Connect with us

رویداد های اخیر

مهدی راسخ: نیروهای امنیتی در ولسوالی بهسود قصد ترور مرا داشتند

منتشر شده

در

مهدی راسخ، عضو مجلس نمایندگان می گوید که از یک حمله نیروهای امنیتی جان سالم به در برده، اما یک نگهبان اش زخم برداشته است.

این نماینده مردم میدان وردگ در مجلس ادعا دارد که حمله بر او به دستور یاسین ضیا رییس ستاد ارتش صورت گرفته و نظامیان قصد ترور اش را داشته اند.

آقای راسخ میگوید: “روز گذشته در مسیر راه در یک دره وارد شدیم که نیروهای امنیتی بالای ما شلیک کردند و با روشن کردن جمرها آنتن موبایل ها قطع شد و یک محافظ ما را با مرمی زدند. تلاش داشتند مرا نیز از بین ببرند و من از موتر زرهی خود پیاده نشدم و تایرهای آن نیز مرمی خورده بود.”

آقای راسخ می‌افزاید: “از این نیروها پرسیدم که چرا بالای ما شکلیک می کنید، گفتند امر لوی درستیز(رییس ستاد ارتش) است.”

در همین حال شماری از نمایندگان در مجلس، ارتش را به عملکرد غیرقانونی متهم می سازند.

نیلوفر ابراهیمی عضو مجلس نمایندگان میگوید: “ما مدافعین واقعی جمهوریت استیم نه جمهوریت چهار نفری ارگ و میخواهند صدای رسای نمایندگان را خاموش بسازند و به همین علت مهدی راسخ را تارگیت (هدف قرار دادند) کردند.”

ضیاالدین آریایی نژاد عضو مجلس نمایندگان میگوید: “تا زمانی که پارلمان طبق قانون اساسی از عزت خود دفاع کرده نتواند تلاش ها برای خاموش کردن صدا ها صورت میگیرد و مهدی راسخ یک نمونه آن است.”

از سوی هم رییس مجلس نمایندگان می گوید که برخورد نظامی با اعضای مجلس، نگران کننده است.

میررحمان رحمانی، رییس مجلس نمایندگان میگوید: “نیروهای امنیتی مکلف به امنیت مردم هستند و ما از کار آنان تقدیر میکنیم، اما بعضی افراد قابل تحمل نیست و نباید با نمایندگان مجلس این گونه برخورد صورت گیرد و برخورد نیروهای امنیتی با مهدی راسخ قابل نگرانی است و کمیسیون مصوونیت این قضیه را بررسی کند.”

اما وزارت دفاع ملی می گوید که مهدی راسخ بدون در جریان قرار دادن دبیرخانه مجلس نمایندگان، با ده میل سلاح غیرقانونی قصد رفتن به ولسوالی بهسود میدان وردگ را داشت که از سوی نیروهای دولتی متوقف و سلاح هایش ضبط شد.

روح الله احمدزی سخنگوی وزارت دفاع ملی میگوید: “مهدی راسخ، عضو مجلس نمایندگان از چهره های نزدیک به فرمانده علی‌پور است که در حل و فصل ماجرای ولسوالی بهسود هم نقش داشت.”

رویداد های اخیر

جستجوی طلا در بستر دریاها؛ تلاش باشندگان کنر برای تأمین معیشت

Published

on

در حالی‌که فرصت‌های کاری در افغانستان محدود باقی مانده، صدها تن از باشندگان ولایت کنر به جستجوی ذرات طلا در بستر دریا‌ها روی آورده‌اند؛ کاری دشوار که برای بسیاری به منبع بدیل درآمد تبدیل شده است.

بر اساس گزارش «خبرگزاری فرانسه»، این افراد در امتداد دریای کنر و در مناطق کوهستانی نزدیک با پاکستان، با استفاده از روش‌های سنتی به استخراج طلا می‌پردازند.

کارگران محلی با کندن بستر خشک دریا و شست‌وشوی سنگ‌ریزه‌ها تلاش می‌کنند ذرات کوچک طلا را جدا سازند. برخی دیگر نیز با انتقال خاک از کوه‌ها و الک‌کردن آن، در پی یافتن این فلز قیمتی هستند.

شاه‌زاده گل‌الله، مرد ۵۰ ساله و پدر هشت فرزند، که پیش از این در بخش ساختمان کار می‌کرد، می‌گوید: «فرصت‌های کاری در کشور اندک است و ما مجبور شده‌ایم خود برای خود کار ایجاد کنیم.» به گفته او، طلای به‌دست‌آمده اغلب بسیار کوچک‌تر از یک دانه گندم است.

در همین حال، برخی کارگران می‌گویند که در صورت موفقیت، می‌توانند تا یک گرام طلا در هفته به‌دست آورند؛ مقداری که ارزش آن به حدود ۸ هزار افغانی می‌رسد.

مسوولان محلی می‌گویند که این فعالیت‌ها از سال‌ها پیش در این ولایت جریان دارد و هزاران تن به‌گونه سنتی در این بخش مصروف کار اند. با این حال، نگرانی‌هایی نیز در مورد استفاده از ماشین‌آلات سنگین و آسیب به محیط زیست مطرح شده است.

با افزایش توجه به منابع طبیعی افغانستان، استخراج معادن به یکی از محورهای مهم اقتصادی در کشور تبدیل شده؛ اما برای بسیاری از شهروندان، روش‌های ابتدایی مانند جستجوی طلا در دریاها همچنان تنها گزینه برای تأمین معیشت باقی مانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید ازبکستان و ناروی بر تداوم گفتگوها درباره روند حل‌وفصل افغانستان

سفیر ناروی در این دیدار، از تلاش‌های ازبکستان در راستای شکل‌دهی به یک موضع منسجم منطقه‌ای در قبال افغانستان قدردانی کرد.

Published

on

نماینده ویژه رئیس‌جمهور ازبکستان در امور افغانستان، اسمت‌الله ایرگاشف، با سفیر تازه‌منصوب ناروی، هلنه سند آندرسن، دیدار و درباره وضعیت همکاری‌های دوجانبه در ارتباط با افغانستان گفتگو کرد.

بر اساس اعلام وزارت امور خارجه ازبکستان، دو طرف در این دیدار بر اهمیت حفظ و تداوم گفتگوهای منظم درباره روند حل‌وفصل وضعیت افغانستان تأکید کردند.

سفیر ناروی در این دیدار، از تلاش‌های ازبکستان در راستای شکل‌دهی به یک موضع منسجم منطقه‌ای در قبال افغانستان قدردانی کرد.

همچنین در این نشست، دیدگاه‌ها پیرامون بازسازی اقتصاد ملی افغانستان و چشم‌انداز ادغام این کشور در پروژه‌های اتصال منطقه‌ای مورد تبادل نظر قرار گرفت.

دو طرف بر ادامه همکاری‌ها و تقویت تعاملات منطقه‌ای برای حمایت از ثبات و توسعه در افغانستان تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی با سفیر عربستان سعودی در مورد مذاکرات اخیر کابل-اسلام‌آباد در چین گفتگو کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه و فیصل بن طلق البقمی، سفیر عربستان سعودی در کابل در دیدار هم درباره تحولات منطقه‌ای و مذاکرات اخیر میان افغانستان و پاکستان در شهر ارومچی چین گفتگو کردند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در مورد مذاکرات اخیر با طرف پاکستانی در ارومچی روشنی داد و ابراز امیدواری کرد که تفاوت‌های تفسیری و برخی مسائل تخنیکی جزئی مانع پیشرفت روند مذاکرات نشود.

متقی روابط میان افغانستان و عربستان سعودی را مثبت ارزیابی کرد و ابراز امیدواری نمود که روابط میان دو کشور برادر در بخش‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی بیش از پیش گسترش یابد.

سفیر عربستان سعودی نیز گفت که برای کشورش، ثبات سیاسی و امنیتی و همچنان پیشرفت اقتصادی در افغانستان از اهمیت بالایی برخوردار است و ریاض در این زمینه‌ها از افغانستان حمایت می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!