Connect with us

رویداد های اخیر

معاون سرمنشی سازمان ملل در پی ممنوعیت فعالیت زنان در انجوها به افغانستان می‌آید

منتشر شده

در

مارتین گریفیتس معاون سرمنشی سازمان ملل در امور بشردوستانه، برای گفتگو با مقام‌های امارت اسلامی افغانستان در پی ممنوعیت کار زنان در انجوها به افغانستان سفر می‌کند.

یک مقام ارشد سازمان ملل روز پنج‌شنبه (۸جدی) اعلام کرد که مارتین گریفیتس، در هفته‌های آینده به افغانستان سفر خواهد کرد تا با مقام‌های بلند رتبه امارت اسلامی افغانستان در خصوص ممنوعیت کار زنان در انجوها گفتگو کند.

رامیز الاکبروف، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان، به خبرنگاران گفت:«ما از اینکه تصمیم طالبان (امارت اسلامی افغانستان) بر کمک‌رسانی‌های سازمان ملل تاثیر گذاشته است متاسف هستیم.»

وی تصریح کرد که نیازهای بشردوستانه در افغانستان بسیار زیاد بوده و سازمان ملل متعهد به ماندن در این کشور و ارائه کمک است.

این مقام سازمان ملل گفت که سازمان ملل فعالانه در تلاش است تا ممنوعیت کار زنان کمک رسان در افغانستان را لغو کند.

اخیرا سر وزیر وزارت تحصیلات عالی افغانستان با نشر خبرنامه‌ای از تعلیق تعلیم دختران در پوهنتون‌ها خبر داد؛ خبری که واکنش گسترده جامعه جهانی را بدنبال داشت.

مولوی ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی در گفت‌وگویی با تلویزیون ملی، به چهار دلیل مسدود شدن پوهنتون‌ها به روی دختران اشاره کرده است: «رفت‌وآمد دختران از راه‌های دور به پوهنتون‌ها بدون محرم، یکی از دلایل مسدود شدن پوهنتون‌ها به روی دختران اعلام شده است.

به گفته این مقام امارت اسلامی، عدم رعایت حجاب از سوی محصلین دختر، ادامه‌ اختلاط میان محصلین دختر و پسر در برخی پوهنتون‌ها و حضور دختران در لیلیه‌ها، سه دلیل دیگر برای تعلیق تعلیم دختران در پوهنتون‌ها است.

در پی واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به این تصمیم، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان با تاکید بر اینکه این کشور در بخش‌های مختلف به کدرهای متعهد نیاز دارد، گفت که امارت اسلامی مخالف تعلیم زنان نیست و تلاش می کند که تاخیر به وجود آمده به زودی خاتمه یابد.

امارت اسلامی افغانستان پس از آن نیز، به سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را تا اطلاع ثانوی از آمدن سر کار منع کنند.

وزارت اقتصاد در نامه‌ای رسمی هشدار داد که مجوزهای کاری سازمان‌هایی که این فرمان را اجرا نکنند، لغو خواهد شد.

رویداد های اخیر

احمد الشرع: اکثریت کشته‌شدگان جنگ افغانستان و عراق بی‌گناه بودند، نه تروریست

Published

on

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، از جنگ امریکا در افغانستان و عراق انتقاد کرده و گفته است که اکثریت قربانیان این جنگ‌ها افراد بی‌گناه بودند، نه تروریست.

الشرع روز شنبه در نشست دوحه به سی‌ان‌ان گفت: «ما دیدیم در هر جنگی در منطقه—چه در عراق و چه در افغانستان—بیشتر کشته‌شدگان غیرنظامی بوده‌اند، اما بسیاری از آنان به عنوان تروریست معرفی شده‌اند. قاتلان کسانی هستند که دیگران را تروریست می‌نامند.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سوریه اشاره کرد و مدعی شد که رژیم اسد طی ۱۴ سال بیش از یک میلیون نفر را کشته و حدود ۲۵۰ هزار نفر همچنان مفقودالاثر هستند. الشرع افزود که پیامدهای این بحران باعث آوارگی بیش از ۱۴ میلیون شهروند سوریه شده است.

به گفته او، تجربه‌ دشوار جنگ‌های منطقه طی ۲۵ سال گذشته باعث شده که «مردم امروز بهتر بفهمند معنای واقعی واژه تروریست چیست و چه کسی شایسته این برچسب است.»

این در حالیست که نیروهای کشورهای غربی برای ۲۰ سال در افغانستان تحت شعار مبارزه با تروریزم جنگیدند که در آن ده‌ها هزار غیرنظامی کشته شدند.

از سویی هم، با گذشت چهار سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی، جامعه جهانی همچنان نسبت به تهدید های تروریستی از خاک افغانستان ابراز نگرانی می‌کنند؛ در حالی که امارت اسلامی می‌گوید از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: زنان افغان در برابر خشونت و بی‌جاشدگی نیازمند حمایت فوری‌اند

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

Published

on

در یک پیام تازه، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان هشدار داده است که زنان افغان در جریان مهاجرت، بی‌جاشدگی داخلی و روند بازگشت، با آسیب‌پذیری بیشتر روبه‌رو هستند.

اتحادیه اروپا با نقل از کمپاین ۱۶ روز مبارزه با خشونت علیه زنان تأکید کرده است که:«پایان‌دادن به خشونت، حفظ کرامت و حمایت از زنان در زمان بحران در اولویت ما قرار دارد و نیازهای آسیب‌پذیرترین زنان را در محور کمک‌ها قرار می‌دهیم.»

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین باره چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سه ماه پس از ممنوعیت؛ حضور زنان افغان در دفاتر ملل متحد همچنان مسدود است

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد.

Published

on

سه ماه از وضع ممنوعیت سراسری از سوی مقام‌های امارت اسلامی می‌گذرد و زنان کارمند و قراردادی سازمان ملل متحد هنوز اجازه ورود به دفاتر این نهاد در سراسر افغانستان را ندارند. این محدودیت، به گفته سازمان ملل، ارائه خدمات حیاتی بشردوستانه به میلیون‌ها شهروند نیازمند را با خطر جدی مواجه کرده است.

با وجود ممنوعیت حضور در دفاتر، زنان کارمند افغان همچنان از طریق کار از راه دور و فعالیت در سطح جوامع محلی، خدمات حیاتی را ارائه می‌کنند. آنان به خانواده‌های آسیب‌دیده از زلزله‌های اخیر در شرق و شمال کشور کمک رسانده‌اند، به هزاران عودت‌کننده از پاکستان و ایران حمایت کرده و خدمات ضروری مانند غذا، آب پاک، مراقبت‌های صحی، سرپناه، معیشت و برنامه‌های مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تأمین کرده‌اند.

سازمان ملل هشدار می‌دهد که ادامه این محدودیت‌ها، تهدیدی جدی برای زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است. در اعلامیه این نهاد آمده است: «زنان افغان بخش جدایی‌ناپذیر کار سازمان ملل در افغانستان هستند. حضور آنان برای رسیدن به زنان و دختران افغان و ارائه کمک‌های مطابق با فرهنگ و نیازهای آنان حیاتی است. کمک باید توسط زنان، به زنان ارائه شود.»

سازمان ملل بار دیگر مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده و آن را نقض اصول بنیادین این سازمان در زمینه حقوق بشر و برابری دانسته است. این نهاد تأکید کرده است که محدودیت‌ها توانایی سازمان ملل در انجام مأموریت‌هایش در افغانستان را تضعیف می‌کند.

در واکنش به محدودیت‌ها، نهادهای وابسته به سازمان ملل تغییرات موقت عملیاتی را به اجرا گذاشته و همچنان در حال بررسی راه‌های ممکن برای ادامۀ فعالیت‌های بشردوستانه اصول‌محور خود هستند.

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد؛ اقدامی که برای رسیدن به زنان و دختران نیازمند در سراسر کشور ضروری است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین مورد چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!