Connect with us

رویداد های اخیر

ملا برادر با سرمایه‌گذاران افغان در ایران دیدار نمود و از آنها خواست به کشور برگردند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء طی سفر خود به ایران در کنفرانسی که از سوی سرمایه گذاران افغان مقیم ایران برگزار شده بود، اشتراک و سخنرانی نمود.

ملا برادر حین سخنان خود گفت، در بیست سال گذشته امنیت، سر و مال افغان‌ها به ویژه تجاران و سرمایه گذاران ملی امن نبود، اما خوشبختانه با آمدن امارت اسلامی امنیت برقرار گردیده و اکنون در فضای مصؤن به فعالیت های خود ادامه میدهند.

به گفته محترم ملا برادر وضعیت اقتصادی کشور که با رویکار آمدن امارت اسلامی با چالش جدی مواجه بود، اکنون در جهت ثبات قدم برداشته است، امور بازسازی زیربناها آغاز گردیده، صادرات توسعه یافته، جهت سرمایه گذاری آسان و مثمر سیستم از فساد و بیروکراسی پاک گردیده و در کشور زمینه خوبی سرمایه گذاری مساعد گردیده است.

معاون اقتصادی ریاست الوزراء در کنفرانسی که از سوی سرمایه گذاران افغان مقیم ایران ترتیب گردیده بود، گفت که اکنون برق مورد نیاز برای صنعت در افغانستان فراهم شده و تلاش برای وسعت هرچه بیشتر تولید برق و تکمیل پروژه‌های ناتکمیل آن ادامه دارد.

همچنان به گفته وی، پارک‌های صنعتی توسعه یافته، مالیات بر مواد خام کاهش داده شده و بازسازی شاهراه‌ها به منظور توسعه تجارت آغاز شده است که نمونه‌ای بارز آن بازسازی شاهراه های کابل – کندهار و سالنگ‌ها و احداث سایر پروژه‌های مربوط به شبکه خط آهن می‌باشد.

وی دراین باره گفت: «با بازسازی این راه‌ها تجارت رشد می‌کند و تسهیلات زیادی در انتقال و ترانزیت اموال از آسیای مرکزی به آسیای جنوبی فراهم می‌شود.»

ملا برادر همچنان گفته است که به منظور حمایت از تولیدات داخلی، مالیات بر آن وارداتی بلند رفته که ما در داخل کشور تولید آن را داریم و نمایشگاه‌ها در داخل و خارج از کشور راه اندازی گردیده است.

معاون اقتصادی ریاست الوزراء در جریان سخنان خود گفت که با آمدن امنیت در افغانستان، نه تنها افغان‌ها، بلکه برای سرمایه‌گذاران خارجی نیز زمینه سرمایه‌گذاری فراهم شده است که نمونه بارز آن مشارکت سرمایه گذاران افغان با سرمایه گذاران ترکی، ایرانی، عربی، بریتانوی و سایر شرکت ها در جهت بدست آوردن قرارداد های استخراج معادن مختلف و سرمایه گذاری می‌باشد.

ملا برادر افزود: «برای اینکه سرمایه گذاران در ادارات حکومتی سرگردان نشوند و با بیروکراسی اداری مواجه نشوند، کمیته‌ای قوی متشکل از تمامی وزارتخانه‌ها و ادارات زیر چتر معاونیت اقتصادی  ریاست الوزراء ایجاد شده است تا در زمان واحد در همه اداره‌ها به امور سرمایه گذاری رسیده‌گی صورت گیرد و به سرعت کارهای آنها پیش برود.»

وی می‌گوید با روی کار آمدن امارت اسلامی، اقدامات جدی جهت مقابله با تهدیدات امنیتی، فساد، کشت مواد مخدر و قاچاق آن در کشور صورت گرفته و به جای کشت خشخاش، کشت گندم، پنبه و سایر محصولات زراعتی در اولویت قرار داده شده است.

ملا برادر گفت: «سرمایه گذاری در عرصه مواد اولیه خوراکی، تولید ادویه با کیفیت، انرژی، معادن، زراعت، ترانسپورت، زیربنا‌ها، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، صحت و سایر بخش‌ها نیاز این کشور است که برادران ثروتمند ما باید به آن اولویت دهند.

معاون اقتصادی ریاست الوزراء افزود که افغانستان خانه‌ای همه افغان‌ها فارغ از تعصبات قومی، سمتی و زبانی است و همه مسئولیت آبادی آن را دارند، «بیایید این خانه را مشترکاً آباد نماییم و مردم را از این حالت ناگوار و از احتیاج بیگانه گان نجات دهیم.»

ملا برادر افزود: «از تمامی کادرها، تجار ملی، صنعتکاران و سرمایه گذاران افغان مقیم ایران و سایر نقاط جهان می‌خواهم که بیایند و در بخش‌های مختلف کشور خود مانند معادن، زراعت، تولید برق، اعمار بندها، ترانسپورت، صنعت و سایر بخش های مشابه، سرمایه گذاری نمایند و با هموطنان خود یک جا برای آبادی کشور شان کار نمایند. ما کشور خود را  خود ما می‌سازیم و این جای شکر است که خداوند کشوری غنی در سطح منطقه به ما داده است.»

وی بار دیگر از سرمایه گذاران مقیم ایران و سرمایه گذاران افغان مقیم سایر کشورهای جهان خواست تا بیایند و در کشور خود سرمایه گذاری کنند.

وی گفت: «شما در آغوش این کشور بزرگ شده اید، از آب پاک و هوای گوارای آن استفاده نموده اید، اکنون این سرزمین بالای شما حق دارد، بعد از ۴۰ سال سختی و جنگ از فرصت به وجود آمده از ثروت تان برای آبادی وطن تان استفاده کنید.»

معاون اقتصادی ریاست الوزراء در پایان این نشست گفت که عزت  و سربلندی در خانه خود می‌باشد.

وی دراین باره گفت: «ما و شما همه شاهد هستیم که امروز بر سر پناهجویان افغان در پاکستان چه می‌گذرد، انسان همیشه بیرون از خانه بیگانه می‌باشد، بهتر است که با خانواده و فرزندان خود با عزت به کشور خود بیایند.امارت اسلامی و تمامی افغانها به آن عده از هموطنان ما که روزهای سخت مهاجرت، مسافری و دوری را گذشتانده اند خوش آمدید می‌گویند و تاحد توان از آنها حمایت می‌کنند.»

درهمین حال، ملا عبدالغنی برادر در جریان سفرش به ایران از نمایشگاه تکنالوژی و تخنیک ایران دیدن نمود.

در این نمایشگاه علاوه از معاون اقتصادی ریاست الوزراء، روح‌‌الله دهقانی فیروز آبادی، معاون رئیس جمهور ایران در بخش تکنالوژی و تخنیک و برخی مسؤلین دیگر دو طرف نیز اشتراک داشتند.

دراین نمایشگاه ملا برادر گفت که ایران همسایه خوب افغانستان بوده و در طول تاریخ در بخش‌های مختلف با افغان‌ها همکاری نموده است.

به گفته وی ایران در شرایط دشوار در کنار سایر عرصه‌ها در بخش تکنالوژی  پیشرفت زیادی نموده و «ما از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم که در زمینه تکنالوژی و تخنیک برای محصلین و متعلمین افغان فرصت‌های آموزشی را فراهم سازد تا ما در این عرصه مشکلات موجوده را حل نمائیم.»

به گفته معاون اقتصادی ریاست الوزراء، افغانستان ظرفیت و امکانات خوبی داخلی برای آموزش تخنیکی داشت، اما متأسفانه جنگ چهل ساله این فرصت را در پهلوی سایر عرصه‌ها از افغان‌ها گرفت.

وی افزود که اکنون در افغانستان زمینه خوبی آموزش فراهم گردیده است و مسؤلین امارت اسلامی تلاش می کنند تا در کنار سایر بخش‌ها زمینه پیشرفت تحصیل را در بخش تکنالوژی و تخنیک نیز برای جوانان افغان مساعد کند.

حین بازدید از این نمایشگاه فيروز آبادی، معاون رییس جمهور ایران در بخش تکنالوژی و تخنیک به ملا عبدالغنی برادر اطمینان داد که ایران به افغانستان در بخش تکنالوژی و تخنیک آماده همکاری کامل می‌باشد.

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: چین می‌خواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایه‌گذاری کند

Published

on

(Last Updated On: )

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با یک هیأت و نمایند‌گان سکتور خصوصی چین در کابل در مورد گسترش همکاری‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش‌های زراعت، مالداری، آبیاری و شریک‌سازی تجارب چین با افغانستان گفتگو کرده است.

وزارت زراعت از این دیدار امروز (سه‌شنبه) خبر داده و گفته است که این هیأت چینی بر علاقه‌مندی بخش خصوصی بیجینگ به سرمایه‌گذاری در سکتور زراعت و مالداری افغانستان تأکید کرده و از آمادگی‌ها برای آغاز عملی پروژه‌ها پس از فراهم‌سازی سهولت‌هایی از جمله اجاره زمین، اطمینان داده‌ است.

این هیأت چینی همچنان با نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفتگو کرده است. در این دیدار، آقای عزیزی گفت که آنان تمامی سهولت‌ها را برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم می‌کنند.

گفتنی است که طی سه سال گذشته، اکثریت شرکت‌های چینی علاقه‌مندی شان‌را برای سرمایه‌گذاری روی معادن کشور ابراز کرده‌اند.

با این حال، این نخستین بار است که سرمایه‌گذاران چینی می‌خواهند در بخش زراعت در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان محصولات خود را در مجمع کازان در روسیه به نمایش می‌گذارد

Published

on

(Last Updated On: )

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که در شانزدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» که از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود، بخشی ویژه به نمایش محصولات و کالاهای افغانستان اختصاص یافته است.

پاول کالمیچک، مدیر بخش وزارت توسعه اقتصادی روسیه، در این مورد گفته است: «دولت تاتارستان با فراهم کردن بستری برای برپایی نمایشگاه کالاهای افغانستان موافقت کرده است و این نمایشگاه برگزار خواهد شد. من اطمینان دارم که این موضوع با توجه به تصمیمات اخیر در خصوص لغو ممنوعیت گروه طالبان (امارت اسلامی از فهرت گروه‌های ممنوعه) با استقبال مواجه خواهد شد.»

از سویی هم، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه در امور افغانستان، نیز از برگزاری یک مجمع تجاری بزرگ میان روسیه و افغانستان در حاشیه این نشست بین‌المللی خبر داده است.

به گفته او، این نشست تجاری با حضور هیأت‌هایی در سطح بلندپایه از هر دو کشور برگزار خواهد شد.

قرار است هیأت افغانستان متشکل از مقام‌های دولتی و نمایندگان سکتور خصوصی در این نمایشگاه و مجمع تجاری اشتراک کرده و در کنار گفتگوهای اقتصادی، زمینه‌های جدیدی را برای همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری با فدراسیون روسیه بررسی کنند.

موضوع محوری نشست امسال، «دیجیتالی‌سازی: واقعیت نوین و فرصت‌های تازه برای گسترش همکاری‌ها» تعیین شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک خانم افغان‌تبار مسوول سیاست امریکا برای افغانستان شد

بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امان‌الله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.

Published

on

(Last Updated On: )

امریکا یک مقام جدید را مسؤول امور افغانستان تعیین کرد. دولت دونالد ترمپ، ماری کبیر سراج بیشاپینگ را به‌ عنوان متولی  امور افغانستان تعیین کرده است.

ماری بیشاپینگ که در اصل افغان‌تبار است، در امریکا متولد شده و فعالیت‌های حقوقی و دیپلوماتیک داشته است.

انتصاب این مقام نشان می‌دهد، وزارت خارجه ایالات متحده در حال حاضر موضوع افغانستان را به بخش آسیای مرکزی و جنوبی این وزارت منتقل کرده است.

ماری کبیر سراج بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجینیا و مدرک لسانس از پوهنتون کالیفرنیا در لس‌آنجلس است. او به زبان‌های آلمانی و فارسی تسلط دارد.

بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امان‌الله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.

شماری از آگاهان می‌گویند افغانستان همچنان در سیاست خارجی امریکا مهم است و ممکن پیشرفت‌های در روابط کابل و واشگتن بوجود بیاید.

این نخستین انتصاب سیاسی ترمپ در ارتباط با امور افغانستان پس از بازگشت به قصر سفید است. در سمت جدید، بیشاپینگ مسئول هدایت سیاست‌های امریکا در قبال افغانستان در چارچوب اداره امور جنوب و مرکز آسیا خواهد بود.

از سوی هم، روزنامه‌ی نیویارک تایمز گزارش داده است که ‏بر اساس پیش‌نویس فرمان اجرایی تازه‌ دونالد ترمپ، قرار است سمت نمایندگی ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان افغانستان و چند نهاد دیگر حذف شود. در ادامه آمده است که این تغییرات بخشی از یک طرح کلی بازسازی وزارت خارجه است که هدف آن «کاهش فساد و هزینه‌ها» و «تطبیق سیاست خارجی هم‌سو با دیدگاه رییس‌ جمهور» خوانده شده است.

این تغییرات و انتصابات در حالی صورت گرفته که سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان در دوره تازه‌ای از بازنگری و ارزیابی قرار دارد.

امارت اسلامی افغانستان راه گفتگو و روابط دیپلوماتیک با امریکا را بازگذاشته و خواهان ارتباط و همکاری مثبت شده است. دیده شود دولت جدید امریکا در ادامه چه مسیری را با افغانستان در پیش می گیرد؟!

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!