Connect with us

رویداد های اخیر

مجاهد: در آینده نزدیک کشت مواد مخدر به صفر می‌رسد

منتشر شده

در

در حالی که کشورهای منطقه و جهان نگران قاچاق مواد مخدر از افغانستان به کشورهای شان اند اما امارت اسلامی می‌گوید که مبارزه جدی با کشت و قاچاق مواد مخدر در کشور جریان دارد و به زودی به صفر خواهد رسید.

سخنگوی امارت اسلامی تاکید می‌کند که تلاش‌ها برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر نیز به شدت جریان دارد و از آغاز روی کار آمدن امارت اسلامی تا کنون شمار زیادی از قاچاق‌بران بازداشت و زندانی شده اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «مشکل مواد مخدر در افغانستان در حال رفع شدن است. کشت خشخاش امسال در تمام کشور نزدیک به صفر بود. اگر کسی در ساحات کوهی و دوردست کشت کرده بود، از بین برده شد. در بخش جلوگیری از قاچاق مواد مخدر هم جدیت است و هر روز شاهد گرفتاری‌ها هستیم. در آینده نزدیک ان شاءالله به صفر خواهد رسید.»

سخنگوی امارت اسلامی همچنان به همه کشورها اطمینان می‌دهد که نگران قاچاق مواد مخدر از افغانستان نباشند و در راستای مبارزه و نیز راه بدیل کشت آن با حکومت و مردم افغانستان همکاری نمایند.

آقای مجاهد می‌گوید: « ما به کشورهای نزدیک و دور اطمینان می‌دهیم که در افغانستان مرکز مواد مخدر نخواهد بود. امارت اسلامی گام‌های جدی برداشته است اما خواهان اینست که به دهاقین افغان در این راستا همکاری صورت گیرد.»

آگاهان نیز به این باور اند که جدیت امارت اسلامی برای منع کشت تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان اعتماد کشورها را نسبت به دولت جدید افغانستان بیشتر خواهد ساخت و روابط کشورها با افغانستان را بهبود و گسترش می‌دهد.

سید مقدم امین، آگاه سیاسی می‌گوید: «تولید و قاچاق مواد مخدر تنها دو راه حل می‌تواند داشته باشد. اول اینکه به عنوان یک زرع سودمند باید تولید و صدور آن قانونمند شود، در غیر این صورت، ایجاب می‌کند تا یک تصمیم مشترک منطقه یی جهت منع و قاچاق و مراقبت از مرز ها ایجاد شود، در غیر این صورت هرکشور به تنهایی نمی‌تواند مانع ترافیک این مواد یا این پدیده شود.»

این درحالی است که در ماه حمل سال گذشته رهبر امارت اسلامی با صدور یک فرمان کشت، تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر را در کشور ممنوع کرد و نیز هشدار داد که با متخلفین این فرمان مطابق به شریعت اسلامی برخورد خواهد شد. حالا بسیاری از دهاقین بجای کشت کوکنار به کشت هنگ رو آورده اند.

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!