Connect with us

اخبار ساحوی

عربستان سعودی به سازمان همکاری شانگهای می‌پیوندد

Published

 on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۲)

همزمان با شراکت بلندمدت ریاض با چین در میان نگرانی‌های امنیتی امریکا، دولت عربستان روز چهارشنبه (۹حمل) تصمیم پیوستن به سازمان همکاری شانگهای را تصویب کرد.

خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد، این کشور با لایحه اعطای عنوان شریک گفتگو در سازمان همکاری شانگهای به عربستان موافقت کرده است.

سازمان همکاری شانگهای (SCO) سازمانی اوراسیایی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چند جانبهٔ امنیتی، اقتصادی و سیاسی تشکیل شده‌ است.

این سازمان در سال ۱۹۹۶ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ امریکا و ناتو در منطقه، پایه‌گذاری شد. بعد، ازبکستان هم به این سازمان پیوست و این سازمان رسماً به «سازمان همکاری شانگهای» تغییر نام داد.

منابعی در خبرگزاری رویترز اعلام کردند، تصمیم پیوستن عربستان به این سازمان در جریان سفر شی جینپینگ، رئیس جمهور چین به عرستان سعودی بررسی شد.

این منابع افزودند که عنوان شریک گفتگو اولین قدم قبل از اعطای عضویت کامل به عربستان در میان مدت خواهد بود.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که شرکت ملی نفت آرامکو عربستان روز سه شنبه اعلام کرد، با انجام یک پروژه مشترک برنامه ریزی شده در شمال شرق چین و به دست آوردن سهام در یک گروه خصوصی پتروشیمی، سرمایه گذاری خود را در چین چندین میلیارد دالر افزایش داد.

روابط رو به رشد ریاض و بیجنگ موجب نگرانی واشنگتن، متحد قدیمی عربستان شده است. واشنگتن اعلام کرده، تلاش‌های چین برای نفوذ در سراسر جهان سیاست امریکا را در قبال خاورمیانه تغییر نخواهد داد.

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در نظر دارند، “تمرینات مشترک مبارزه با تروریسم” را در ماه آگست سال جاری در چلیابینسک روسیه برگزار کنند.

اخبار ساحوی

گشایش یک دروازه غیر رسمی میان افغانستان و پاکستان در سپین بولدک کندهار

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۲)

در پی موافقه کابل و اسلام‌آباد در منطقه ویش ولسوالی سپین بولدک یک دروازه‌ای غیر رسمی گشوده شده است که از این دروازه تنها موترهای باربری رفت و آمد می‌کنند.

تاجران درکندهار می‌گویند که ایجاد این دروازه برای آنان سهولت‌های بیشتری فراهم کرده است زیرا در گذشته به دلیل ترافیک سنگین نمی‌توانستند کالاهای تجارتی را در زمان معین به بازارها برسانند.

منطقه ویش در ولسوالی سپین بولدک کندهار جایی که از آن روزانه صدها موتر باربری میان افغانستان و پاکستان رفت و آمد می‌کنند.

این کار بر اساس پیشنهاد تاجران دو کشور صورت گرفته است زیرا در گذشته عبور و مرور موترهای باربری چندین روز را در بر می‌گرفت.

محمد صدیق، رییس اتاق تجارت ولسوالی سپین بولدک می‌گوید که:«ما با پاکستان در سرحد دروازه داشتیم اما بنا بر ازدحام ترافیک موترهای ترانزیت ما چهار تا پنج ساعت منتظر می‌ماندند و دیگر اینکه اکنون تجارت ما نیز بهتر شده است بنا براین تاجران دو طرف با هم گفتگو کردند و به اساس توافق آنها این دروازه ایجاد شد.»

رانندگان افغان و پاکستانی از ایجاد این دروازه ابراز خرسندی می‌کنند و می‌گویند که بیش از هر زمان دیگر رفت و آمد برای شان آسان شده است.

عبدالجبار، راننده موتر می‌گوید که:«قبلاً مشکلات ازدحام در مسیر راه بود اکنون مشکلات حل شده و در رفت و آمد ما مشکل نیست.»

باشنده‌گان ولسوالی سپین بولدک هم ایجاد این دروازه را برای گسترش روابط تجارتی میان دو کشور مهم می‌دانند و می‌گویند که این کار داد و ستد تجارتی را میان دو کشور بیشتر می‌سازد.

کمال‌الدین، باشنده ولسوالی سپین بولدک کندهار می‌گوید که:«به نظر من اگر مشکلات تاجران در سپین بولدک حل شود و برای شان سهولت‌ها فراهم شود مردم بیشتر به تجارت تشویق خواهند شد و کسانی که بیرون رفته اند و یا تجارت شان را به بیرون انتقال داده اند تشویق خواهند شد و دوباره برخواهند گشت و عواید سپین بولدک نیز افزایش خواهد یافت.»

این در حالی است که در گذشته تاجران و سرمایه‌گذاران در جنوب کشور از بهر انتقال میوه تازه به پاکستان با مشکلات جدی روبه رو بودند زیرا بسیاری از میوه‌های تازه افغانستان قبل از گذشتن از سرحد فاسد می‌شدند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

راه اندازی خدمات مستقیم کشتی‌رانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۹, ۱۴۰۲)

پاکستان از اولین کشتی برای حمل مستقیم کانتینر بین بنادر سنت پترزبورگ روسیه و کراچی استقبال کرد.

این خدمات نشان دهنده گشایش یک مسیر دریایی جدید برای حمل و نقل مستقیم محمولات کانتینری بین پاکستان و روسیه است و امکان دسترسی سریع محصولات پاکستانی به بازار روسیه را فراهم می کند و پرداخت‌های مالی مرتبط با آن نیز از طریق یک کانال بانکی محلی با استفاده از یوان چین انجام می‌شود.

این سرویس جدید نتیجه توافق بین شرکت” پاک شاهین” پاکستان و” نیکولاین” روسیه است.

 عبدالله قیصر، رئیس اجرایی شرکت پاک شاهین ، در این رابطه به روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان گفت:«اولین کشتی به نام کریستال از سنت پترزبورگ روسیه حرکت و پس از عبور از کانال سوئز، دریای سرخ و اقیانوس هند، در بندر کراچی لنگر می‌اندازد.»

 وی افزود:«راه اندازی این سرویس حمل دریایی مستقیم بین بنادر پاکستان و روسیه، به دو کشور برای استفاده از فرصت‌های تجاری موجود کمک می‌کند، تجارت متقابل را افزایش می‌دهد و به نفع صادرکنندگان پاکستانی عمل می‌کند.»

 پیش از این، صادرات کالا به روسیه به طور غیر مستقیم و از طریق بنادر ترانزیتی زمان زیادی را تلف می کرد، اما اکنون حمل و نقل مستقیم به صادرکنندگان پاکستانی کمک می‌کند تا با استفاده از کاهش زمان حمل (ترانزیت تایم)، مقدار محمولات ارسالی خود را افزایش دهند.

 وی افزود، تاخیر در تحویل محصولات پاکستانی به بازار روسیه به نفع کشورهای رقیب بود.

 او همچنین خاطرنشان کرد:«انتقال میوه پاکستان به روسیه از طریق کشورهای ثالث بیش از ۵۰ روز طول می‌کشد درحالی که اکنون از طریق این سرویس مستقیم، اینگونه محموله‌های صادراتی ظرف ۱۹ تا ۲۴ روز به مقصد می‌رسند.

وی گفت:«در روسیه تقاضای زیادی برای محصولات پاکستانی وجود دارد که با باز شدن مسیر مستقیم حمل دریایی، رقابت پذیری آنها افزایش می‌یابد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴‌ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

ریاست زراعت ومالداری هرات می‌گوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.

به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالی‌های زنده‌جان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.

این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیله‌وری در ولسوالی زنده‌جان صورت می‌گیرد.

خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد می‌گوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سه‌هزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زنده‌جان پرورش داده‌ایم.»

آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالی‌های انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»

مسوولان محلی می‌افزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانم‌ها انجام می‌شود.

احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیله‌وران ولسوالی زنده‌جان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیله‌وری نزد خانم‌ها است.»

امسال خانواده‌های که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیله‌وری ختم شده است و خیلی‌ها برای جداسازی تار ابریشم کار می‌کنند.

با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.

یک تن از پیله‌وران گفت: «بازار پیله امسال کم‌رنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»

صنعت پیله‌وری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانواده‌ها این پیشه قدیمی را حفظ کرده‌اند.

کرم‌های ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه می‌کنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانواده‌ها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباس‌های ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!