رویداد های اخیر
ملا برادر با سرمایهگذاران افغان در ایران دیدار نمود و از آنها خواست به کشور برگردند
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء طی سفر خود به ایران در کنفرانسی که از سوی سرمایه گذاران افغان مقیم ایران برگزار شده بود، اشتراک و سخنرانی نمود.
ملا برادر حین سخنان خود گفت، در بیست سال گذشته امنیت، سر و مال افغانها به ویژه تجاران و سرمایه گذاران ملی امن نبود، اما خوشبختانه با آمدن امارت اسلامی امنیت برقرار گردیده و اکنون در فضای مصؤن به فعالیت های خود ادامه میدهند.
به گفته محترم ملا برادر وضعیت اقتصادی کشور که با رویکار آمدن امارت اسلامی با چالش جدی مواجه بود، اکنون در جهت ثبات قدم برداشته است، امور بازسازی زیربناها آغاز گردیده، صادرات توسعه یافته، جهت سرمایه گذاری آسان و مثمر سیستم از فساد و بیروکراسی پاک گردیده و در کشور زمینه خوبی سرمایه گذاری مساعد گردیده است.
معاون اقتصادی ریاست الوزراء در کنفرانسی که از سوی سرمایه گذاران افغان مقیم ایران ترتیب گردیده بود، گفت که اکنون برق مورد نیاز برای صنعت در افغانستان فراهم شده و تلاش برای وسعت هرچه بیشتر تولید برق و تکمیل پروژههای ناتکمیل آن ادامه دارد.
همچنان به گفته وی، پارکهای صنعتی توسعه یافته، مالیات بر مواد خام کاهش داده شده و بازسازی شاهراهها به منظور توسعه تجارت آغاز شده است که نمونهای بارز آن بازسازی شاهراه های کابل – کندهار و سالنگها و احداث سایر پروژههای مربوط به شبکه خط آهن میباشد.
وی دراین باره گفت: «با بازسازی این راهها تجارت رشد میکند و تسهیلات زیادی در انتقال و ترانزیت اموال از آسیای مرکزی به آسیای جنوبی فراهم میشود.»
ملا برادر همچنان گفته است که به منظور حمایت از تولیدات داخلی، مالیات بر آن وارداتی بلند رفته که ما در داخل کشور تولید آن را داریم و نمایشگاهها در داخل و خارج از کشور راه اندازی گردیده است.
معاون اقتصادی ریاست الوزراء در جریان سخنان خود گفت که با آمدن امنیت در افغانستان، نه تنها افغانها، بلکه برای سرمایهگذاران خارجی نیز زمینه سرمایهگذاری فراهم شده است که نمونه بارز آن مشارکت سرمایه گذاران افغان با سرمایه گذاران ترکی، ایرانی، عربی، بریتانوی و سایر شرکت ها در جهت بدست آوردن قرارداد های استخراج معادن مختلف و سرمایه گذاری میباشد.
ملا برادر افزود: «برای اینکه سرمایه گذاران در ادارات حکومتی سرگردان نشوند و با بیروکراسی اداری مواجه نشوند، کمیتهای قوی متشکل از تمامی وزارتخانهها و ادارات زیر چتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء ایجاد شده است تا در زمان واحد در همه ادارهها به امور سرمایه گذاری رسیدهگی صورت گیرد و به سرعت کارهای آنها پیش برود.»
وی میگوید با روی کار آمدن امارت اسلامی، اقدامات جدی جهت مقابله با تهدیدات امنیتی، فساد، کشت مواد مخدر و قاچاق آن در کشور صورت گرفته و به جای کشت خشخاش، کشت گندم، پنبه و سایر محصولات زراعتی در اولویت قرار داده شده است.
ملا برادر گفت: «سرمایه گذاری در عرصه مواد اولیه خوراکی، تولید ادویه با کیفیت، انرژی، معادن، زراعت، ترانسپورت، زیربناها، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، صحت و سایر بخشها نیاز این کشور است که برادران ثروتمند ما باید به آن اولویت دهند.
معاون اقتصادی ریاست الوزراء افزود که افغانستان خانهای همه افغانها فارغ از تعصبات قومی، سمتی و زبانی است و همه مسئولیت آبادی آن را دارند، «بیایید این خانه را مشترکاً آباد نماییم و مردم را از این حالت ناگوار و از احتیاج بیگانه گان نجات دهیم.»
ملا برادر افزود: «از تمامی کادرها، تجار ملی، صنعتکاران و سرمایه گذاران افغان مقیم ایران و سایر نقاط جهان میخواهم که بیایند و در بخشهای مختلف کشور خود مانند معادن، زراعت، تولید برق، اعمار بندها، ترانسپورت، صنعت و سایر بخش های مشابه، سرمایه گذاری نمایند و با هموطنان خود یک جا برای آبادی کشور شان کار نمایند. ما کشور خود را خود ما میسازیم و این جای شکر است که خداوند کشوری غنی در سطح منطقه به ما داده است.»
وی بار دیگر از سرمایه گذاران مقیم ایران و سرمایه گذاران افغان مقیم سایر کشورهای جهان خواست تا بیایند و در کشور خود سرمایه گذاری کنند.
وی گفت: «شما در آغوش این کشور بزرگ شده اید، از آب پاک و هوای گوارای آن استفاده نموده اید، اکنون این سرزمین بالای شما حق دارد، بعد از ۴۰ سال سختی و جنگ از فرصت به وجود آمده از ثروت تان برای آبادی وطن تان استفاده کنید.»
معاون اقتصادی ریاست الوزراء در پایان این نشست گفت که عزت و سربلندی در خانه خود میباشد.
وی دراین باره گفت: «ما و شما همه شاهد هستیم که امروز بر سر پناهجویان افغان در پاکستان چه میگذرد، انسان همیشه بیرون از خانه بیگانه میباشد، بهتر است که با خانواده و فرزندان خود با عزت به کشور خود بیایند.امارت اسلامی و تمامی افغانها به آن عده از هموطنان ما که روزهای سخت مهاجرت، مسافری و دوری را گذشتانده اند خوش آمدید میگویند و تاحد توان از آنها حمایت میکنند.»
درهمین حال، ملا عبدالغنی برادر در جریان سفرش به ایران از نمایشگاه تکنالوژی و تخنیک ایران دیدن نمود.
در این نمایشگاه علاوه از معاون اقتصادی ریاست الوزراء، روحالله دهقانی فیروز آبادی، معاون رئیس جمهور ایران در بخش تکنالوژی و تخنیک و برخی مسؤلین دیگر دو طرف نیز اشتراک داشتند.
دراین نمایشگاه ملا برادر گفت که ایران همسایه خوب افغانستان بوده و در طول تاریخ در بخشهای مختلف با افغانها همکاری نموده است.
به گفته وی ایران در شرایط دشوار در کنار سایر عرصهها در بخش تکنالوژی پیشرفت زیادی نموده و «ما از جمهوری اسلامی ایران میخواهیم که در زمینه تکنالوژی و تخنیک برای محصلین و متعلمین افغان فرصتهای آموزشی را فراهم سازد تا ما در این عرصه مشکلات موجوده را حل نمائیم.»
به گفته معاون اقتصادی ریاست الوزراء، افغانستان ظرفیت و امکانات خوبی داخلی برای آموزش تخنیکی داشت، اما متأسفانه جنگ چهل ساله این فرصت را در پهلوی سایر عرصهها از افغانها گرفت.
وی افزود که اکنون در افغانستان زمینه خوبی آموزش فراهم گردیده است و مسؤلین امارت اسلامی تلاش می کنند تا در کنار سایر بخشها زمینه پیشرفت تحصیل را در بخش تکنالوژی و تخنیک نیز برای جوانان افغان مساعد کند.
حین بازدید از این نمایشگاه فيروز آبادی، معاون رییس جمهور ایران در بخش تکنالوژی و تخنیک به ملا عبدالغنی برادر اطمینان داد که ایران به افغانستان در بخش تکنالوژی و تخنیک آماده همکاری کامل میباشد.
رویداد های اخیر
حنفی خطاب به تاجران افغان مقیم ازبکستان: در آبادی و توسعه کشور سهیم شوید
عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار با شماری از تاجران و افغانهای مقيم ازبیکستان خطاب به آنان گفته است که از فرصتهای ایجاد شده در افغانستان استفاده کرده و با سرمایهگذاری در بخشهای مختلف مانند استخراج معادن، انرژی، زراعت و ایجاد کارخانههای تولیدی در آبادی و توسعه کشور سهیم شوند.
ارگ نوشته که این دیدار روز گذشته (۱۱ قوس) در سفارت امارت اسلامی افغانستان در تاشکند انجام شده است.
در این دیدار، آقای حنفی افزوده که افغانستان خانه مشترک همه افغانها است و همه حق دارند در صلح و امنيت در کشور زندگی کنند.
او تصرح نموده که با صدور فرمان عفوعمومی، مشکل امنیتی و سیاسی برای هیچ فردی در داخل کشور وجود ندارد و امنیت «به صورت کامل» تأمین است.
وی علاوه کرده که امارت اسلامی فرصتها و تسهیلات لازم را در عرصههای مختلف تجارتی و سرمایهگذاری در کشور فراهم نموده است.
در همین حال، تاجران افغان مقیم تاشکند گفتند که مسوولان امارت اسلامی همواره نظریات، پیشنهادات و مشکلات آنان را استماع نموده و برای حل آن همکاری مینمایند.
آنان نیز خواهان ایجاد سهولت در زمینههای مختلف از جمله تسهیل در امور تجارتی میان دو کشور شدند.
رویداد های اخیر
تاکید سرپرست وزارت معادن بر جلوگیری از استخراج غیر قانونی معادن در افغانستان
هدایت الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم در سفری به بدخشان و دیدار با فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح و معاون والی بدخشان بر جلوگیری از قاچاق و استخراج غیرقانونی معادن تاکید کرده و از مسوولان محلی خواست تا در این راستا همکاری کنند.
وزارت معادن و پترولیم در خبرنامهای گفته است که بدری، در نشستی با مسوولان شرکتها و مردم محل در ولسوالی شهر بزرگ گفت که به معدنکاری غیرقانونی اجازه داده نمیشود و تمام شرکتها مکلف اند بر بنیاد قانون قرارداد ببندند.
او گفته که وزارت معادن و پترولیم طرزالعمل جامع برای زرشویی و معدنکاری حرفهای تهیه کرده و معدنکاران میتوانند جوازهای شان را از ریاست معادن و پترولیم بدخشان بدست بیاورند و طبق قانون فعالیت کنند.
سرپرست وزارت معادن تأکید کرد که برای هیچکس به هیچ صورت اجازه استخراج غیر قانونی داده نمیشود و با متخالفین برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
رویداد های اخیر
ایران تلاشها برای تشدید امنیت در امتداد مرز با افغانستان و پاکستان را افزایش میدهد
عملیات امنیتی مرزی ایران در امتداد مرز مشترک با افغانستان و پاکستان با تکمیل ۶۵ کیلومتر دیوار سرحدی تشدید شده است.
به گزارش رسانههای ایرانی، طرح تهران برای انسداد مرز شرقی در نهایت شامل دیواری به طول ۳۰۰ کیلومتر همراه با استفاده از فناوری پیشرفته و مانورهای نظامی دقیق خواهد بود.
رسانههای دولتی ایران به نقل از مقامهای اردوی این کشور همچنان گزارش دادهاند که تهران تمرینات ویژه نظامی را در سرحد با افغانستان راه اندازی کرده است.
در گزارش آمده است که عملیاتهای ایران در مرز مشترک با افغانستان با هماهنگی و همکاری نزدیک همسایههای ایران از جمله دولت سرپرست افغانستان انجام میشود.
این رزمایش نزدیک دیوار مرزی ایران و افغانستان در خراسان رضوی برگزار شده است.
در همین حال، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان در نشست کابینه این کشور مدعی شده که به کمک اردو جلو قاچاق کالای پاکستان به افغانستان را گرفته اند.
آقای شریف بیان نموده است: «پیش از این کالای پاکستانی به صورت گسترده به افغانستان قاچاق میشد، اما اکنون به کمک اردو، جلو آن گرفته شده و به صفر رسیده است.»
گفتنی است که افغانستان با داشتن طولانیترین سرحد با پاکستان از مقاصد عمده کالاهای تجارتی پاکستان است، اما به دلیل تنشهای سرحدی و دلایل سیاسی گذرگاهها هرازگاهی بسته میشوند.
-
تجارت3 روز ago
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آشفته از افغانستان ناشی از عدم هماهنگی امریکا بود
-
جهان5 روز ago
دیدار دیپلوماتهای ایرانی و اروپایی در آستانه بازگشت ترمپ به قصر سفید
-
اخبار ساحوی3 روز ago
گاتم ادانی میلیاردر هندی اتهام فساد و طرح پرداخت رشوه از سوی مقامات امریکا را رد کرد
-
جهان4 روز ago
مخالفان حکومت بشار الأسد میگویند به مرکز شهر حلب رسیدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض میگیرند
-
جهان2 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
-
اخبار ساحوی2 روز ago
تلفات درگیریهای فرقهای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید