Connect with us

رویداد های اخیر

مجلس نماینده‌گان: گنجینه باختر باید به یک کشور با اعتبار انتقال داده شود

منتشر شده

در

پس از آنکه دفتر سرمفتش ویژه بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارش تازه‌ای اعلام کرده که انتقال غیرقانونی پول نقد هنوزهم از میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی (کابل) ادامه دارد و مسئولان برای کنترل آن تلاش کافی نکرده‌اند، اکنون مجلس نماینده‌گان امروز چهارشنبه (۸دلو) گفته اند که گنجینه باختری افغانستان باید به یکی از کشورهای با اعتبار انتقال داده شود، زیرا احتمال تاراج آن به گونه آشکار وجود دارد.

رییس مجلس نماینده‌گان می گوید که گنجینه باختری که پشتوانه پول افغانی است در امان نبوده و باید از چگونه‌گی نگهداری آن نظارت جدی صورت گیرد. اما ریاست جمهوری این سخنان را تاسف بار خواند وگفته که از گنجینۀ تاریخی باختری نه تنها به گونه مسئولانه حفاظت می کند، بلکه این گنجینه را به عنوان معرف تاریخ و هویت افغانستان چندین بار در پایتخت‌های مشهور جهان به نمایش گذاشته و عواید قابل ملاحظه به خزانه دولت از این طریق بدست آمده است.

شماری از نماینده‌گان مجلس می‌گویند که گنجینهء باختری با خطر دستبرد و قاچاق قرار دارد و هیچ اعتمادی بر بانک مرکزی وجود ندارد که زمینه ساز انتقال این سرمایه بزرگ از افغانستان نشود.

این نماینده‌گان تاکید می ‌ورزند که گنجینه باختری باید به یکی از کشور های با اعتبار انتقال داده شود تا مصئون باقی بماند.

نیلوفر ابراهیمی، مجلس نماینده‌گان- بدخشان می گوید که:” برای جلوگیری از انتقال گنجینه باختری باید اقدام شود چون کمره‌های بانک مرکزی از دو ماه به این سو خاموش شده اند و نگرانی داریم بر عدم بی‌اعتمادی حکومت فعلی و این سرمایه با خطر قاچاق مواجه است و باید به یک کشور معتبر جهان انتقال داده شود.”

زلمی مجددی، عضو کمیسیون امور دفاعی مجلس نماینده‌گان می‌گوید که :”در عواید بانک مرکزی کسر فایش به میان آمده و ما از ذخایر طلا نگران استیم که به بیرون انتقال داده نشود و عواید بانک مرکزی انتقال داده شده واز حرکات غیرقانونی حکومت باید جلوگیری شود.”

درهمین حال رییس مجلس نماینده‌گان تاکید می‌ورزد که همزمان با قاچاق پول از افغانستان گنجینه باختری نیز در امان نیست، زیرا بانک مرکزی فاقد اعتبار است.

میررحمان رحمانی، رییس مجلس نماینده‌گان می‌گویدکه :”اگر پول قاچاق می شود گنجینه باختری هم در امان نخواهد بود و این گنجینه پشتوانه پول افغانستان است و به یک کشور دیگر انتقال داده شود چون بانک مرکزی فاقد اعتبار می باشد و این موضوع بسیار جدی است.”

گنجینه باختری بیش از دو صد اثر شامل اشیای طلایی است که بعد از سیزده سال نمایش در شماری از کشورها با عاید سه صد و چهارده میلیون افغانی دوباره به افغانستان انتقال داده شده است و بهای این سرمایهء ملی نزدیک به سیزده میلیارد دالر تخمین شده است.

رویداد های اخیر

جنبش دموکراتیک پاکستان: حملات هوایی در افغانستان تلفات غیرنظامیان را افزایش داده است

این جنبش افزوده است که مردم پشتون برای سال‌ها خواهان پایان نقش پاکستان به عنوان «خط مقدم» در پروژه‌های جنگی قدرت‌های بزرگ و آغاز روابط مسالمت‌آمیز و همسایه‌گی نیک میان افغانستان و پاکستان بوده‌اند.

Published

on

جنبش دموکراتیک پاکستان با نشر بیانیه‌ای نسبت به افزایش تلفات غیرنظامیان در پی حملات هوایی در مناطق مسکونی افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواستار پایان عاجل درگیری‌های مسلحانه میان دو کشور شده است.

در این بیانیه آمده است که بمباران‌های هوایی در مناطق پرجمعیت باعث کشته و زخمی شدن شمار زیادی از غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان شده و ادامه این وضعیت می‌تواند بحران انسانی را در منطقه تشدید کند.

این جنبش افزوده است که تشدید تنش‌ها در امتداد خط فرضی بیشترین تأثیر را بر مردم پشتون در دو سوی مرز گذاشته و به گفته آنان بخش بزرگی از قربانیان این درگیری‌ها را همین جوامع تشکیل می‌دهند. در بیانیه همچنین گفته شده است که بخش عمده قربانیان این جنگ را پشتون‌ها تشکیل می‌دهند.

جنبش دموکراتیک پاکستان همچنان هشدار داده است که در صورت ادامه سیاست‌های کنونی اسلام‌آباد در قبال افغانستان، خطر افزایش تلفات غیرنظامیان بیشتر خواهد شد. در این بیانیه همچنین نگرانی ابراز شده که تصمیم‌های مهم مرتبط به این درگیری‌ها بدون بررسی در پارلمان اتخاذ شده است. 

در ادامه این بیانیه تأکید شده است که افراط‌گرایی و خشونتی که طی دهه‌های گذشته جان هزاران انسان بی‌گناه را گرفته، به باور این جنبش ریشه در جامعه بومی منطقه ندارد و از دهه ۱۹۸۰ میلادی با سرمایه‌گذاری‌های گسترده برای ایجاد ساختارهای خشونت در منطقه تقویت شده است.

این جنبش افزوده است که مردم پشتون برای سال‌ها خواهان پایان نقش پاکستان به عنوان «خط مقدم» در پروژه‌های جنگی قدرت‌های بزرگ و آغاز روابط مسالمت‌آمیز و همسایه‌گی نیک میان افغانستان و پاکستان بوده‌اند.

در بخش دیگری از این بیانیه، این جنبش نسبت به تشدید درگیری‌ها در غرب آسیا نیز ابراز نگرانی کرده و حملات اخیر امریکا و اسرائیل بر ایران را نگران‌کننده خوانده و خواستار توقف عاجل این درگیری‌ها شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مرگ پناهجوی افغان در بازداشت اداره مهاجرت امریکا؛ درخواست برای تحقیق شفاف

پکتیاوال پیش از این در افغانستان در کنار نیروهای ویژه نظامی امریکا خدمت کرده بود و پس از تحولات سال ۲۰۲۱ و بازگشت امارت اسلامی به قدرت، به عنوان پناهجو به ایالات متحده منتقل شده بود.

Published

on

شورای روابط اسلامی-امریکایی در ایالت تگزاس خواستار انجام یک بررسی همه‌جانبه و شفاف درباره مرگ یک پناهجوی افغان در بازداشت اداره مهاجرت ایالات متحده شده است.

براساس گزارش‌ها، نذیر پکتیاوال، پناهجوی افغان، پس از آن‌که در ۱۳ مارچ توسط مأموران اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده در بیرون از خانه‌اش بازداشت شد، یک روز بعد در ۱۴ مارچ در جریان بازداشت جان باخته است.

گفته می‌شود او پس از رساندن فرزندانش به مکتب از سوی مأموران بازداشت شد و در همان شب در داخل بازداشتگاه با مشکلات جدی صحی روبه‌رو گردید. روز بعد، مقام‌ها به خانواده‌اش خبر دادند که او جان داده است.

به گفته منابع، پکتیاوال پیش از این در افغانستان در کنار نیروهای ویژه نظامی امریکا خدمت کرده بود و پس از تحولات سال ۲۰۲۱ و بازگشت امارت اسلامی به قدرت، به عنوان پناهجو به ایالات متحده منتقل شده بود. او پدر چند کودک و از اعضای شناخته‌شده جامعه افغان‌ها در دالاس بود.

مسئولان این نهاد حقوقی گفته‌اند که مرگ افراد در بازداشت حکومت باید به گونه مستقل بررسی شود تا از تکرار چنین رویدادهایی جلوگیری گردد. آنان همچنین از قانون‌گذاران امریکایی خواسته‌اند تا برای نظارت مستقل بر مراکز بازداشت مهاجران اقدام کنند و در مورد علت مرگ این پناهجوی افغان پاسخ روشن ارائه دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حمله هوایی افغانستان بر یک کمپ نظامی در وزیرستان جنوبی

Published

on

وزارت دفاع ملی افغانستان اعلام کرده است که نیروی هوایی کشور در تلافی حملات دیشب کندهار، امروز حمله‌ای را بر یک کمپ نظامی خاص در منطقه وانه، مرکز وزیرستان جنوبی انجام داد.

عنایت الله خوارزمی، سخنگوی این وزارت گفته است که در این حمله، ساختمان کماندوهای SSG و سایر تأسیسات مهم در این کمپ نظامی هدف قرار گرفت.

وی افزود که در این حمله، بخش زیادی از قوماندانی و سایر تأسیسات این مرکز مهم تخریب شد و به عساکر پاکستانی خسارات جانی و مالی سنگینی وارد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!