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند