Connect with us

رویداد های اخیر

مسئولان: خدمات در میدان‌های هوایی کشور توسط خود افغان‌ها صورت خواهد گرفت

منتشر شده

در

وزارت ترانسپورت وهوانوردی می‌گوید که تلاش‌ها جریان دارد تا خدمات در میدان های هوایی کشور از سوی خود افغان ها صورت گیرد.

سخنگوی این وزارت می‌گوید که کار روی خریداری و نصب ماشین‌های استندرد در میدان‌های هوایی کشور جریان دارد و با نصب این ماشین‌ها تا چند ماه دیگر خدمات از سوی افغان‌ها در میدان‌های هوایی کشور صورت خواهد گرفت.

امام الدین احمدی می‌گوید: «تجهیزات برای قرارداد بزرگ خدمات هوایی افغانستان آماده شده اند. تا چند ماه دیگر خدمات هوایی افغانستان از سوی خود افغان‌ها انجام می‌شود. پیش از این، خدمات از سوی امریکایی‌ها ارائه می‌شد. ما به تجهیزات نیاز داشتیم. مطابق قرارداد، تجهیزات آورده و نصب می‌شود. ان شاءالله مشکلات در این بخش حل خواهد شد و انتظار می‌رود شرکت‌های هوایی خارجی بیشتر به افغانستان پرواز داشته باشند.»

به گفته آقای احمدی با فعال شدن نخستین کارگوی هوایی در کشور می‌خواهند تولیدات داخلی توسط شرکت‌های هوایی داخلی به مارکیت‌های جهانی انتقال یابد.

احمدی می‌گوید: «از این پس، میوه تازه و خشک ما به موقع به کشورهای جهان می‌رسد. این اقدام به همین منظور صورت گرفته است.»

شماری از سرمایه گذاران می‌گویند که باید در توسعه کارگوی هوایی کار بیشتر صورت گیرد زیرا میوه تازه افغانستان باید در وقت معینه به بازار های جهانی انتقال یابد تا از فاسد شدن آن جلوگیری شود.

شیرباز کمین زاده، رییس اتاق صنایع و معادن می‌گوید: «از اینکه مواد سوخت روز به روز کاهش می‌یابد و قیمت‌ها بالا می‌رود، پیشنهاد من به امارت اسلامی اینست که ما باید همین اکنون زیربنا بسازیم. در تمام میدان های هوایی، مراکز پروسس محصولات زراعتی خودرا بسازیم. سردخانه بسازیم، سیستم لوجیستیکی را آماده کنیم.»

هرچند در گذشته هم دهلیزهای هوایی کشور چندان توسعه داده نشده بود اما با آنهم به دلیل اینکه میوه تازه وخشک کشور در بازارهای جهانی خریداران خوبی دارد، اکثرا میوه ها از طریق هوایی منتقل می‌شد.

رویداد های اخیر

Afghanistan, Bangladesh discuss expanding economic ties

Published

on

Afghanistan’s Economy Minister Din Mohammad Hanif on Wednesday met with a delegation of Bangladeshi scholars, traders, industrialists and investors to discuss expanding economic and trade relations between the two countries.

According to a statement from the Ministry of Economy, Hanif welcomed the Bangladeshi delegation during the meeting and highlighted investment opportunities in agriculture, mining, industry, energy, domestic production, transit and trade.

He said expanding economic ties with regional countries, increasing trade and attracting foreign investment are key priorities of Afghanistan’s economic policy.

Hanif added that stronger economic cooperation between Afghanistan and Bangladesh could help boost bilateral trade and investment, create jobs, increase domestic production and expand Afghanistan’s exports in the medium and long term.

Members of the Bangladeshi delegation expressed interest in expanding trade and investment with Afghanistan and shared proposals on potential areas of cooperation.

The two sides also called for stronger ties between the private sectors of both countries and greater direct engagement among traders, industrialists and investors to identify new areas of economic cooperation.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه: تقویت مرز تاجکستان با افغانستان از اولویت‌های امنیتی مسکو است

امارت اسلامی افغانستان پیش از این بارها گفته است که، به هیچ گروه اجازه فعالیت را نخواهد داد تا از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه فعالیت کند.

Published

on

آندری بلوسوف، وزیر دفاع روسیه، می‌گوید تقویت امنیت مرزهای مشترک تاجکستان با افغانستان از اولویت‌های برنامه‌های امنیتی و دفاعی مسکو است.

بلوسوف روز سه‌شنبه، ۱۷ سنبله، در مراسمی به مناسبت سی‌وپنجمین سالگرد استقلال تاجکستان در مسکو گفت که همکاری نظامی نزدیکی میان روسیه و تاجکستان برقرار است و پایگاه نظامی ۲۰۱ روسیه در این کشور برای مقابله با تهدیدهای خارجی در حالت آماده‌باش قرار دارد.

او گفت: «ما فرمت‌های امنیت دسته‌جمعی را در قالب سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع به شکل فعال گسترش می‌دهیم و در این میان، توجه ویژه‌ای به تقویت مرز تاجکستان با افغانستان می‌کنیم.»

وزیر دفاع روسیه همچنین تاجکستان را شریک استراتژیک مسکو خواند.

این موضع‌گیری در ادامه هماهنگی‌های سطح بالای امنیتی و دفاعی میان روسیه و تاجکستان صورت می‌گیرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، هفته گذشته در دیدار با امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجکستان، در حاشیه نشست سران سازمان همکاری شانگهای، گفته بود که مسکو از نگرانی‌های دوشنبه درباره وضعیت افغانستان آگاه است.

پوتین همچنین تأکید کرده بود که روسیه و تاجکستان درباره مسائل امنیتی مرتبط با تأمین امنیت، در تماس نزدیک با یکدیگر قرار دارند.

در همین راستا، سازمان پیمان امنیت جمعی نیز برنامه جامعی برای تقویت مرز تاجکستان و افغانستان در دستور کار دارد.

بر اساس این برنامه، قرار است تجهیزات نظامی و فنی مورد نیاز برای افزایش توانایی‌های مرزی تاجکستان فراهم شود.

روسیه و تاجکستان در سال‌های اخیر همکاری‌های امنیتی خود را با تمرکز بر تهدیدهای احتمالی از سمت افغانستان افزایش داده‌اند و مسکو حضور نظامی خود در تاجکستان را یکی از ابزارهای اصلی همکاری دفاعی با این کشور می‌داند.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان پیش از این بارها گفته است که، به هیچ گروه اجازه فعالیت را نخواهد داد تا از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه فعالیت کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دبیرکل سازمان ملل نسبت به بیش از ۸۵۰۰ حمله علیه آموزش در سراسر جهان هشدار داد

Published

on

انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، هشدار داده است که در دو سال گذشته بیش از ۸۵۰۰ حمله در سراسر جهان مکاتب، متعلمان و استادان را هدف قرار داده است. او خواستار اقدامات قوی‌تر بین‌المللی برای حفاظت از آموزش در برابر درگیری و خشونت شد.

گوترش در پیامی به مناسبت روز جهانی حفاظت از آموزش در برابر حملات، که ۹ سپتمبر گرامی داشته می‌شود، گفت که حق دسترسی به آموزش هر روز با خطر بیشتری روبه‌رو می‌شود؛ زیرا مکاتب و دیگر مراکز آموزشی با خشونت مرگبار، آدم‌ربایی و آسیب‌های روانی مواجه هستند.

گوترش گفت: «آموزش برای هر کودک و جوان، گذرنامه‌ای به سوی آینده‌ای بهتر است. آموزش همچنین یک حق اساسی بشری است.»

او از همه کشورها خواست حق کودکان برای آموزش را تضمین کرده و از مدارس و مؤسسات آموزشی حفاظت کنند.

دبیرکل سازمان ملل همچنین از طرف‌های درگیر در منازعات خواست حملات علیه مراکز آموزشی را متوقف و از وقوع آن جلوگیری کنند، به قوانین بین‌المللی پایبند باشند و عاملان این حملات را پاسخگو قرار دهند.

گوترش از کشورها خواست در بخش آموزش سرمایه‌گذاری کنند، اعلامیه مدارس امن را تأیید و عملی کنند و از ائتلاف جهانی برای حفاظت از آموزش در برابر حملات حمایت کنند.

رئیس سازمان ملل بر ضرورت حفاظت از نظام‌های آموزشی، چه به‌صورت حضوری و چه آنلاین، تأکید کرد؛ به‌ویژه از دختران و کودکانی که در شرایط آسیب‌پذیر قرار دارند. او همچنین خواستار بازگشت امن کودکان و جوانانی شد که با نیروها و گروه‌های مسلح ارتباط داشته‌اند، به مدارس و جوامع‌شان شد.

او گفت سازمان ملل متحد برای کمک به کشورها در تقویت حفاظت از آموزش، ابزارها و حمایت‌های لازم را فراهم می‌کند که از جمله شامل رهنمودهای عملی و کمک‌های سیاست‌گذاری از سوی یونسکو است.

گوترش گفت: «بیایید با هم امنیت کودکان را در هنگام آموزش تضمین کنیم تا آنان بتوانند آینده صلح‌آمیزی را که شایسته آن هستند، بسازند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!