Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: حضور طالبان پاکستانی در افغانستان یک «تهمت» است

امیرخان متقی گفته است: «به نظر ما این یک تهمت است. ما هیچگاه از آن‌ها (طالبان پاکستانی) حمایت نکرده‌ایم و تی‌تی‌پی کدام حرکت امروزی نیست؛ بسیار سابقه دارد. فعالیت‌هایش در داخل پاکستان جریان دارد.»

منتشر شده

در

سرپرست وزارت امور خارجه از پاکستان خواسته است که از بهانه‌جویی‌ها درباره حضور تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) در افغانستان دست بردارد و می‌گوید که حضور این گروه در افغانستان یک «تهمت» است.

امیرخان متقی در گفتگو با بی‌بی‌سی فارسی گفته است: «به نظر ما این یک تهمت است. ما هیچگاه از آن‌ها (طالبان پاکستانی) حمایت نکرده‌ایم و تی‌تی‌پی کدام حرکت امروزی نیست؛ بسیار سابقه دارد. فعالیت‌هایش در داخل پاکستان جریان دارد.»

آقای متقی افزوده است که پاکستان از اقدام‌هایی که به روابط دو کشور صدمه می‌زند، خوداری کند و اسلام‌آباد هیچ‌گونه ثبوتی برای نشان دادن این‌که از خاک افغانستان در برابر پاکستان استفاده شده است، ندارد.

متقی تأکید کرده است: «تاجایی که مسوولیت افغانستان است، مسوولیت خود را ادا کرده است. این‎که مشکلات داخلی آنجا است، آن گپی دیگری است.»

او همچنان تصریح کرده که روابط سیاسی امارت اسلامی با جهان در حال گسترش است و عملاً روابط با برخی از کشورها دارند و می‌خواهند که کشورهای غربی نیز با کابل تعامل داشته باشند.

با این حال، وی تاکید نموده است که با حضور نظامی امریکا مخالف است و نمی‌خواهد که یک فرد امریکایی هم در لباس نظامی در افغانستان حضور داشته باشد.

در همین حال، لوی درستیز پاکستان از امارت اسلامی خواسته است که تی‌تی‌پی را بر همسایه دیرینه و برادرش ترجیح ندهد.

از سویی هم، متقی در مورد پول‌های هفته‌وار که وارد افغانستان می‌شود، نیز وضاحت داد و گفت که این پول برای دفاتر سازمان ملل ارسال می‌شود و یک دالر آن هم در اختیار امارت اسلامی قرار نگرفته است.

سرپرست وزارت خارجه علاوه کرد با وجودی که کشورها امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته‌اند اما روابط اقتصادی افغانستان با جهان در حال گسترش است.

رویداد های اخیر

سفیر چین در دیدار تودیعی با متقی بر گسترش روابط دوجانبه تأکید کردند

Published

on

ژاو شینگ، سفیر چین در کابل، در دیدار تودیعی با امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، درباره روابط دوجانبه گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در خبرنامه‌ای گفته است که آقای متقی روابط میان امارت اسلامی افغانستان و چین را تاریخی و مثبت خوانده و از دوره مأموریت ژاو شینگ قدردانی کرده است. وی همچنین برای سفیر چین در مأموریت آینده‌اش آرزوی موفقیت کرده است.

در همین حال، سفیر چین روابط میان دو کشور را دوستانه خوانده و از همکاری‌های وزارت امور خارجه در جریان مأموریتش سپاسگزاری کرده است. او ابراز امیدواری کرده که روابط میان دو کشور در عرصه‌های گوناگون بیش از پیش گسترش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده امارت اسلامی در نشست چین: عملیات بدخشان توانایی نیروهای امنیتی را نشان داد

Published

on

هیأتی از وزارت امور داخله افغانستان به رهبری زین‌الله عابر، رئیس عمومی دفتر این وزارت، و عبدالرحیم ثاقب، سریاور این وزارت، در یک کنفرانس بین‌المللی امنیتی در چین شرکت کرده است.

نماینده امارت اسلامی در این نشست از عملیات اخیر نیروهای امنیتی در ولایت بدخشان یاد کرده و آن را نمونه‌ای از توانایی نیروهای امنیتی در مقابله با عوامل برهم‌زننده امنیت دانست.

وی گفت: «نیروهای امنیتی ما با نصرت و یاری الله این توانایی را دارند که از هرگونه ناامنی در داخل کشور جلوگیری کنند، افراد شرارت‌پیشه و اخلال‌گران امنیت را سرکوب کرده و اهداف و نیت‌های شوم گروه‌هایی را که در پی بی‌ثبات‌سازی افغانستان هستند، ناکام سازند. ناکامی اخیر اخلال‌گران در ولایت بدخشان در شمال کشور، نمونه زنده‌ای از این توانایی است.»

نماینده امارت اسلامی همچنین تأکید کرد که نیروهای امنیتی افغانستان متعهد هستند از استفاده از خاک این کشور برای ایجاد ناامنی علیه مردم افغانستان، کشورهای همسایه و سایر کشورها جلوگیری کنند.

 او بر افزایش همکاری‌های امنیتی، تبادل اطلاعات استخباراتی، تأمین امنیت مرزها و مبارزه مشترک با مواد مخدر و قاچاق تأکید کرد.

نماینده امارت اسلامی همچنین از سیاست چین در حمایت از صلح و ثبات منطقه قدردانی کرده و گفت افغانستان آماده گسترش همکاری‌های امنیتی با چین و کشورهای منطقه است.

وی در پایان تأکید کرد که افغانستان خواهان صلح، امنیت و توسعه اقتصادی بر بنیاد احترام متقابل و منافع مشترک است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس یک مؤسسه خارجی: کشورهای غربی سفارت خود را در افغانستان باز کنند

Published

on

یان ایلگن، سرمنشی سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین، از کشورهای اروپایی، امریکای شمالی و دیگر کشورها خواسته است تا سفارت‌های خود را در افغانستان دوباره باز کنند و با امارت اسلامی تعامل داشته باشند.

ایگلن روز پنجشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که کشورهای خارجی باید همچنان امارت اسلامی را برای رعایت حقوق زنان و دختران تحت فشار قرار دهند، اما در کنار آن به مردم افغانستان که با بحران شدید روبه‌رو هستند نیز کمک‌های بشردوستانه ارائه کنند.

او گفت تعامل با امارت اسلامی به این معنا نیست که کشورهای خارجی حتماً حکومت این گروه را به رسمیت بشناسند. در حال حاضر روسیه تنها کشوری است که حکومت امارت اسلامی را به رسمیت شناخته است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که کمک‌های بین‌المللی به افغانستان به‌شدت کاهش یافته است.

سازمان ملل متحد گفته است تا اواخر ماه آگست، کمتر از ۳۰ درصد پول موردنیاز برای کمک‌های ضروری به مردم افغانستان تأمین شده بود.

ایگلن همچنین از کشورهایی انتقاد کرد که از حقوق زنان افغانستان حمایت می‌کنند، اما هم‌زمان کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را کاهش می‌دهند.

او گفت: «این دورویی است که یک کشور از خارج از افغانستان و در یک نشست در اروپا درباره حقوق زنان افغان صحبت کند، اما هم‌زمان کمک غذایی به دختران افغان و حتی کمک برای آموزش ابتدایی آنها را کاهش دهد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!