Connect with us

رویداد های اخیر

معاون سرمنشی سازمان ملل در پی ممنوعیت فعالیت زنان در انجوها به افغانستان می‌آید

منتشر شده

در

مارتین گریفیتس معاون سرمنشی سازمان ملل در امور بشردوستانه، برای گفتگو با مقام‌های امارت اسلامی افغانستان در پی ممنوعیت کار زنان در انجوها به افغانستان سفر می‌کند.

یک مقام ارشد سازمان ملل روز پنج‌شنبه (۸جدی) اعلام کرد که مارتین گریفیتس، در هفته‌های آینده به افغانستان سفر خواهد کرد تا با مقام‌های بلند رتبه امارت اسلامی افغانستان در خصوص ممنوعیت کار زنان در انجوها گفتگو کند.

رامیز الاکبروف، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان، به خبرنگاران گفت:«ما از اینکه تصمیم طالبان (امارت اسلامی افغانستان) بر کمک‌رسانی‌های سازمان ملل تاثیر گذاشته است متاسف هستیم.»

وی تصریح کرد که نیازهای بشردوستانه در افغانستان بسیار زیاد بوده و سازمان ملل متعهد به ماندن در این کشور و ارائه کمک است.

این مقام سازمان ملل گفت که سازمان ملل فعالانه در تلاش است تا ممنوعیت کار زنان کمک رسان در افغانستان را لغو کند.

اخیرا سر وزیر وزارت تحصیلات عالی افغانستان با نشر خبرنامه‌ای از تعلیق تعلیم دختران در پوهنتون‌ها خبر داد؛ خبری که واکنش گسترده جامعه جهانی را بدنبال داشت.

مولوی ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی در گفت‌وگویی با تلویزیون ملی، به چهار دلیل مسدود شدن پوهنتون‌ها به روی دختران اشاره کرده است: «رفت‌وآمد دختران از راه‌های دور به پوهنتون‌ها بدون محرم، یکی از دلایل مسدود شدن پوهنتون‌ها به روی دختران اعلام شده است.

به گفته این مقام امارت اسلامی، عدم رعایت حجاب از سوی محصلین دختر، ادامه‌ اختلاط میان محصلین دختر و پسر در برخی پوهنتون‌ها و حضور دختران در لیلیه‌ها، سه دلیل دیگر برای تعلیق تعلیم دختران در پوهنتون‌ها است.

در پی واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به این تصمیم، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان با تاکید بر اینکه این کشور در بخش‌های مختلف به کدرهای متعهد نیاز دارد، گفت که امارت اسلامی مخالف تعلیم زنان نیست و تلاش می کند که تاخیر به وجود آمده به زودی خاتمه یابد.

امارت اسلامی افغانستان پس از آن نیز، به سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را تا اطلاع ثانوی از آمدن سر کار منع کنند.

وزارت اقتصاد در نامه‌ای رسمی هشدار داد که مجوزهای کاری سازمان‌هایی که این فرمان را اجرا نکنند، لغو خواهد شد.

رویداد های اخیر

والی بدخشان می‌گوید که در یک سال اخیر صدها کیلومتر سرک ترمیم و هموار کاری شده است

Published

on

والی بدخشان می‌گوید که در یک سال اخیر صدها کیلومتر سرک در این ولایت ترمیم وهموار کاری شده و کار سرک وصل کننده بدخشان با پنجشیر، ایجاد سرک حلقوی بدخشان، وسعت بخشیدن سرک ولسوالی های پنجگانه دروازها نیز جریان دارد.

بدخشان از ولایت‌های کوهستانی است که خرابی سرک‌ها همواره از مردم این ولایت قربانی گرفته است.

محمد ایوب خالد، والی بدخشان می‌گوید: «سرک بین ولسوالی‌های داریم و ارگو ترمیم، هموار و جغل اندازی شده است. به همین ترتیب، به همکاری وزارت فواید عامه سرک میان ارگو و فیض آباد را هموار و جغل اندازی کردیم.»

آقای خالد می افزاید که ایجاد سرک حلقوی بدخشان در ولسوالی‌های سرحدی، قیرریزی سرک پامیر تا سرحد چین و همچنان باز کردن سرک ولسوالی خواهان با درواز را که از چند ماه به اینسو بسته است، آغاز کرده اند.

او می‌گوید: «بیش از دو و نیم ماه است که انفجار در کوه ها شروع شده است. سرک تا حد زیادی فراخ شده است. سرک حلقوی در بدخشان بسیار مهم است و کار آن شروع شده است. به همین ترتیب، کران و منجان که بدخشان را با پنجشیر وصل می‌کند، در مورد آن پیشنهاد داده ایم و منظور شده است.»

باشندگان منطقه دروازها می‌گویند که مسیر ولسوالی های آنان از چند ماه به اینسو بسته است که مشکلات جدی را برای آنان به بار آورده است. آنان از حکومت می‌خواهند که به مشکل خرابی سرک‌ پیش از رسیدن زمستان در مناطق دوردست این ولایت رسیدگی کنند.

احمد نبیل قاضی زاده، باشنده بدخشان می‌گوید: «پیش از اینکه فصل سرما فرا برسد، باید سرک‌هایی که ولسوالی‌ها و قریه‌ها را با هم وصل می‌کند، بازسازی شود.»

به گفته والی بدخشان، ساخت و ترمیم صدها کیلومتر سرک در یک سال اخیر در هماهنگی با وزارت‌های انکشاف دهات، فواید عامه و وزارت دفاع ملی تکمیل شده و برنامه دارند مشکلات خرابی سرک‌ها را در هماهنگی وزارت های مربوطه رفع نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی امسال در رتبه ۱۱۶ قرار گرفت

این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.

Published

on

افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی ۲۰۲۴ در بین ۱۲۷ کشور جهان، در جایگاه ۱۱۶ قرار گرفته و سطح گرسنگی در این کشور «جدی» گفته شده است.

بر اساس تازه ترین گزارش شاخص جهانی گرسنگی، افغانستان در این شاخص امسال ۳۰.۸ امتیاز کسب کرده است.

این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.

نمرات در شاخص جهانی گرسنگی بر اساس چهار عامل تعیین می‌شود، از قبیل سوء تغذیه افراد و کوتاه‌قدی، لاغری و مرگ و میر در میان کودکان.

هرچه یک کشور در شاخص جهانی گرسنگی نمره کمتری کسب کند، میزان گرسنگی در آن کشور کمتر است.

بر اساس گزارش شاخص جهانی گرسنگی، ۳۰.۴ درصد نفوس افغانستان دچار سوءتغذیه، ۴۴.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال کوتاه قد، ۳.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال لاغر اند و ۵.۸ درصد از کودکان قبل از پنج سالگی جان خود را از دست می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی در نشست شانگهای دعوت نشده است

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.

Published

on

ورود اعضای سازمان همکاری شانگهای به شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان آغاز شده و قرار است که نشست دو روزه این سازمان، سه شنبه (۱۵ اکتوبر) برگزار شود.

امارت اسلامی در این نشست دعوت نشده اند، اما در کنار کشورهای عضو از منگولیا که عضو ناظر این سازمان است دعوت شده و از ترکمنستان خواسته شده تا به حیث نماینده خاص در آن شرکت کند.

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.

رسانه‌های پاکستانی از قول این منابع گفته اند که عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای چند هفته پس از پانزدهم اگست سال ۲۰۲۱ میلادی که امارت اسلامی دوباره بر افغانستان تسلط یافت، غیر فعال شده است.

افغانستان در ماه جون سال ۲۰۱۲ میلادی به حیث عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شد.

سازمان همکاری های شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط چین، روسیه و چهار کشور آسیای میانه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجکستان و ازبکستان تاسیس شد. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ میلادی به این سازمان پیوستند، در آن زمان گزارش هایی وجود داشت که ممکن است ایران و افغانستان نیز به زودی عضو این سازمان شوند، ایران در سال گذشته به عضویت این سازمان پیوست.

امارت اسلامی تا هنوز در مورد عدم اشتراک در نشست سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد چیزی نگفته، اما در دو نشست اخیر این سازمان نیز از نمایندگان طالبان دعوت نشده بود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!