رویداد های اخیر
متقی در دیدار با گزارشگر سازمان ملل: جامعه جهانی به جای انتقاد باید با افغانستان همکاری کند

وزیر خارجه امارت اسلامی افغانستان به گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان گفته است که به جای انتقاد باید همکاری کنند زیرا در افغانستان زمان آن گذشته است که جنگسالاران، آدم ربایان و غاصبین بتوانند حقوق دیگران را زیر پا نمایند.
در اعلامیه وزارت امور خارجه آمده است:«بهجای انتقاد بالای یکدیگر، باید با هم همکاری کنیم، حقایق را منتشر و هر پیشرفتی را که حاصل شده گسترش دهیم. وضعیت حقوق بشر در افغانستان به گونهای است که جنگسالاران، آدمربایان و غاصبین دیگر نمیتوانند حق هیچ کسی را زیر پا کنند.»
از سوی هم عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار جداگانه با ریچارد بنت گفته است که حالا در سراسر افغانستان امنیت به گونه کامل تامین شده و امارت اسلامی به حفاظت از جان، مال و آبروی همه شهروندان به ویژه تامین حقوق شرعی زنان بدون تبعیض متعهد است.
با این حال برخی دیگر از آگاهان میگویند که گفتگوی مقامهای سازمان ملل با امارت اسلامی میتواند راه را برای حل بسیاری از مسایل باز کند به ویژه تامین حقوق زنان و تشکیل یک دولت فراگیر.
اسحاق اتمر آگاه روابط بینالملل می گوید: «در مورد تخطیهای حقوق بشری که وجود دارد و طالبان (امارت اسلامی) با استفاده از این فرصت در موردبازگشایی مکاتب و حضور زنان در جامعه و حقوق اقلیت را با استفاده از این فرصت پایان دهد.»
ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امورحقوق بشرهدف سفراش را نظارت جدی و ارزیابی در بخش تعلیم دختران، حقوق زنان، فعالیت رسانهها، امنیت اهل هنود و اقلیتهای دیگر مذهبی همکاری و مشوره دهی در بهبود وضعیت حقوق بشری در افغانستان خوانده است.
رویداد های اخیر
معاون سیاسی رییس الوزرا: امارت اسلامی تمام شرایط را تکمیل کرده و باید به رسمیت شناخته شود

معاون سیاسی رییس الوزرا در دیدار با نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که امارت اسلامی تمام شرایط را تکمیل کرده است و باید به رسمیت شناخته شود.
مولوی عبدالکبیر همچنان گفته است که امارت اسلامی خواهان تعامل فعال با جامعه بینالمللی است، اما ملل متحد باید محدودیتها و تحریمات بالای امارت اسلامی و مقامات آنرا رفع نماید.
به گفته وی، داعش یک تهدید جهانی است اما امارت اسلامی ریشه این گروه را در افغانستان خشکانده است.
معاون سیاسی رییس الوزرا همچنان تاکید کرده که امارت اسلامی باورمند به گفتگو است و همین گونه به نظام همه شمول باور دارد و میخواهد تعیینات براساس تخصص صورت بگیرد.
از سوی دیگر، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان در این دیدار گفته است که کمکهای بشری این سازمان برای افغانستان ادامه می یابد.
خانم روزا اوتونبایوا با تاکید بر حل مشکلات افغانستان از طریق گفتگو و تفاهم، گفته است که سازمان ملل متحد در این زمینه تلاش خواهد کرد.
در این دیدار، خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ، انس حقانی، عضو ارشد امارت اسلامی و مارکس پوتزل، معاون سیاسی یوناما نیز حضور داشتند.
رویداد های اخیر
ایران ۲۰ زندانی دیگر افغان را به افغانستان تحویل داد

نمایندگی وزارت امور خارجه در ولایت نیمروز میگوید که ۲۰ افغان دیگر از زندان زاهدان ایران آزاد شدند.
ریاست اطلاعات و فرهنگ در نیمروز در خبرنامهای گفته است که این افغانها پس از آزادی به نمایندگی وزارت خارجه در شهر زرنج، مرکز ولایت نیمروز، تحویل داده شدند.
به گفته مسوولان، این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی بازداشت شده بودند که در نتیجه تلاشهای قنسولگری امارت اسلامی در شهر زاهدان ایران آزاد شدند.
مولوی صدیقالله نصرت، رییس امور مهاجرین و عودتکنندگان در نیمروز نیز از معرفی افغانهای آزادشده به سازمان بینالمللی مهاجرت به منظور دریافت کمک خبر داده است.
گفتنی است که در هفتههای اخیر، صدها افغان از زندانهای ایران و پاکستان آزاد و به امارت اسلامی تحویل داده شدهاند.
رویداد های اخیر
سازمان ملل از ۲۴ مرکز ترک اعتیاد در افغانستان حمایت میکند

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در افغانستان (UNODC) اعلام کرده است که به منظور حمایت از برنامهها جهت تداوی معتادین در افغانستان، به تعداد ۲۴ مرکز ترک اعتیاد را تحت حمایت قرار میدهد.
این دفتر افزوده که در حمایت از برنامه توسعه سازمان ملل، برای این مراکز مواد غذایی، وسایل گرمایشی، مواد صحی و دوا فراهم میکند.
به گفته این سازمان، در حال حاضر تعداد سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن در حدود ۱۰ درصد جمعیت افغانستان معتاد هستند.
در خبرنامه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل آمده است که این برنامه جدید در حمایت از مراکز ترک اعتیاد دستکم برای شش ماه آینده ادامه خواهد داشت تا افرادی که به دلیل سوء مصرف مواد مخدر آسیب دیدهاند، به خدمات صحی، دوا و منابع لازم برای صحتمندشدن دسترسی داشته باشند.
با روی کار آمدن مجدد امارت اسلامی در افغانستان، کشت خشخاش در این کشور ممنوع اعلام شده است و آنانی که از این امر سرپیچی کنند، مجازات می شوند.
گفتنی است که امارت اسلامی به تجمع هزاران معتاد در ساحه پُلسوخته کابل که سالهای متمادی حیات خلوت معتادین و بازار گرم خرید وفروش مواد مخدر در پایتخت بود، پایان داد و هزاران معتاد از کابل و شهرهای دیگر جمعآوری شدند و به مراکز ترک اعتیاد انتقال یافتند.
طبق گزارشها، نیروهای امنیتی در جریان روزهای اخیر، مزارع کشت خشخاش را در نقاط مختلف کشور تثبیت کردهاند، تاکنون هزاران جریب زمین که در آن خشخاش کشت شده بود، تخریب شده است.
-
کوید۱۹5 روز ago
کرونا در ایران: ۹۰۰ مورد جدید و ۲۴ فوتی ثبت شد
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر دیجیتال لیگ برتر کریکت هند را بدست آورد
-
صحت4 روز ago
یک مریض سوء شکل پس از عملیات موفقانه از معیوبیت دایمی نجات یافت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رییسجمهور چین در تماس تلفنی با محمد بن سلمان بر حمایت از ادامه مذاکرات ایران و عربستان تاکید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغان بیسیم خدمات 3G را در یکی از مناطق دوردست ولایت کنر فعال کرد
-
جهان5 روز ago
انتقاد ناتو از پوتین به خاطر لفاظیهای هستهای خطرناک و غیرمسئولانه
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: عملیات اخیر امارت اسلامی ضربه بزرگی به داعش در شمال افغانستان است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
ریاست استخبارات: فرد شماره دوم داعش خراسان در بلخ کشته شد